Diskuze

Skryté alergeny v jídlech. V hospodách neprošel každý pátý vzorek

O tom, že je v Italském salátu hořčice a celer, jídelní lístek zarytě mlčí. Zákazník se dozvídá jen o některých alergenech. Laboratorní testy ukázaly, že podobného klamání se dopustila pětina z restaurací, kontrolovaných Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Holt budou muset alergici taky občas použít rozum.

2 3
možnosti

P69e79t37r 20N81o18v40á82k

1. 10. 2015 13:25

No ono to vždy není tak jendoduché, bohužel...

Jak už jsem zde uváděl, když někteří restauratéři dokáží do bezmasé polévky dát slaninu aniž by to uvědli v jídelním lístku apod....

2 0
možnosti

Těch lidí, kteří něco nemůžou je opravdu spousta a podle mých zkušeností vesměs nemají problém si to pohlídat. Myslím, že málokdo z nich se v restauraci řídí podle seznamu alergenů na jídelním lístku.

2 0
možnosti

Těžko si někdo může pohlídat alergii na přísadu, které tam není moc  a není zřejmé že tam je i když není uvedená.

0 0
možnosti

P21e22t19r 33B96o33x87a84n

1. 10. 2015 20:59

A jak si to pohlidat v restauraci? Jedno resemi bych mel, nechodit vubec do restauraci. Ale tak to rekne rovnou a nemelte h*vna.

0 0
možnosti

To je pravda, a proto je účinnější říct při objednávce, co daný alergik nesmí, a nechat si to ověřit.

0 0
možnosti

P85e92t58r 77N96o36v77á12k

3. 11. 2015 15:53

Mno, tak na to se člověk taky moc spolehnout nemůže :-D

0 0
možnosti