Diskuze

Touha po kvalitě je iluze. Nejvíc táhnou levné párky a rozmražené pečivo

Poptávka po kvalitnějších, a tedy i dražších potravinách mezi Čechy roste jen pozvolna. Týká se především restaurací, v obchodě většina zákazníků stále sáhne k nejlevnějšímu produktu, říká šéf potravinářské společnosti Bidvest.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z vlastní zkušenosti z podnikání mohu jen dodat, že kvalitní produkty nakupuje cca 25% lidí, 75% jen nadává, že je to drahé a když zlevníte, stejně nic nekoupí. Když vyjdete vstříc těm 75% a začnete prodávat levnější a méně kvalitní zboží, odejde vám těch 25% spolehlivých zákazníků, kteří chtějí kvalitu a z těch 75% procent u vás nakoupí bídných 30% a pak vám ještě vynadají, že je to nějaký levný šmejd. Tady se hlavně hodně nadává, to je ten problém. Doporučuji zachovat kvalitu i za vyšší cenu, nakupovat sice bude pouze 25% zákazníků, ale budete mít klid od těch zbylých remcalů, kterým se stejně ničím nezavděčíte.

3 0
možnosti

"a sortiment doplňuje exportem z dalších evropských zemí"

Nemělo by být sortiment doplňuje importem ? Dle mě spíše budou dovážet z jiných zemí, když chtějí rozšířit svůj sortiment v ČR prodávaný

0 0
možnosti

Měl ten krám otevřít někde jinde - tam, kde se dá parkovat. Cílová skupina zákazníků na "dražší" potraviny to asi nebude ochotna vláčet sockou v RVHP tašce...R^

1 0
možnosti

Jestli ten NET nebude zkreslen, že procento diskutujících a kupujících je stotisíckrát jiný...

0 0
možnosti

Občas koupím tzv. čerstvé nerozpékané pečivo, ale vždy skoro vždy mi chutná míň než rozpékané pečivo jistého řetězce. Mám si vsugerovat, že to "čerstvé" mi chutná víc?

0 0
možnosti

Máte smůlu na pekárnu :-)

2 0
možnosti

Naučil jsem se nedívat se při nákupu na ceny, ale na kvalitu. A jí se mi skvěle. Navíc v supermarketech kupuji jen máloco. Nejsem žádný boháč, je to jen o prioritách.

Nejvtipnější jsou ti, kteří tvrdí, že si kvalitní potraviny nemůžou dovolit a vykouří krabku cigaret denně nebo si zajdou každý večer na pár piv...

7 0
možnosti

Proč skončila prodejna Bidvestu s kvalitními potravinami? Protože ani ty jejich neobstojí ve srovnání s některými jinými producenty

2 0
možnosti

Dejte nám měsíční plat 40 tis. Kč a nebudeme koukat na ceny ! A to ani na ty nesmyslně vysoké...

1 1
možnosti

Kvalitu můžete mít za naprosto stejnou cenu, jako je dnešní šunt. Stačí, aby se obchodní řetězce krotily ve svých maržích. Zemědělec vypěstuje za 25 Kč, zpracovatel dodá řetězci za 50 Kč a obchodník prodává za 100 Kč. To je dnešní realita.

1 2
možnosti

P24e37t53r 64H53á38l93a

2. 4. 2016 9:15

Cesi si casto neuvedomuji, ze maji asi nejhustejsi sit obchodu v Evrope, coz proste neco stoji. Jinak je ta argumentace ale nesmyslna - me hodne stve, ze houska vydrzi asi tak pul dne dobra, ale co mam delat, kdyz obchod jinou proste nenabizi? Podobne ty udajne kvalitnejsi potraviny. Zdrazeni ceny typicky vubec neodpovida narustu kvality. Kdyby cena rostla primerene narustu kvality, kupovalo by se toho vic, ale pokud chteji za 90% parky 2x tolik co za 60%, tak se proste nemuzou divit ze to nikdo nekupuje.

Ja chapu ze je zde problem malych serii, ale proste pokud dam na kvalitni zbozi nekolikanasobnoy marzi oproti nekvalitnimu, tak to fakt neni o tom, ze by zakaznici nechteli kvalitu.

4 0
možnosti

Ne, naopak je problémem, že zákazníci umožnili řetězcům tahle levné krámy vůbec prodávat. Zákazníci je totiž KUPUJÍ. Cena za kvalitní párky v 2násobné hodnotě oproti separátu je naprosto v pořádku.

1 0
možnosti

Tak na něco zemřít musíme ne...?? 😆 Přece tu nebudem strašit do sta let......

1 3
možnosti