Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Restaurace jsou horší než obchody. Kontrolami neprošla třetina z nich

Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) za loňský rok odhalili nedostatky v třetině kontrolovaných restaurací. Gastronomii tak považují za nejproblematičtější segment před řetězci a výrobou. Kvůli neakceptovatelným hygienickým podmínkám uzavřeli na místě 144 provozoven.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J66a51n 87V79a12l88o97u34c73h 6212617198660

Když chce mít poslední článek řetězu zákazník) co nejnižší cenu (a když je levné meníčko, nevadí ani bordel na place), zavírání neprosperujícího podniku je bráno jako "ubírání služeb" a "propouštění zlým kapitalistou" tak se nedivte, že se šetří kde se dá a jde se až za hranu...

0/−2
19.2.2016 9:22

P45a51v93e43l 35K93o15c40i86a20n 1122600396607

na obrázku č. 8 nevidím nic závadného

0/0
18.2.2016 21:04

L83u42k29á96š 33O88m49á15č23k33a 5411504101706

To je tvůj problém.

+1/0
18.2.2016 21:18

J66o42z41e12f 51D32u28h67a35c31e84k 7861880403790

tiez tam vidite krysy? ;-D;-D;-D

0/0
19.2.2016 8:24

S41t84a28n72i38s24l90a53v 23K38r29e26j39c37a69r 6127836923444

Ano Lenko Černá - pan Pohlreich zábavnou formou "konkuruje" SZPI. Otázkou ale by mělo být proč v ČR existuje tolik vzdělávacích gastronomických škol, z kterých každoročně vycházejí absolventi s osvědčením o absolvování kuchařského vzdělání, když praxe se ukazuje jiná. A NEJEDNÁ SE POUZE O RESTAURACE, ale i o školní jídelný a menzy. Jak chutná učitelům a profesorům hotelových škol, práce a umění jejich žáků a studentů. Ukázkový festival Gastro 201x není pouze potěmkinovštinou kuchařského oboru. - Nemusíte mít strach i v ČR se najdou skvělé a špičkové restaurace s špičkovým kuchařským Profesionálem a cukrářem s fantazií Mistra. Jen je opravdu třeba hledat.

0/0
18.2.2016 20:10

I73v53a77n 98M18a16š41e25k 5162977224

chudáci hospodčtí. zavírají jim jejich "bordely" a ještě na ně Babiš s registračními pokladnami:-)

0/−2
18.2.2016 20:04

P46a10v18e35l 81P48o22ř77í71z55e74k 9889287736329

Proč u článku není seznam a výše pokuty???? Jak mám vědět, že v kuchyni běhají myši, tak si jídlo neobjednávám,,,,

+1/0
18.2.2016 19:19

H16a87n40a 65D29o11s92t53á66l36o62v84á 1199654950984

Odkaz je ve článku. Jen někdo může zveřejňovat.

0/0
20.2.2016 0:20

J84o55z11e91f 29D17u14h55a31c88e15k 7301870973640

U nas na vesnici pred tyzdnom uplne necakane zavreli pekaren. Tak som sa teraz pre istotu pozrel na webstranku z clanku a uz viem dovod. 8-o8-o8-o fuha

0/0
18.2.2016 18:53

M59a35r85t10i52n 83H50o77j21d52a 5558515972288

tak hlavně, že se nebude v těch restauracích kouřit ;-D a ti největší řvouni a zastánci nekouření se denně ládují tím humusem, co jim kdejakej nevyučenej kuchtím uklohní na tom sajrajtu, co mají v kuchyni ;-D přeji všem dobrou chuť R^

0/−6
18.2.2016 18:49

M62a12r22t75i56n 88P42e27c81i12n97a 4831833

Zákaz kouření v restauracích a hygienické předpisy jsou jedna strana téže mince. Stejně jako nechci, aby mi bylo v restauracích servírováno zdravotně závadné jídlo či pití stejně tak nechci v restauracích dýchat zdravotně závadný vzduch.

