Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Prdelky od sebe a pozor na bílý pruh. Základem koblih jsou čerstvá vejce

Vánočku doma peče kdekdo, ale s koblihami, které patří v Česku k nejoblíbenějšímu sladkému pečivu, si dá práci málokdo. Ve správné koblize musí být čerstvá vejce, která jí dodávají nezbytnou jemnost. Marmeládou se plní až po usmažení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M95a27r95t41i30n 50K63a27r89á50s47e36k 1728684939514

Tak až na to, že do koblih se marmeláda dává už před smažením, tak dobrý. Tohle náhražkové plnění nemá nic společného s tradiční koblihou a obvykle nemá moc společného ani s kvalitní marmeládou.

0/0
16.1.2016 10:58

O43n80d55r10a 98P17á86t89e43k 8793889354505

Eh. ,,Prdelky od sebe?''

Jak to souvisí s koblihou?

0/0
15.1.2016 14:25

P65a51v18l76í77n37a 87B42u72t34a72n88o37v44á 3474204378358

Chci koblížek! :-)

0/0
15.1.2016 11:19
Foto

K17a97r77e51l 60M39a31l74ý 6886394150971

Krasne remeslo. Skoda, ze je ta marmelada tak hnusna.

+3/0
15.1.2016 10:12

J50a61k38u76b 33R97o38u59s 3933400154192

Mám pocit, že do těch koblih přidávají ještě něco pro snižování IQ, protože když dáš čechovi koblihu, přestane myslet a začne se chovat jako blbeček (hlavně u voleb teda)

+6/−5
15.1.2016 4:55

P69a55v82l21í71n71a 48B78u16t53a80n36o71v24á 3904784548138

To, že někdo volí někoho jiného než Vy, neznamená že má nižší IQ. Popř. si totéž ten dotyčný myslí o Vás ;-)

+3/−1
15.1.2016 11:22

R48o57m36a74n 83N21o59v60a21k 6499811762406

krasny jak od Babise :D

0/−1
15.1.2016 1:25

M76a91r67t80i15n56a 20S13e26d90l36i91c95k79á 5112145191172

Kde přesně mají koblihy prdelky? Tam, co se do nich nafurtruje marmeláda - pardon, džem?

0/0
14.1.2016 18:01

J58a15r90e90k 56W82o94l70f 5700609200

ano, tam kde kakají marmeládu ... ;-)

+1/0
15.1.2016 10:02

P60a98v95l38a 22S14k44o13u42m84a32l44o10v31á 4669980810870

já bych si dala "hovádka" ! To jsou takový ty sladký bramborový placky dělaný na tom litinovém plátu na plotně, který se položí třeba na plynový vařič - před 40 lety to jelo jak hot dog .....

+1/0
14.1.2016 18:01

M41i58c55h11a41e33l 70M49e84n44s84i85k 8431846590912

"Na litinovém plátu", tečka. Pod plotnou se topilo dřevem.

Jóó, před 40 lety;-D

+2/0
14.1.2016 22:14

B65o90h39u62m82i74l66a 11M76a31j36e70r89o69v89á 4827221824

obalený cukrem a skořicí ježiši to byla ňamka

0/0
15.1.2016 14:33

M39i11c64h59a66e72l 66C72h28a10r28v56á51t 9469838183642

Jo a pak se do ní špricem prdne trocha marmelády. Tedy pardon, jamu.

0/0
14.1.2016 17:59

H75e69l29e14n65a 91P54a34r20d95u10b58s25k54á 1119722601551

Takže na iDnesu už budete moci poslat někoho do prdelky, aniž by vám odebrali íčka. Když už je to slovo i v nadpisu...

+2/0
14.1.2016 17:25

K57a37r16e34l 66V94á20v56ř66e 6815295794889

To plnění je chyba. Když Vám marmeláda vyteče, zkazí Vám olej.

+1/0
14.1.2016 17:22

K85a81r14e23l 23V92á77v73ř19e 6195355564759

se to nějak blbě zařadilo. Reagoval jsem na pána, který dává marmeládu do těsta před smažením.

