Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší restaurace na světě je v italské Modeně, rozhodli odborníci

Italská restaurace Osteria Francescana, kterou ve městě Modena vede šéfkuchař Massimo Bottura, se stala nejlepší restaurací na světě podle žebříčku 50 nejlepších zařízení tohoto druhu. Žebříček od roku 2002 každoročně sestavuje oborová publikace Restaurant.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M41i52c26h17a55l 95P96l65e72š66t86i33l 2725491605

Tak to neochutnali tlačenku U krokodýla.

0/0
20.6.2016 11:59

P26e44t58r 23Z68d68e53n49ě81k 2794709874

Prvním propagátorem tohoto stylu "stravování" byl Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech. Snídaně na bříšku nahé slečny, pokud se nepletu.:-P

0/0
20.6.2016 10:55

P53a66v86e36l 12D78v55o37ř77á68k 8222469607318

Nevím, když už jdu někam utratit peníze, tak bych za ně rád něco dostal, tedy se v tomto případě najedl, ale když to vidím, tak bych spokojen nebyl. Největší zážitek bude asi nejprve při obdržení pokrmu (jak to NIC vlastně vypadá) a druhý bude při placení.

0/0
16.6.2016 13:56

P56a98v87e10l 61V90y96s65k45o59č29i84l 7943432717831

... ehm... kostka ledu ve skluzu.. ;-)

+3/0
15.6.2016 10:59

L72u66m73i25r 36N76o28v98a98k 8951693696158

nechápu, že iDnes nepřidá (nemá, nechce platit) k článku normální fotografie a normální video... pochopitelně se tu v komentech hned sejdou gulášovci, kteří sice grilovačka podle pohlreicha, ale jinak nedaj dopustit na napařenej knedlík z lídláče :D a lidi si tu furt myslí, že se tady něco změní;-D;-D;-D nezmění... dokud nepřerostete vlastní ego a nebudete chtít poznat něco nového a nepovažovat vše cizí za špatné, nezmění:-/

+2/0
15.6.2016 9:36

M88a65r88t10i32n 18K32r92o82u91p69a 2351623689310

Do restaurace se chodím slušně najíst a ne koukat na rádoby umělecky umatlanej talíř.

+4/−1
15.6.2016 8:06

T90o52m59á70š 41K44r95a38u72s 6926566414

Jako dekorace kolem normálního jídla by to ale bylo hezký ;-).

0/−1
15.6.2016 7:35

T71o20m81á62š 90K10r95a74u54s 6396286154

To je spíš jídlo do galerie nebo do kalendáře a ne do žaludku.

+2/0
15.6.2016 7:28

J42o49s75e50f 73T89r33n65k51a 9649392777159

Vy jste to jedl?

0/0
15.6.2016 10:55

V27l20a44s56t30i92m70i58l 24S74v60o20b80o87d72a 7713678355264

60 - 200 EUR ;-D. Hotová cenová akce ;-D.

0/0
15.6.2016 0:39

T96o29m51á36š 12G55a62j31d28a 9661183167685

200 eur za nejlepsi restauraci na svete? I kdyz spis 300, tak si myslim, ze za to stoji a pokud na to budu mit penize a cestu nekde pobliz, tak bych tuhle pravou moderni italii rozhodne rad zkusil.. a to s vedomim, ze cesky klasiky mi to stejne neprekona :-) koukni na chefs table od netflixu..

+2/0
15.6.2016 5:48

J26o32s22e94f 77T63r20n82k97a 9229702897609

A přesto mají obsazeno do října...

0/0
15.6.2016 10:54

P75e23t78r 51Z76d78e92n70ě52k 2874299904

Nejedná se o jídlo. Tam se scházejí "celebrity" (rozuměj extravagantní zpovykanci), které chtějí ukázat, že na to mají. Najíst se tam nejdou. Vůbec jim to nezávidím.;-D

0/0
20.6.2016 10:49

M91a29r28t46i18n36a 94D17v52o14ř22á71k49o58v72á 3564623860454

ten pobryndanej talíř by mohli vyměnit za kus masa

+8/−1
14.6.2016 23:00

V52l24a40s65t11i55m15i86l 65S38v89o33b61o69d17a 7583718275624

;-D;-D;-DR^

+1/−1
15.6.2016 0:33

M78a74r62e63k 64K67l69u74f38a 3158384434976

;-D

+1/0
15.6.2016 12:17

P95e35t42r 55P49a15l87e80n17č80a89r 3307858758323

A já myslel, že předražené výtvarné umění mají jen v galerii :-)

+2/−1
14.6.2016 22:37

V47l87a88s64t96i89m68i81l 72S48v77o11b45o86d45a 7223378325604

V dnešní úchylné době ho můžeš už i sežrat ;-D.

+3/0
15.6.2016 0:34

P89a62v73e81l 26L26á77n57í90k 5939545812747

Jojo není nad podnik kde vám naservírujou jídlo, ze kterýho vám bude po požití kručet v břiše ještě víc, než předtím a ještě tam necháte tak 1000 Kč :D :D

+3/−1
14.6.2016 22:24

P47e82t97r 16Z67d50e53n42ě97k 2444729724

Typické fru fru ala žužu. Ve čtvrté cenové jsou to buřty s cibulí.;-D

0/0
20.6.2016 10:57

M75i66l20a78n 70K93o54r17d58í52k 1714577350253

Jsem holt asi divny clovek. Ale kdyz prede me polozite gulasek, svickovou nebo nedej boze knedlik se zelim a veprove, tak me udelate mnohem vetsi radost, nez temito pro me zvlastnimi pokrmy. Tak a ted se do me muzete pustit. ;-(

+4/−1
14.6.2016 22:17

J82i80ř73í 90R34y80s 3534327296704

Normální Vám dají jedničku s hvězdičkou,snobové Vás znectí .

