- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Prakticka aplikace tohoto pravidla v praxi znamena, ze pres cedulky nevidim na vyrobek a nakupuji na slepo.
Nevim jak ostatni, ale me nejvice zajima slozeni nez to ze ho vyrobili Kostelecke uzeniny. Zajima me jestli ma sunka 80% masa nebo jen 40% masa. Z toho duvodu si kupuji pouze balenou. Ma to jeste druhou vyhodu a to, ze dele vydrzi protoze je balen v ochrane atmosfere. Obcas nechapu lidi, kteri stoji ve fronte u pultu, kdyz si mohou koupit balenou kde se dozvi vsechno slozeni...
40% masa v sunce. ... dál nic nepište.
A bude to taky u opékané klobásy na Václaváku i kdekoli jinde ?
Dovolím si jen malou poznámku: Konečně mi nebudu nařizovat zákazníkům lhát a tvrdit, že sýr je český, když není. Babišovky nejsou socialistický, to byly na všechno normy a gothaj byl všude stejný. Neříkám že lepší, ale stejný. To co leckdo dnes produkuje, je skrytý děs. Heslo: prodej, co můžeš. A tohle jim to, počítám, zkomplikuje. Vystavit v celku, nakrájet požadované, čerstvé, na čistém nářezáku. Že to zdrží? Kdo má chuť na čerstvou dobrotu, rád počká. V cizině to funguje. Neviděla jsem v Itálii přednakrájenou Mortadellu. Ta by asi vypadala unaveně.
Takže - snad konec výroby ze zbytků - dá se tomu jen jiný název a je to...
jsem rád za to uvádění země původu u masa. Aspoň uvidíme, kolik těch českých výrobků vidělo ČR dýl než chvíli na kamionu a v meziskladě
Nevim proc vsichni chteji kupovat vsechno z CR. Myslim, ze treba v Nemecku a Rakousku je kvalita uplne nekde jinde...
Pokud konec anonymizovaného prodeje potravin, tak platí od prosince i uvádění alergenů v restauracích. Tak by mě zajímalo, zda závodky patří do pojmu "restaurace" nebo taková podniková kantýna do "pultového prodeje"? Protože dostat náš podnik pokutu v řádu milionů za pochybení, tak o tyto atrakce přijdeme raz dva a na věčné časy.
Absolutně mi není jasné, jak se v hromadném stravování utváří představa "zdravé výživy". Protože "cukr" a "sůl" jsou prý zdraví škodlivé a do jídla nepatří a dle něčí logiky byly odstraněny. Zatímco umělá sladidla a spousta barviv v podobě nejrůznějších Éček, ničemu asi nevadí a běžně se v hromadném stravování používají.
No a zákazník stejně vše kupuje jen dle křišťálové koule.
A dále, co třeba stánkový prodej potravin? Fakt se od prosince roztrhl pytel s podrobnými údaji o prodávaných potravinách? (Chtěl jsem vědět, co na Můstku maže holka na rozpečený sýr. Dívčina česky neuměla, nakonec jsem se dozvěděl "džem". Podle mě šlo o povidla.)
co si na tom mostě nakonec udělal s těmi údajnými povidly?
Od roku 2020 bude povinnost každého přiložit ke své stolici před spláchnutím cedulku jejího složení složení. V případě že bude obsahovat nějaké škodliviny bude se postupovat tak jako s jiným nebezpečným odpadem.
takze jeste v obchodech zalozit ctenarsky koutek ... kdo tohle vymejsli to je silny kafe ....
já se třeba rád dozvím z čeho se zejména uzeniny skládají..
jako mali,sme trhali jabka ze stromu,spinavejma rukama,po odpolednim pobytu venku.a porad sme tady.blbe div se,i bez cedulek...
mícháš jabka x hrušky..do salámu a jeho složení nevidíš.