Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zmrzlina je v Česku miliardový byznys. Na letním osvěžení lidé nešetří

Češi při nákupu zmrzliny přestali počítat. Kupují ji stále častěji podle momentální chuti a klidně si připlatí. Rodinná balení už tolik netáhnou, na vzestupu jsou nanuky, kopečková i točená zmrzlina. Mezi červnem 2015 a květnem 2016 vydali Češi za zmrzlé sladkosti bezmála tři miliardy, rok předtím to bylo pouze 2,7 miliardy korun.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M46i77l21o45s 10L24a13j79d33a 8746978388946

nejlepší zmrzlina je pivo ;-)

0/0
13.7.2016 11:37

P78a19v92e32l 49J46e95ř45á91b90e18k 7451792244927

Bylo to Eskymo za 50 halířů.

Bylo bez špejle, takže myslím voskový papírový obal se roztrhl na jedné z podélných stran.

opatrně se odkousl čokoládová poleva a potom jazykem vylízal vnitřek a na závěr dokousal zbytek polevy z čokolády.

Nezřídka než takový gurmánský proces se stačil dokončil, eskymo teklo po prstech.

Co naděláme, je už jiná doba.

+3/0
11.7.2016 16:41

T65o48m69á90š 23N95o79v32o73t86n70ý 4780768628937

Nejlepší zmrzliny, jaké jsem kdy jedl, jsou standartní americké supermarketové půlgalonové (1,9 litru) krabicovky namíchané s kusy karamelu, syrového koláčkového těstíčka, čokolády s burákovým máslem, javorovými jádry atd. a to vše za permanentní výprodejovou cenu od 99 centů do 1,99 dolarů (samozřejmě pravý smetanový krém bez přísad).

+1/0
11.7.2016 15:31

J47a52n 72C65h53o51b33o22t 5333108699987

Co čekat v zemi, kde je největší hit sendvič s celým burákovým máslem, celou sklenicí marmelády v harmonické kombinaci s k smrti praženou slaninou :)

0/0
12.7.2016 21:51

J54a85n 13C98h30o10b19o23t 5833158179257

Napsali také, že ČR preferuje zmrzlinu se zdravým rostlinným tukem namísto buržoazní smetany?

+7/0
10.7.2016 21:01

M97a97r85t29i44n 78P66r29o81s97t53ý 9640723230699

To ale prece zakaznici tak chteji. mame podle prodejcu jine chute, nez na zapade... Kdo by lizal smetanu, kdyz muze mit umelou hmotu (prominte, rostlinny tuk). Me hrozne pletou ty chemicke vzorce, ktere jsou az na jednu carku nerozeznatelne :-)

+4/0
10.7.2016 21:10
Foto

J51a42r36o46m89í52r 96P35r45a70u86s 9507787660496

A co u nás není miliardový byznys?

0/0
9.7.2016 19:32

M19a42r44t57i67n 55M64i14l76l53e43r 6491260551427

Moc pěkná ženská.

+5/0
9.7.2016 2:59

Š47á36r17k39a 67M80a57t67y26á71š11o71v50á 1571575382869

ať žije smetanovej slanej karamel a mátová bez čokolády....!!

0/0
8.7.2016 21:32

J62a42n 87S20l30a25d55k24ý 3851372593

Ta slečna je rozkošnáV

+6/0
8.7.2016 21:19

T91o56m13á79š 79V12o32t60r43o48u97b68e61k 1730280844654

tuctová, nic moc...

0/0
12.7.2016 19:00

O82n24d55ř29e25j 55K86o82d66l 1318276206

Tak ono to zas tak lehké není jak se tu píše, že dáte 4 suroviny dohromady a je hotovo, je to o poměrech, a není cukr jako cukr :) A z čeho to doma uděláte ? z 5x převařeného mléka z hypermarketu ? A smetany co mléko zahlédla možná na obrázku v obchoďáku.

Coca-Cola ma taky jednu recepturu, jen cukr pouziva podle toho v jakem oblasti se pouziva, proto chutna vsude jinak.

