Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Klobásy obsahují dost masa a jsou bez éček. Některé klamou na obale

Grilovacích klobásek se bát nemusíte. Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa a jejich výrobci si nevypomáhají náhražkami a éčky. Většinou také dobře chutnají, zjistil test MF DNES. V některých případech se však stalo, že na obale uváděly víc masa, než v nich skutečně bylo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T67r36a59i61k50o 50T70r43u57h71l63a58r 9248889250653

tak treba 99% masa, hadam co to je za maso...

0/0
25.8.2015 2:53
Foto

L40u93b11o33m54í91r 77J67a21n80o23t88a 5856184816725

98% masa, no jistě a ty 2% tvořil vzduch ne

0/0
27.7.2015 14:34
Foto

L86u17b35o69m34í25r 18J47a66n34o97t22a 5176564216495

98% masa, no jasně a ty 2% tvořil vzduch ;-D EURvEURv

0/0
27.7.2015 14:33

B49o49h87u91m44i67l 48M65á13c14a 5681722816593

Párty klobásky z Globusu podle testu obsahují 98,3% masa, 23% tuku, kolagenní části, vodu, přírodní střívko, sůl s jodem, směs koření, antiox. E300, gluk. sirup, stabil. E450, dextrózu, bylinky, extrakty koření, aroma. Dohromady to dá možná i 130%. Obdobně je tomu i u dalších testovaných klobás s výjimkou dvou posledních v pořadí..

Nejde o klamání čtenářů Testu DNES,  za které hrozí pokuta až 1 milion? (V Testu Dnes není uvedena měna, ve které hrozí tato pokuta.)

0/0
2.7.2015 23:14

J62i43ř81í 77M50a42c26e38k 3585145334751

Bílé klobásy jsou jediné uzeniny bez E250, a tudíž (relativně) vhodné i pro děti. Ale pozor - někteří čeští výrobci do nich cpou pro změnu glutaman. Chce to číst složení.

+3/0
30.6.2015 15:23

Z18l46a53t20u43š23e 67J15e42l73í68n42k32o98v24á 1905112847582

Ano, v Globusu se může prodávat i podvodné, nebo neúmyslně zavádějící šméčko.

Ale originál čerstvé výrobky z místní výrobny, jsou vždy čerstvé a vždy nejpoctivější z těch v nabídce.  Maso si bourací z půlek sami, párky, špekáčky, klobásky, grilovací klobásky - prostě vše co koupíte u pultů řeznictví, nebo v přilehlých chlaďácích se značkou Globus je místní výroba (dělají i různé šunky a některé salámy, nebo tlačenky, jitrnice, jelita, prejty, točeňák, prostě dost rozsáhlý sortiment).

Různá cizí šméčka (ale i kvalitu) nabízejí pro rozšíření sortimentu a pro některé škudlily, pro které je třeba místní sekaná moc drahá a raději si koupí cizí šišku, ale ušetří, protože byla 1/2 kg za 20Kč (a ta místní bavorského typu, nebo ta pizza sekaná, či Lyonského typu s kusy šunky je jim drahá).

+15/0
30.6.2015 15:00

Z14d43e97n61ě25k 62B54ř22í39z71a 2980178704625

jj, mam taky potvrzeno od pani, ktera tam delala kdysi sefovou.

Akorat ma ted Globus z ruky, ale zase kupuju jinde kvalitni nemecke uzeniny, takze mi to nevadi :-)

+3/0
30.6.2015 16:23

M84i62c25h89a94l 67Š24e61v48č46í93k 8383486134

Takže jste vyjmenoval samý habrajz, kterým se čechákové cpou po kilech a pak tu máme největší výskyt rakoviny tlustého střeva a kralujeme i v obezitě. Toto nejsou kvalitní potraviny nikdy a nikde. Ano někde jinde jsou ještě horší než špatné. Snad jedinou výjimkou z vašeho výčtu bude možná nějaký druh šunky.

0/−12
30.6.2015 17:43

B80a98r92b39o43r23a 31M89á58š41o20v22á 5807963159602

To bysme skoncili na zelenine. Mam napriklad sekanou moc rada, prestoze ji delam jednou rocne, klobasu si dam tak dvakrat rocne a kupuji jen sunku. Ale je fajn vedet, kde maji takove potraviny udelany kvalitne, kdyby clovek nekdy dostal chut ;)

+5/0
30.6.2015 19:50

J30a44n 95F43r25o37l60í15k 6486690685194

Není třeba jíst jen trávu. Sekanou si sám namelu a vařím zásadně ze surovin. Párky nejím. Jinak Lídl prodává také poměrně kvalitní potraviny. Skoro bych řekl, že Globus u nás (Brno) není zas taková špička.

0/0
30.6.2015 21:22

J75i83ř98í 76E26r60b83e89n 1683274176777

Kdo je to ten čechák?

0/0
1.7.2015 10:03

V33l51a49d92i98m45í35r 13N49o66v48á88č77e28k 5673845654

malá bílá bavorská klobáska, jemně nasládlá švédská hořčice a pivo, to je ráj na Zemi!

