Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší restaurace na světě je v italské Modeně, rozhodli odborníci

Italská restaurace Osteria Francescana, kterou ve městě Modena vede šéfkuchař Massimo Bottura, se stala nejlepší restaurací na světě podle žebříčku 50 nejlepších zařízení tohoto druhu. Žebříček od roku 2002 každoročně sestavuje oborová publikace Restaurant.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M87i64c39h39a81l 90P10l53e19š87t44i88l 2505311865

Tak to neochutnali tlačenku U krokodýla.

0/0
20.6.2016 11:59

P59e65t88r 40Z75d10e14n84ě23k 2194969544

Prvním propagátorem tohoto stylu "stravování" byl Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech. Snídaně na bříšku nahé slečny, pokud se nepletu.:-P

0/0
20.6.2016 10:55

P40a27v93e61l 42D50v48o17ř85á97k 8762179787158

Nevím, když už jdu někam utratit peníze, tak bych za ně rád něco dostal, tedy se v tomto případě najedl, ale když to vidím, tak bych spokojen nebyl. Největší zážitek bude asi nejprve při obdržení pokrmu (jak to NIC vlastně vypadá) a druhý bude při placení.

0/0
16.6.2016 13:56

P11a36v26e48l 39V61y12s17k33o49č98i51l 7943372827791

... ehm... kostka ledu ve skluzu.. ;-)

+3/0
15.6.2016 10:59

L26u29m83i45r 69N35o24v35a12k 8471123236108

nechápu, že iDnes nepřidá (nemá, nechce platit) k článku normální fotografie a normální video... pochopitelně se tu v komentech hned sejdou gulášovci, kteří sice grilovačka podle pohlreicha, ale jinak nedaj dopustit na napařenej knedlík z lídláče :D a lidi si tu furt myslí, že se tady něco změní;-D;-D;-D nezmění... dokud nepřerostete vlastní ego a nebudete chtít poznat něco nového a nepovažovat vše cizí za špatné, nezmění:-/

+2/0
15.6.2016 9:36

M61a87r81t60i70n 97K76r68o74u79p45a 2511333929530

Do restaurace se chodím slušně najíst a ne koukat na rádoby umělecky umatlanej talíř.

+4/−1
15.6.2016 8:06

T61o89m55á21š 34K16r80a56u32s 6426456744

Jako dekorace kolem normálního jídla by to ale bylo hezký ;-).

0/−1
15.6.2016 7:35

T21o89m45á90š 58K87r16a71u60s 6276896344

To je spíš jídlo do galerie nebo do kalendáře a ne do žaludku.

+2/0
15.6.2016 7:28

J38o15s20e51f 49T48r93n46k41a 9709732227919

Vy jste to jedl?

0/0
15.6.2016 10:55

V90l88a92s79t41i58m28i35l 33S64v78o38b87o85d62a 7263318915444

60 - 200 EUR ;-D. Hotová cenová akce ;-D.

0/0
15.6.2016 0:39

T98o30m81á28š 95G39a16j83d48a 9971423507265

200 eur za nejlepsi restauraci na svete? I kdyz spis 300, tak si myslim, ze za to stoji a pokud na to budu mit penize a cestu nekde pobliz, tak bych tuhle pravou moderni italii rozhodne rad zkusil.. a to s vedomim, ze cesky klasiky mi to stejne neprekona :-) koukni na chefs table od netflixu..

+2/0
15.6.2016 5:48

J32o97s67e98f 22T91r29n68k71a 9989152507409

A přesto mají obsazeno do října...

0/0
15.6.2016 10:54

P22e61t61r 40Z29d20e77n38ě22k 2704189704

Nejedná se o jídlo. Tam se scházejí "celebrity" (rozuměj extravagantní zpovykanci), které chtějí ukázat, že na to mají. Najíst se tam nejdou. Vůbec jim to nezávidím.;-D

0/0
20.6.2016 10:49

M96a50r34t73i79n36a 89D23v62o15ř88á27k63o14v39á 3724753370314

ten pobryndanej talíř by mohli vyměnit za kus masa

+8/−1
14.6.2016 23:00

V76l77a65s26t54i31m17i78l 31S72v86o20b37o59d37a 7253518935934

;-D;-D;-DR^

+1/−1
15.6.2016 0:33

M71a25r36e76k 16K71l43u75f25a 3808144614846

;-D

+1/0
15.6.2016 12:17

P48e41t92r 41P33a79l51e71n57č67a49r 3747948618673

A já myslel, že předražené výtvarné umění mají jen v galerii :-)

+2/−1
14.6.2016 22:37

V36l88a87s77t81i44m59i61l 50S87v19o81b87o41d62a 7503688345344

V dnešní úchylné době ho můžeš už i sežrat ;-D.

+3/0
15.6.2016 0:34

P87a27v44e82l 27L24á51n29í24k 5569855112217

Jojo není nad podnik kde vám naservírujou jídlo, ze kterýho vám bude po požití kručet v břiše ještě víc, než předtím a ještě tam necháte tak 1000 Kč :D :D

+3/−1
14.6.2016 22:24

P20e74t49r 36Z92d36e79n49ě88k 2794519534

Typické fru fru ala žužu. Ve čtvrté cenové jsou to buřty s cibulí.;-D

0/0
20.6.2016 10:57

M23i96l63a40n 93K27o80r50d70í73k 1504917150693

Jsem holt asi divny clovek. Ale kdyz prede me polozite gulasek, svickovou nebo nedej boze knedlik se zelim a veprove, tak me udelate mnohem vetsi radost, nez temito pro me zvlastnimi pokrmy. Tak a ted se do me muzete pustit. ;-(

+4/−1
14.6.2016 22:17

J30i39ř14í 60R49y46s 3344577316324

Normální Vám dají jedničku s hvězdičkou,snobové Vás znectí .

