Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Napodobenin italských sýrů se loni vyrobilo víc než originálu

Globální produkce falešných sýrů parmazán a grana padano loni poprvé překonala produkci originálních produktů vyrobených v Itálii. Oznámil to Svaz italských farmářů Coldiretti. Napodobeniny grany na trh ve velkém míří i z Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B55o36h23u61m91i20l 30T97r57o45c49h94t36a 2456506793494

Ani Josef Švejk se již sobě nepodobá, již je z něj jen animace hotová a přesto se na něj každý rád  podívá a v Čechách je dostupný s humorem svérázným, zaměřený proti válečné imitaci válečných štváčů !! Tak se Italové nezlobte !! Kráva jako kráva, hlavní je, že je co dojit !! Dodáme Vám České krávy a budeme mít Vaše originální sýry hned levnější  !! S Italským originální, sýrem, na věčné časy a nikdy jinak !!                                                       :-) [>-] ;-D EU ;-)?

0/0
9.3.2015 11:23

J39o92s34e60f 41L54e36b70d54u71š70k66a 4232283843505

A úplně nejvíc se vyrobilo napodobenin sýrů.

0/0
6.3.2015 19:15

P80e67t24r 81V51o11p94i31č24k39a 2282922418172

Spíš mi vadí, že ty italské tu stojí 2-3x víc než v Itálii.

+6/0
6.3.2015 15:35

T53o85m97á42š 67D44v11o92ř30á75k 3808179643493

Mě to nevadí. Stejně je v supermarketech plno napodobenin potravin...

+3/0
6.3.2015 11:43

M75a36r85e78k 36S75ý50k94o69r22a 9353570506336

Slovo napodobenina zní srandovně. Je to prostě sýr stejného typu. Stejný vstupní materiál, stejné bakterie, stejná technologie.

Ale Italové se oprávněně začínají bát. To je pochopitelné.

+2/−1
6.3.2015 11:10
Foto

J65a19n 40V95a52l61a39l63í23k 6376309520826

určitě to NENÍ stejný vstupní materiál

0/0
6.3.2015 11:29

K45r66y31š60t75o30f 87L66a74n63í90k 1169620795765

parmazan pouzivam velmi casto, vyzkousel jsem i ty napodobeniny a vubec se to neda srovnat.

0/0
6.3.2015 11:39

R44o13m72a55n 19S52t51o96n19e70k 1759673969241

pochybuji že krávy od kterých mají mléko se pasou na stejných loukách a dostávají stejné krmivo, jako ty italské.protože krmivo hodně ovlivňuje  výslednou chuť sýra

+2/0
6.3.2015 11:41

J96i32ř64í 98Ř55e96h22o33ř 9558138956738

že je něco napodobenina ještě neznamená že to je šunt. Chráněné označení původu je jen nálepka, nikoliv záruka kvality. Stejně tak burčák by měl být jen z hroznů z ČR. Ale to přeci neznamená že slovenské, rakouské či německé mladé víno bude horší. Jen budou naši vinaři víc nadávat, když je začnou ty zahraniční vytlačovat z trhu.

+5/−2
6.3.2015 10:03

R13o76m52a65n 42S60t55o75n82e46k 1919263799361

bohužel u český sýru je to tak že 90% z nich je šunt

0/0
6.3.2015 10:19

J23i78ř62í 65Ř58e22h97o77ř 9498938826978

to je otázka poptávky. Kdo žádá eidam a dostane eidam. Tak má výborný eidam. Kdo žádá parmazán. Ale koupí stejným postupem vyrobený sýr bez chráněného označení původu. Tak pravděpodobně ušetřil peníze, které si výrobci originálu přirážejí za značku. Pokud výrobci navíc nepoužívají přesmičky typu abidas, tak se tomu nedá nic vytknout. A je to otázka preferencí spotřebitele.

+1/0
6.3.2015 10:39

P80e31t47r 90V48o98p15i55č76k93a 2422282208352

Škoda, že to neplatí i u nás. Kilo parmezánu stojí v Itálii 15 €. U nás falešný 400 Kč a víc...

0/0
6.3.2015 15:39

J45o68s30e49f 28L16e38b27d84u96š41k34a 4432173533645

A 15 euro je kolik na koruny? ;-D

+1/0
6.3.2015 19:17

D87a92d65a71k 77P11e25t53r 7351400364308

Není.

0/0
6.3.2015 18:14

F66r12a68n33t40i11s71e41k 79M72r43z79e73n91a 3305165508679

Nemyslim si, ze zrovna burcak je to prave prirovnani, uz proto ze se vubec nejedna o puvodni originalni produkt. Narozdil od ceskeho piva, pardubickeho perniku, olomouckych tvaruzku, parmezanu, pažsky syr, atd. To vsechno jsou vyrobky, jejichz receptura vznikla diky specifickym podminkam v urcite lokalite. U burcaku nic specifickeho nevidim, ale nejsem vinar. Jen vim ze stryc ma vinice v tokajke oblasti a "burcak" ma mnohem lepsi, nez ten co se tu prodava :-)

+1/0
6.3.2015 10:49

J80i22ř69í 49Ř76e72h31o42ř 9798968526478

pravda že burčák je označení z českého práva (ostatní produkty by měli být označeny něco jako kvašený mošt nebo tak nějak) a byl myslím bruselem napaden. Nicméně jako příklad to myslím poslouží. Jsem také přesvědčený, že nepotřebuji péct perník v pardubicích aby to byl dobrý perník. Nedokážu si pak představit, že byl výrobce Pardubického perníku tropil povyk kolem toho, že na trhu stoupá podíl výrobců jiných perníků. Které chutnají stejně či podobně, nicméně se nesnaží parazitovat na názvu.

