- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Holt budou muset alergici taky občas použít rozum.
No ono to vždy není tak jendoduché, bohužel...
Jak už jsem zde uváděl, když někteří restauratéři dokáží do bezmasé polévky dát slaninu aniž by to uvědli v jídelním lístku apod....
Těch lidí, kteří něco nemůžou je opravdu spousta a podle mých zkušeností vesměs nemají problém si to pohlídat. Myslím, že málokdo z nich se v restauraci řídí podle seznamu alergenů na jídelním lístku.
Těžko si někdo může pohlídat alergii na přísadu, které tam není moc a není zřejmé že tam je i když není uvedená.
A jak si to pohlidat v restauraci? Jedno resemi bych mel, nechodit vubec do restauraci. Ale tak to rekne rovnou a nemelte h*vna.
To je pravda, a proto je účinnější říct při objednávce, co daný alergik nesmí, a nechat si to ověřit.
Mno, tak na to se člověk taky moc spolehnout nemůže :-D