Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně

Buď mají dobrou chuť a spoustu „éček“, nebo chutnají nevýrazně a aditiv je v nich méně. Tak by se dal shrnout výsledek redakčního testu instantních nudlových polévek. Polévky jsou často přesolené a porotě po nich bylo špatně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V43l31a20s74t31i58m51i28l 65M25e61d41ř14i89c83k27ý 8464634908970

všechny tyhle asijské polévky jsou hnus, najděte ai recepty a zadejte si činská polévka, uplně o něčem jinem !

+1/0
8.6.2015 16:01

M83a74r13i91e 40O58h63l30í80d34a73l16o44v39á 1357720141502

V této zemi se nedá žít zdravě, ale myslím, že jídlem to nebude

0/−1
28.5.2015 2:01
Foto

M54i63l40o57š 62R87e82c24h14t15o16r70o61v71i10č 7634410592563

Pravdou je, že se nyní kde kdo předhání v opovržení na tímhle jídlem. Když ale přijdete domů a rychle ostříháte na parapetu "zelené magi", tedy libeček, petrželovou nať, dva až tři stroužky česneku, lžíci slunečnicového oleje a ony nudle, tak než to připravíte zavře vám v rychlovarné konvici voda a už onu polévku zaléváte. Přikrýt talířkem a nechat odstát  cca 10 až 12 minut. Chutná rychlovka je na světě! R^

0/0
27.5.2015 19:47

H16a81n90a 10D87o96s84t89á86l35o68v59á 1589534420224

Ale to máte na mysli instatní nudle jako takové, bez toho sáčku s glutamátem, ne?

0/0
28.5.2015 12:28

P46a44v52e26l 50O13d57r44a58z24i73l 6634229437440

Tak pro info, mám před sebou 3 různé sáčky s nudlolévkou, 2x Vietnam a 1x Thajsko. Složení nudlí:

1. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, sůl, E466, E501i, E500i, E452i, E451i, E339iii, E450iii, E621, vitamín E (co znamenaj ty iii nevím)

2. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, ochucující složka kuřecí aroma + zvýrazňující látky E627, E631, "extrakt z droždí", sůl, regulátory E500, E452, E451, zahušťovadlo E466

3. rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl

:-)

0/0
28.5.2015 15:16
Foto

M75i92l23o57š 44R71e71c40h69t64o13r91o36v78i45č 7564220182393

Je opravdu takový rozdíl mezi touhle polévkou a hrníčkovou instantní polévkou ze sáčku?! Palmový tuk je již doslova kde tu onde a když porovnáme masox či jiné kostky a dochucovadla, tak zjistíte, že se musíte téhle stravy vzdát prostě komplexně! No tak to u nás zakažme a fertyk! Pokud je to povoleno, nezdá se mi to závadné! Jestliže to nepřeháníme, tak jednou za 14 dní nás to přeci nezabije. Pokud nás to ale zabijí, je otázkou, jak je možné, že jsou tyto látky volně v prodeji?!  :-/

+1/0
29.5.2015 0:30

J86a27k96u16b 39K65r78e43j64č38í82k 8203364742914

Nazdárek, naprosto jednoduše. Lidé kteří určují bezpečnost daných potravin jsou placeni přímo potravinářským průmyslem. Daná situace rozhodně není výhra a již nyní způsobuje spoustu zdravotních problémů, některé látky, které škodí zdraví jsou přehlíženy a nejsou považovány za nebezpečné.

S pozdravem!

0/0
31.5.2015 3:46

O34l83d64ř40i83c77h 73H72o22r56á84k 2984649171795

Tak tohle je úžasné. Právě se dívám na ČT2, pořad Éčka (1/3) (dokument VB 2010), a je tam část o glutamátech. Několik alergiků na glutamáty, které z nich bolí hlava a mají střevní potíže se uvolilo, že otestují naslepo jídla a byli pozváni do asijské restaurace. A skutečně je po jídle rozbolela hlava a bylo jim velmi špatně a celé jídlo jedli s výraznou nechutí a komentářem, že mají chemickou pachuť na patře. Problém byl v tom, že dostali jídlo absolutně bez přidaného glutamátu a byla to čistě přírodní kuchyně z nejlepších surovin.

Oni prostě věděli, že asijská kuchyně obsahuje přidané glutamáty a obecně je svinstvo a tak je rozbolela hlava a vše jim chutnalo chemicky.

Že by rozhodovaly předsudky? Určitě ne, vždyť redakce by nikdy ... nebo jo?

