- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Proboha,neřešte co je lepší,nebo horší,ať si každý pije co mu chutná.
Neřeším, co je lepší nebo horší, ale co je káva a co ne. Tohle by nemělo být nazýváno káva, ale výrobek z kávy
Instant je nouzovka, kdyz neni nic jineho. Než v praci pit tyhle mleté bukvice a cikorku (ok, tak ty tam udajne nakonec nejsou, ale prisaham ze podle chuti se to nepozna), jsem si radeji koupil maly kavovar na kapsle. Neni kolem toho neporadek a kafe je o tridu lepsi nez instant.
Zkuste kvalitní instantní kávu, v ČR třeba Nescafe Espresso. Pravda, stojí 160-180 Kč, ale chuťově se vyrovná kávě z menšího pressovače s mlýnkem.
Teď udělejte test čajů, jejich kvalita se podle mně dost zhoršila (např. Jemča; chutná a smrdí jak polské seno, téměř žádná trpká chuť po tříslovinách). Zatímco dostatečně silných čajů bylo před 10 - 15 lety ještě dost, dnes jich je jak šafránu
Pokud chcete dobrý čaj, tak kupujte vážený a ne ty odpadky v sáčku
Už druhý test, kdy se vytáhne nějaký neznámý produkt z německa rejpne se do něj, že stojí za houby... ale jenom nepatrně..... viz to samé z mlékem..... jo jo, je vidět, komu tyto noviny patří
takže se vlastně potvrdilo, že "to samé" v Německu je lepší než "to samé" v Česku
je zajimave, ze "instantni kava je hnus", pricemze se jedna o vysusena kavova zrna. Umite ji vubec udelat? Vite, ze se nesmi zalevat vrelou vodou, napr.?
Rozpustná káva se vyrábí sušením vyextrahovaných (vyluhovaných) mletých pražených zrn kávovníku. Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 100 °C) rychle zchladí na pouhé 4 °C. Právě zchlazení má velký podíl na kvalitě budoucí instantní kávy. Následuje další zpracovatelský úkon, a tím je sušení.
Tudíž ta káva byla již udělaná a z ní se udělají granule... tak to asi tak kvalitní káva nebude jako když si kávu umelu a udělám
tak čerstvě umletá brazilská káva na stole a vzpomínky na kdysi instantní kávu
Už jste měli novou "skvělou" čokoládu Orion s kávovou příchutí? Něco pro labužníky a znalce instantní kávy. Vycucáte čokoládu a na jazyku vám zůstane hrst hořké nerozpustitelné instantní kávy, kterou si můžete pochroupat mezi zuby.
Mr. Bean by přidal vodu, cukr a mléko.
(Ve vynalézání fujtajblů jsme asi jedni z nejlepších na světě. Patrně, hned po Britech.)
když čokoládu tak minimálně 80%ní jinak to není čokoláda ale nahrážka
Tak srovnávat instatní kávy, to je jako srovnávat výkaly(pro cenzora). Jestliže něco chutná jako výkal(pro cenzora), tak je jedno jestli to chuť je více výkalová(pro cenzora) nebo méně, stále je to ten samý výkal(pro cenzora).
pane Jochu, a proč tedy znalci tak vyzdvihují cibetkovou "výkalovou" kávu?