Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zmrzlina z Opočna je k mání v Asii. Ráda by se podívala i do Číny

Cukrárny, koupaliště i stánky u silnic začala se startem sezony zavážet opočenská mlékárna Bohemilk svou směsí pro výrobu tradiční točené zmrzliny. Některé se nacházejí i v tisíce kilometrů vzdáleném Bangkoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M45i24c50h94a88l 88H84a53u25f 4898289885791

Tak á nevím, tušíte vůbec, že ten prášek, který tady zavrhujete, má téměř stejné složení jako starý Mixar, ze kterého se dělaly zmrzliny za totáče po celé republice ?

Chtěl bych opravdu vědět, kde v ČR prodávají zmrzlinu vyrobenou starým způsobem, který, mimochodem, předpokládá čerstvá vejce.

0/0
11.7.2016 8:28

A62l88e39š 83P36r26o44c26h55á55z21k65a 1789785165842

Normální zmrzlina a lidé jsou na ni jako vosy - pěknej obchodní tah - jjj:-)

0/0
10.7.2016 18:48

M90a42r21e16k 75V66y94m54a79z20a20l 5538426272240

Mně ta zmzlina chutná, nehcápu ty bludy a řeči o tom jak je špatná....prodává se už desítky let a nikdy jsem neslyšel, žře by si na ni někdo stěžoval....já jim fandím...R^

+4/−2
10.7.2016 17:56

V46i56n39c61e86n17t 49L30ö38r65i93n88c 9686397387196

nejlepší zmrzliny jsem jedl od Italů a ještě lepší od Makedonců.... Opočno se dá jíst...ale nesahá těm top po kotníky, je to průměr...a tenhle článek...? PR

+1/−3
10.7.2016 17:47
Foto

J20i78ř68í 33I56n16c81z14é95d92y 2844135261169

lidska blbost je v podstate neomezena, pokud lidi jsou ochotni kupovat Kostelecke uzeniny tak proc ne zmrzlinu.;-D

0/−4
10.7.2016 17:11
Foto

J89i82ř38í 40B73a19b49i26n28s76k51ý 7227819498811

víte on už se Babiš pár let snaží dostat Opočno na kolena a koupit ho ,šel tak daleko že přetáhnul a přeplatil klíčové zaměstnance a ti mu ted míchají TATRU , zatím se Opočno srží , je otázkou jak dlouho vydrží vzdorovat všemu co na ně Babiš posílá

+5/0
10.7.2016 17:44
Foto

J76i35ř25í 50B10a98b74i73n92s66k39ý 7737349658921

drží

0/0
10.7.2016 17:45

M32a45r13t32i75n 20K60a37r64á29s69e93k 9598903818448

Babis se je snazi zlikvidovat s proto je o nich na iDnes tolik oslavnych clanku?

+1/0
10.7.2016 22:56

J34u42r32a 28D67z68u62r26i16k 7251181440

Podle tvého profilu soudím,že konzumuješ výhradně polské potraviny.

0/0
10.7.2016 18:58
Foto

J72i44ř44í 24B60a34b53i15n18s58k73ý 7707259978591

prodávám opočno pět let a nemám jedinou reklamaci a staví mi tu z celé republiky i němci , facebook ,,zmrzlina Obora ,, a nestěžuji si že bych se nudil bez práce a protože stojím na vlastním můžu si dovolit porci za dvacku , ne každý kdo tvrdí že má opočno má opravdu opočno a ne každý kdo tvrdí že má stroj na výrobu zmrzliny má opravdu stroj na výrobu zmrzliny :-) asi tak

+2/0
10.7.2016 16:51

K31a40m15i24l 81P20y32t15e41l12a 8462350621829

Směs na výrobu zmrzliny hmm. Tak dobrou chuť.

Myslím, že by tomu měli dát nějaký jiný název. Zmrzlina se opravdu z prášku nedělá.

+1/−1
10.7.2016 15:15

J86a25r59o12s25l63a30v 83K54a42d34l47e76c 5351749672611

Nevím čím to je, ale zmrzlina z Opočna prakticky nemá konkurenci.

