- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Proč by mě mělo zajímat, jestli amatéři pečou cukroví podle hygienických parametrů? Když si upeču cukroví sám, tak mě nějaké hygienické parametry taky nezajímají.
Budou za pár let hygienici varovat před tím, abychom si pekli cukroví doma?
Stejně tak vás to nemusí zajímat u normální cukrárny. Nekvalitní výrobek snad poznáte?
Jde jen o rovné podmínky pro všechny. Bytové cukrárny dokazují, že lze vyrábět i bez buzerací od hygieny a SPI. Tak proč nezrušit kontroly výrobních procesů pro všechny? O nic jiného nám nejde
Střevní potíže jsou výsledkem přísných (hloupých) hygienických opatření, která brání dětem vytvoření přirozené imunity organismu ... čistota půl zdraví, špína celé ...
jako děti jsme se batolili v prachu, pili vodu z řek, do nichž se valila voda která neprošla čističkami, jedlo se ovoce ze stromů kolem silnic "znečistěné" olovem z benzínu ...
Já to shrnu. Lidé, kteří podnikají nelegálně se tu totálně odkopali. Já jsem tu jasně napsal, že musí být pro všechny stejné podmínky. Rozdíl mezi ženou, která si přivydělá pečením 30 - 60 tisíc a malou cukrárničkou je rozhodně menší, než mezi malou cukrárničkou a obrovským pekárenským koncernem. Je tedy nesmysĺ, aby jedna cukrářka musela plnit stejné podmínky jako koncern pekáren a cukráren pana Babiše.
Jenže ouha, tohle vadí právě těm nelegálním výrobcům. Oni si chtějí ponechat onu výhodu.
Uvědomte si však, že na mém řešení by vydělal především zákazník. Když nebudou hacapy, měření teplot, kontroly, elektronické pokladny atd., tak můžeme jít s cenou dolů až o čtvrtinu. No a nelegální podnikatelé se nebudou muset schovávat po garážích, ale budou moci zvelebovat své nemovitosti a i obec bude lépe vypadat. Vždyť je to přece nedůstojné především pro zákazníka, když nakupuje tajně černé zboží a musí je pokoutně shánět, jen aby ušetřil 50 korun za kilo cukroví apod.
Pro připomenutí návrh řešení - velice mínusovaný
Jedni nemusí mít k podnikání nic a druzí mají kontroly čtyři krát do roka, platí daně, odvody, bezpečnost práce, hygienu, haccapy atd. a teď si budou muset ještě pořídit EET. Mimochodem myslíte, že budou umět cukrářky spravovat EET software i hardware bez cizí pomoci? Víte jaký je poměr mezi hodinovou mzdou cukrářka a IT specialisty?
Nám jde o rovné podmínky. Ať tedy stát kontroluje u všech pouze výstupní výrobky a jejich nezávadnost. Kontrola výrobního procesu je zbytečná. No a finančák ať kontroluje jen to, že si nikdo nežije nad poměry svých daňových odvodů.
Za to se chceme s Babišem soudit a nelegální podnikatele použijeme pouze jako argument. Nejde nám o jejich udávání a válku s nimi. Jde nám o rovné podmínky pro všechny
Nepečte doma! Dostane pokutu od hygieny. Nemáte schválenou kuchyň. Stát je .ů.!
Tenhle článek mne přiměl k tomu, abych si poprvé v životě cukroví objednal od amatérského výrobce. Už z principu - protože to státu vadí!
Co myslíte, užívá si někdy hygienik sexu? Nebo dokonce orálního sexu?
Jistě. Při každém jídle. Má totiž potom takové hygienické výčitky, jako svedený mnich. Pokud ale myslíte kopulaci, tak to prosím ne. To přeci není hygienické ... samozřejmě, že ano. A jak to tak bývá, budou to asi pěkný čuňata.
Veškeré doma vyráběné jídlo je s hygienou na štíru.
Nejlépe když vše nakoupíte hotové v hypermarketu, to je pod bedlivou státní kontrolou, a doma jen ohřejete v mikrovlnce.
No jo,ale kde si namažu chleba????
Ehm po pravdě řečeno, cokoliv co by po té kočce na plechu zbylo by se při pečení sterilizovalo.
Protože nebudu platit za nekvalitu v supermarketu za vánoční cukroví mám dvě možnosti. Cukroví nemít, nebo si ho upeču sám. Obě možnosti pro mě mají velké výhody. První že neztloustneme a ušetříme, druhá, že s rodinou prožijete několik večeru u předvánoční pohody..
Take jsem nad tim uvazovala (protoze v mladi jsem se venovala jen takovym tem pricmrndavacim cinnostem, takze nemam potrebny grif), ale nakonec jsem dosla k nazoru, ze se radeji budou pokouset sama. Hygiena mi je celkem sumafuk, co oci nevidi, to srdce neboli :-), ale vsimla jsem si, ze casto se dost setri na surovinach. Videla jsem vice fotografii od zen, co pecou na zakazku, na nichz se chlubily tim, co napekly, vcetne pracovniho postupu, a kdyz jsem tam videla ty nejlevnejsi dzemy, nahrazky cokolady a misto masla Ramu, tak jsem se oklepala. A za to jeste platit 300 Kc za kilo, to je skoro zlodejina.
no a k takovému člověku se už nevrátíte,ale tohle je spíše praxe těch legálních cukráren a pekáren,prostě ošulit kvalitu,proto raději lidi berou od těch na doporučení