Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Plísně, trus, špína. Inspekce letos zavřela 68 jídelen a obchodů

Během tří letošních měsíců muselo kvůli porušování elementární hygieny dočasně zavřít 68 jídelen, restaurací, obchodů s potravinami nebo večerek. Jejich interiéry se hemžily brouky, trusem, zbytky jídla, plísněmi a špínou, ve níž se skladovalo jídlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

S63t31a60n31i24s92l46a67v 49T33e52s37a34ř 9457554142414

Moje zkušenost: 2.patro OC Eden, provozovna Česká kuchyně. Tam se ani nestyděli dolívat pivo z kelímku, do kterého pivo odkapávalo. No fuj. Navíc tam obsluhují jakési rusky mluvící nepohledné dámy. Rv Nikdy víc.

0/0
3.4.2015 16:32
Foto

S24t82a94n90i74s28l90a84v 24T36e48s58a22ř 9457174582614

Inspekce si myslela, že našla nepořádek a zkažené potraviny. Ve skutečnosti našla běžné suroviny pro vaření s Láďou Hruškou.

0/0
3.4.2015 16:13
Foto

S80t42a89n26i11s17l52a56v 74T47e53s50a92ř 9887194592414

Potraviny na pranýři sleduju a je to teda nářez. Víc než polovina zavřených provozoven jsou Vietnamci. Kdo někdy cestoval po JV Asii, ví proč. Rv

0/0
3.4.2015 16:06

J98a76r44d64a 87B12r69a45b10e65n96e18c 1360864459776

nechtějte po chudých podnikatelích, aby ze svého hubeného zisku financovali ještě úklid. Což tak tu inspekci zrušit?

0/0
3.4.2015 10:53

J72a63n 23H24l25e23d75í51k 4439102798462

TOHO, KDO ŘÍDÍ  POTRAVINÁŘSKOU  INSPEKCI--- IHNED  ZAVŘÍT, že si vzpomněl tak  "brzy",--  to ten šéf neumí pohonit své otylé úředníky a bachraté soudružky ???--  třeba 2x  za rok ??  a ne  1x  za  pětiletku.

0/0
2.4.2015 10:52

P44e31t46r 39U97l79r45y39c23h 2950925390

Kdybyste si našel relevantní informace - "SZPI přebrala od letoška od ministerstva zdravotnictví kompetence ke kontrolám společného stravování" - změna zákona je od 1. 1. 2015 - nemusel jste se zbytečně rozčilovat :-P;-D

0/0
2.4.2015 17:10

L29u79k10a50s 55Z48a47c60h 2185714304343

Jen 68 v celém Česku? 68 bych jich pozavíral jen tady v Ústí a okolí. A poněvadž jsem z oboru, tak vím o čem mluvím...

0/0
2.4.2015 10:33
Foto

S95t45a26n85i11s92l31a87v 32T32e11s78a28ř 9677194562504

Lukáši, inspekce ti poděkuje, když jim to nadiktuješ a oni půjdou na jistotu. Otázka druhá je, jestli se podle tvého seznamu budou mít zájem řídit.

0/0
3.4.2015 16:07

P15e64t75r 69M83i94c44h23a34l 2950944611292

V některých provozovnách by se dalo jist ze země - kolik se na ní válí jídla.

0/0
1.4.2015 21:42

H38e71l10e22n42a 62Č63í59ž37k30o74v15á 9161951772308

Mně nejde do hlavy, že se ten fujtajbl neekluje lidem, co v tom dnes a denně mnoho hodin pracují.

+3/0
1.4.2015 21:41

J31o87s38e90f 19M12i16k53u63l22í49k 8814717766

To mate pravdu, ale když on dneska vaří kdejaký vyučený instalatér nebo truhlář, takže to pak tak vypadá. Těm je to jedno, takže pak holt do Mc. Tam se hygiena většinou dodržuje I když kvalita jídla víme jak, ale aspoň víte, že nedostanete myšičky.

0/0
2.4.2015 9:06

L96a35d35i13s93l38a77v 16V34o56l92f 9897762441115

Já jsem pracoval v jednom fastfoodu a vždy moje nařízená říkala : měj věci z pohledu zákazníka čišté, protože když zákazník uvidí ten bordel akorát si řekne, bůhví jak to vypadá vzadu kde není videt...

A jak se musí cítit Zdeněk Pohlreich když se snaží úroveň restaurace někam dostat a teď se ukážou takový... Majitele

+1/0
1.4.2015 18:17

M76a98r65t91i12n 17V66r70b19a 1351658562573

Věřím,že až se v těch restauracích zakáže kouření,bude všechno v pořádku . . .;-D

+3/−3
1.4.2015 18:11

V29l23a80s87t60i32m48i79l 13T12e49n51c25e62r 4800970297350

Ano, protože nebude pro koho vařit a pod každým volným stolem v reštyce najdete (obrazně řečeno) akorát zdechlého psa.

0/0
3.4.2015 8:30

2705514988453

tak a ted by to jeste chtelo vyhlasku, kde by stalo, ze pokud hygiena zavre provozovnu, tak musi byt alespon 2 mesice na vchodu info o duvodu zavreni idealne s fotkama i po znovuotevreni. jo, az pak se zacne pravidelne uklizet ...