0/0
6.3.2015 11:10

D13a62v13i85d 57R76y73c32h73e83t23s62k81ý 9556221910370

Originál je mimo jiné z ovčích střev. Kupuji český Gran Moravia, který je mezi napodobeninami velmi povedený a bez pajšlu. Je pravda, že napodobenin děsivé kvality existuje mnoho...

+4/0
6.3.2015 9:16

P97a36v33e33l 28Ž88e68r49n54í41č28e55k 9662792396612

...moravský Gran Moravia...

+2/−1
6.3.2015 10:28

V82a30c94l75a21v 87M43e58d73e92k 5581472845355

"pajšl" je obsažen v každém sýru, je to takzvané sýřidlo, enzym který se získává z žaludků (nikoliv střev) telat nebo malých ovcí.

Kdyby tak vegetariáni věděli, že v každém sýru pojídají rozemleté žaludky....

+3/0
6.3.2015 10:30

J24a89r74o29s86l68a53v 20D79o38l84e95j87š37í 6292892554372

Dotycny enzym uz je mozne dnes vyrobit "umele" mikrobialne, takze zrovna k vyrobe syru gran moravia se syridlo z telecich zaludku nepouziva. Proto ho take mimo jine muze vyrobce oznacit jako "halal" a vyvazet vesele na blizky vychod.

0/0
6.3.2015 15:05

F56r82a52n93t38i70s41e31k 25M44r88z69e25n75a 3895165558919

Prosim vas, nepiste hlouposti. Parmezan obsahuje pouze kravske mleko a jako siřidlo se pouziva zaludecni stava z mlekem krmenych telat. Nic ovciho, natoz ze strev v tom neni! :-))) 

Jinak siridlo se pouziva zrejme na vsechny tvrde syry, nekdy se pouziva drubezi s nekdy prumyslove vyrabene (chemikalie).

+3/0
6.3.2015 10:36

Š41á75r14k19a 73M24a76t83y95á82š13o47v69á 1461725682919

tak Gran Moravia je velice chutná....

+11/−1
6.3.2015 9:15

M57i78l41a47n 79K89l25o36u32č94e44k 3480245798217

Ale prodává se klidně i za 500 za kilo, za to jde koupit pravý parmazán.

+2/0
6.3.2015 9:19

V46e23r43o62n95i79k78a 42K30r24á93s56n34á 8429416518109

nesmite chodit do Alberta :D V syrarne je do 320 korun za kilo..

+3/0
6.3.2015 9:26
Foto

J78a13n 31V23a97l22a10l38í33k 6286579860546

tak když vezmu že cesta tam a zpět také něco stojí tak cenově to pak vyjde na stejno nebo i dráž...

0/−1
6.3.2015 11:32

D88a61d43a87k 66P57e98t58r 7341390614988

Záleží, jak daleko bydlíte od Červeky u Letovle.

0/0
6.3.2015 18:16

A61l14e59s 75N31o79v96a62k 9122969247115

To je a hlavně je to oficiální výrobek a nehraje si na to, že je to parmezán. Je to podobný sýr, ale dodává se pod svou oficiální značkou.

+7/0
6.3.2015 9:27

T18o25m10a44s 49A95u50g54u24s71t37y49n 6677726981520

Přesně tak, sice si jej nekupuju, protože mi nechutná (přijde mi o hodně jiný než italské parmiggiana), ale sýr je úspěšný a má vlastní značku, není to žádnej fake parmezán R^

+1/0
6.3.2015 9:50

M83a51r78t53i95n 83K46a23r47á34s72e52k 9368173568358

No on je jiny nez parmiggiano hlavne proto, ze to neni ani napodobenina parmezanu (ten mnohem dele zraje). I kdyz tusim delaji i nejake specialni verze gran moravie co zrajou dele a ty by mohly parmezanu vice podobne, ale ty jsem nezkousel...

0/0
6.3.2015 11:42

M58a45r73t64i49n 83K58a89r88á64s58e16k 9898863488808

No ony ty napodobeniny o kterych je clanek se taky v drtive vetsine prodavaji pod vlastni znackou, padelku zas tak moc neni....

0/0
6.3.2015 11:37

J21a33n63a 58S22t71e32h63l28í26k97o35v57á 2259810700456

a myslím,že dostala i ocenění v Itálii

+1/0
6.3.2015 9:48

P29e91t41r 23V62o77p29i11č93k94a 2162932808642

Pokud jí nesrovnáváme s parmezánem, tak není špatná. Cena je ale skoro stejná jako opravdového ročního parmezánu v Itálii.

0/0
6.3.2015 15:45

B40o44h85u13m54i94l33a 71Z98a32c11h42o84v65á 1428904625172

Vsechno je imitace!!

0/0
6.3.2015 9:12

J42a34n28a 51S28t88e78h20l11í79k92o70v37á 2689220320266

myslíte imitace imitace? ;-)

0/0
6.3.2015 9:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.