+1/−1
8.7.2016 16:03

D61a25n81i52e97l 75K69r68a30u91s 1474340959941

Výborná zmrzka v Brně je u Kolbaby ;-)[>-]

0/0
8.7.2016 15:44

J47i64ř73í 36V46a11n39č88u40r71a 7815392754108

A našel jsem výtečnou zmrzlinu v Hranicích pod podloubím naproti LŠU.

0/0
13.7.2016 9:15

K26a95t22e80ř15i49n80a 32K25r25i63s97t58e26k 5452896756300

Kupovala jsem hlavně Haagen Dazs. Sice 500ml za 169,- ale kvalitní a chutove vyborna. Je to tak půl roku rok, co začala chutnat jinak a na složení přibyl 'rostlinny olej'. Předpokládám, že tento krok byl asi podle "chuťových preferencí" východních zemí, ale u nás už se nakupuje.

+6/−4
8.7.2016 9:26

J32a30n 17N31á19d40v84o25r79n71í84k 7203698675987

Ale prosimvás... Haagen Dazs se stále i dnes vyrábí jednou recepturou pro všechny země, ve Francii, pro ČR se tam jen lepí nálepka, protože popisky v CZ se ani nedělají. Pohádky si nechte.

+3/0
8.7.2016 9:49

M68a52r34t79i66n 29P56l23o25c48e57k 8721474522236

Taky si jí kupuji a teď jsem přemýšlel, jestli už mám opravdu tak blbou chuť, že jsem to nepoznal, chutná mi pořád stejně, ale asi to bude spíše opravdu pohádka, ale jestli něco přibylo ve složení jsem opravdu nekontroloval.

0/0
8.7.2016 13:50

J53a50n 94C60h17o55b91o93t 5863818949897

Hágendaska je v ČR v akci i za stovku, což je prima cena, když člověk uváží, že v Německu zpravidla stojí 6...

Ale rostlinného tuku jsem si zatím nevšiml. Kdyby se tam.objevil, myslím, že zaslouží zapomnění...

0/0
10.7.2016 20:59
Foto

J68i19ř47í 15I55n94c98z88é72d20y 2204195111759

zmrzlina se da vyrobit doma a kvalitka, chce to trochu casu, zrucnosti, mrazak a mixer a nejake misky. Kopce zmrzliny udelate za par korun a muzete konzumovat do aleluja u sveho bazenu a nemusete zivit particku podvodniku, kteri si kolem svoji zmrzliny zdatne nakradou.:-)

+3/−10
8.7.2016 8:48

R17u91d82o60l66f 46K71i66t28l44e24r 4183603530752

Taky se divím, že výrobci zmrzliny to nedělají jako charitu, ale oni chtějí vydělat, to je drzost, co;-D

+16/0
8.7.2016 9:12

J57a46n 97N70á38d87v13o76r42n12í76k 7483638495427

Jak jako nakradou? Nekradete náhodou Vy, když chcete mít za svou práci zaplaceno?

+2/0
8.7.2016 9:50

E85d59a 40D47r98á20b36e24k 7589272123897

a platíte si taky aspoň minimální mzdu? ;-D

0/0
8.7.2016 21:24

A13n89t46o44n54í22n 24S73v21o47b71o87d13a 3254493589882

Míša bez čokoládové polevy ( jen s nějakou náhražkou :-() a Míša ve vaničce z Polska, Míšu poráží v pohodě kvalitou tvarohový Mrož :-(

0/0
8.7.2016 8:30

M96i18c26h85a14l 38P58l29e15š76t47i20l 2825221205

Myslím že klasický tvarohový Míša je s klasickou kakaovou polevou. Co nemusím jsou ty Míšové v ovoci.

+2/0
8.7.2016 8:47

A84n23t72o51n65í42n 93S50v34o67b28o48d86a 3524433839702

dTest porovnal polevu Míše a Mrože, Míša prohrál

+3/−1
8.7.2016 8:57

M77a34r60t19i84n13a 98H61o87r24č48i45č76k63o37v34á 4607121897528

což je hodně zvláštní, když se máčí do polevy ze stejné výrobního závodu. dTest je posledních pár let poněkud podivný.

