- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Private Finance Parters... To mi něco říká ... Nemá v tom zase prsty ten Švejcar Remo Karpf, co tady svýho času organizoval to mecheche s Tysonem? Jak ho znám, docela by to na něj sedělo. asi budu muset trochu zagooglit.
Proboha, proč toho tolik kupoval
Objednám dvě tři lahvinky a až se vypijou, tak objednám další...
Ne ?
Ne. Když máš takovou restauraci, má vlastní sklep aneb archiv s vlastním sommeliérem. Úloha archivu a sommeliéra nespočívá pouze v tom, aby poskytovali dostatečný sortiment, ale taky v tom, aby jej vytvářeli. Restauratér může kupovat vína hotová ke konzumaci od výrobců nebo obchodníků, ale tratil by na tom. Víno do archivu kupuješ, abys ho tam nechal dozrát, vlastně ho koupíš ještě nehotové. Za příslušně nižší cenu. Takže máš ve sklepě klidně láhve, a to ne po dvou, které otvíráš třeba poprvé po pěti letech a potom ve zkracujících se intervalech, než je hodíš na vinný lístek.
Investice jak sviňa.
50 mio je hodně peněz, na druhou stranu, takovou restauraci by to položit nemělo.
Jako byste tvrdil, že dluh půl mega nemůže položit místní vývařovnu...
Pokud se dodavatel VÍNA jmenuje "Private Finance Partners", nedal bych jim ani jedno ojro.
Ve Švýcarsku evidentně nemají naše zkušenosti. Také bych měl k firmě s takovým názvem, a obzvlášť pokud by nabízela nějaké produkty mimo finanční sektor, extrémně opatrný přístup.
Za trochu vína zaplatit 50 melounů, to je fakt těžký paradox dnešní Evropské společnosti, kde spousta lidí nemá na to koupit svým dětem pořádné maso a zeleninu.
U nás také má málokdo ke koupi pořádné maso a zeleninu...
Spíš bych řekl, že business vzácných vín bude mít určitá specifika.
To tam nemáte co dávat?vždyť je to už týden.
To je jako z Monty Pythona - skeč o špinavé vidličce
Svycari delalii levrny i za II. svetove valky