Diskuze

Instantní kávy dopadly v testu dobře. Liší se hlavně obsahem kofeinu

Instantní kávy zakoupené v tuzemských obchodech jsou bez náhražek a s nízkým obsahem škodlivin. Nepotvrdilo se ani, že by stejná káva německého výrobce byla výrazně lepší než tuzemská. Největší rozdíly byly v obsahu kofeinu, ukázal test MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proboha,neřešte co je lepší,nebo horší,ať si každý pije co mu chutná.

3 0
možnosti

Neřeším, co je lepší nebo horší, ale co je káva a co ne. Tohle by nemělo být nazýváno káva, ale výrobek z kávy

1 0
možnosti

P25e74t25r 89Š11t95ě75p

16. 4. 2015 11:55

Instant je nouzovka, kdyz neni nic jineho. Než v praci pit tyhle mleté bukvice a cikorku (ok, tak ty tam udajne nakonec nejsou, ale prisaham ze podle chuti se to nepozna), jsem si radeji koupil maly kavovar na kapsle. Neni kolem toho neporadek a kafe je o tridu lepsi nez instant.

0 5
možnosti

Zkuste kvalitní instantní kávu, v ČR třeba Nescafe Espresso. Pravda, stojí 160-180 Kč, ale chuťově se vyrovná kávě z menšího pressovače s mlýnkem.

3 0
možnosti

Teď udělejte test čajů, jejich kvalita se podle mně dost zhoršila (např. Jemča; chutná a smrdí jak polské seno, téměř žádná trpká chuť po tříslovinách). Zatímco dostatečně silných čajů bylo před 10 - 15 lety ještě dost, dnes jich je jak šafránu

1 0
možnosti
Foto

Pokud chcete dobrý čaj, tak kupujte vážený a ne ty odpadky v sáčku ;-)

2 0
možnosti

Už druhý test, kdy se vytáhne nějaký neznámý produkt z německa rejpne se do něj, že stojí za houby... ale jenom nepatrně..... viz to samé z mlékem..... jo jo, je vidět, komu tyto noviny patří

1 1
možnosti
Foto

takže se vlastně potvrdilo, že "to samé" v Německu je lepší než "to samé" v Česku Rv

2 0
možnosti

Miluji kávu Nescafe Gold V

2 1
možnosti

P43e48t36r 37K97o66v42á91ř

14. 4. 2015 14:36

je zajimave, ze "instantni kava je hnus", pricemze se jedna o vysusena kavova zrna. Umite ji vubec udelat? Vite, ze se nesmi zalevat vrelou vodou, napr.?

0 3
možnosti
Foto

J30a94n 42V51a64l48a46l69í86k

14. 4. 2015 14:58

Rozpustná káva se vyrábí sušením vyextrahovaných (vyluhovaných) mletých pražených zrn kávovníku. Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 100 °C) rychle zchladí na pouhé 4 °C. Právě zchlazení má velký podíl na kvalitě budoucí instantní kávy. Následuje další zpracovatelský úkon, a tím je sušení.

Tudíž ta káva byla již udělaná a z ní se udělají granule... tak to asi tak kvalitní káva nebude jako když si kávu umelu a udělám

8 1
možnosti
Foto

J11a61n 39V26a35l64a63l59í77k

14. 4. 2015 14:30

tak čerstvě umletá brazilská káva na stole a vzpomínky na kdysi instantní kávu

0 0
možnosti

K54a85r82e95l 19D36r58d26a

14. 4. 2015 14:19

Už jste měli novou "skvělou" čokoládu Orion s kávovou příchutí? Něco pro labužníky a znalce instantní kávy. Vycucáte čokoládu a na jazyku vám zůstane hrst hořké nerozpustitelné instantní kávy, kterou si můžete pochroupat mezi zuby. ;-D

  Mr. Bean by přidal vodu, cukr a mléko.

  (Ve vynalézání fujtajblů jsme asi jedni z nejlepších na světě. Patrně, hned po Britech.) ;-D

1 0
možnosti
Foto

J60a79n 33V28a14l12a13l48í84k

14. 4. 2015 14:31

když čokoládu tak minimálně 80%ní jinak to není čokoláda ale nahrážka ;-D

0 0
možnosti

Tak srovnávat instatní kávy, to je jako srovnávat výkaly(pro cenzora). Jestliže něco chutná jako výkal(pro cenzora), tak je jedno jestli to chuť je více výkalová(pro cenzora) nebo méně, stále je to ten samý výkal(pro cenzora).  :-P

4 5
možnosti
Foto

pane Jochu, a proč tedy znalci tak vyzdvihují cibetkovou "výkalovou" kávu? ;-D

5 0
možnosti