- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dnes se Vám lančmít na pánvi rozteče na nechutnou kaši.
Může být, ale přijde na to jaký si koupíte. Když si koupíte aspoň trochu kvalitnější, tak se nerozteče. Když si koupíte hodně levný lunchmeat s minimálním podílem masa, nebo ještě jen ze separátu, čili takovou tu nastavovanou buchtu s rozemletými zbytky, tak to pak máte rozteklý blivajs, to ano.
Místo výměny obalu tak by měli vyměnit kvalitu toho co je uvnitř.
To mlíko v sáčku nevím jak se chytne, na začátku té akce v pondělí stálo prý 14,9. Já jsem si tam byl skočit pro pár basiček plechovek "retro" budvárku ve čtvrtek a všiml jsem si, že už se prodávalo se slevou za 10,9, s tím, a že to mělo trvanlivost asi ještě 4-5 dní. Počítám, že v neděli, kdy ta akce končila se to mlíko v pytlíku rozdávalo už skoro zadarmo...
Jak by se jako mělo chytat? Byla to jednorázová týdenní akce, jinak nemaj sáčkový mlíko v nabídce vůbec, nemaj na to nachystaný místo a tudíž se ho potřebovali zbavit.
Nu, tak jsem se vrátil z hopody a po pár škopcích vlčí hlad. V lednici otevřená konzerva, s bagetkou jsem ji vymlaskl a na ni značka Kitekat. Lančmít to sice nebyl, jedlé ale ano, jen tuším ráno nepříjemnost a vřeštící kočičáci hladem.
Složení je skoro stejné, jenom pro kočky se tam přidávají vitamíny, aby měly lesklou srst. Šak dejte vědět, co to s vama udělalo.
Ten lančmít... Takhle na chalupě se otevřela konzerva, tuk z povrchu se sebral na pánev a lančmít na něm dorůžova osmahnul nakrájený na centimetrové plátky. K tomu trocha brambor vařených s libečkem a dobrota byla na světě. Byl tak dobrý že jsme se na něj těšili a dodnes mi kanou sliny když si na to vzpomenu. To co se dnes s vyrábí je odpad a hnus. Pan ředitel z Hamé si ten původní buď nepamatuje nebo prostě lže. Receptury se změnily a značně k horšímu bohužel.
Ja jsem to teda zral na cundrech a prijde mi stejne hnusnej tehdy i dnes....
Všichni tady brečí na kvalitu potravin a pak si stoupnou v diskontu, super/hypermarketu a koupí špekáčky za 5.50 Kč. Tam moc masa ale není. Dokud se to bude prodávat, tak kvalitní potraviny nebudou. Spíše naopak, bude se hledat mez, kam až se s šizením dá dojít. Jednou jsem si udělal svůj soukromý test vepřových konzerv a vyhrála jen jedna. Soukromý řezník z nedaleké vesnice a vepřovka byla ve skle za 75 Kč (před osmi roky). Nejhorší byla z Tesca za 15 Kč. Tu jsem ochutnal a letěla do koše. Měla chuť pilin a stejnou konzistenci, dodneška ji prodávají a lidi to berou. Hnus fialovej.
Kdyby to s těmi špekáčky bylo tak jednoduché... Všichni dnes vědí, že musí být drahé. Takže cena o kvalitě nevypovídá.
Tak jako vždy, jde o umění. Špekáček má mít min. 45% masa. Jde udělat tak, že nebude mít moc masa, ale bude chuťově vynikající. Takže na žebříčcích jsou vedle sebe jak špekáčky s vysokým obsahem masa, tak s průměrným obsahem masa. Tak ani to nerozhoduje.
LIDL boduje a vyhrává testy, ale jak? PIKOK má málo masa, plno vody, při pečení se ztratí, chutná dobře a je v LIDLu nejdražší. BARONI je prý chuťově kvalitní. Přitom záhada. Pod LIDLEm je dobrý v testech, jinak výrobce dělá jen samé propadáky. (Že by si LIDL výsledky testů ošéfoval?) Nejkvalitnější špekáčky dělá dnes patrně Steinhauser z Tišnova a Globus. V LIDLu je Steinhauser prodáván jako noname "tradiční špekáčky" a je levnější než PIKOK. Kdo ze zákazníků LIDLu tuší, že má koupit raději nějakého kvalitnějšího Steinhausera než PIKOK?
Roman Vaněk si všímá, že balení v LIDLu Éčka popisují slovně a tím mohou klamat méně znalé zákazníky. Přitom u něj výrobky z LIDLu vyhrály a Éček mají málo, takže to lhaní zákazníkům nemají vůbec zapotřebí.
Jinými slovy, nakoupit dobře a kvalitně, znamená mít v Česku dvě vysoké školy z potravinářství. A vyhnout se šuntu z vody není vůbec snadné, když takový PIKOK vyhrává testy.
http://img.blesk.cz/static/pdf/136/5/8/1365807.pdf
http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=test/test-spekacku.htm
Chbybí mi třeba takové lečo s vejci a kobásou ve sklenici. To byla dobrota. ta dnešní leča se s tím nedají srov nat ani náhodou.
Ještě že tam nechodím stačilo mi vidět mléko v sáčku fuj
Zásadně nesouhlasím. (Viz diskuse, tak na 5-6 stránce.) Ty pytlíky plnila slovenská mlékárna s dobrou pověstí. Zatímco české čerstvé mléko zavedené v LIDLu propadá často v testech pro špatnou hygienu a je hodnoceno jako rakovinotvorné. Krabice ještě není všechno. Počítám, že smyslem této retro akce byl "týden zdraví pro zákazníky LIDLu" a akci dotovala VZP.
Ta melta je na fotkách omylem - páč ten obal mají pořád
Mozna ji Lidl zaradil do sortimentu jen po dobu tehle akce?
Dal bych si socialistický lovecký salám. To co vyrábí dnes je k blití.