+6/0
18.2.2016 19:20

V43i39l94é72m 65P67o70k13o59r32n64ý 2520247433762

Na nase narodni hodnoty si sahat nedame! :)

0/−1
18.2.2016 18:33

K88a48r73e65l 16M36a68r85t91i54n41e18c 6318418526834

Ale čo hlavno, že vám chutí....

Veď stálo platí to, čo sa tuná v Češsku hovorí "co oči nevidí, to srdce nebolí".

0/−1
18.2.2016 18:25

E12v68a 10S17m48í25t78k88o82v37á 5250129781578

Právě proto musíme žít, abychom našli Pokoru, mír a klid.

Jenom klid, mír a Pokora, bojím se to opakovat dokola...

+1/−2
18.2.2016 18:24

Š32t41e55f65a37n 42F37r41i76č57a 7732528123276

Nejdřív je to sýr, a teprve později sýr s ušlechtilou plísní...

0/0
18.2.2016 18:20

I33r58e49n70a 16P48l62a83c24h36e38t72k69o83v81á 1776204666160

Kontrolori sami nesplňují hygienické normy. Proto je do provozoven nepouštět

+1/−3
18.2.2016 18:08

J44i31r98i 62J64o14n20á55š 2693909517421

Mate pravo po nich chtit zdravotak. Bez nej do provozu nesmi.

+2/0
18.2.2016 18:34

P94a23v60l64a 34S86k54o95u40m94a48l27o28v37á 4639720530590

" používal dál k přípravě pokrmů 16 druhů prošlých sýrů ..."

.

ukažte mi českýho živnostníka, kterej nepoužívá při přípravě pokrmů prošlé suroviny aby si nesnížil zisk a tyto ihned nenávratně likviduje a vyhazuje ....

+1/−2
18.2.2016 18:07

M98i46l17o45s67l94a33v 94D83v65o95r92a91k 4916718937422

Urady by mely zavest system hodnoceni hygienicke urovne provozoven, kdy napr. kazdy restaurant dostane nalepku na dvere hodnotici cistotu od 1 - 5 jako ve skole, aby clovek vedel, co muze priblizne ocekavat. Samozrejme ten by se pravidelne aktualizoval na zaklade ne i ohlasenych kontrol. Tento system funguje celkem dobre napriklad ve Velke Britanii.

+1/−2
18.2.2016 18:06

P59e18t28r 57K90r65á69t75k49ý 5829816446371

tak ono když chtějí lidi oběd za cca 100 Kč tak se ani nedivím. Za tyhle ceny se uživí jenom velké řetězce co ty jídla jedou velkoobjemově a nebo gurmánské restaurace ala Pohlreich, kde je ale oběd za jiné ceny, Pohlreich taky ví proč

+1/−3
18.2.2016 18:04

P49e47t12r 20Č91e14r34v58e54n65ý 3406381132875

To není o cenách. To je čistě o přístupu konkrétních lidí.

Pokud je kuchař bordelář a nadřízený po něm nevyžaduje pořádek, tak bude mít v kuchyni bordel i při cenách jídla od 300 výš. Otázka je, jestli se takovému jedinci dá vůbec říkat kuchař.

+4/0
19.2.2016 8:01

J10a47n 12K55o54z33i93n13a 1640344122

Živnostenské úřady v 90.letech vydávaly povolení každému.Chybu hledejme ve špatných zákonech které tehdy schválila vláda a na to dnes doplácíme všichni.

+1/−7
18.2.2016 17:55

M17a80r46t69i27n 22P51l60o55c26e57k 4892816987676

Nesmysl, od té doby jsou např restaurace co vaří 100x překontrolovány, chyba je vždy jen v lidech, na jakékoliv úrovni.

+7/0
18.2.2016 17:58

T68o83m14á52š 87Z28a86h77r69á38d46k37a 3371204429457

Co maji živnostenské urady spolecne s hygienou?