+2/−4
14.6.2016 22:28

M48a61r23t31i64n 20K45o29z74á46k 4534520119897

Nejsem snob, ale tuhle českou zálibu v bavorské kuchyni fakt nechápu.

+1/−2
14.6.2016 22:56

J80i25ř83í 87R30y40s 3334557436194

A co koprovka,rajská,okurková, nebo drštková,frankfurtská nebo hrachová či česnečka?A teplej chleba či obzvláště vypečený rohlík.Zdravím.

+4/−1
14.6.2016 22:30

T24o37m59á27š 70K80r48a93u22s 6876596984

Už aby byl oběd :-)

+2/0
15.6.2016 7:34

J54i91ř93í 37R87y60s 3214157506464

Mají guláš ?Nemají,tak ať jdou k šípku.

+3/−4
14.6.2016 22:15

M36i30l89a43n 10K37o47r40d50í18k 1374677860543

K sipku? Treba budou mit sipkovou. ;-D

+1/0
14.6.2016 22:21

M94a18r69t56i75n 71K14o16z76á92k 4654840429377

Víte, ne každej se potřebuje cpát gulášem. Vlastně je to taková česká úchylka.

+2/−1
14.6.2016 22:57

A45n95t66o82n97í19n 86Z23e89l50e90n14ý 2934843491286

Takový Maďar by guláš do pusy nevzal ani za nic.

0/0
15.6.2016 7:22

Z58d46e64n35ě50k 42S65e13d44l92á70č64e25k 6825651176710

A to proč?

0/0
21.6.2016 12:55

J62o96s23e71f 41K10l14a56t 3849307563661

Nedávno jsem jedl v hvězdičkové restauraci,nebylo to vůbec špatné,ale na takový kližkový guláš se slaným rohlíkem po posekání zahrady to nemá ani náhodou

+13/−3
14.6.2016 21:30

J35i79ř10í 22R91y52s 3464367956724

To jsem nečetl-souhlasím a snobové ať si trhnou....

+1/−1
14.6.2016 22:16

M20a54r33t26i94n 74K92o52z34á34k 4184470859227

Že se někdo nepotřebuje cpát knedlíky a gulášem ještě neznamená, že je snob.

+2/0
14.6.2016 22:58

T86o31m45á73š 32K34r46a85u79s 6816876364

spíš jde o to že v těchto "restauracích" se člověk nenají. Je to jen o podráždění chuti.

+1/−1
15.6.2016 7:33

M44a84r25t69i73n 64K34o36z10á49k 4614850759867

Jen jestli v tom nehraje roli ta posekaná zahrada.

0/0
14.6.2016 22:57

J60o20s36e14f 41K10l70a61t 3369797643251

Hraje,je dlouhá a široká a seká se i dost hodin když stávkuje traktůrek

0/0
14.6.2016 23:01

P90e32t49r 84V18i47n46t22r85l66í17k 3496184481

Odkaz k žebříčku by nebyl?

0/0
14.6.2016 21:25

Š73t31ě87p60á30n 94R22y45b57á58ř 9345685542828

Tak tomu "foodstyling-u" pokrmu na fotce nerozumím. Maso je zřejmě jehněčí, příloha neznámá (to už tak bývá), ta rozmazaná zelená hmota na mě působí nevábně: jednak se mi vizuálně nelíbí takhle zaneřáděný talíř už při servírování pokrmu, jednak jestli ta hmota má sloužit k dochucení masa či přílohy, tak bych uvítal ji mít na jednom místě talíře, abych v ní mohl maso či přílohu dochutit. Nějak mám pocit, že v dnešní vysoké kuchařině vítězí s velkých náskokem styling nad ostatním.

+9/−1
14.6.2016 21:02

P94e44t23r 62Z43d92e98n18ě44k 2774989754

To je mi daleko milejší sympatický Fred Chesneau a jeho výtvory. I když pavouky a jiné asijské speciality nemusím.

0/0
20.6.2016 11:03

J77i38r50k48a 33N69o96v90á91k 6322875145919

To jsou jen takový kecy, nejlepší.

Kazdej se dobře cítí někde jinde a pro každého je nejlepší něco jiného.

Takže správně je to tak, že pro pár lidí je nejlepší tahle restaurace. Ok, budiž jim to přáno, pro jiné lidi bude sen gastronomie jinde.

+12/−1
14.6.2016 20:12
Foto

J13a94r94e20k 13J36a58k22u76b67č13e71k 7729360548148

Kde mate linky na zdroj a jmeno autora?

Rovnez ten clanek je na informace skoupy; krome toho, ze je podnik inovativni jsem se toho moc nedozvedel - jak je ten podnik velky? Je popularni? Jaka cenova skupina? Jaky typ navstevniku oslovuje atd. Proste lina novinarina.

+14/−1
14.6.2016 20:00

J79a32n 78K25a51r94e45l 67N29o18v85a45k 5846854138516

to snad neni ani lenost.. ale uvedomele porusovani pravidel prebirani clanku..

+2/0
14.6.2016 20:33

M89a74r39t11i94n 23V49a67s95i49n28a 7251733791306

Massimo Bottura byl v prvním díle seriálu Netflix s názvem Chef's Table - stojí rozhodně za zkouknutí.

Podnik není moc velký, populární je tak, že se bez rezervace dovnitř nedostanete, cenová hladina vysoká = 300 - 350 EUR za jídlo pro jednoho. Tzn. oslovuje buď gourmety, kterým není líto dát za jídelní zážitek tyhle peníze, a nebo snoby ...

+9/0
14.6.2016 21:04

P97e34t64r 46Z27d17e80n22ě87k 2524109744

Především snoby.

0/0
20.6.2016 11:07







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.