+7/−2
30.6.2015 14:53
Foto

P77e11t82r 18Š82r30a89i31e44r 9383812302887

Jenom na okraj: titulek na Burešově webu láká jakoby na výsledky testu, ze kterého se dozvíme jen nejlepší a nejhorší. Kdo chce vědět víc, musí si koupit Burešovy noviny...;-€ Přitom článek není označený jako reklamní sdělení...Rv

+2/−15
30.6.2015 13:55

J98a45n 53C37e26l17l59e37r 4639976763694

A kde vás to bolí nejvíc?

+8/0
30.6.2015 16:23

P72a49v79e59l 19Š76v71e16s70t10k41a 3518105319

no nic není zadarmo. Ale když pár dnů počkáte, tak ty testy tady budou, ale ty noviny zase nestojí tolik ne? Takže pokud vás ten test opravdu zajímá tak je dvacka problém?

+2/0
30.6.2015 19:37

M67i40c19h78a55l 13M68a21c84h28e10k 1774812244569

Jaký Burešův web? To info máte také z toho plátku?

0/0
30.6.2015 20:26

M48a69r51e54k 54M83a52z29u58c94h 2576313203

Já myslel,že špekáčky se vyrábějí z masa.

+1/−7
30.6.2015 13:20

R21u37d39a 81S37l83a65v59í15k 5943678666901

Ano, ale obsahují také špek.

+13/0
30.6.2015 13:28

M27a45r21e48k 34M57a70z37u88c85h 2836123403

V pořádných špekáčkách ho je určité množství,které není dramaticky velké.A správná klobása určité množství tučných kousků také obsahuje.Těch pár procent rozdílného množství je zanedbatelné.Ve výsledku jde pouze o druh masa obsaženého,jeho rozdílnou hrubost namletí a u klobás přidáním více ochucujících přísad.

+1/−2
30.6.2015 14:18

M78o23j85m35í35r 35M54o72t62y62č18k87a 3492525414290

To je dost zobecnění. Technicky vzato by se dalo říct, že separát a šlachy jsou také druh masa protože to nejsou kosti. Ale asi by se vám to moc nelíbilo

+2/0
30.6.2015 14:50

P63e13t91r 49R59o26m85á38n41e58k 8464827844624

Teoreticky třeba ano, ale masem se v českém potravinářství označuje svalovina.

0/0
30.6.2015 15:05

M65a11r92e51k 98M62a29z35u80c80h 2416653903

Na pořádné špekáčky se používá kvalitní maso také a ne separát.Pokud je někdo šidí tak je prase a ne řezník.

0/0
30.6.2015 15:24

Z90d47e84n70ě48k 82D87u46b53e64c48k36ý 3867734360188

urazil jste cuniky ;-D

+6/0
30.6.2015 15:40

R48u96d23a 24S26l79a32v34í82k 5503478766631

Ve špekáčku by mělo být cca 30% špeku...to není zas tak málo.

0/0
30.6.2015 15:38

M50a72r23e77k 45M54a72z49u67c97h 2966243243

Mně nešlo o srovnání jednotlivých druhů výrobku,ale,že v článku to bylo porovnáváno kvalitativně.Přitom,pokud se oboje vyrobí správně,tak potom na grilu je oboje skvělé.

0/0
30.6.2015 15:46

M82a23r56e96k 44M24a91z48u17c54h 2326263933

To je pravda.Ale také cca 50% hovězího z mladých býků a 20% vepřového.Podle nejstarší receptury samozřejmě.Problém je kdo je vyrobí.

0/0
30.6.2015 15:54

P76a33v68e90l 25O57d14r95a16z86i83l 6844239597580

Problém je, kdo je pak koupí.

+1/0
30.6.2015 20:29

J72i93ř33í 72E55r27b82e18n 1203104366907

Bingo! R^

Někteří lidi si radši koupí opékáčky 49,90 Kč/kg a pak nadávají, že se to nedá jíst ;-D

0/0
1.7.2015 10:04

K79a29r36e79l 74N69a90s31t56o55u89p73i37l 3320971340181

a někdy jste se pokusil i zamyslet, proč se jmenují špekáček?

+10/0
30.6.2015 13:38

P90a56v39e17l 34F57a94r59a 9327697144771

A špek je co, rostlina? ;-)

+2/−3
30.6.2015 13:59

Z50d18e16n47ě14k 68W25e17r63n58h43a84r88t 6807715762268

nicméně z potravinářského hlediska to rozdíl je. Špek je něco jiného, než maso, tj svalovina.

+10/0
30.6.2015 14:04

J64a53n 54M85o22t74ů27r39e87k 7720952721499

A někdo vám to v článku rozporuje?

+2/0
30.6.2015 13:57

M22i94c70h33a85l 85H95i85r24k90a 4867146910753

Tak Párty klobása Globusu vyhrála, zákazníci budou kupovat, tak se může začít šidit ...:-/

+1/−23
30.6.2015 13:05

R48o75m57a90n 71S16t77o60n91e86k 1229963629301

doporučuji vyzkoušet já jsem v globusu ještě nekoupil špatnou uzeninu

+4/0
30.6.2015 17:50

R34o38m50a84n 29B90í62l69ý 5440755855107

Globus mám rád, ale ty jejich klobásy jsou tak přesolený poslední rok, že se mi křiví ústa. Jinak by byly dobré.