0/0
14.1.2016 17:23

J66a23r13o54m27í83r 90Š90t36o80h58a51n13s33l 5924189344712

Jedna rada bokem pro vsechny smazice koblih. Nedelejte koblihy jen z klasicke psenice, ale pridejte cast sojove mouky (staci mala cast 10-15%. Koblihy pak nebudou tolik sat tuk pri smazeni/fritovani a budou o nekolik urovni lepsi. ;)

0/−1
14.1.2016 17:08

P14e40t16r 23F75r21ý40d86e79k 7819801479273

Soja? Ne, dekuji...

+2/0
15.1.2016 10:15

V80i76k89t38o96r 52N21o64v45a88k 5973593111549

Oslovte Homra Simpsa ten je v koblihach jak doma;-D;-D;-D

+1/0
14.1.2016 17:03

V71o20j68t83ě64c84h 46R30ů26ž68e52k 1467902234392

To je jiný druh.

+1/0
14.1.2016 17:07

J13a18k20u87b 62Z76a73m22a93z95a65l 4233175688503

Prdelky v nadpisu spolehlive lakaji ctenare. Jakmile vsak toto krasne slovo nekdo napise v nejake diskuzi, tak 'delete' :-/

0/0
14.1.2016 17:01

B18o63ř74í65k 68P76u20l96k25r62á79b60e60k 1313858599607

Půlky od sebe a pozor na hnědý pruh. Základem vložení Babiše je čerstvé sádlo V

+3/−4
14.1.2016 16:53

P96e34t41r 79N87o70v48á77k 1965961749878

Tak zrovna pekárnu Kabát dávat jako příklad k dobrému a čerstvému pečivu, no nevím nevím Rv

0/0
14.1.2016 16:53

H98u71b39e61r74t 59Ž87í71t35k54o 4629928213935

Nová doba: koblihami se už neuplácí, stačí o nich napsat.

Lidem se aspoň začnou sbíhat sliny.

0/0
14.1.2016 16:42

M35i82c26h23a90e17l 46M14e25n81s36i70k 8291926360872

Mě spíš dělat nevolno.

Koblihy jsou strašně mastný, fuj.

+2/−1
14.1.2016 22:16

B70o78ř44í19k 25P90u50l97k85r70á96b86e35k 1523718489687

VOLBY se blíží!!!!!!

+4/−2
14.1.2016 16:36

D93a44v64i60d 83H16y66š50p94l55e56r 2353133407945

R^

0/0
14.1.2016 16:23

J45a47r83o82s57l11a77v 44K41a28d36l30e20c 5591779722191

Koblížky pečeme u nás doma běžně. Základ je !jahodová! marmeláda. A plníme !před! pečením.

+2/0
14.1.2016 16:22

P86a11v35l58a 70K37u85č72e77r68o30v44á 5927721813

koblihy dělám, podle hodně starého receptu, smažím už s marmeládou, nevím jak dlouho vydrží čerstvé, rodina jim nedá šanci ani vystydnout, s těma z marketu nemají kromě názvu společného nic, jen je to práce na půl dne

+7/0
14.1.2016 16:20

R40o12m50a87n 67N88o90v67a25k 6109321422576

domaci taky miluju, jeste teply, marmelady na ne davame po usmazeni

0/0
15.1.2016 1:26

R56o90m26a82n 47N47o12v14a46k 6749201962206

my v nich delame diry, takze to jsou spis takovy krouzky

0/0
15.1.2016 1:27

J52a47n 91Z30á74s62t50a42v22a 8430504838186

Majitel poskytl recept?

0/0
14.1.2016 16:06

M51a57r62t17i36n 89K80ř94í77ž 9823382820217

To je zase už nějaká předvolební agitka?

+3/−2
14.1.2016 15:55

M42i77r47a 61L12o54v62e 3694240618904

Aha, tak ted jsem se teprve koukla na to video ...vytazek z obilovin ...LEPEK? SYROVATKA, SUSENE BILKY A ZLOUTKY a dalsi a dalsi ....delaji ten zazrak.;-D Cerstva vajicka jsou tam ve velmi malem poctu.:-)

+1/0
14.1.2016 15:34

P65a37t42r98i49k 23P44í75c66h59a51l 4392736177

Hledej hledej náplň.

