Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Při výběru zmrzliny jsou Češi konzervativní, vede Míša a vanilková

Každý Čech sní za rok v průměru 3,2 litrů zmrzliny a spotřeba v posledních pěti letech mírně narostla. Chuť milovníkům ledové pochoutky sice dokáže zkazit chladné počasí, rostoucí cena je však tolik neodradí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A65l43e77n13a 32B25a58l21á17k63o83v86á 5832648515294

Zdá se to jen mně, že se Míša postupně nějak scvrkává?

0/0
3.7.2016 22:25

A45l21e32n53a 76B16a18l17á36k21o42v89á 5292578615764

Omlouvám se za mínus! Byla jsem nepozorná.

0/0
3.7.2016 22:16

M20a58r68e74k 92T16u68r77n93o79v90e75c 7735172330956

Přes tři litry? To je celkem dost. Já tedy spíš preferuji kvalitu nad kvantitou. Ano, někde v Lidlu nebo v Makru se dá koupit zmrzlina za pár desítek korun za litr (takové ty dvoulitrové vaničky), ale nějak mi moc už nechutnají...

V Praze doporučuji třeba Angelato, Puro, zmrzlinu z Tuchlovic (mají teď vlastní obchod Zmrzlinář ve Slezské ulici). I ten Světozor... Pistáciová pak není chemicky zelená, ale opravdu z pistácií...

A ještě k tomu Míšovi. Nějak nedávno měnili obali a nemůžu si pomoci, ale ta základní varianta ve mně teď budí právě tím obalem dojem, že je to "Míša s příchutí bramborových chipsů a kečupem"...

0/0
2.7.2016 10:51

M90a88r44t68i12n 51P27e88c91i43n47a 4121113

Nejlepší je si zmrzlinu vyrobit. Není to ani finančně ani časově náročné.

0/0
1.7.2016 21:03
Foto

I23v73o 38C94h97u39d23o79b34a 9680316611144

Jestli to neni tim że je to nejlepší co trh nabizi

0/0
1.7.2016 7:58
Foto

S97t60a79n82i98s69l13a10v 61T94e68s28a29ř 9687404782814

Koupit zmrzlinu je celkem problém. Krámy jsou plný "mražených krémů", protože to složení neumožňuje tomu říkat zmrzlina :-P

+4/0
30.6.2016 20:49
Foto

S59t68a66n75i80s16l62a80v 74T77e19s25a66ř 9297224172964

3,2 litrů? To jsem dal během minulých 3 týdnů. Ještě že si můžu dát nášup za nějakého cukrovkáře :-)

0/0
30.6.2016 20:47

M52a66r19t19i44n 77K97o11l60l77e69r 7751783705824

Mě fascinuje, jak si většina lidí kupuje zmrzlinu jenom ve vedrech. Já si zmrzlinu klidně koupim, když je příjemných 20 °C, ale při 30 °C bych asi nic smetanovýho nepozřel a jakýkoliv pití je při takovým vedru lepší.

0/−1
30.6.2016 17:28

J11a52k19u62b 94M37i27k53u26l11a33c91e93k 8837941747554

Svetozor - Vanilka, Meloun, Mango :)

+1/0
30.6.2016 16:59

J21i31r25i 72R68u72s25n89o67k 4745292377913

V teto souvislosti se neda nevzpomenout na slavne:

"Mas pistaciovou?" "Ne, nemam." "Tak bych si dal...pistaciovou."

RIP Bud

+6/0
30.6.2016 16:50

A14l95e17š 36P24r24o20c58h21á69z35k23a 1919175205842

Před půl hodinou jsem měl tvarohového Míšu, poněkud se zcvrknul a světe div se - po přečtení složení jsem se celkem zhrozil - neobsahuje žádný tvaroh. Pouze sušenou syrovátku, smetanu a sojový lecitin. Hlavně že nechybí guma guar, kterou serou už skoro do všeho, jako náhradu za škrob, prostě hnus velebnosti...!!! Okrádání zákazníků a lži, prostě jsme v čím dál větším, vylhaném spotřebitelském konečníku !!!:-(