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435014826-ecka/

opakování: pátek 29. 5. 2015 po půlnoci

Zvláště paní redaktorce to doporučuji, třeba už ji bolet hlava nepřestane a klidně jí to nahraju a pošlu vypálené na CD.

+3/0
27.5.2015 14:31

H77a27n50a 13D13o56s57t95á16l27o77v92á 1389744400814

Glutamáty jsou přirozenou součástí masa. Pravda - ne v takovém množství, ajk si je lidi s otupělou chutí servírují.

0/0
28.5.2015 12:29

O92l64d61ř86i21c71h 57H77o54r19á52k 2334939811805

Ale já psal o něčem jiném. Lidem jídlo nechutnalo a bylo jim špatně jen kvůli předsudku, že tam přidaný glutamát je. A přitom to bylo je z kvalitních surovin bez přidané chemie.

---

A mimochodem nejsou jen v mase, jsou i ve zralých rajčatech  (ó hrůzo, to musí být strašné použít takový koncentrát jako protlak), je i v žampionech a v sýrech (nejvíce v parmezánu) ... je asi ve všem v různých koncentracích.

+2/0
29.5.2015 8:50

J78a77n 56C58e14p92e85k 1704876760

Také si to sem tam dám, nutriční hodnoty nulové, ale na zaplácnutí žaludku to je. Rozhodně se po tom neotrávíte. Jo to kdyby dělali rozbor třeba nějakého majo salátu, to by se asi lidi divili co v tom je a taky se to jí a chutná to. Prostě člověk nesmí koukat na tyhle testy. Ty by vám nedoporučily vůbec nic.

0/0
27.5.2015 10:53
Foto

R36a67d33i66m 98K80r44o46u26t12i16l 7100551926669

Kolega v práci neměl pro tuhle potravinu jiné označení než "plastikový nudle". 

A propos, než se začaly vyrábět i nás, pocházely výhradně z Vietnamu. Tak nevím, proč se tomu dodnes říká čínské polévky.

0/0
27.5.2015 10:47

J54a92r35o57s47l14a72v 22V44o96j23t59ě27c81k77ý 4103788894976

Spolubydlící na intru to jedl každý den k obědu 2 balíčky. Nikdy mu nic nebylo, dnes mu nic není a žije, myslím že to jí furt ;-D

takže chyba bude asi v ochutnavačích co nic nesnesou a v tom, že na obalu bylo hodně E ale kdyby to na obalu nebylo, tak by to všem chutnalo ;-) je to jen povrchnost a dnes jsem na tu polévku dostal diky článku taky chuť, ačkoliv jsem to nejedl několik let ;-D

+3/0
27.5.2015 8:37

O43n45d88ř53e87j 19M71a88l56ý 3654773723773

Tyhle čínský srajdy se daj beztak požít maximálně někde na čundru. Samotnou doma bych si ji nedal.

+1/−4
27.5.2015 1:02

P11a65v47e47l 91O45d40r39a31z94i21l 6314129677830

Proč si kazit pobyt v přírodě něčím takovým...

0/0
27.5.2015 8:57

P28a43v34e15l 30R65y93b32e19c13k80y 8694383429820

bohužel díky politice naší vlády a platové strategii  ministra financí nemají mozky našeho hospodářství na lepší žrádlo než MAOvu pomstu. ps: čím více umíš a máš  vícedětí, tím více musíš sežrat těchto dobrot

0/−4
26.5.2015 23:41

J64a77n 29K49a81r26e26l 39N61o85v53a67k 5146234938426

yumyum krabí.. samozrejme ze vas bude palit.. musite k tomu prikusovat štrůdl :D

0/0
26.5.2015 23:38

P66a16v13e14l 38O32d52r66a56z45i70l 6244389887630

A nebo trénovat s Morugou. :-)

+2/0
27.5.2015 8:58

V70á10c88l21a55v 52S82v27o12b12o27d93a 5536448219

;-DR^.

0/0
27.5.2015 9:40

A36n28t94o19n48í12n 31Z38e77l36e55n75ý 2814343801556

Minulý týden jsem testoval ve Zlých časech piva, a taky se mi udělalo šoufl. A to jich bylo jen jedenáct.