0/0
1.4.2015 18:01

T50o25m78á74š 88B67l64a93h67o72š 6316587155430

I Paukert?

Vždyť si hraje na Hogo Fogo, a přitom takový svinčík?

NO FUJ.!!

+3/0
1.4.2015 17:50

L21u12k26á21š 61O83m72á95č26k50a 5861544841716

Když lidi podobné prasečiny navštěvují (ono se to dá jednoduše poznat i z nálepky na dveřích), tak je to jejich volba...

+4/0
1.4.2015 17:26

H89e10l93e14n57a 83V71e65v18e85r43k80o24v19a 3439757

Onehdá se v diskuzi nějaký pán rozčiloval že Pohlreich je prase,protože olizuje naběračku.No teď ho asi trefí,pokud se na tohle podívá.;-D

+10/0
1.4.2015 16:48

J30a66n 57K47o85c26i18á58n 9890241717532

Tak se to tu zvhlo pogrom na Vietnamce, ale aby jsme mohli kvalifikovaně říci zda opravdu toto etnikum nějak více ignoruje normy a hygienu než majorita museli bychom znát celkové počty (a majitele) kontrolovaných prodejen. JInak je to statisticky nic neříkající číslo. Navíc mizerným a nekvalifikovaným  personálem trpí už i normální restaurace - majitelé (hlavně klasických vývařoven) ve snaze ušetřit najímají prakticky každého kdo umí dát vařit vodu.

+7/−1
1.4.2015 16:47

M98a38r87e44k 81C91h14v66o77s26t10e30k 3702552926403

Život je příliš krátký na to, aby se pořád uklízelo. (M.Horníček)

+8/0
1.4.2015 16:44

M80i69l63a61n 49L29i29n95h47a84r72t 8904446247426

Já to znám zase takhle : Život můžete stráviti uklízením nebo si ho zkrátka užíti!;-)

0/0
1.4.2015 17:08
Foto

T21o27m65á78š 97M98i97h32a15l76i96k 1139654363755

Velebnosti, jdu blejt :-/

+2/0
1.4.2015 16:41

L40i32b77o80r 19F54i18l91á58k 3190675473443

Vždyť by se tam dalo jíst ze země!....Radši jak z toho friťáku.:-P

+9/0
1.4.2015 16:03

V16ě40r75a 43B12e66n19o52v88á 9249420783

Není se co divit, vždyť s potravinami dnes nepracují profesionálové -bez kvalifikací, nýbrž z jakéhokoliv oboru,  rychlokvašky, kteří nevědí, co je to záruční lhůta, jak se potraviny mají skladovat, zpracovávat, uchovávat. Asiané si na žádnou hygienu nepotrpí, to je přece všeobecně, i když mohou být výjimky. Zbývá jen častější kontrola nejen ze strany inspekce, ale i zákazníků.

+6/−1
1.4.2015 16:02

M83i87l24a64n 50B47r13o40ž 9763607775794

Máte oravdu, ale kvalifikace není zárukou toho, že to bude dobré, kdejaký kuchta zase papír má a na učňáku se učí vařit s umělými přísadami apod. Z kuchařských knih...

+1/0
1.4.2015 16:57

V53ě29r10a 76B36e81n87o63v81á 9479820133

To snad bejvávalo, dnes se vaří z klasických surovin, snad jen někde v rychlém občerstvení nebo v jídelnách, i normy zaznamenaly změnu, i když staré normy neznaly umělé přísady

0/0
1.4.2015 17:01

M49i74l28a72n 84B22r65o11ž 9973947245844

To si jen myslíte, že bejvávalo, co myslíte, že je na prvních stránkách kuchařských knih? Reklama na Vitanu...nejde přece o normy, ale co se učí. Papír Vám nezaručí kvalitu, stejně jako vzdělání Vám nezajistí dobrou práci, musíte taky mít nějaké schopnosti to proadat apod.

+1/0
1.4.2015 17:18

M82a37t27e23j 11B12e72z60p15e83č72n30ý 5284176546439

Zajímalo by mě kolik procent byly Vietnamci.. 90?

0/−1
1.4.2015 15:58

M86i85c93h50a59l 76H61i90r81k64a 4867366310263

Mrkněte na web, je jich tam skutečně hodně.

+3/0
1.4.2015 16:02

M90a15t73e85j 17B24e39z27p49e75č48n82ý 5974746236889

Díky :) dalo se to čekat.

0/0
1.4.2015 16:27

E30v87a 92D54r88o54z29d35o88v15á 7759357405465

Procházela jsem to a je to tak 50/50.

0/0
1.4.2015 16:07

J25a46n 39S88o92u67k56u42p 1984394146685

Vysoké procento, vzhledem k jejich podílu na trhu abnormální. Oni si s normama hlavu často moc nelámou, ale ´neukazujme na jednotlivce´, áno ;-D

+2/0
1.4.2015 16:11

P46e27t12r 75D78v85o77ř92á44k 9984427752370

Podle důvodů uzavření spíš neřeší úklid a hygienu.

+4/0
1.4.2015 16:15

M45i84r48e95k 12T48u13r85e12č60e12k 4523192810552

Zase se to s tou hygienou nemusi prehanet. Vseho moc skodi..

0/0
1.4.2015 15:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.