Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zmrzlina z Opočna je k mání v Asii. Ráda by se podívala i do Číny

Cukrárny, koupaliště i stánky u silnic začala se startem sezony zavážet opočenská mlékárna Bohemilk svou směsí pro výrobu tradiční točené zmrzliny. Některé se nacházejí i v tisíce kilometrů vzdáleném Bangkoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M18i26c72h56a58l 94H90a98u43f 4748179695101

Tak á nevím, tušíte vůbec, že ten prášek, který tady zavrhujete, má téměř stejné složení jako starý Mixar, ze kterého se dělaly zmrzliny za totáče po celé republice ?

Chtěl bych opravdu vědět, kde v ČR prodávají zmrzlinu vyrobenou starým způsobem, který, mimochodem, předpokládá čerstvá vejce.

0/0
11.7.2016 8:28

A97l66e72š 33P66r24o66c52h26á53z95k53a 1819285685382

Normální zmrzlina a lidé jsou na ni jako vosy - pěknej obchodní tah - jjj:-)

0/0
10.7.2016 18:48

M27a42r78e81k 83V37y23m78a64z78a10l 5338186222300

Mně ta zmzlina chutná, nehcápu ty bludy a řeči o tom jak je špatná....prodává se už desítky let a nikdy jsem neslyšel, žře by si na ni někdo stěžoval....já jim fandím...R^

+4/−2
10.7.2016 17:56

V66i26n82c15e25n44t 42L98ö44r64i93n65c 9986297597146

nejlepší zmrzliny jsem jedl od Italů a ještě lepší od Makedonců.... Opočno se dá jíst...ale nesahá těm top po kotníky, je to průměr...a tenhle článek...? PR

+1/−3
10.7.2016 17:47
Foto

J22i72ř39í 15I56n73c89z27é24d39y 2584545111459

lidska blbost je v podstate neomezena, pokud lidi jsou ochotni kupovat Kostelecke uzeniny tak proc ne zmrzlinu.;-D

0/−4
10.7.2016 17:11
Foto

J65i28ř18í 40B74a85b64i44n63s23k82ý 7107799478281

víte on už se Babiš pár let snaží dostat Opočno na kolena a koupit ho ,šel tak daleko že přetáhnul a přeplatil klíčové zaměstnance a ti mu ted míchají TATRU , zatím se Opočno srží , je otázkou jak dlouho vydrží vzdorovat všemu co na ně Babiš posílá

+5/0
10.7.2016 17:44
Foto

J43i57ř78í 45B28a95b21i45n82s25k20ý 7527929878101

drží

0/0
10.7.2016 17:45

M15a82r54t43i29n 37K46a90r87á84s27e56k 9378753908728

Babis se je snazi zlikvidovat s proto je o nich na iDnes tolik oslavnych clanku?

+1/0
10.7.2016 22:56

J72u20r79a 95D94z11u74r65i26k 7691171710

Podle tvého profilu soudím,že konzumuješ výhradně polské potraviny.

0/0
10.7.2016 18:58
Foto

J57i58ř75í 22B51a74b22i76n27s34k13ý 7977169208871

prodávám opočno pět let a nemám jedinou reklamaci a staví mi tu z celé republiky i němci , facebook ,,zmrzlina Obora ,, a nestěžuji si že bych se nudil bez práce a protože stojím na vlastním můžu si dovolit porci za dvacku , ne každý kdo tvrdí že má opočno má opravdu opočno a ne každý kdo tvrdí že má stroj na výrobu zmrzliny má opravdu stroj na výrobu zmrzliny :-) asi tak

+2/0
10.7.2016 16:51

K56a43m77i63l 18P16y33t46e78l81a 8172140201819

Směs na výrobu zmrzliny hmm. Tak dobrou chuť.

Myslím, že by tomu měli dát nějaký jiný název. Zmrzlina se opravdu z prášku nedělá.

+1/−1
10.7.2016 15:15

J79a76r12o66s39l29a39v 35K51a44d85l10e78c 5951559842751

Nevím čím to je, ale zmrzlina z Opočna prakticky nemá konkurenci.