+2/−4
14.6.2016 22:28

M72a49r34t54i74n 86K66o25z34á50k 4474660699487

Nejsem snob, ale tuhle českou zálibu v bavorské kuchyni fakt nechápu.

+1/−2
14.6.2016 22:56

J94i86ř74í 12R98y74s 3654457526354

A co koprovka,rajská,okurková, nebo drštková,frankfurtská nebo hrachová či česnečka?A teplej chleba či obzvláště vypečený rohlík.Zdravím.

+4/−1
14.6.2016 22:30

T23o73m59á34š 58K35r87a44u15s 6336686154

Už aby byl oběd :-)

+2/0
15.6.2016 7:34

J53i71ř15í 72R87y91s 3464507636694

Mají guláš ?Nemají,tak ať jdou k šípku.

+3/−4
14.6.2016 22:15

M65i64l62a70n 31K57o56r65d36í95k 1974407100363

K sipku? Treba budou mit sipkovou. ;-D

+1/0
14.6.2016 22:21

M42a65r97t62i13n 60K45o78z89á37k 4304390929127

Víte, ne každej se potřebuje cpát gulášem. Vlastně je to taková česká úchylka.

+2/−1
14.6.2016 22:57

A77n53t16o84n59í14n 93Z68e94l64e65n85ý 2584663421186

Takový Maďar by guláš do pusy nevzal ani za nic.

0/0
15.6.2016 7:22

Z60d23e70n78ě39k 31S93e82d47l12á33č85e74k 6355491916630

A to proč?

0/0
21.6.2016 12:55

J53o87s82e89f 23K79l95a41t 3729697433961

Nedávno jsem jedl v hvězdičkové restauraci,nebylo to vůbec špatné,ale na takový kližkový guláš se slaným rohlíkem po posekání zahrady to nemá ani náhodou

+13/−3
14.6.2016 21:30

J26i12ř77í 46R81y75s 3174687246714

To jsem nečetl-souhlasím a snobové ať si trhnou....

+1/−1
14.6.2016 22:16

M55a58r32t46i57n 80K18o93z69á24k 4734310149787

Že se někdo nepotřebuje cpát knedlíky a gulášem ještě neznamená, že je snob.

+2/0
14.6.2016 22:58

T58o27m46á42š 74K46r66a60u59s 6856306984

spíš jde o to že v těchto "restauracích" se člověk nenají. Je to jen o podráždění chuti.

+1/−1
15.6.2016 7:33

M54a49r91t58i42n 32K49o81z41á33k 4674750319257

Jen jestli v tom nehraje roli ta posekaná zahrada.

0/0
14.6.2016 22:57

J33o78s10e29f 33K94l97a98t 3869647383731

Hraje,je dlouhá a široká a seká se i dost hodin když stávkuje traktůrek

0/0
14.6.2016 23:01

P92e76t15r 93V98i46n26t58r35l68í11k 3216814501

Odkaz k žebříčku by nebyl?

0/0
14.6.2016 21:25

Š81t31ě46p35á59n 70R21y59b23á86ř 9605405612358

Tak tomu "foodstyling-u" pokrmu na fotce nerozumím. Maso je zřejmě jehněčí, příloha neznámá (to už tak bývá), ta rozmazaná zelená hmota na mě působí nevábně: jednak se mi vizuálně nelíbí takhle zaneřáděný talíř už při servírování pokrmu, jednak jestli ta hmota má sloužit k dochucení masa či přílohy, tak bych uvítal ji mít na jednom místě talíře, abych v ní mohl maso či přílohu dochutit. Nějak mám pocit, že v dnešní vysoké kuchařině vítězí s velkých náskokem styling nad ostatním.

+9/−1
14.6.2016 21:02

P11e55t61r 37Z29d67e39n71ě76k 2464349304

To je mi daleko milejší sympatický Fred Chesneau a jeho výtvory. I když pavouky a jiné asijské speciality nemusím.

0/0
20.6.2016 11:03

J59i72r88k64a 76N87o46v81á22k 6752625615149

To jsou jen takový kecy, nejlepší.

Kazdej se dobře cítí někde jinde a pro každého je nejlepší něco jiného.

Takže správně je to tak, že pro pár lidí je nejlepší tahle restaurace. Ok, budiž jim to přáno, pro jiné lidi bude sen gastronomie jinde.

+12/−1
14.6.2016 20:12
Foto

J67a62r43e63k 27J43a67k83u90b56č79e16k 7739900238218

Kde mate linky na zdroj a jmeno autora?

Rovnez ten clanek je na informace skoupy; krome toho, ze je podnik inovativni jsem se toho moc nedozvedel - jak je ten podnik velky? Je popularni? Jaka cenova skupina? Jaky typ navstevniku oslovuje atd. Proste lina novinarina.

+14/−1
14.6.2016 20:00

J19a54n 98K11a38r20e47l 69N58o20v71a92k 5796224358916

to snad neni ani lenost.. ale uvedomele porusovani pravidel prebirani clanku..

+2/0
14.6.2016 20:33

M98a32r61t15i95n 18V59a13s65i46n67a 7261193571136

Massimo Bottura byl v prvním díle seriálu Netflix s názvem Chef's Table - stojí rozhodně za zkouknutí.

Podnik není moc velký, populární je tak, že se bez rezervace dovnitř nedostanete, cenová hladina vysoká = 300 - 350 EUR za jídlo pro jednoho. Tzn. oslovuje buď gourmety, kterým není líto dát za jídelní zážitek tyhle peníze, a nebo snoby ...

+9/0
14.6.2016 21:04

P96e33t70r 12Z30d62e60n75ě56k 2244729144

Především snoby.

0/0
20.6.2016 11:07







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.