+2/0
8.7.2016 10:10

A91n56t13o66n90í27n 84S88v70o75b71o91d75a 3424583619112

stejný výrobní podnik vyrábí podle zadání odběratele, klidně vyrobí polevu bez kakaa za méně peněz

+5/0
8.7.2016 10:20

A10n19t72o89n77í27n 54S15v56o14b90o23d36a 3504533419732

Míša je ve skupině Unilever(Algida, Hera, Perla, Rama atd), Mrož je výrobek konkurence

+3/0
8.7.2016 11:08

Š84á77r56k52a 92M85a24t72y26á48š76o52v11á 1301785712599

Míšu dělá Trikatel???

0/0
8.7.2016 21:37

M11i79c78h17a24l 38P58a60l44e22č93e74k 2441358272604

Zmrzlinový salon Kroměříž, jinou zmrzlinu už nechci R^

0/0
8.7.2016 7:59
Foto

J12a57n79a 15K57o16z33á58k26o60v78á 76V62o55l83r21á50b75o48v72á 9613654695491

Už aby se objevily něco jako prodejny ESO (za komančů obchody s kvalitnějším a dražším jídlem). Všichni nechceme jíst náhražky a teď už i náhražky náhražek a radovat se, jak toho splácáme víc, protože se máme líp. Já chci kvalitu, jsem ochotná si za ni připlatit, ale nacházím jen zřídka.

+12/0
8.7.2016 7:58

P97a90v58e72l 29Š96ť81a22s58t90n98ý 6724988664118

A přitom kvalitní neznamená drahé.

+9/0
8.7.2016 8:00

E93d56a 29D89r63á59b80e97k 7879382823347

snad s výjimkou pečiva, masa, uzenin, zeleniny....;-D

0/0
8.7.2016 21:37

M67i86c53h98a45l 86P39l17e65š57t59i39l 2295771665

Pak už bude chybět jen Tuzex...;-D

+1/0
8.7.2016 8:23

P27e70t56r 20M22a82l73i53š26k42a 6751155891263

A bony.

0/0
13.7.2016 21:29

V92o69j43t46ě72c24h 35R15ů91ž62e85k 1687592454462

Ty obchody stále existují, jen se jim říká Globus (a někdy lidl)

+2/−3
8.7.2016 9:55
Foto

M95i89r70o84s92l63a37v 41S28t69e50i92n42e36r 4660692800496

Zmrzlina je především množství cukru s mnohdy syntetickou "smetanou". Vůně i barva jsou taktéž syntetické, třeba jahody nahradí chemická substance vyrobená ze dřeva.

Nepochybně se vyskytnou u drobní výrobci, používající staré receptury, ale i ti na ovonění a obarvení musí používat hotové přípravky.

Nerbezpečí hrozí zejména slinivce břišní, ta je v tom horku velkým množstvím cukru přetížená a může snížit produkci inzulinu- provokuje se tak cukrovka II. typu, kterou mohou onemocnět při systematickém přeslazování a nadváze (obé zmrzlina ve větším množství způsobí) i mladší lidé.

+3/−5
8.7.2016 7:57

Z89d72e86n25ě91k 56B63a40b22i77c92k34ý 6526323385178

A tohle je co za teorii? Slinivka břišní určitě nesnižuje produkci inzulínu kvůli zvýšenému příjmu cukru, naopak! A hlavně cukrovka typu 2 není způsobena snížením produkce inzulínu (naopak nemocní nohou mít inzulínu nadprodukci), ale inzulinovou rezistencí těla (tělo se funkčnosti inzulínu brání a cukr zůstává v krvi -zjednodusene řečeno). Pokud by tělo přestalo inzulín produkovat a došlo k onemocnění cukrovkou, už by šlo o cukrovku typu 1.

0/0
8.7.2016 22:00

M30i51c15h30a96l 62K65o37l25á75ř 9320311920

No a proč kupujem nanuky z obchodu na ulici, který je jednou tak drahý? Protože při přepravě z hyperqelbu by se rozpustila!