+4/−1
10.7.2016 14:27

J12a68r19o40s84l11a10v 36K34a50d38l13e22c 5231989892311

R^

0/0
10.7.2016 14:27

R31o43m23a68n 10L43i38p46s84k71ý 2889443439

Ještě si přidej smajlík.

+1/0
10.7.2016 14:32

K95a40m72i50l 44P65y53t51e11l24a 8592740901239

Myslíte mezi práškovými "zmrzlinami"?

+3/0
10.7.2016 15:20

R91o79m42a28n 35L56i54p14s40k53ý 2929123359

Buď má majitel té sušárny v idnesu kamaráda, který mu tady dělá obden zadarmo reklamu, anebo se to celé chystá koupit Babiš a reklamu už dopředu dělá svému budoucímu podniku. Jinak si tu frekvenci článků a nadšení z opočenských výrobků nedovedu vysvětlit.

+10/0
10.7.2016 14:05

J92i98ř38í 20Š91v90a53g97r 3408710785426

B je správně.

+1/0
10.7.2016 21:27

L46i78b29o29r 63N92á18b30ě46l66e52k 3525633862872

Zmrzlině z Opočna se vyhýbám, naštěstí vždy najdu jejich reklamu u prodejce. Neříkám, že se nedá sníst, ale je to jak šunkový salámek z albertu s 55% masa - šizené. Např v Brně jsem chodíval na výbornou zmrzku v Bystrci v cukrárně u konečné busu a letos nepříjemné překvápko - Opočno. Už mne tam neuvidí a mou ženu, která na tu zmrzku ráda jela přes půl Brna taky ne.

+5/−6
10.7.2016 13:24

M91a98r28t56i41n 40V72o57j12á84č48e82k 9103687921496

a budete to mít se zmrzkou horší opočenská je sice jednodušší podnikání rozmixovat prášek a zchladit ,ale drží si stálou kvalitu a lidí ji baští 20-25 za ní dají tak není důvod dělat nákladově dražší zmrzlinu

+1/0
10.7.2016 16:25

V70l49k 92J20a75r84o21s89l98a93v 8143422

Jinou než Opočenskou vanilkovou nejím R^

+3/−5
10.7.2016 12:31
Foto

J36i56ř85í 56B15a12b61i97n21s24k46ý 7117729308271

největší problém jsou experti kteří netuší že zmrzlinu nedělá ani tak ta směs ale stroj na kterém jí vyrobíte , náš trh je zaplaven stroji které jsou určeny primárně pro výrobu ovocného sorbetu a nikoliv zmrzliny , přeji hezký den

+2/−1
10.7.2016 12:24

K43a24r19e17l 60K52r26p80a13t69a 5754226178865

Chuť prášku pak výrazně ovlivní také použitá tekutina.

0/0
10.7.2016 12:28

K38a56m47i35l 40P31y54t98e91l77a 8962160931379

Nejlepší jsou experti, co si myslí, že zmrzlina se dělá z prášku.

0/0
10.7.2016 15:16
Foto

K56a12r90e47l 54M66a77l75ý 6896854530881

Pri vsi ucte, zadny zazrak to neni. Nejlepsi zmrzlinu na svete maji tady: http://www.milkeriabiancolatte.it/

+1/−2
10.7.2016 11:58

M20a74r82t85i38n 89V54o21j82á66č97e75k 9423987711446

hmm tak tam už to dneska nestihnu ,no nezbývá než vzít malou na obyčejnou točenou

+1/0
10.7.2016 16:15

L31u40b20o53m58í87r 34Z10o78u37h67a49r 3195615666618

Zmrzlinu z prášku ? Díky nechci ani přes poutavé reklamy. Radši si koupím kvalitní , nebo jsem si udělal do zásoby ze 6ti kilo jahod a tří kila tvarohu, smetany. Nějaký prášky z Opočna nebo od kaufu mě nezajímají