+4/−1
10.7.2016 14:27

J96a87r89o86s18l82a91v 52K63a51d35l38e42c 5681679182661

R^

0/0
10.7.2016 14:27

R45o54m36a95n 49L80i67p27s18k36ý 2289313169

Ještě si přidej smajlík.

+1/0
10.7.2016 14:32

K54a50m33i96l 41P16y31t90e92l67a 8292730851659

Myslíte mezi práškovými "zmrzlinami"?

+3/0
10.7.2016 15:20

R22o11m27a42n 69L38i20p39s49k11ý 2489193289

Buď má majitel té sušárny v idnesu kamaráda, který mu tady dělá obden zadarmo reklamu, anebo se to celé chystá koupit Babiš a reklamu už dopředu dělá svému budoucímu podniku. Jinak si tu frekvenci článků a nadšení z opočenských výrobků nedovedu vysvětlit.

+10/0
10.7.2016 14:05

J18i23ř26í 13Š73v84a22g23r 3668900155816

B je správně.

+1/0
10.7.2016 21:27

L73i75b53o18r 61N33á52b29ě33l91e55k 3165673912652

Zmrzlině z Opočna se vyhýbám, naštěstí vždy najdu jejich reklamu u prodejce. Neříkám, že se nedá sníst, ale je to jak šunkový salámek z albertu s 55% masa - šizené. Např v Brně jsem chodíval na výbornou zmrzku v Bystrci v cukrárně u konečné busu a letos nepříjemné překvápko - Opočno. Už mne tam neuvidí a mou ženu, která na tu zmrzku ráda jela přes půl Brna taky ne.

+5/−6
10.7.2016 13:24

M76a81r33t73i24n 26V62o66j51á16č38e70k 9933757941146

a budete to mít se zmrzkou horší opočenská je sice jednodušší podnikání rozmixovat prášek a zchladit ,ale drží si stálou kvalitu a lidí ji baští 20-25 za ní dají tak není důvod dělat nákladově dražší zmrzlinu

+1/0
10.7.2016 16:25

V43l95k 63J71a87r90o32s66l41a77v 8843872

Jinou než Opočenskou vanilkovou nejím R^

+3/−5
10.7.2016 12:31
Foto

J88i34ř57í 66B27a29b56i88n19s80k17ý 7667569238861

největší problém jsou experti kteří netuší že zmrzlinu nedělá ani tak ta směs ale stroj na kterém jí vyrobíte , náš trh je zaplaven stroji které jsou určeny primárně pro výrobu ovocného sorbetu a nikoliv zmrzliny , přeji hezký den

+2/−1
10.7.2016 12:24

K65a54r94e81l 34K57r95p51a71t70a 5384936888895

Chuť prášku pak výrazně ovlivní také použitá tekutina.

0/0
10.7.2016 12:28

K10a17m81i48l 76P77y61t81e80l14a 8762550481249

Nejlepší jsou experti, co si myslí, že zmrzlina se dělá z prášku.

0/0
10.7.2016 15:16
Foto

K34a24r55e15l 40M77a45l10ý 6866824130621

Pri vsi ucte, zadny zazrak to neni. Nejlepsi zmrzlinu na svete maji tady: http://www.milkeriabiancolatte.it/

+1/−2
10.7.2016 11:58

M41a37r15t93i55n 90V62o10j29á79č10e83k 9183467181136

hmm tak tam už to dneska nestihnu ,no nezbývá než vzít malou na obyčejnou točenou

+1/0
10.7.2016 16:15

L72u24b76o57m12í57r 36Z47o56u81h88a57r 3225645166948

Zmrzlinu z prášku ? Díky nechci ani přes poutavé reklamy. Radši si koupím kvalitní , nebo jsem si udělal do zásoby ze 6ti kilo jahod a tří kila tvarohu, smetany. Nějaký prášky z Opočna nebo od kaufu mě nezajímají