0/0
18.2.2016 18:07

L82a77d18i83s33l87a88v 37O52n88d77r56á70č51e56k 6306559868640

Pokud má výuční list a všechny náležité papíry, tak nemůže být nepořádník? A ten, co není vyučen, tak nemůže slušně uvařit, protože na to nemá papír?

0/0
18.2.2016 18:38

L20u97d21v46i82k 30Z12á75m41e80č83n23í49k 3223795744223

Až bude všechno Agrotel, Agroburger nebo RaJ člen skupiny Agrofert, zmizí rázem všechny problémy. Protože zatím všichni tito živnostníci iba kradnů. ANO bude dobře! A komu ještě? 8-o

+1/0
18.2.2016 17:50

M73a25r43t80i94n 76P98l97o50c39e16k 4282806267806

A to teprve nastane ten pravý RÁJ.

0/0
18.2.2016 17:54

L50a55d32i46s70l40a34v 63K31o21v56a56ř68í75k 2380437900759

A Jirka Paroubek zažije obrovský comeback.

0/0
19.2.2016 6:05
Foto

M43a56r40t52i82n 25O31c22h 7479414895956

To objevili Ameriku?

0/0
18.2.2016 17:50
Foto

J56i59n63d13ř71i92c89h 42H14r80a48d60e22c69k47ý 4307406327223

To je zajímavé. Když bude fyzická osoba péct dorty ve vlastním bytě, kde bude všechno čisté a pak je nabídne k prodeji na facebooku, tak co se stane? Závistivý souded nebo konkurence udá na hygienu a ta dá pokutu, že v bytě (i v tom nejčistším) nelze vykonávat správnou hygienickou praxi. Chtěl bych teda vidět tu "správnou hygienickou praxi" v praxi.

+3/0
18.2.2016 17:49

V95ě25r52a 47B68e49n97o71v17á 9259570923

Markety jsou pod kontrolou spotřebitelů, ale do kuchyně zákazník nevidí, šetří na hygieně a také na kvalifikovaném personálu, který by museli zaplatit, mimo to, ochotou se opravdu nepřetrhnou a to nejen v restauracích.

0/−3
18.2.2016 17:38

M92a72r35t63i95n 91P64l13o44c53e57k 4702616187786

Jasně, nejlepší je psát o všech, co takhle třeba konkrétně? Znám restauraci obojího přístupu, v jedné dobré jídlo, čisto je vidět už od vchodu, ochotná a hlavně vědoucí obsluha co mají a prodávají a potom ty druhé, je to jednoduché, v těch druhých dám otočku a nebo už tam podruhé nejdu.

+1/0
18.2.2016 17:48

J40a23n 76K10o81z25i29n93a 1790144222

Pozor na to: "třetina porušila právní předpisy". O počtu těch skutečně "zdraví nebezpečných" tam nic není a že třetina porušila hygienické předpisy? To se divím, že podíl porušení není větší, protože hygienické předpisy jsou stavěny pro velké restaurace, hotely a jídelny, přitom platí i pro hospůdku s jedním majitelem/hostinským. Namátkou jen oddělené prostory pro loupání brambor, oddělené skladování každého druhu surovin, šatnu a zázemí pro zaměstnance, ačkoliv žádné nemá atd.Je třeba stanovit rozdílná pravidla pro velké a malé provozovny jinak hrozí likvidace těch nejmenších.Vrátíme se opět do dob Socializmu ,nebudete mít šanci najít malou hospůdku a budeme muset překonávat velké vzdálenosti do center.