0/0
14.1.2016 15:29

M41i43r75a 68L74o63v63e 3474630308714

A ja myslela, ze tim tajemstvim jsou kypridla, zjemnovadla, barviva a ruzne sracicky, ktere se do toho ve vyrobnach cpou, protoze ja mam ty vlastnorucne udelane doma pokazde uplne jinaci. Hned po usmazeni jsou fantasticke, takze je jime ihned ale za par hodin jakoby zmenily stukturu a stavaji se z nich tuhace. Cerstva vajca samozrejme ze pouzivam. Ja si osobne myslim, ze to vajcama neni.

0/0
14.1.2016 15:27

E37v34a 92R86o38c80c36o 6968700809139

Was ist das vajca ?

0/−1
14.1.2016 15:33

M33i57r43a 94L12o72v36e 3454680438174

the eggs;-D

+4/0
14.1.2016 15:34

M60i22l77a29n 62K18l53o88u94č44e65k 9794387739836

Třeba je to tím, že je nenecháváte kynout při 90% vlhkosti.

0/0
14.1.2016 15:34

M25i59r56a 71L23o77v94e 3854400268954

To si nemyslim, mame doma klimatizaci, takze mame suchy byt (FL), testo strkam do mirne predehrate trouby, vykyne nadherne, nejsem zadne becko;-D Pecu chleba a ruzne pecivo kazdy tyden, s kynutim testa zadny problem nemam.

0/0
14.1.2016 15:40

M92i58l39a61n 29K79l80o35u11č34e27k 9684867669646

Vykyne nádherně, ale né při 90% vlhkosti , podle mě tam tu vlhokst nenastavují jen tak z plezíru.

+1/0
14.1.2016 15:51

M35i46r13a 65L38o98v53e 3384420548794

Neni nad koblihu od Dunkin Donuts;-D ...tu jemnost (i nekolik hodin po vychladnuti), delaji vselijaka kypridla a ja nevim co oni vsechno pouzivaji ...to ja doma nemam, takze to v zivote neudelam. Tak jako doma nikdy neudelate napriklad mnamy sunku a klobasy bez rychlosoli, atd.

0/−2
14.1.2016 15:58

M84i57l28a54n 21K18l36o46u84č46e56k 9774967269976

Kypříci prášek - hlavní složka je jedlá soda, není nic extra a žádná novinka, to si může koupit 100 let každý, rychlosůl do uzenin samozřejmě patří, její hlavní efekt je ovšem konzervace a ochrana proti botulismu.

0/0
14.1.2016 16:06

K28a43r42e84l 52N23a85s60t38o33u44p82i16l 3760491300951

Ano, ta "rychlosul" je oblíbené téma lidí, kteří vůbec nerozumí tomu, kolik jí vlastně v celkovém procentu soli je a proč se používá...

0/0
14.1.2016 16:21

J48a93n 32N16o56v23ý 5193415499812

Kdo do sebe ještě láduje kolblihy? Pokaždé když jdu do marketu, tak jich tam mají plnou nálož, nikdo to nebere a když jdu nakoupit večer, tak se těch den starých koblich snaží zbavit aspoň slevami -50 nebo -75%. Bez většího zájmu kupujících...

0/−1
14.1.2016 15:11

M69i44r26a 59L69o57v31e 3754210858294

Mozna, ze je lide kupuji az vecer, az jsou v te sleve.;-D

+2/0
14.1.2016 15:20

M15i81l94a34n 26K36l46o83u21č79e46k 9124297979586

Svět se ovšem netočí jenom kolem vás pane, kdyby je nikdo nekupoval, tak tam nejsou.

+3/0
14.1.2016 15:31

Z90d53e72ň15k90a 20V63e75s35e50l93á 8599815917970

Marketový koblihy nejsou dobrý, ale ve stánku u zastávky, co jsem jezdívala, mívali vynikající. Bohužel ale mám dojem, že i oni se docela výrazně zhoršili. :-(

0/0
14.1.2016 15:39

J64i77ř33í 86Š74k43o86p69í39k 5251356727423

Takže těch 6 vajec co má na stole je na 360 koblih? Tak to je opravdu "velký množství"...

+5/0
14.1.2016 14:59
Foto

T77o15m35á65š 35D81v34o33ř79á90k 7435856917231

Bureš asi bude kupovat Kabáta...

+6/0
14.1.2016 14:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.