+3/−6
10.7.2016 11:56
Foto

J65i72ř25í 30B54a74b19i30n64s84k24ý 7147439548301

jste expert to beru ,a spočítal jste si nač přijde porce té vaší zmrzliny a na kolik by přišlo vybavit výrobnu podle dnes platných hygienyckých norem plus samozřejmně výuční list jako pekař-cukrář bez kterého nesmte prodat ani gram ? plus EET a kontrolní hlášení DPH ? pokud to všechno zvládnete určitě si jí u Vás rád koupím

+5/−1
10.7.2016 12:22

K32a41r37e95l 24S67t36r15ž39a78n78o55v98s18k73ý 1518165255

Otázkou není, kolik by taková provozovna stála, otázkou je, že lidi nekoupí kvalitní zmrzlinu za šedesát korun, když vedle mají práškovou za patnáct.

+6/0
10.7.2016 12:32

E93d87a 52S72t92á81r27e49k 6676364472726

Čtyřčlenná rodina si koupí zmrzlinu za 240,- s průměrným platem, tak určitěééé. Teď vážně. Opočenská je dobrá, je to záruka určité kvality (neříkám, že nějak extra vysoké, ale je to kvalita, znám spoustu horších zmrzlin). Prostě a jednoduše, poměr cena ku "výkon" jednoduše vítězí.

0/0
10.7.2016 22:38

I22v43o 22B37o67u35š80e 5372197808

Jednou jsem to ochutnal.........

0/−4
10.7.2016 11:56

I96v46o 19B90o74u94š63e 5302557208

Ale já to opravdu ochutnal Janu, Marku a Miloši.

0/0
11.7.2016 9:41

I71v96o 28B60o41u78š67e 5442237958

A Filipe.

0/0
12.7.2016 10:32

O28n67d77r91a 16V66a22c86e80k 8152250355879

Zmrzlina z Opočna a z prášku... nebo by se dalo říct Mekáč mezi zmrzlinama. Není nad domácí, třeba ta z Kunětic u Pardubic ta je fakt úžasná.

+4/−4
10.7.2016 11:30

M83a17r54t36i82n 90K51a53r14á15s90e61k 9498453938768

No on to prave mekac neni, to he ten problem. Mekac drzi nejakou svoji standardni kvalitu, u zmrzliny sivˇce ten prasek je porad standardni relativne slusna surovina, ale mezi praskem a hotovou zmrzkou se to da jeste slusne zmrsit....

0/0
10.7.2016 23:00

V36l56a22d91i94m84í77r77a 41M98i68k38e50š43o73v14á 7561713399

V Japonsku, konkrétně v Kamakuře jsem viděla dlouhou frontu(!) na zmrzlinu. Byla točená, míchaná a dvoubarevná. Světle oranžová z batátu a zelená ze zeleného čaje. Nic hnusnějšího jsem nejedla. Batátová chutnala jako namrzlé brambory,ze zeleného čaje byla hořká. Možná by jim ta naše z Opočna chutnala.

+1/−4
10.7.2016 11:28
Foto

J75i34ř33í 41B60r32a53b74e63c 5719108542263

Z batátů jsem nejedl, ale ta ze zeleného čaje byla vynikající. V jednom japonském sushi baru v Praze. Dělal ji Japonec přímo čerstvou před námi. Každý má jiné chutě. A taky záleží, jak ji dělali.

Nejhnusnější zmrzlina pro mě byla pivní od Family Frost. Pfuj. Ale to je asi už 20 let :-)

0/0
10.7.2016 11:53

M76a91r14t78i68n 22K94a88r31á76s57e50k 9908823248628

No ja mel taky dobrou ze zeleneho caje, ale to asi nijak nevylucuje to, ze nekde mohli mit hnusnou ze zeleneho caje...

0/0
10.7.2016 23:01
Foto

B71o27h56u92m73i63l 10P11r32o80c40h72á40z13k23a 9682989244210

Zaplavíme Asii chemií. Hurá :D

+1/−7
10.7.2016 11:01

T73o50m68á34š 87T58a44t86í12č56e82k 5200402690598

Ta má pěkný ďůlky... :-)

+6/0
10.7.2016 10:59

L11u10k81á96š 33K13o38p13e77č46e40k 8638252891727

Ja osobne mam opocenskou docela rad, ale nejlepsi zmrzliny co jsem kdy mel, byly na Islandu. Hned bych si ji s chuti dal.

