Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi chtějí za své peníze pečivo s náplní, říká majitel pekáren Ambrovics

Rodina Zoltána Ambrovicse otevřela první pekařství po revoluci v Dunajské Stredě. Dnes Ambrovicsovi provozují v Česku a na Slovensku na 400 pekáren pod křídly nadnárodního řetězce Fornetti. Teď se ale rozhodli osamostatnit a svou česko-slovenskou síť přejmenovávají na pekárny Minit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V77i36k31t74o44r 51Z49á85b11r31a77n68s46k80ý 3780348374563

"Nedá se mluvit o klasické pekařině", dí pan majitel.

Očekávám tedy takový klasický pouliční pekařský fast-food. Hodně ztužených tuků, frukto-glukózový sirup, umělá barviva, konzervanty, kypřidla, křehčidla. Mouka od Babiše. Zkrátka zase něco chutného bez nutriční hodnoty. ;-)

0/0
15.10.2015 17:17

P42e50t89r 31Š28k77o13d63a 5967790154930

Opravdu nechápu, co je divného na tom, že Maďaři nebo Slováci mají rádi něco jiného než my. Je mi jasný, že pro firmu by bylo pohodlné a levné, kdyby ve všech státech prodávala to samé, ale Evropa je směs různých národů a co národ, to jiné chutě, tak to prostě je. A nevidím to jako negativum, spíš naopak.

0/0
15.10.2015 13:37

M73a59r27t40i51n 81P80e45t14ř78í41k 4512589491661

Článek totálně o exkrementu... označení "komerční sdělení", které je pod článkem, by mělo být NAD článkem červeným písmem nadměrné velikosti ;-):-)

"V roce 1999 jsme spustili Fornetti PO TÉ, co strýc tento typ pečiva v Maďarsku objevil a spolurpáci s mateřskou firmou dojednal."... tohle mě hodně pobavilo. Akorát si nejsem jist, zda-li autor udělal chybu v mezeře (poté vs. po té) anebo tím mínil počeštěnou verzi anglického "tea" = čaj ve významu "po té" = "po čaji" ;-);-D

0/−1
15.10.2015 10:47

P21e82t25e80r 53K37n55a47p66e47c 5565186533704

vsetko pekne, ale nedam ruku do ohna ze to neni plne stuzeneho tuku....dakujem nemusim

+1/−1
15.10.2015 10:38

L80a54d69i80s16l57a27v50a 16S39t96r53n90a51d63o18v47a 3728774201912

Vážený pane podnikateli, prosím ,(pokud to čtete, myslím že ne ,ale přesto to zkusím)proč je nyní ve Forneti které mají mít náplň šunka .sýr , šunkový sýr té nejhorší kvality? Šunka tam už dávno není , jen cosi rozblemcaného , hnusného..

+4/0
15.10.2015 10:35

M80a80r97t60i65n 28N22o59v91o94t72n37ý 8735334342714

Podle diskusí na idnes by člověk nabyl dojmu, že vlastně nikdo nic nikdy nekupuje, nikomu nic nechutná 😀 Fornetti si pamatuju ze stredni skoly, byly na váhu a tenkrát mi moc chutnaly.

+1/0
15.10.2015 10:26

M70a51r91t48i69n 75P85e82t10ř45í13k 4832589981831

Chybný dojem. Diskutéři na idnes.cz rozhodně nejsou reprezentativním vzorkem české populace... možná tak diskutéři na novinkách.cz :-P;-D

+3/−1
15.10.2015 10:48

M40i42r78o10s72l70a29v 49Š39i15m89k23o 7445333262275

Já bych chtěl od pekařů dobrý chléb, rohlíky a housky. Jako byly za toho hrozného socialismu. Tehdy bylo ráno pečivo ještě teplé, dnes ještě mražené...

+2/−1
15.10.2015 10:23
Foto

R28i38c45h76a30r85d 71P31o14l94á24š60e29k 9244383110929

Za socialismu ráno teplé rohlíky a chleba - uáááh ;-D;-D;-D, to byl vtip dne.