+4/−1
18.2.2016 17:35

L94u62d73ě31k 82N26o56v87ý 2558876865154

Nádhera, problém je v tom, že hospodu, bufet, bistro si může dnes otevřít každý, kdo o to požádá. Nikdo asi nezkoumá jestli to umí, o kvalifikaci ani nemluvím. Až když jde opravdu o život, se všichni strašně divíme. Zaplatˇ pánbůh aspoň za ty kontroly.R^

+4/−8
18.2.2016 17:26

J50i38r74i 28J77o51n66á80š 2843609707661

Clovece tak si o tom neco zjisti nez kvavkens hloupost. Zazadej si o zivnostesky opravneni na hostinskou zivnost s kvalifikaci kopace.

+1/−1
18.2.2016 18:33

L58u39k24á74š 77O72m78á54č59k83a 5961124381226

Co to proboha meleš?

+1/0
18.2.2016 21:20

P69e41t23r 73S62p90á52l18e36n71ý 3175957519518

Pohlreich bude moct točit Ano, šéfe, dokud ho z toho neje*ne.

+5/0
18.2.2016 17:24

J23o32s37e43f 91Č16i72h53á11k 7801209810196

To je k zblití 8-o

0/0
18.2.2016 17:22

J42a55r66o41s72l89a64v 80K34a67d21l97e79c 5241499122521

;-D;-D;-D

0/0
18.2.2016 17:19

V67i80k31t36o40r 36K55o62š20k32a 4492260397429

Ano jsou to cunata..... Jenze za hranicemi je to stejne. Napr v Polsku je to jeste horsi. Slovaci taky zadna slava a na zapad od nas je to stejne. Proste je to 50 na 50.

+3/−2
18.2.2016 17:13

P62a79t80r20i61k 68K40o43u16b85a 1705871643266

Proste je to o tom si vybrat kvalitni restauraci a ne pajzl ctvrte cenove kategorie.

+3/−1
18.2.2016 17:18

J44i21r91i 32K50o58s23t38k59a 2828112286202

definujte "kvalitni restauraci". asijske bistro muze mit v kuchyni vetsi poradek, nez "kvalitni restaurace".

+5/−2
18.2.2016 17:23

P77a62t67r24i63k 94K34o57u27b97a 1135871433226

Nemyslim si.

http://www.noemarch.cz/cz/

http://www.butchers.cz/

http://www.havana-restaurant.cz/cs

http://www.monte-bu.cz/

Takhle nejak si zhruba predstavuji kvalitni restaurace.

+1/−1
18.2.2016 20:02

L33u74k45á65š 51O71m39á27č97k39a 5271754801296

Přesně tak. R^

0/0
18.2.2016 21:21

P33a30t97r19i43k 58K61o80u48b71a 1165921393676

Staci se podivat na fotky hned z venku co je to za provozovny.

Tam prece nemuze normalni clovek vkrocit.

+2/−1
18.2.2016 17:04

L27u23k88á44š 17O45m88á63č24k27a 5591564801596

Ono se stačí podívat jak ta restaurace vypadá zvenku. Jsem si 100% jist, že do žádné z nich bych NIKDY nevkročil. Každopádně pokuty naprosto úsměvné.

+4/0
18.2.2016 17:00

J63i37r95i 87K24o15s33t96k98a 2928542836602

v clanku psali, ze se to tyka i podniku, do kterych by to nikdo nerekl, napr. cukraren, zameckych restauraci apod... z fotek samozrejme vyberou to nejhorsi...

+2/0
18.2.2016 17:18

J52a35n72a 58S58t41e70h10l83í49k82o68v44á 2399680150806

tak třeba nedávný Paukert, nebo hospoda U dvou koček z venku vypadají dobře..

0/0
18.2.2016 17:25

L59u85k76á11š 26O20m74á27č77k33a 5441294231946

U dvou koček má na googlu hodnocení 2,7 (z 5). Do takové restaurace bych OPRAVDU nikdy nešel.

0/0
18.2.2016 21:18

J88a32n84a 45S37t50e67h10l24í19k58o79v87á 2239290790756

Ale z venku nevypadá zle ne?

0/0
19.2.2016 8:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.