Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Při výběru zmrzliny jsou Češi konzervativní, vede Míša a vanilková

Každý Čech sní za rok v průměru 3,2 litrů zmrzliny a spotřeba v posledních pěti letech mírně narostla. Chuť milovníkům ledové pochoutky sice dokáže zkazit chladné počasí, rostoucí cena je však tolik neodradí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A31l53e39n71a 60B65a41l60á25k54o52v37á 5302468985844

Zdá se to jen mně, že se Míša postupně nějak scvrkává?

0/0
3.7.2016 22:25

A93l70e10n84a 85B61a23l78á61k36o16v32á 5532398825314

Omlouvám se za mínus! Byla jsem nepozorná.

0/0
3.7.2016 22:16

M48a16r84e42k 14T79u81r76n84o17v94e43c 7235472320866

Přes tři litry? To je celkem dost. Já tedy spíš preferuji kvalitu nad kvantitou. Ano, někde v Lidlu nebo v Makru se dá koupit zmrzlina za pár desítek korun za litr (takové ty dvoulitrové vaničky), ale nějak mi moc už nechutnají...

V Praze doporučuji třeba Angelato, Puro, zmrzlinu z Tuchlovic (mají teď vlastní obchod Zmrzlinář ve Slezské ulici). I ten Světozor... Pistáciová pak není chemicky zelená, ale opravdu z pistácií...

A ještě k tomu Míšovi. Nějak nedávno měnili obali a nemůžu si pomoci, ale ta základní varianta ve mně teď budí právě tím obalem dojem, že je to "Míša s příchutí bramborových chipsů a kečupem"...

0/0
2.7.2016 10:51

M57a31r37t53i55n 16P50e69c40i59n20a 4341593

Nejlepší je si zmrzlinu vyrobit. Není to ani finančně ani časově náročné.

0/0
1.7.2016 21:03
Foto

I19v17o 84C71h30u88d24o61b65a 9790236881324

Jestli to neni tim że je to nejlepší co trh nabizi

0/0
1.7.2016 7:58
Foto

S98t77a65n78i65s23l13a29v 74T32e11s38a75ř 9417644242124

Koupit zmrzlinu je celkem problém. Krámy jsou plný "mražených krémů", protože to složení neumožňuje tomu říkat zmrzlina :-P

+4/0
30.6.2016 20:49
Foto

S54t69a57n27i75s10l19a71v 91T57e17s35a90ř 9507234642324

3,2 litrů? To jsem dal během minulých 3 týdnů. Ještě že si můžu dát nášup za nějakého cukrovkáře :-)

0/0
30.6.2016 20:47

M16a71r14t60i93n 95K30o39l43l83e83r 7421543565594

Mě fascinuje, jak si většina lidí kupuje zmrzlinu jenom ve vedrech. Já si zmrzlinu klidně koupim, když je příjemných 20 °C, ale při 30 °C bych asi nic smetanovýho nepozřel a jakýkoliv pití je při takovým vedru lepší.

0/−1
30.6.2016 17:28

J46a63k35u53b 41M15i33k77u56l16a73c64e94k 8937821807864

Svetozor - Vanilka, Meloun, Mango :)

+1/0
30.6.2016 16:59

J72i52r35i 91R20u51s59n72o36k 4865412267353

V teto souvislosti se neda nevzpomenout na slavne:

"Mas pistaciovou?" "Ne, nemam." "Tak bych si dal...pistaciovou."

RIP Bud

+6/0
30.6.2016 16:50

A39l46e11š 57P87r37o25c69h33á27z82k93a 1579535295412

Před půl hodinou jsem měl tvarohového Míšu, poněkud se zcvrknul a světe div se - po přečtení složení jsem se celkem zhrozil - neobsahuje žádný tvaroh. Pouze sušenou syrovátku, smetanu a sojový lecitin. Hlavně že nechybí guma guar, kterou serou už skoro do všeho, jako náhradu za škrob, prostě hnus velebnosti...!!! Okrádání zákazníků a lži, prostě jsme v čím dál větším, vylhaném spotřebitelském konečníku !!!:-(