+2/0
8.7.2016 7:49

P77e35t92r 14H28r69a71b58á79k 6960237312610

Tak točená a točená. Někde je opravdu kvalitní a někde jde o zdraví. pamatuji si, když v 90.letech byla v plzni jediná točená zmrzka a byla skvělá. Před pár lety se však jakohouby po dešti rozšířily stánky s točenou a bohužel kvalita šla v hodně případech stranou. V Plzni když jsem viděl na několika místech jakou vodu tam lejou, jak dodržují prodavači hygienu a jak vypadá ten přístroj, tak bych si jí nedal ani za milion. Zdraví je u mne pořád na prvním místě a raději si udělám zmrzku domácí. Ten čas mi za to stojí.

0/0
8.7.2016 7:36

Š50á58r48k92a 26M27a63t34y16á24š64o60v52á 1371175582989

od Málků z eSlatiňan je nejlepší a z cukrárny v Rohovládové Bělé

+2/0
8.7.2016 21:36

J26a33n 42C47h44o52b10o29t 5343628669587

Nejhnusnější točenou jsem ovšem ochutnal na Kypru. Nikomu nepřeji ten pocit jazyka zalepeného rostlinným tukem z hmoty, která ani trochu nechladí. Ten sajrajt stál asi 5 eur a prachy neprachy okamžitě skončil v koši.

0/0
10.7.2016 21:05

T49o54m90á97š 44F21i16j88a31l58a 4152663673700

Zmrzlina ? To už dávno není, to co bývalo.

+11/0
8.7.2016 6:52

M21i38c53h74a41l 64P98l79e80š88t88i23l 2155151485

Jo, v dětství je to o něčem jiném. Jinak je dnes nabídka nesrovnatelná s tím, co bývalo.

+2/−1
8.7.2016 8:26

A72n91t63o96n75í65n 69S72v61o17b25o10d69a 3764663289742

když se podíváte na Míšu, kam mohl klesnout kvalitou, je to smutné

+1/0
8.7.2016 8:48

J79a73n 41L71u75k58á31š 7127583683722

No, ta v detstvibyvala dost vodova. Co ted prodavaji okolo silnic na kazdem druhem rohu je vesmes pomerne kvalitni a dobre.

+1/−4
8.7.2016 14:38
Foto

M11i19l31a15n 10S50t57r66n50a68d90e14l 4501646909660

Bývalá přítelkyně kdysi dávno prodávala točenou.

Od té doby jsme neměli točenou jak já tak ona .

Prášek + voda = hotovo. V jakém stavu bývají mrazicí stroje nebudu rozebírat.

A co nechápu, je monopol Opočna, každý točí tu nejlepší z Opočna. Samo že z prášku. Za mě Teda ne.

+20/−2
8.7.2016 6:37

P25e63t38r 12A23t69m23e42l 5418739751960

A co je špatnýho na tom, že je z prášku ? Prášek automaticky neznamená, že je to chemie.

A opočenská je chuťově výborná!...pokud ji prodejce umí správně namíchat.

+3/−1
8.7.2016 9:28

O42n41d94ř26e95j 95K71o52d85l 1198986286

no kdyz pritelkyne prodava tocenou, tak mela stroj radne umyt, po kazde smene :) ale to u tocenych snad nikdo nedela, daji tam jen chladici program a jedeme dal.

A co jste cekal, kdyz se tocena prodava v tech kadibudkach vsude po meste, museli by si ten zaklad sami michat a pasterizovat, na to nemaji ani cas ani misto. Takze voda a prasek musi stacit, a jak si lidi chrochtaji, kdyby si koupili kopeckovou v cukrarne tak by meli jeste min vzduchu a min cukru s tukem. Ktera musi v tocene byt aby byla krasne lehka a nadychana a sla tocit :)

+1/0
8.7.2016 16:07

F29i10l77i16p 87S68m89o16l84a 9907158471297

Opočenská zmrzlina je z prášku, ale není to chemie. Vizte: https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002915-tocena-zmrzlina-kouzlo-z-prasku

0/−1
8.7.2016 16:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.