+2/0
15.10.2015 11:56

M20i42l93e93n33a 61N11o50v11a61n42s78k62a 4512597839289

Jenom by mě opravdu, ale opravdu zajímalo, proč tyto články, které jsou evidentně skrytou reklamou a nejsou jako reklama označeny neřeší Rada pro dozor nad reklamou? Rv Že by vliv vlastníka a současně vícepremiéra ?

+1/0
15.10.2015 10:21

M62a54r70e57k 95T76u55r68n29o24v76e88c 7305332900316

Rada pro dozor nad reklamou? A to je jako co? O tom jsem v životě neslyšel. Existuje sice třeba Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, ale co ta by s tím měla mít společného?

Nějaká Rada pro reklamu sice také existuje, ale to je nějaký samozvaný spolek reklamek, který má asi za cíl to, aby byl víc slyšet a aby se mohli tvářit, že se nějak "samoregulují".

0/0
15.10.2015 21:29

M32i94l75a43n 36N28o33v38á51k 2506532648766

Fornetti teda žádný zázrak nebyli. Lidi chtěj do normálních prodejen rohlík a chleba, kterej bude za lidskou cenu a nebude z toho druhý den guma na vytření podlahy Rv

V Německu tyhle sladká i slaná pečiva o 100% lepší kvality koupím za stejnou cenu. Kde je chyba páni pekaři? 8-o

+1/−1
15.10.2015 10:16
Foto

L11u39b82o87m70í57r 86J33a46n36o84t55a 5806814466645

Tak v těchto pekárnách PEČIVO bohužel nenajdete. Přejmenovávají se na Minit, ale víc by sedělo - U chemika.

+6/0
15.10.2015 10:08

P89e42t27r 67B61o94c88e78k 1787946432310

Někteří češi dokonce chtějí rohlíky a chleba co se dá jíst a jsou pečeny z mouky, pomocí kvásku a bez Eček.....!!!!!!

+6/0
15.10.2015 9:39

M42a15r54t33i89n 91Š28i84m93e10k 4580744148975

Mě by za mé peníze postačil oobyčejné pečivo a ne ten rozmražený sráč

+10/−1
15.10.2015 9:06

P85a67t90r87i54k 46N85e72d60z18b35a96l24a 3152504131

Bohužel tato síť pekáren není ochotna platit svým zaměstnancům ani minimální mzdu:-(

0/0
15.10.2015 8:44

V19í75ť23a 65N89o40v81á61k 1658883635611

Já čekal článek o pekaři a ono to jsou Fornetti :-)) Ten boom dávno skončil..u nás to měli v lahůdkách,zrušili.

0/0
15.10.2015 8:33

B88a82r51b63o63r19a 30J86a90n49e96č44k68o54v45á 9964912761

Kdyz jsem jeste byla na stredni a kouila jsem si "forenttky", tak byly horke, na vrchu krupave a uvnitr vlacne, protoze jich meli jen par a pres den je dopekali. To cas od casu bylo dobre, presto ze to neni "pravy cesky chleba nebo kolac".

Bohuzel od nejake doby to delaji tak, ze napecou obri hromadu, kterou pak vyprodavaji, tudiz jsou studene, silene drobi, a nemaji onu krupavo-vlacnou strukturu  ani ta napln neni za studena dobra, takze uz jsem je snad pet let nemela.

+12/0
15.10.2015 8:05

P22e43t89r 90B82o61c47e17k 1557856392310

A jak dlouho jseš ze střední, ať se to dá někam umístit v čase...

+1/0
15.10.2015 9:40

B82a33r12b71o35r82a 43J60a95n29e25č27k35o26v30á 9314852451

6 let :)

0/0
15.10.2015 10:28

A63n72t22o50n28í79n 97S98v89o25b56o62d44a 7570684848

Ja taky 6 let :)

+1/0
15.10.2015 10:36

P23e21t66r 82B20o23c58e26k 1257246742720

Já o něco víc :)

0/0
15.10.2015 11:35

P57e45t27r 85B69o49c74e58k 1527416152310

To jseš asi z Olomouce ;-D

0/0
15.10.2015 11:36

L72a35d92i28s14l43a83v67a 58S49t12r18n63a13d34o49v24a 3958344131152

Slečno , není o co stát , změnili náplň , šunka -sýr, je nějaký šunkový taveńák s paprikou či co , nedá se to jíst ..

