Diskuze

Inspekce objevuje v jídle stále víc pesticidů, nejhorší jsou čaje z Číny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce loni našla zbytková množství pesticidů v 66 procentech kontrolovaných potravin. Většinou zůstaly pod povolenou hranicí a ti zemědělci, kteří ji překročili, podle kontrolorů pesticidy používají špatně. Přibývá však jídla, které obsahuje více pesticidů najednou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Když vidím za humny, jaké mohutné stroje rozprašují hektolitry čert ví čeho na polích, tak bych ani nemusel číst o pesticidech v nějakém čaji z Číny.

1 0
možnosti

To je ten nevětší problém. Máme možná tak ověřenou bezpečnost jedné konrkétní látky v určitých dávkách v určitém časovém horizontu. Ale co to udělá, když se jich tucty budou potkávat v lidském těle? Nevíme. Podobně jako třeba v cigaretách dohromady hoří tucty aditiv schválených do potravin a co tam vzniká a jak to v lidském těle působí radši nevědět...

0 0
možnosti
MO

Ale roundup evropský úřad pro bezpečnost potravin označil za bezpečný, takže proč tolik humbuku kvůli pesticidům?

0 0
možnosti

není proč se divit.

Kdo by čekal, že produkce ze země, kde na lidech ani životním prostředí nezáleží, bude čistá a ekologická, je blázen a naiva

1 0
možnosti
LP

jak zjistim, odkud je čaj, který piju? pochybuji, že se někde v Evropě pěstuje....

0 0
možnosti
NM

Kupte si jen takový, který to má na obalu napsané a vypadá věrohodně. To znamená rozhodně ne čaj pod 50 Kč...

0 0
možnosti
MV

stoji za zminku, ze o cinskych cajich neni ve zprave ani zminka.

11 0
možnosti
Foto

kustovnice, celer, jablka...člověk by si myslel, že jí zdravě a nakonec z toho dostane rakovinu Rv

7 0
možnosti
JH

J65a77n 14H59á27l48a

25. 5. 2016 9:36

Takže nakonec bude nejzdravější jíst to, co nám všichni "odborníci" už léta vyčítají - klasické knedlo-vepřo-zelo, husu, bůček atd - popravdě už bych se tomu ani nedivil.

9 0
možnosti
JK

J35a15n 52K22o36t41a68s

25. 5. 2016 9:32

Pesticidy jsou silné karcinogeny, jejich nadužívání, překračování max. koncentrací je pro konzumenty těchto potravin zdraví škodlivé. Tak se potom nedivne, že máme tak vysoký výskyt rakovin souvisejících s trávicím traktem. Když někdo v budoucnu zemře na něco jiného než na rakovinu, může si gratulovat...

9 0
možnosti
RP

Musíte vzít každou chemikálii konkrétně a rozebrat její specifické účinky. Pokud toto neuděláte, tak jste jen prázdný žvanil a s prominutím hlásná trouba a "užitečný idiot" pro všelijaké EKO a BIO propagátory a zelené exponenty.

0 0
možnosti
JM

Za komunistu.bylo i pivo kvalitni!!!

1 4
možnosti
IS

I89v74a72n 28S65o80t

25. 5. 2016 9:04

Buď budeme rezistentní na pesticidy, nebo na Číňany nebo nedudem...

0 0
možnosti