+3/−6
10.7.2016 11:56
Foto

J81i50ř20í 78B26a15b48i17n61s82k54ý 7887139258151

jste expert to beru ,a spočítal jste si nač přijde porce té vaší zmrzliny a na kolik by přišlo vybavit výrobnu podle dnes platných hygienyckých norem plus samozřejmně výuční list jako pekař-cukrář bez kterého nesmte prodat ani gram ? plus EET a kontrolní hlášení DPH ? pokud to všechno zvládnete určitě si jí u Vás rád koupím

+5/−1
10.7.2016 12:22

K54a94r42e53l 58S74t98r40ž31a49n81o16v10s32k15ý 1128305985

Otázkou není, kolik by taková provozovna stála, otázkou je, že lidi nekoupí kvalitní zmrzlinu za šedesát korun, když vedle mají práškovou za patnáct.

+6/0
10.7.2016 12:32

E46d92a 90S87t92á28r26e91k 6126914742436

Čtyřčlenná rodina si koupí zmrzlinu za 240,- s průměrným platem, tak určitěééé. Teď vážně. Opočenská je dobrá, je to záruka určité kvality (neříkám, že nějak extra vysoké, ale je to kvalita, znám spoustu horších zmrzlin). Prostě a jednoduše, poměr cena ku "výkon" jednoduše vítězí.

0/0
10.7.2016 22:38

I45v95o 63B32o22u54š75e 5182187858

Jednou jsem to ochutnal.........

0/−4
10.7.2016 11:56

I82v19o 88B38o43u97š48e 5832567798

Ale já to opravdu ochutnal Janu, Marku a Miloši.

0/0
11.7.2016 9:41

I33v88o 66B31o23u65š12e 5242377668

A Filipe.

0/0
12.7.2016 10:32

O72n17d65r87a 14V85a52c77e20k 8602360225909

Zmrzlina z Opočna a z prášku... nebo by se dalo říct Mekáč mezi zmrzlinama. Není nad domácí, třeba ta z Kunětic u Pardubic ta je fakt úžasná.

+4/−4
10.7.2016 11:30

M59a20r81t98i63n 84K27a53r28á44s94e19k 9558383418198

No on to prave mekac neni, to he ten problem. Mekac drzi nejakou svoji standardni kvalitu, u zmrzliny sivˇce ten prasek je porad standardni relativne slusna surovina, ale mezi praskem a hotovou zmrzkou se to da jeste slusne zmrsit....

0/0
10.7.2016 23:00

V55l51a61d80i50m23í75r53a 11M34i56k55e69š73o95v53á 7211963179

V Japonsku, konkrétně v Kamakuře jsem viděla dlouhou frontu(!) na zmrzlinu. Byla točená, míchaná a dvoubarevná. Světle oranžová z batátu a zelená ze zeleného čaje. Nic hnusnějšího jsem nejedla. Batátová chutnala jako namrzlé brambory,ze zeleného čaje byla hořká. Možná by jim ta naše z Opočna chutnala.

+1/−4
10.7.2016 11:28
Foto

J20i40ř65í 47B39r19a23b53e71c 5699778572563

Z batátů jsem nejedl, ale ta ze zeleného čaje byla vynikající. V jednom japonském sushi baru v Praze. Dělal ji Japonec přímo čerstvou před námi. Každý má jiné chutě. A taky záleží, jak ji dělali.

Nejhnusnější zmrzlina pro mě byla pivní od Family Frost. Pfuj. Ale to je asi už 20 let :-)

0/0
10.7.2016 11:53

M20a68r63t18i74n 40K50a45r44á38s97e38k 9378713828538

No ja mel taky dobrou ze zeleneho caje, ale to asi nijak nevylucuje to, ze nekde mohli mit hnusnou ze zeleneho caje...

0/0
10.7.2016 23:01
Foto

B48o50h97u58m31i31l 77P88r14o31c70h37á68z13k82a 9332759104440

Zaplavíme Asii chemií. Hurá :D

+1/−7
10.7.2016 11:01

T11o20m87á78š 79T56a70t75í12č67e19k 5120472390108

Ta má pěkný ďůlky... :-)

+6/0
10.7.2016 10:59

L33u29k78á98š 35K88o89p73e14č52e69k 8228762401547

Ja osobne mam opocenskou docela rad, ale nejlepsi zmrzliny co jsem kdy mel, byly na Islandu. Hned bych si ji s chuti dal.

