- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je čas budovat malé družstevní lokální pivovary, družstevníci budou konzumenti, kteří si podíly vypijí. Výrobní cena 1 litru piva cca 8 Kč. A nadnárodní společnosti se můžou překupovat jak chtějí.
Není nad lokální malé pivovary.
Jak napsal jeden sládek po roce 1990, přichází doba kdy piva vydrží půl roku a budou všechna stejné a k pití nebude žádné (pasterizace je ničí). No díky menším pivovarům to, tak úplně neplatí, např. Bernard je slušné pivo a různá piva vařené přímo v hospodách taky nejsou špatná.
Díky za váš názor.
Já psal níže o patocích a docela jsem za to slíznul. Češi totiž pivu extrémně rozumí. ;-) S Bernardem souhlasím, malé pivovary jsou také slibnými vlaštovkami. Z velkých pivovarů, vážení, pokud vím JEDINÝ, kdo vaří z chmele a ne z granulí, je státní podnik Budvar! K tomu mají vynikající vodu.
Zbytek jsou patoky a na tom si trvám.
A co se týká kvasinek, které vytvářejí specifičnost chutě piva, tak velké značky pod jedním (nadnárodním) vlastníkem si je mezi sebou posílají, aby jeden pivovar mohl vyrábět více značek, pokud je zrovna po jedné konkrétní značce zvýšená poptávka.
pro Plzeň škoda, její pozice v rámci velké grupy by mohla být ještě lepší než poslední dobou pod Jihoafričanama.