+11/0
26.5.2015 23:23

V25l32a96d89i96m13i33r 81S85o23u33k84a12l 4350151571236

Kuřecí Yum-Yumka :-P:-P Ještě do ní dám mraženou zeleninu a sýr..A to je panečku nejlepší žřádlo :D :D

0/0
26.5.2015 22:42

V22l33a44d95i42s79l24a67v 78D60u43b29a 3950168458778

Nevim já nejsem schpen sníst ani jednu, fakt ne. A to by bylo supr ryhlé jídlo, ale nejde to. Tuhle jsem kroutil hlavou v obchodě, cikánka jich tam měla plnej koš. Asi na celej měsíc :)

0/0
26.5.2015 21:30

L30a71d78a 30N46o30v39a24k 4702363617

prostě čim lepší, tim horší...:-P

+1/0
26.5.2015 19:37

T88o97m52á75š 10G50a27j68d21o56š 3218296897271

Kec vo videu že to nemá s ázijskými polievkami nič, je úsmevný. Vifon ktorý to začal, je priamo z Vietnamu a test sa venuje najmä ich Európskym klonom, ktoré nedokážu cenou ani kvalitou konkurovať tým ázijským Vifonom.

Ešte aj ta príprava na videu bola divná.

Vifon máte dať celý do nádoby, prikryť pokrievkou a nechať min. 3 minúty odstáť (ja nechávam aspoň 10, vtedy sú slíže najlepšie, vyplnia objemom celú nádobu).

Vo videu tie "nudle" len zalievali vývarom, vôňa nemala šancu, ani "nudle" nabobtnať.

Z toho celého mám dojem, že prioritou bolo ohovoriť tie polievky ako urobiť objektívny test. Na videu najprv pochválil polievku aby sa vzápätí opravil, že "bola poživatelná".

+1/0
26.5.2015 18:51

O74s39k34a72r 48K65o26v26a49ř33í14k 8427783916757

Vývarem :D

0/0
26.5.2015 20:29
Foto

P12ř14e80m70y52s61l 77Č79e17j66p 8298557878756

Když už nudle v igelitu, tak  jedině na delší pobyt v přírodě, ale jen jako základ pro koření, zeleninu, maso ... přibalené sáčky se solí následně doma roztřídím (obsah do koše, sáček do plastu) ...

0/0
26.5.2015 17:15

P65a73v60e59l 40O29d55r98a88z97i87l 6954719817120

Hm a není logičtější si koupit jen nudle?

+2/0
26.5.2015 17:59
Foto

P51ř94e17m48y76s45l 53Č16e47j28p 8738227608546

Ano, ale ty jsou baleny po více kusech. Takže je problém v tom, že buď sežereš 4kostky nudlí najednou, nebo to budeš přechovávat na hulváta v nějakém zip sáčku, aby jich nenavlhlo. Takže lepší jedny zvlášť balené v igelitu ... hm? :o)

0/0
26.5.2015 18:08

P65a80v46e70l 37O73d66r40a81z29i61l 6554569157900

Hm to jo hm ;-)

0/0
26.5.2015 20:15

P72e64t65e15r 97M14o25l34n47á49r 8985304292539

a čo čakáte od tzv: "polievky" za 0,10€  normálna polievka stojí min. 1€

0/0
26.5.2015 17:08

L21u21k55a42s 48V44a41n16e59c11e53k 2388839636

No, osobně polívku z pytlíku nepovažuji za normální...

+1/−1
26.5.2015 18:42
Foto

I34g29o24r 89S96v11o55b55o18d55a 8543555616658

Nejlepší jsou ty dražší přímo z Asie - Mi Lau Thai nebo Mi Kim Chi (ale jen ty s příchutí masa) a pak ty nejlevnější z Penny. Ostatní, co jsem zkusil, za moc nestály.

+2/0
26.5.2015 16:34

V21á32c87l74a46v 21S37v17o49b98o24d65a 5566408589

Souhlasím,kupuju si značku Mi Kim Chi,a opravdu mi to chutná,hlavně s tou hovězí příchutí.

0/0
27.5.2015 9:43

P16a14ť53a 74J40e69r22m30e83r 8409328524

Jo jo, to znám z vlastní zkušenosti. Od té doby jsem si takový hnus už nikdy nekoupil.

+2/−1
26.5.2015 16:10

N65i65k47o85l93a 87K79l50i47s78k65o63v47á 5527952218735

Nemyslím si, že je to reklama. Jak tam zmiňují, všechny ty polévky mají vesměs stejné známky. Tím neříkám, že je dobré jíst tyto "čínské" polévky každý den. 