+3/0
30.6.2016 16:48

J26a65k13u24b 64M56i54k19u41l79a93c72e36k 8617961257344

Zrovna nedavno jsem koukal na jidlo s.r.o jak se vyrabi misa a mam pocit ze tam tvrdili ze tam je snad 60% tvarohu

0/0
30.6.2016 16:58

J95i37ř84í 66M68ě80l63n95i98c61k88ý 1593755640142

Tak to nevím, co jste si to koupil za brak. Nanuk se vyrábí u nás a má 53% tvarohu, vanička v Polsku a má 41% tvarohu

0/0
30.6.2016 23:04

D14a63v58i62d 34P77e49t48r 7610276810445

Taky se mi zdá, že kdysi chutnal lépe, ale přičítal jsem to mé změněné chuti. Další důkaz toho, že potraviny bývaly mnohem kvalitnější (i když s MNOHEM menším výběrem).

0/0
1.7.2016 7:02

M26i85l83a17n 37K97a67l21l82a 5102464560849

Za moji maličkost jedině asfaltová.

0/0
30.6.2016 16:35

K49a27t64e94ř64i58n64a 24K88o67z72á13k43o90v56á 2568871335498

Před pár lety změnil Míša recepturu - dali tam méně tvarohu a palmáč - od té doby to nejím, protože mi to nechutná. Preferuji jahodového mrože v bílé čokoládě.

+1/−1
30.6.2016 16:27

J85a46k46u19b 25M53i61k61u18l53a30c14e26k 8117771837594

Toho mam taky moc rad

0/0
30.6.2016 16:58

B83á52r95a 67T27e29s36n28e20r14o92v16á 5215640934769

3,2 l za rok? jenom? 8-o

0/0
30.6.2016 16:26

R96a69d47o12s17l49a51v 13K96l56a70u67d63a 5564128644162

Mnoho lidí zmrzlinu nemůže, nebo nejí z jiného důvodu.

0/0
30.6.2016 17:00

F95r71a45n36t80i68š27e19k 90M14o48r67a54v96e87c 8367364282

Taky jsem se zarazil. S přítelkyní sníme tak 2 kyblíky Manhattanu (1,4 L) měsíčně a ona ještě nepočítaně točený, když je sezóna.

+1/0
30.6.2016 18:15

D40a40n 80R51o43z10s92í70v70a57l 3670632620124

Kdysi jsem přišel k jednomu stánku a tam měli např. jahodovou, v druhém pomerančovou, třetím citronovou, čtvrtém malinovou atd. atd. A dnes? Přijdu k jednomu a vanilková, u druhého vanilková, u třetího zase ta po...ná vanilková. Takže mě většinou přejde chuť a jdu raději na pivo. Rv

+6/0
30.6.2016 15:40

M38a98r24e91k 58T50u26r11n30o91v25e45c 7125452510586

No vidíte - v takové Americe je prý "vanilla" základní druh. :-)

0/0
2.7.2016 10:48

R81o41s36t38i70s34l34a54v 37M44a43j20e97r 2683502379508

A já vím proč - protože se u nás často prodává pěkně hnusná zmrzlina. Ty ovocné totiž často voní a chutnají dost chemicky.

Taky když jde člověk na točenou, tak zpravidla je vanilková a jiná a ta jiná často nebývá, takže si buď dám jen vanilku a nebo vůbec žádnou :)))

+7/0
30.6.2016 15:39
Foto

M46i39r54o81s95l76a85v 11S39t19e88i35n97e97r 6578284213745

Automaty zvládnou zpravidla dva druhy- tedy vanilka a čekuláda převládá. Kvalitní zmrzlina od odborníka mívá mnoho variant- osobně bych si dal pistácie, nebo citronový sorbet. O tom se ale většině zákazníků mimo Prahu nebo Brno může jenom zdát.

0/0
30.6.2016 16:20

M36i37l34a41n 13K73e69r63š24l17á16g12e61r 2509876945653

Zmrzlinu, která netaje. Vanilkovou, která nikdy neviděla vanilku. A pistácie jakbysmet :-(

0/0
30.6.2016 21:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.