+3/0
10.7.2016 10:54
Foto

B44o81h91u68m13i88l 30P57r31o15c24h29á23z97k74a 9972309414700

Točenou nebo kopečkovou?

+1/0
10.7.2016 11:02

L53u22k67á26š 26K87o70p22e64č56e51k 8278792701217

Tak s ohledem na opocenskou zmrzlinu tocenou, jinou nepotkavam. Prave na Islandu maji, coz mi prislo vcelku zvlastni, snad na kazde benzince vybornou tocenou zmrzlinu.

0/0
10.7.2016 11:13

R83a48d37i48m 11H56l21a79v34i75n28k87a 3187890784704

Jak se muzete pan Kopecka ptat, jestli tocenou nebo kopeckocou? ;-D

+3/0
10.7.2016 11:51

P42e42t83r 29B29o31x23a75n 1521253280174

Co si predstavujete pod pojmem "normalniho"? Co by podle vas meli stankari prodavat, aby to mohlo byt rychle expedovano (v podmikach stanku) a bylo pro stankare rentabilni?

0/0
10.7.2016 10:52

J91a73n 63S95v49o52b85o90d59a 3917924699963

To není jen o stánkařích - byť i u stánku se dá dělat prakticky cokoliv. Pro představu si stačí zajít na nějaký z food festivalů, ale tady jde i o restaurace. Třeba v okolí Vltavy, nebo Sázavy nabízí většina občerstvovacích "restaurací" skoro jen dobroty z fritézy. To před 5 lety v takovém množství zdaleka nebylo.

+2/0
10.7.2016 10:59
Foto

B10o86h91u50m68i81l 14P74r76o79c84h46á85z91k63a 9262249724570

Ne, vůbec :D :D :D

0/0
10.7.2016 13:32

J40a92n 72S41v11o64b91o67d47a 3917784829493

Rozhodně ne Bohumile. Na vodě, nebo cyklovýletech jsem zvyklý jíst ledacos, ale tolik strouhanky co mi je nabízeno v posledních několika letech, dříve rozhodně nebylo. A to jsem ještě poměrně mladík a ne senilní stařec, který by vzpomínal na období ze svého mládí.

0/0
10.7.2016 14:25

P90e59t32r 30B35o82x12a55n 1451123270964

Ja zase na vode nic nez prevazne smazeneho nepamatuju, a to jezdim dobrych 20 let. Parek, klobasa, hermelin, smazak, hranolky - to je evegreen. Jak rikam, dle meho na neco slozitejsiho neni cas, prostor ani personal. Btw. co vy byste si konkretne predstavoval, ze by se mohlo v takovych stancich prodavat?

0/0
10.7.2016 21:58

J82a20n 12S65v93o36b42o77d29a 3217654179243

Pane, já přece vůbec nemluvím o stáncích, kde mají jen pivo a klobásu (i když i u stánku se dá udělat normální maso). Mluvím hlavně o normálních kamenných hospodách, kde mají normální kuchyň. I v těch, co se dala dát před pár lety sehnat normální hotovka už zpohodlněli a nabízejí z 80% jen smaženou strouhanku a jako přílohu buď hranolky, nebo krokety.

PS: hranolky a smažák nejsou smažené jídlo?

0/0
11.7.2016 11:44

J59a48n 13S89v45o37b84o10d12a 3957944419413

Obliba této zmrzliny je pro mě nepochopitelná a je pro mě synonymem úpadku stravování v turisticky vyhledávaných oblastech. Dalčí "výtečnící kteří zaplevelili naší zemi jsou smažená jídla, Kofola, Malinovka a burgr jako kráva...

Sehnat na výletě něco normálnějšího je rok od roku těžší.

+8/−15
10.7.2016 10:46







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.