0/0
15.10.2015 10:36
Foto

B34á50r53a 96T69u92č94k81o19v41á 2814165446192

U nas kdysi byla mala pekarna, kde pekli opravdove krupave pecivo, a jako mala jsem ke snidani nejradeji mela cerstvy rohlik s maslem. Dnes nekoupim nikde ani ten rohlik, ani to maslo. Rohliky jsou gumove a maslo jalove. Neni se co divit, kdyz se vsechno vyrabi prumyslove. Komedii Kridiylko nebo stehynko? jsme se kdysi smali a povazovali ji za sci-fi, dnes je to realita. Trikatel by se radoval.

+14/−4
15.10.2015 7:38

F83r30a39n21t81i39š16e24k 17N43o18v31á66k 6241345436561

Máslo se v různých krámcích sežene dovozové Slovenské pravé. Kam na pocitvý rohlík nevím.

+1/0
15.10.2015 7:56

T17o11m26á48š 83V48e31s43e49l88ý 5845488180309

mě poslední dobou dost překvapilo irské

0/0
15.10.2015 9:32

M28a92r50t29i83n 83K51a73l97á20b 6425206870

třeba v Praze je docela fajn Antonínovo pekařství na nám. Jiřího z Poděbrad

0/0
15.10.2015 10:33

B48a36r79b57o75r84a 73J15a28n70e10č81k18o77v42á 9504312741

s rohlikem souhlasim, ale maslo se podle me da sehnat dobre uplne v pohode.

+5/0
15.10.2015 8:06

R98a23d16o13s72l73a15v 58K71l64a37u28d37a 5504378424942

Záleží na ingrediencích. Pokud ty jsou kvalitní a takové jaké mají být, pak je úplně jedno jestli je ruční, nebo průmyslová výroba.

0/0
15.10.2015 8:18

J23a18r37o72m32i55r 96C10h32a49l46o75u16p19k32a 4759457435967

U nás v pekárně mají i pult s mléčnými výrobky, takže v sobotu ráno čerstvý rohlík s čerstvým máslem není vůbec žádné sci-fi.

0/0
15.10.2015 8:39

A81n45n62a 16V51e26s22e19l76á 3989420581530

Máslo za komunistů bylo jinou strukturu , bylo na lom ne mazlavé , ale jako krystal se lámalo , dnes je ta struktura jiná .

0/0
15.10.2015 9:03

T75o82m28á41š 93V11e76s66e18l12ý 5495338680829

také mělo tuším 92 % tuku. Potom z brusele řekli že máslo musí mít minimálně 82 % a výrobci se přizpůsobili :-/

0/0
15.10.2015 9:33

M65a54r14t51i91n 17F40r59a58n59t12i84š56e19k 7455290103895

ale nemělo. to má tak maximálně přemražená dvojka

+1/0
15.10.2015 11:01

J90i91ř10í 32Š90t90ě81r43b65a 9393722427225

máslo se dá sehnat dobré, ať už jihočeské od madety, olma či čerstvé z Poděbrad..anebo ve středně velkých městech jsou farmářské krámky, kde mají i máslo "skoro domácí" najít dobré rohlíky je asi větší problém, ale dá se najít i kvalitní celozrnné pečivo např.z žitné mouky..anebo si péct svoje, dnešní domácí pekárničky jsou schopny na každé ráno připravit čerstvé pečivo..

0/0
15.10.2015 10:42

R81o82m42a55n 63K72o56s49t50ú23r 2258330672385

nechtějí , to oni chtějí, aby jsme to žrali !

0/0
15.10.2015 7:22

Z54d66e31n88ě11k 59W41e75r82n43h63a22r69t 6587515102868

No tak to nežerte. Koupil jsme si to jednou a nechutnalo mi to, čímž je pro mě otázka těchto pekáren navěky uzavřena a necítím se být nijak nucen to jíst.

+18/0
15.10.2015 7:29

Š26á46r30k12a 24M62a80t55y52á49š50o78v83á 1981325612729

nedobrý a drahý...

+5/−2
15.10.2015 7:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.