Diskuze

Stát zmírnil zákaz dovozu sudového vína. Budou stačit kontrolní pásky

Ministerstvo zemědělství vycouvalo z plánu zakázat prodej sudového vína z dovozu. Zákon, který kritizovala řada vinoték i vinařů jako paskvil, měl povolit jen dovoz vína v takzvaných bag-in boxech, tedy krabicích s vnitřním sáčkem. Resort ale po několika měsících návrh zmírnil. Bude stačit kontrolní páska na obalu sudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K předposlednímu odstavci, no když nějdo zvládne dovézt víno za 16Kč/l, které bude stejně dobré jako moravské za 45Kč/l, tak mají holt smůlu a vyrábějí moc draze. A jestli to dovezené bude patok a to moravské bude dobré, tak zase nemusí řešit nějakých 16Kč/l.

Stát ať se do toho radši nemontuje vůbec ...

0 0
možnosti
MV

Jenže za 16 Kč litr (i levněji) se doveze cisterna sraček z jihu, tady se z ní udělají dvě, to znamená, dosladí se to, obarví, dodá aroma a voda a je z toho "Pálava zo Slovenska" kde ani neroste! Jak se tomu má moravskej vinař bránit, když mu stát nepomůže důslednou kontrolou ????

5 0
možnosti
JZ

Víno je jako žena:-Pco si vybereš to piješ a u ženy co si vybereš s tím žiješ,jak?si vybereš;-D

0 0
možnosti
Foto

Bankovky mají několik ochranných prvků a přesto se padělají ... a stát tady kývne na jednu pásku, která má zabránit pančování vína ... opět ukázka, jak být důsledně nedůsledný a jak lobby korumpuje politiky

0 0
možnosti
PH

P15e55t27r 96H71o17r60v90á82t

16. 7. 2015 14:11

tož jak říkáme u nás, pro Pražáka dobrý.

Nedávno jsem někde četl, že Češi milují kuřecí separát a chutná jim a ty pásky na sudy jen podporuje další a další a další nekonečné prznění kvalitní nabídky produktů v našich obchodech.

Ve výsledku "ochrana prodejců vína" povede k tomu, že časem budeme pít "patoky" dráže než naší západní sousedé nepančované víno.

Takže kuřecí separát je u nás dražší než vepřové maso a stejný osud teď čeká víno. Šanci jsme promarnili.

Jen na okraj, pil jsem Pálavu sedmičku za 250,-(to by "obyčejný člověk" ve vinotéce  za víno nedal) a věřte tomu, že po této zkušenosti již nikdy nepozřu sudové víno - buď věrohodný originál nebo nic.

0 0
možnosti
MB

Je to klasika - Nyní tedy v dobru spotřebitele a státního zájmu - Tedy čekám, kdy EET nahradí - "Sádrový trpaslík Ludvík" ! ..

0 0
možnosti
MV

No skladovat víno v 15°C je naprostá debilita!  Mám 3 vinotéky a už vidím, jak budou prodavačky nadšené, že musí pracovat v takové zimě! A stavební úpravy prostě nepřichází v úvahu...20°C je lety vyzkoušená teplota pro skladování sudů pod dusíkem...

2 1
možnosti
HB

Vinotéky mám jen 2, ale naprosto souhlasím! R^ Ono už jen to, že sud by byl v 15 stupních a zákazník ho v PET či skle vezme okamžitě domů (do např. 25 stupňů).

0 0
možnosti
JM

J59a52n 78M35a56z78ů97r63e16k

16. 7. 2015 12:38

Pokud nebudou čeští vinaři buzerovani byrokracii ze strany státu a EU tak i oni budou ten litr dělat za16

0 1
možnosti