Diskuze

Do bitvy pekařů o Česko vpadli Belgičané, na Kladně mají obří mrazák

Nejdřív čerpací stanice, teď i velká města. Belgická pekárna Panos v Česku expanduje se sítí rychlého občerstvení. Stojí za ní největší tuzemský výrobce pečiva ze zmrazených polotovarů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

v Kolíně a okolí favoritem Hankovec ( opravdu perkárna )

0 0
možnosti

Nejvíc mi chutnají drahé rohlíky od Kabáta - 6Kč za jeden. Dobré jsou i hořovické. Ale i dopékané kaiserky z Billy jsou výborné. Chleba "obyčejná" Šumava, soukromníci vždy zklamali. Takže bych nic nezatracoval, obojí se nechá udělat dobře či špatně.

0 0
možnosti
Foto

Já kupuju chleba z msenske pekárny. Je drahej, ale dobrej. A vydrží.

0 0
možnosti

Dopékané a mražené pečivo - no kam ještě český malooobchod klesne? Snad dál to ani nejde. A lidi kupují namísto "chleba" mražené něco. Ovšem pokud kupují, budou ty skvělé pochoutky průmysloví výrobci produkovat.

1 0
možnosti
Foto

Český maloobchod jde za svými zákazníky. Je-li rozhodující cena, tak jsou v regálech chemické produkty.

0 0
možnosti

Mne ani tak nezaráží, že pekaři nestíhají napéct čerstvé pečivo a musí se uchylovat k mraženému (nemá to logiku, tím, že se to mrazí, se nenapeče víc, naopak dá to víc práce, trvá to dýl, spotřebuje to víc energie - a tudíž je to dražší), ale že najednou čeští pekaři nestačí nakrmit česko a musí se dovážet kdovíco z kdoví odkud.

0 0
možnosti

K20a55r41e79l 51U14r52b58a33n

22. 2. 2016 14:15

U čerstvého pečiva je běžné, že 50 procent vyhodíte. To u mraženého nehrozí.

0 0
možnosti

Jak miluju pekárny, který provozují mražák, to je nepopsatelné za deset tisíc dukátů. :-P

0 0
možnosti

P77e33t78r 31N73a21j94d40e24k

22. 2. 2016 11:18

Je to šílené. Místo aby čeští pekaři drtili ty rakouské a německé, protože jsou 4x levnější, tak je to přesně naopak. Billa je plná pečiva z Rakouska, v Kauflandu polovina dopékaného pečiva dovoz ze zahraničí (Belgie, Německo, Polsko). A když přijedu do marketu v Rakousku nebo Německu, tak tam českého nenajdu absolutně nic.

3 0
možnosti

Miluji klasický pšeničnožitný český chleba, tak jak ho uměli upéct v Žatci a poslední dobou už jen v Michli. Chleba, do kterého je problém se hned nezakousnout a neohlodat patku, jak skvěle voní. Těžko hledám, kde ho ještě prodávají. Je smutné, že i křupavý slaný rohlík koupím spíš v řetězci, než u malého pekaře.

0 0
možnosti
Foto

P33e14t58r 41Š89r80a54i10e80r

22. 2. 2016 10:34

Do hospody i domů kupuji většinou od Merhauta ale musím říct, že to dopékané (třeba Lidl) taky není špatné, kupuji většinou celozrnné ...;-)

1 0
možnosti
Foto

J75i87ř80í 85L76i19b15e40r

22. 2. 2016 9:58

Ze zmrazeného pečiva mne pálí žáha. Je v něm zbytečně moc chemie a po zkušenostech ho už nekupuji.

2 0
možnosti
Foto

P18e22t44r 27Š46r66a74i36e83r

22. 2. 2016 10:39

Tak jednoduché to zas není ... http://www.vitalia.cz/clanky/rozpecene-versus-cerstve-pecivo/ Jinak - nechte si předepsat Helicid, to není pečivem ale jiným problémem ;-)

1 0
možnosti

Myslím, že přesvědčit lidi, aby nekupovali rozmražené bagety, je stejné, jako je přesvědčit, aby nekupovali cajky z Číny :-)

2 0
možnosti

Třeba cajky typu počítače a tablety Lenovo, že? To jsou cajky, co? Už mi s tím nadáváním na Čínu lezete krkem. Mimochodem, nebyl jste vyroben v Číně?

0 0
možnosti