+1/0
30.6.2015 12:44

P53a40v78e56l 67M70e31d87e23k 1470222331295

Bezpochyby na to mají normy, ale v každém tom jejich uzenářství to halt dělají jen lidi a každý má jinou chuť, ten "Váš" uzenář je evidentně na slanější :)

+5/0
30.6.2015 12:48

J25a58n 49S87v91o72b92o97d83a 3886615698610

Normy? Oni vyrábějí svou recepturu. Takže sůl tam může být na kila. Pokud to bude lidem chutnat....

0/0
30.6.2015 19:11

J75i50ř90í 29E84r94b30e37n 1393914596487

Norma je obecné označení pro jakýkoliv kodifikovaný standard. Tedy i tu recepturu, kterou někdo musí vymyslet, vyzkoušet, oponovat, schválit, používat a dodržovat...

0/0
1.7.2015 10:06

K56a43r50e94l 59N13a49s36t46o16u66p42i54l 3850361970171

asi jak kde, občas si něco koupím v Globusu na Zličíně a tam mi přesolené nepřijdou a to solím obecně spíš méně,...

0/0
30.6.2015 13:38

M79a46r79e72k 78V19o61k36á47l 1956314145449

"Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa ... " a já blázen myslel, že špekáčky jsou jedny z mála uzenářských potravin, u kterých se musí dodržovat složení ... tj. možná v nich je masa méně, ale za to  přesně tolik, kolik  má být ...

+6/0
30.6.2015 12:36

P29e37t22r 57T10ů23m53a 3518494487654

Hloupý dotaz:

Dají se grilovací klobásky sníst normálně bez další úpravy- grilování, smažení, opékaní atd.?

Tedy jen tak za studena, případně ohřáte ve vodě jako běžné klobásy.

0/0
30.6.2015 12:30

Z19d57e35n23ě53k 22W28e62r75n50h13a93r51t 6687205632768

Pokud to je "klobása", tak to muselo projít uzením - tedy jde o tepelně upravený výrobek a klidně se jíst dá i za studena. Alespoň se to tak kdysi říkalo, ale jestli to ještě platí, to je těžko říct.

+3/0
30.6.2015 12:35
Foto

P26e50t51r 23Š88r49a84i61e96r 9343572242497

Hlavně by se "grilovací" = "červené" klobásy správně neměly kvůli vzniku rakovinotvorných látek vůbec grilovat. Ke grilování jsou ty "bílé" a ty se musí tepelně upravit...;-)

0/0
30.6.2015 13:20

O17n66d91ř38e32j 40S52t51a77r21o82c76h 5900263662604

Na to jste přišel jak, proboha? Ta červená barva bývá paprika. Ta je rakovinotvorná?

+2/0
30.6.2015 13:29
Foto

P70e54t16r 70Š84r40a85i70e49r 9673162222347

To samozřejmě ne, jenomže tu červenou nebo růžovou barvu by měly i bez papriky, proto se tam dávají dusitanové soli, které se vyšším teplem rozkládají. Ty v bavorských a jim podobných nejsou a proto je maso šedé...a nedají se jíst bez tepelné úpravy...;-)

0/−1
30.6.2015 13:51

A14l36e65x64a50n91d87r 53Š43í11r 5271350533

?

+1/0
30.6.2015 14:28

P85a97v10e44l 77L66á18n70í80k 5679955532937

Fakt mě dost mrzí, že u nás nemáme Globus. Co o tom čtu, párkrát sem tam byl na cestách a mám známý co tam nakupují, tak je to asi bezkonkurenčně nejlepší hypermarket v česku, zvlášť co se týče kvality potravin ...

Globus by měl koupit Tesco a předělat jeho prodejny, možná by i zmizel mýtus, že v česku se prodávají jen šunty.

+32/−1
30.6.2015 12:26

P11a95v16e96l 46M68e12d82e71k 1980572711635

Bohužel to do Globu mám taky z ruky, ale byl jsem zvyklý tam nakupovat a je fakt, že uzeniny i pečivo (z jejich lokální pekárny) bylo oboja moc dobré.

+4/0
30.6.2015 12:53
Foto

M60a12t20ě77j 65Č61e36r83n23ý 9605262630697

Mohu jednoznačně potvrdit. Dříve jsme jezdili do obchodů v našem okolí, ale nikdy jsme nebyli spokojeni s kvalitou potravin. Teď si raději jednou za měsíc zajedeme 40km do Globusu a koupíme kvalitní a hlavně místní potraviny.

Holt se pozná, že v každém Globusu mají svého řezníka, který maso porcuje, balí a rovnou ho zpracovává.

+1/0
30.6.2015 12:57

V15l77a55d47i28m93í82r 82F95i44b59i42g15e21r 5384171261954

Globus se taky trochu zhoršil. Kupuji tam špekáčky a přijde mi že už nejsou tak dobré jako bývaly.

+3/0
30.6.2015 13:14







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.