Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEA ROKU: Nejsledovanější testy. Jak dopadly párky, vlašák či mléko?

Tento souhrn nejlepších videí roku 2015 patří jen testům. Pět nejzajímavějších je rozprostřených do celého roku, od ledna do prosince. Připomeňte si, jak dopadly vlašské saláty, farmářská mléka, ale třeba také bezpečnostní zámky, párky nebo šunky nejvyšší jakosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M18a95r63t63i51n 87M37i33k70o89l59á77š41e61k 7620480133

Je libo salámek...? http://dfens-cz.com/je-libo-salamek/

0/0
29.12.2015 11:11

L11u36b76o12m56í22r 70N51o78v71ý 5503678113714

No a jak jsou všichni kolem krásně tlustí. Každý jídlo se z něčeho skládá. Hlavně, když chutná.

0/0
29.12.2015 10:30

J72i54ř48í 65S51o48c14h12o62r 1102742683671

Stále je třeba propagovat podniky chlebodárce.

0/0
29.12.2015 10:13

P92e87t27r 32S60u37c27h32ý 1888449984946

Tak když už tady dáváte ty videa znova, tak by se hodilo uvést i tabulku jak jednotlivé výrobky dopadly: Takhle článek ztrácí význam (nebo aspoň odkaz na původní článek, kde to hodnocení je)

+7/0
28.12.2015 18:17
Foto

J35a21n 83D78o46č69e31k97a27l 1154396751195

No přece úterní MF dnes, ne ;-D

0/0
29.12.2015 2:24

J24i44r11i 47D36o12m42i88n29i82k 1341568211230

Většina lidí očekává, že za málo peněz koupí super kvalitu. A nejlépe v nějaké "akci".

Za skutečnou kvalitu se ale platí a to poměrně dost. A u uzenin a jiných potravin to platí obzvlášť.

+1/−3
28.12.2015 12:43

R50o78m82a38n 54D53o40r39s63k34ý 1646924770758

Jo a proto jedny z nejdražších párků (krůtí libové párečky od V Pron z Frýdku Místku) mají 31% tuku a jen 25% masa, jsou hnusný a skončily poslední ....

+1/0
28.12.2015 16:47

P51e61t63r 21S18u17c25h36ý 1788959854126

Proč se teda ta skutečná kvalita v německu prodává za stejnou cenu jako u nás ty sra**ky?

+2/0
28.12.2015 18:18

P19e75t51r 86S37u67c33h29ý 1528249874596

P.S. čest výjimkám - jsem například spokojený se značkou Pikok (v Lidlu) - možná je to taky tím, že Pikok dodává stejné zboží na západní trhy jako k nám, narozdíl od jiných značek.

+3/0
28.12.2015 18:20
Foto

P85a44v78e59l 20S46t53r57a35k89o36š 6657701260485

Řekl bych, že pokud to někdo myslí se svým zdravím vážně, tak nekupuje uzeniny v supermarketech ale zajde si k místnímu prověřenému řezníkovi. Ty videa budou spíše jen o výběru nejmenšího zla.

+2/−1
28.12.2015 12:33

M94i85l70a82n 95K36l45o77u88č52e36k 9664407729346

Uzeniny u řezníka nebudou o nic zdravější než v supermarketu, pokud si přečtete složení a myslíte si, že mu můžete důvěřovat, pak si vyberete všude, i místní řezník používá dusitanovou sůl, což je asi v uzeninách největší problém co se týče zdraví, na druhém místě to bude nejspíš tuk.

+1/−1
28.12.2015 12:44

J61o63s12e76f 76M38i57š15k88o34v47s60k21ý 9818191801698

Maximální obsah dusitanů je stanoven předpisem a překročení limitů si výrobci hlídají. Problém je hlavně v používání "náhražek", takže místo masa a dalších deklarovaných surovin je v uzeninách často něco jiného. My kupujeme u místního řezníka a uzeninám z "marketů" se vyhýbáme. Podle našich zkušeností je kvalita lepší a také je to čerstvé (žádné folie).

0/0
28.12.2015 19:24
Foto

P87a71v46e58l 69S27t61r24a18k55o35š 6337521150805

Záleží jestli si řezník troufne přidávat všechno co dávají do masa v supermarketu :)

0/0
28.12.2015 21:18

R33o72m36a34n 87D92o86r90s89k96ý 1456454450248

A já bych řekl, že pokud to někdo myslí se zdravím vážně, tak se uzeninám snaží vyhýbat.