+3/0
30.6.2016 16:48

J34a45k59u12b 95M69i12k31u66l36a22c74e79k 8147271907604

Zrovna nedavno jsem koukal na jidlo s.r.o jak se vyrabi misa a mam pocit ze tam tvrdili ze tam je snad 60% tvarohu

0/0
30.6.2016 16:58

J30i76ř37í 63M46ě15l55n65i27c49k35ý 1523965620962

Tak to nevím, co jste si to koupil za brak. Nanuk se vyrábí u nás a má 53% tvarohu, vanička v Polsku a má 41% tvarohu

0/0
30.6.2016 23:04

D40a41v11i51d 80P24e38t68r 7440786890615

Taky se mi zdá, že kdysi chutnal lépe, ale přičítal jsem to mé změněné chuti. Další důkaz toho, že potraviny bývaly mnohem kvalitnější (i když s MNOHEM menším výběrem).

0/0
1.7.2016 7:02

M25i50l88a28n 98K90a43l36l75a 5912764860409

Za moji maličkost jedině asfaltová.

0/0
30.6.2016 16:35

K14a46t78e29ř75i78n69a 73K24o43z48á13k75o19v46á 2908181915848

Před pár lety změnil Míša recepturu - dali tam méně tvarohu a palmáč - od té doby to nejím, protože mi to nechutná. Preferuji jahodového mrože v bílé čokoládě.

+1/−1
30.6.2016 16:27

J56a53k39u24b 37M31i35k60u63l35a31c47e63k 8237201767764

Toho mam taky moc rad

0/0
30.6.2016 16:58

B59á49r67a 10T30e87s10n16e50r25o33v81á 5955440674989

3,2 l za rok? jenom? 8-o

0/0
30.6.2016 16:26

R91a40d86o73s31l50a97v 50K27l16a47u92d95a 5834888644422

Mnoho lidí zmrzlinu nemůže, nebo nejí z jiného důvodu.

0/0
30.6.2016 17:00

F68r40a67n34t84i36š65e39k 17M85o15r12a78v66e90c 8627474712

Taky jsem se zarazil. S přítelkyní sníme tak 2 kyblíky Manhattanu (1,4 L) měsíčně a ona ještě nepočítaně točený, když je sezóna.

+1/0
30.6.2016 18:15

D82a33n 12R54o19z50s26í81v23a49l 3170202660364

Kdysi jsem přišel k jednomu stánku a tam měli např. jahodovou, v druhém pomerančovou, třetím citronovou, čtvrtém malinovou atd. atd. A dnes? Přijdu k jednomu a vanilková, u druhého vanilková, u třetího zase ta po...ná vanilková. Takže mě většinou přejde chuť a jdu raději na pivo. Rv

+6/0
30.6.2016 15:40

M67a48r36e13k 98T73u17r14n31o44v24e63c 7915482480496

No vidíte - v takové Americe je prý "vanilla" základní druh. :-)

0/0
2.7.2016 10:48

R56o39s58t21i16s41l39a24v 31M27a18j12e22r 2253312969298

A já vím proč - protože se u nás často prodává pěkně hnusná zmrzlina. Ty ovocné totiž často voní a chutnají dost chemicky.

Taky když jde člověk na točenou, tak zpravidla je vanilková a jiná a ta jiná často nebývá, takže si buď dám jen vanilku a nebo vůbec žádnou :)))

+7/0
30.6.2016 15:39
Foto

M78i43r39o39s86l63a72v 64S77t12e67i40n54e57r 4770422730926

Automaty zvládnou zpravidla dva druhy- tedy vanilka a čekuláda převládá. Kvalitní zmrzlina od odborníka mívá mnoho variant- osobně bych si dal pistácie, nebo citronový sorbet. O tom se ale většině zákazníků mimo Prahu nebo Brno může jenom zdát.

0/0
30.6.2016 16:20

M77i60l54a29n 36K19e22r81š81l65á14g90e15r 2239266445233

Zmrzlinu, která netaje. Vanilkovou, která nikdy neviděla vanilku. A pistácie jakbysmet :-(

0/0
30.6.2016 21:40







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.