+3/0
10.7.2016 10:54
Foto

B74o61h36u36m81i42l 59P71r28o11c59h55á74z31k93a 9292329964670

Točenou nebo kopečkovou?

+1/0
10.7.2016 11:02

L79u63k53á76š 73K54o20p45e83č35e19k 8438932441577

Tak s ohledem na opocenskou zmrzlinu tocenou, jinou nepotkavam. Prave na Islandu maji, coz mi prislo vcelku zvlastni, snad na kazde benzince vybornou tocenou zmrzlinu.

0/0
10.7.2016 11:13

R91a56d74i21m 57H67l72a56v60i96n74k43a 3257520194324

Jak se muzete pan Kopecka ptat, jestli tocenou nebo kopeckocou? ;-D

+3/0
10.7.2016 11:51

P47e25t18r 60B90o31x84a62n 1801703950754

Co si predstavujete pod pojmem "normalniho"? Co by podle vas meli stankari prodavat, aby to mohlo byt rychle expedovano (v podmikach stanku) a bylo pro stankare rentabilni?

0/0
10.7.2016 10:52

J45a18n 67S65v21o27b38o47d54a 3217484109173

To není jen o stánkařích - byť i u stánku se dá dělat prakticky cokoliv. Pro představu si stačí zajít na nějaký z food festivalů, ale tady jde i o restaurace. Třeba v okolí Vltavy, nebo Sázavy nabízí většina občerstvovacích "restaurací" skoro jen dobroty z fritézy. To před 5 lety v takovém množství zdaleka nebylo.

+2/0
10.7.2016 10:59
Foto

B16o92h78u97m21i94l 92P73r12o71c27h85á82z65k70a 9712219394860

Ne, vůbec :D :D :D

0/0
10.7.2016 13:32

J70a95n 21S52v39o19b32o96d24a 3717774359753

Rozhodně ne Bohumile. Na vodě, nebo cyklovýletech jsem zvyklý jíst ledacos, ale tolik strouhanky co mi je nabízeno v posledních několika letech, dříve rozhodně nebylo. A to jsem ještě poměrně mladík a ne senilní stařec, který by vzpomínal na období ze svého mládí.

0/0
10.7.2016 14:25

P17e52t84r 38B15o63x69a75n 1131113420454

Ja zase na vode nic nez prevazne smazeneho nepamatuju, a to jezdim dobrych 20 let. Parek, klobasa, hermelin, smazak, hranolky - to je evegreen. Jak rikam, dle meho na neco slozitejsiho neni cas, prostor ani personal. Btw. co vy byste si konkretne predstavoval, ze by se mohlo v takovych stancich prodavat?

0/0
10.7.2016 21:58

J49a78n 37S61v66o75b42o80d61a 3397204939503

Pane, já přece vůbec nemluvím o stáncích, kde mají jen pivo a klobásu (i když i u stánku se dá udělat normální maso). Mluvím hlavně o normálních kamenných hospodách, kde mají normální kuchyň. I v těch, co se dala dát před pár lety sehnat normální hotovka už zpohodlněli a nabízejí z 80% jen smaženou strouhanku a jako přílohu buď hranolky, nebo krokety.

PS: hranolky a smažák nejsou smažené jídlo?

0/0
11.7.2016 11:44

J49a87n 88S96v78o12b34o45d51a 3777404799423

Obliba této zmrzliny je pro mě nepochopitelná a je pro mě synonymem úpadku stravování v turisticky vyhledávaných oblastech. Dalčí "výtečnící kteří zaplevelili naší zemi jsou smažená jídla, Kofola, Malinovka a burgr jako kráva...

Sehnat na výletě něco normálnějšího je rok od roku těžší.

+8/−15
10.7.2016 10:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.