- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Neumím si popravdě představit máslo, které by vám i po půl roce v lednici zplesnivělo. To snad žertujete?
Ať už rostlinné "máslo" Olivio nebo jiná pravá másla solená i nesolená co opravdu voní máslem mám v lednici i rok. A jsou v pořádku. Taktéř sádla.
Mléko vydrží pravda sotva týden v lednici. V mrazáku je krom masa, i natrhané ovoce a hotová jídla, pizy, zamražené uvařené polévky, i knedlíky,
Bio máslo neznám a ani jeho význam. Zřejmě tahák na peníze.
Ani já si to do té doby neuměl představit a od té doby co tento konkrétní produkt nekupuju, se mi to taky znovu nestalo. Ledničku mám nastavenou na +5° což by mělo většině potravin stačit, aby se nekazily rychleji, než píšou na obalu. Naopak jogurty a další spousta poživatin, je v pořádku ještě dlouho po datu, které uvádí na obalu jako min. trvanlivost.
Chutnal jsem loni v Čechách různá "másla", a všechny voněly margarínem. Možná jsem rozmazlený Amerikou kde žiji přes 30 let ale doporučoval bych rostlinné máslo půlnapůl s pravým máslem zvané Olivio, nebo Sweet Cream Butter, nebo řadu dalších.. To voní máslem a chutnali to tu známí tak, že si vezli i domů několik balení, o šunce básnili (byť byla jedna z těch laciných) a pro podobnou by museli z Liberce do Německa o ceně nemluvě... a americké sýry "Swiss, Baby Swiss, a pár dalších, tučných, normální chuti a vyráběných z mléka, jim chutnaly tak že na ně vzpomínají dodnes. I já si v Čechách objednal sýr co si objednala jedna paní předemnou,,,, hned venku jsem ochutnal plátek a vyplivl a vyhodil. Nepoživatelné. Možná jsem jen při výběru šlápl do ho... ale děkuji. Třeba se mi to všechno jen zdálo.
Budiž pochváleny housky a rohlíky, vinné klobásy, výborné pivo i nealko, zakysaná smetana, mléko má dobrou chuť i cenu. trvanlivé uzeniny, bůček.
Ten bude mizet z obchodů časem a jistě je to škoda. Budou se pěstovat tak zvaná libová prasata (jako tady v Americe) "Škodlivé" zvířecí tuky se budou přestávat vyrábět. Škoda.
To nakupujete ale jen ve Wholefoods a nebo Sprouts Farmers Market, ne? Protože například to, co se prodává v Ralphs nebo Trader Joe's teda jako žádná hitparáda, o Walmartu ani nemluvě ...
Madeta Jihočeské máslo má (podle mě) nejlepší chuť, takže kupuju právě to. A ta desetikoruna navíc je jen malou daní za to, jak dobrou chuť maj jídla, kam to máslo pak přidám!
Nevím, jak je na tom firma Milko s kvalitou, ale prostě věci od ní mám při nákupu na dolních příčkách preferencí. Jinak, Hlinsko bylo dobré před Babišem, tak mě těší, že nejde s kvalitou dolů.
Článek o testu másla je na homepage už několikátým dnem. Není to divné? Není. Máslo je stejně jako tyto noviny produktem Agrofertu ;). Tak snad Andrejovo alter ego není jen Bureš, ale i Halíř :)
Kvalitu másla si můžete vyzkoušet výrobou ghí. http://www.cuketka.cz/?p=794
Docela by mě zajímalo, jak by si v testu vedlo máslo Tesco, které mi zplesnivělo v lednici, vedle jiného másla co tam bylo o dva týdny déle a bylo stále pěkné a chutné.
Žádné Tesco máslo neexistuje, takže lžete. Jenom jste si potřeboval kopnout do Tesco.
Že je Halíř nejlepší je známá věc, to že je nejlevně také. Jediná škoda je že dnes ho už mají snad jen v tom Lidlu.
Mě spíše než kvalita másla zaráží fakt, že test byl financován Státním zemědělským intervenčním fondem a přesto si musím koupit čtvrteční magazín soukromých novin, místo toho, abych se výsledky testu dozvěděl třeba na stránkách SZIF...?? :-(
Jsem v klidu, farmářské Tatra máslo kupujeme obvykle a když náhodou není, sáhneme právě po Dr. Halíři, protože nakupujeme nejčastěji právě v Lidlu.
Moc v klidu za chvíli nebudete, mám zkušenost, že co vyjde kvalitně v dTestu, tak okamžitě jde cena nahoru..