Podle mě se dnes výrobci už snaží hodně hledět na složení svých výrobků. Reagují na trh, dnes je mnoho lidí proti konzervantům, éčkám, glutamanům, nadměrné soli apod. proto dnes nacházíme často například bujony bez přidaného glutamanu, bez konzervantů, atd., což jsou třeba ty od Knorru, které, se přiznám, také čas od času využiji a špatně se po nich rozhodně necítím. Nic se nemá přehánět, ani nadměrná konzumace polotovarů, ale ani přehnaná úzkost z jejich používání ;-)

+1/−1
26.5.2015 15:58

P89a81v44e98l 24O59d49r50a12z85i34l 6514199667890

Jo a víte, co je to ten extrakt z kvasnic v bujónech Knorr? Já ne.

0/0
26.5.2015 18:01

H16a87n83a 51D83o61s37t71á67l60o17v68á 1359864210914

To je jako s tím bílkovinným hydrozytátem - prakticky stejné.

0/0
28.5.2015 12:31
Foto

V26i26e18t 19X49u49a18n 66N50g86u46y52e85n 1935265943686

Ja doporucuju znacku MAMA krevetovou prichut, ze vsech znacek ktere jsem ochutnal je MAMA nejlepsi. Je trochu ostrejsi ale nic extra, ale ta chut za to stoji, kdyz mam hlad tak vypiju i tu voduR^:-P

+3/0
26.5.2015 15:09

V97í72t 41H63o21l69l88e38r 8547722412636

značka vifon byla dříve nejlepší

+3/−2
26.5.2015 15:14

L51e79n25k25a 73Z41a35p92l58e79t65a48l75o84v43á 7735901282815

Není lepší si raději dopřát pravou asijskou kuchyni bez náhrašek? :-) Řekla bych, že třeba taková originální polévka pho bo strčí všechny ty rádobypolévky do kapsy. ;-)

+1/0
26.5.2015 15:14

V65o90j72t65ě87c48h 60Š61e14f47l30e21r 2943457354851

Pho je vietnamská kuchyně a Vietnam není Čína

0/−3
26.5.2015 15:23

J44o65s37e69f 29Č83i69h74á49k 7921759250456

Paní poukazuje na asijskou kuchyni. Naučte se číst.

+3/−1
26.5.2015 15:37

M84a55r63t62i53n 58K96l60e17i58n 9379351808

Vietdnes a jeho PR;-D

0/0
26.5.2015 22:16

R72a88d21i59m 53P53o40l59á56š38e35k 9906213459169

Já ty levné čínské polévky za cca 3.50 Kč beru jako nákup kostky masoxu dohromady s nudlemi.

Dělám z nich tak litr polívky přidáním vývaru , příslušné zeleniny a zavářky. Akorát že ty levné mají pachuť po zapařeném peří a ty drahé jsou sice dobré, ale zas vzhledem k ceně jsou ty klasické za stejnou cenu lepší.

+2/0
26.5.2015 14:25

M13i90l48a54n 84Š46v67a61g73r57o41v90s75k88ý 9832589785428

Moje řeč.

0/0
26.5.2015 14:35

L93u13d96v85i38k 42S31p70i14n35k97a 1352367620475

když potravina. tak jedině z agrofertu. jinak se ze všeho udělá špatně. není nad to mít vlastní media.

+4/−5
26.5.2015 13:47

V60á53c13l67a88v79e94k 35P30e58t84r 2955216483820

hlavně do toho zamíchat agrofert;-D Vy už ty políffky fakt nejezte;-)

+6/0
26.5.2015 14:51

M67a54r76e21k 78T51ů13m16a 4152208226622

Abych řekl pravdu, tak podobné rádoby polévky jsou jednou z posledních věcí, kterou bych kdy pozřel... Už jenom to, jak vypadají balení, je jisté upozornění, že tohle moc k snědku nebude! Když už čínskou polévku tak bych doporučil si na ní zajít do nějaké čínské restaurace.

+6/−1
26.5.2015 13:44

M74a62r36e74k 32Z14a38h37r37a39d54i21l 6534239175701

Ovšem v ČR je většinou "čínská restaurace" = "vietnamská restaurace"

0/0
27.5.2015 7:05

P64a78v57e35l 59V65e51t40e79š59n50í68k 7195508965627

Jsou i dobré asijské restaurace.

Vtipné je, když se do toho montují Češi - světoběžníci. Když vám třeba začnou v "thajské" restauraci nutit hůlky s tím, že thajci hůlkami jí :).

0/0
16.6.2015 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.