0/0
28.12.2015 16:52
Foto

P62a67v17e81l 47S94t92r24a64k44o11š 6867681310135

Nezacházejme do extrémů :)

+1/0
28.12.2015 21:19

R34o61m82a53n 23D86o84r56s30k86ý 1816964800498

To Vy jste začal brát zdraví vážně .-)

+1/0
28.12.2015 23:12

J23a34r81o46m60í49r 47M52a84c57h22a66t67ý 2388349465287

"VIDEA ROKU."

To je tedy fakt "síla". Myslím, že do oběda se budu chvět vzrušením!8-o

0/0
27.12.2015 10:12

A71l83e66n38a 23K90o31l57e38n15d46o30v98á 7501239528105

Nevím, proč jsou šunky tak přesolené a to kupuji většinou dětské šunky. Už si neumím vybrat dobrou šunku. ;-(

+1/0
26.12.2015 15:44

P40a61v63e36l 29K82u59c48h13t70a 4866551587604

Kupuji jen LE+CO pro 3-letého vnuka a nezdá se mi to tak zlé. Ne třeba Choduru či tu "zez Plzně" či Krásno. Ale je to můj názor, subjektivní. Vnuk to oceňuje - dědo, to byla ale dobrota:-)

+1/0
26.12.2015 15:56

J20a11k24u97b 39R52o36u31s 3123330174552

Samozřejmě Vám nechci brát iluze, ale kdybyste věděl, co je ta šunka zač, nedáte to ani toulavému psovi.

0/0
26.12.2015 18:26

P12a26v52e44l 44K69u65c37h75t69a 4206981887344

Tak i lepší lisované "šunky" mohou obsahovat vepřové kůže, sojovou bílkovinu atd. Nejsou to jen kýty uzené, vařené či sušené. Bohužel zrušení norem hned po r.1989, neboť Klausova neviditelná ruka trhu to měla vyřešit lépe, znamenala katastrofální snížení kvality - HDP možná ale rostlo.Pak se to chtělo napravit (i třeba špekáčky byly katastrofa), ale dnešní normy jsou hodně volné. Vím o tom, něco jíst však musíte. Ale manželka, lékařka, říká - vše se nechá dělat dobře nebo špatně - i na dobře udělaném separátu nemusí být nic špatného.

+5/0
26.12.2015 20:18

L27u34k52á14š 74O98m77á94č44k16a 5111204701256

Zez Plzně? To říkají Pražáci nebo co to je za výraz?

0/0
29.12.2015 12:31

R77o37b38e55r79t 26M66o16t14k68a 4106307279815

Někde jsem slyšel, že zrovna dětské šunky jsou největší hnus. Nejlepší je ta, kterou si uděláte doma, když to umíte.

+7/0
26.12.2015 15:57

P89a98v12e35l 73K22u27c83h27t36a 4346391607664

Zkoušel jsem to ale výsledek byl šedý hnus;-D

0/0
26.12.2015 15:59

A20n51n33a 73Č53e87r98m47á23k40o82v32á 1275235656514

no ale myslím, že to má být šedé - ta růžová je jen barvivo - ale jako nejsem odborník :-)

+10/−1
26.12.2015 17:06

M83i57c27h86a94l 42Š79e37v97č52í40k 8603106134

Žádné barvivo, ale dusitanová sůl. Ta zajistí, že šunka nezešedne. Je potřeba najít hranici, aby ji bylo použito co nejméně a výsledek přitom stál za to.

+3/0
26.12.2015 19:22

P26a29v58e55l 63Š79v93e55s42t28k43a 3768685299

já jsem si koupil šunkovar, používám normální sůl, ne tu tzv. pragandu a šunka je výborná. Pravda ale je, že v lednici nevydrží tak dlouho, ale nedělám ji každý den, cca 1x 14 dní, nakrájím na kousky a do mrazáku a postupně konzumuji. Dělám vepřovou, nekdy kuřecí i krůtí. Všem moc chutná.

0/0
28.12.2015 11:51

M13i55l98a61n 42K43l78o16u51č64e34k 9394237359306

Podle mně přemražené uzeniny nejsou moc chutné.

+2/0
28.12.2015 12:26
Foto

E22v36a 98V43i96n20k33l75e63r42o70v94á 8516395822203

Je to tak, i můj otec to tak praktikuje u uzeného masa. Výsledek je výborný.

0/0
29.12.2015 2:23
Foto

M36i23l76o81š 97F90. 97P27e31c95h74a64r 3343261490545

Dětská šunka? Já radši vepřovou. ;-)

+19/0
27.12.2015 0:22

L72u43k15a28s 98N79e58m94e36c 7919660892474

Sůl je konzervant.

0/0
26.12.2015 17:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.