Diskuze

Pokud je hospoda špinavá a šidí, měla by skončit, říká šéf inspekce

Trh s hospodami by se měl vyčistit od těch, které nedodržují základní hygienická pravidla nebo zaměstnávají na černo. „Je lepší pro stát i spotřebitele, aby se věnoval něčemu, co mu jde lépe,“ říká šéf Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martin Klanica. Počet špatných hospod letos prudce vzrostl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Správně řečeno. A v normálně fungujícím státě by tomu tak určitě bylo. Ale naši poslanci raději hlasují o vyšší rychlosti na dálnici a pořádek v republice je jim ukradený..

0 1
možnosti

i tak se chovají v české restauraci.....

0 0
možnosti

Tak je to určitě správné takto kontrolovat, zvlášť poté co pracovníci hygieny léta ze záhadných důvodů kontrolu zanedbávali. 

Jenže stejný šéf inspekce tvrdí, že je inspekce krátká na černé výrobce. Prý je nemá pravomoc kontrolovat, ani když o nich prokazatelně ví!!

Tak to bude logicky končit tak, že různí hospodští a výrobci potravinářských výrobků se přemístí do ilegality. Stačí se podívat na bazos.cz, kolik potravinářských výrobků se tam inzeruje. Catering na svatby se dnes už nedělá jinak - vše to je čistě černá ekonomika.

Takový černý podnikatel pak neplatí nejen daně, ale nemá ani žádné náklady na plnění hygienických, bezpečnostních a požárních předpisů. On třeba jen náklad na takovou kontrolu jde do tisíců, musíte zastavit výrobu a po celý průběh kontroly vám utíkají tržby.

Souhlasil bych se vším i s elektronickou evidencí tržeb, nejdřív však stát musí začít stíhat nelegální "podnikatele".

0 0
možnosti

To co zdejší  podnikatelé považují za státní buzeraci to je civilizované Evropě standard, tam kam nás vážení podnikatelé chcete vést? Do Řecka, které se podvody stalo členem EU a přijali Euro a taky tvrdí, že musí šidit stát na daních aby vyžili.

Zajímavé je, že v pořadu Zdenka Polraicha  "Ano šéfe" je špína a nepořádek v kuchyni vždy prvním problémem který se řeší a hospoda se na pár dní zavře aby se uklidila špína a nepořádek v kuchyni

5 3
možnosti

Kecy. Je to zdejší buzerace. I v baště EU, Bruseli, ti podají přes barovej pult talíř se syrovejma ústřicemi, a pak si ho stejnou cestou podají zpět. U nás by to byl prohřešek na zavření. V jižních státech běžně visí sušená kýta bez lednice na háku, aby z ní třeba Ital uříznul kousek a dal ho na pizzu.

U nás dosáhla buzerace v Evropě nevídaných rozměrů. Zdejší státní úředník je holt pořád potomek totalitního bolševika.

3 2
možnosti

Ty "hygienické" předpisy považuji za buzeraci.

Tohle vymýšlí teoretici hygieny ... mně to připadá jako židovská "košer" ideologie, kde se nesmí jeden hrnec použit pro některé potraviny pokud byl použit pro určitou potravinu. Budiž, tak je náboženství, řídí se tím ti kdo chtějí ... nevnucují to každému ...

Má snad hygienik tvořící tyhle nesmysly doma několik chladniček a do každé odděleně ukládá potraviny ....

3 3
možnosti

doma vaříš jen pro sebe nebo svou rodinu, takže když něco hygienicky nezvládneš, tak si to odsedí (na WC) pouze úzký okruh lidí, zatímco ve veřejném stravování je ten okruh podstatně vyšší

3 3
možnosti

A ona snad v [>-] existuje nějaká hospoda, která není špinavá a nešidí?;-D

2 3
možnosti

S80e25i34d35l 44P26e32t77r

26. 4. 2015 21:29

Nerozumět jazyku Vašeho kmene ...:-/ 

Co je prosím "šidit"?

Buď jako zákazník akceptuji pravidla  nějaké služby nebo nikoli. V čem máte problém? 8-o

No a "špinavost" si snad můžete vyhodnotit  sám, ne?   Nebo ani tento vcelku triviální úkon  nezvládnete? :-)

2 3
možnosti

Nemám nic proti  kontrolám a pokud to někde vypadá tak, jak ukazují fotografie, jsem pro přísné řešení. Naše rodina podniká, mimo jiné i v pohostinství.

Takže vím, že k nám chodí pravidelně hygiena, ČOI, živnostenský odbor, odbor životního prostředí a další a to mnohdy duplicitně (město, okres, kraj). Vždy jdou i do kuchyně a skladu. Prohlédnou alespoň vizuálně, jestli je čisto. Tak jak je možné, že tento nepořádek nikdo neodhalil. To nejsou nějaké skryté nedostatky, ale je to vidět na první pohled. Proč někdo neinicioval další šetření?

Mě to přijde jako hon na čarodějnice. El. evidence tržeb pro všechny neprojde (lidovci), tak alespoň zdiskreditujeme pohostinství ať někde uspějeme.

V každém oboru se najdou poctivci a nepoctivci, ale takhle si vybrat jednu skupinu a tu očerňovat, to není fér.

3 1
možnosti

Je to jednoduché. Nepáchne k tobě ani noha a hospoda vedle je pořád nabitá? Potřebudeš se zbavit konkurence a máš na to? Vhodně motivuješ kontrolora a je to doma:-/

6 2
možnosti

To už dneska funguje. Třeba Dr.Max, když si vyhlídne k odkoupení nějakou lékárnu, nejprve nabídne majiteli mizernou cenu, potom nabídne majiteli objektu peníze za výpověď původnímu majiteli, a když ani to nepomůže, přijdou na řadu udání a spřátelení kontroloři.

2 0
možnosti

J42a23n 26B23a36r60t97o91š

26. 4. 2015 15:32

Co je na tom za překvapení, že když si objednáme pokrm, očekáváme, že bude připraven z kvalitních surovin, v nezávadném prostředí, správným technologickým postupem? To je přeci přesně za co platíme. Kde je ten problém?  Proč se zde podvodníci a všemožní hospodští tragédi hájí jako Jánošíci, když nás nejen okrádají, ale riskují i naše zdraví? 8-o8-o8-o

7 2
možnosti

Pokud nepoznáte pokrm z kvalitních surovin, připravený v nezávadném prostředí a správným technologickým postupem, je mi vás líto. Kdyby to bylo v dávných časech, už by bylo dávno po vás. Takto musíte živořit s podporou státu, bez kterého se pravděpodobně neumíte ani řádně vykakat. Nebudu s přetvařovat: není mi vás líto.

1 3
možnosti

podle me je treba odlisit dve veci. na kontrole a vymahani stanovenych pravidel nevidim nic spatneho. na druhe strane mam pocit, ze te regulace zacina byt presprilis a brzy budou zakony na kazdy prd, coz nutne urcite neni.

kazdopadne zrovna v oblasti kontroly pripravy jidel problem nevidim, protoze vetsinou neni do kychyne videt a hoste si nemuzou zkontrolovat sami, zda nejsou okradani nebo ohrozovani na zdravi.

0 0
možnosti