Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zmrzlina je v Česku miliardový byznys. Na letním osvěžení lidé nešetří

Češi při nákupu zmrzliny přestali počítat. Kupují ji stále častěji podle momentální chuti a klidně si připlatí. Rodinná balení už tolik netáhnou, na vzestupu jsou nanuky, kopečková i točená zmrzlina. Mezi červnem 2015 a květnem 2016 vydali Češi za zmrzlé sladkosti bezmála tři miliardy, rok předtím to bylo pouze 2,7 miliardy korun.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M96i37l70o73s 86L26a19j60d17a 8826118218616

nejlepší zmrzlina je pivo ;-)

0/0
13.7.2016 11:37

P57a88v28e63l 63J71e10ř90á15b98e60k 7661982984407

Bylo to Eskymo za 50 halířů.

Bylo bez špejle, takže myslím voskový papírový obal se roztrhl na jedné z podélných stran.

opatrně se odkousl čokoládová poleva a potom jazykem vylízal vnitřek a na závěr dokousal zbytek polevy z čokolády.

Nezřídka než takový gurmánský proces se stačil dokončil, eskymo teklo po prstech.

Co naděláme, je už jiná doba.

+3/0
11.7.2016 16:41

T45o78m83á60š 37N47o85v65o64t54n23ý 4400798408937

Nejlepší zmrzliny, jaké jsem kdy jedl, jsou standartní americké supermarketové půlgalonové (1,9 litru) krabicovky namíchané s kusy karamelu, syrového koláčkového těstíčka, čokolády s burákovým máslem, javorovými jádry atd. a to vše za permanentní výprodejovou cenu od 99 centů do 1,99 dolarů (samozřejmě pravý smetanový krém bez přísad).

+1/0
11.7.2016 15:31

J40a43n 77C52h90o22b56o78t 5333158299287

Co čekat v zemi, kde je největší hit sendvič s celým burákovým máslem, celou sklenicí marmelády v harmonické kombinaci s k smrti praženou slaninou :)

0/0
12.7.2016 21:51

J90a37n 20C16h87o27b77o25t 5373978499827

Napsali také, že ČR preferuje zmrzlinu se zdravým rostlinným tukem namísto buržoazní smetany?

+7/0
10.7.2016 21:01

M23a71r32t63i19n 49P41r30o60s21t67ý 9260873550179

To ale prece zakaznici tak chteji. mame podle prodejcu jine chute, nez na zapade... Kdo by lizal smetanu, kdyz muze mit umelou hmotu (prominte, rostlinny tuk). Me hrozne pletou ty chemicke vzorce, ktere jsou az na jednu carku nerozeznatelne :-)

+4/0
10.7.2016 21:10
Foto

J28a87r10o60m54í17r 29P93r37a53u47s 9347237110246

A co u nás není miliardový byznys?

0/0
9.7.2016 19:32

M65a42r92t94i38n 28M88i92l68l82e73r 6981670781697

Moc pěkná ženská.

+5/0
9.7.2016 2:59

Š92á27r42k19a 59M36a37t47y93á75š93o76v93á 1191705242279

ať žije smetanovej slanej karamel a mátová bez čokolády....!!

0/0
8.7.2016 21:32

J28a45n 54S35l33a92d26k87ý 3381942403

Ta slečna je rozkošnáV

+6/0
8.7.2016 21:19

T76o80m18á60š 24V67o59t30r91o13u51b87e38k 1930970284444

tuctová, nic moc...

0/0
12.7.2016 19:00

O51n93d82ř97e68j 55K79o31d33l 1438696336

Tak ono to zas tak lehké není jak se tu píše, že dáte 4 suroviny dohromady a je hotovo, je to o poměrech, a není cukr jako cukr :) A z čeho to doma uděláte ? z 5x převařeného mléka z hypermarketu ? A smetany co mléko zahlédla možná na obrázku v obchoďáku.

Coca-Cola ma taky jednu recepturu, jen cukr pouziva podle toho v jakem oblasti se pouziva, proto chutna vsude jinak.

+1/−1
8.7.2016 16:03

D25a30n31i40e95l 70K23r66a42u61s 1364580509321

Výborná zmrzka v Brně je u Kolbaby ;-)[>-]

0/0
8.7.2016 15:44

J24i76ř57í 26V41a35n73č81u46r43a 7215412184348

A našel jsem výtečnou zmrzlinu v Hranicích pod podloubím naproti LŠU.

0/0
13.7.2016 9:15

K37a39t90e33ř89i95n76a 81K29r56i41s32t83e61k 5122886676330

Kupovala jsem hlavně Haagen Dazs. Sice 500ml za 169,- ale kvalitní a chutove vyborna. Je to tak půl roku rok, co začala chutnat jinak a na složení přibyl 'rostlinny olej'. Předpokládám, že tento krok byl asi podle "chuťových preferencí" východních zemí, ale u nás už se nakupuje.

+6/−4
8.7.2016 9:26

J57a45n 41N12á73d17v12o44r59n43í83k 7863298635627

Ale prosimvás... Haagen Dazs se stále i dnes vyrábí jednou recepturou pro všechny země, ve Francii, pro ČR se tam jen lepí nálepka, protože popisky v CZ se ani nedělají. Pohádky si nechte.

+3/0
8.7.2016 9:49

M87a39r13t70i12n 67P54l55o41c57e11k 8841184502226

Taky si jí kupuji a teď jsem přemýšlel, jestli už mám opravdu tak blbou chuť, že jsem to nepoznal, chutná mi pořád stejně, ale asi to bude spíše opravdu pohádka, ale jestli něco přibylo ve složení jsem opravdu nekontroloval.

0/0
8.7.2016 13:50

J79a56n 74C87h83o71b92o35t 5653828319557

Hágendaska je v ČR v akci i za stovku, což je prima cena, když člověk uváží, že v Německu zpravidla stojí 6...

Ale rostlinného tuku jsem si zatím nevšiml. Kdyby se tam.objevil, myslím, že zaslouží zapomnění...

0/0
10.7.2016 20:59
Foto

J46i43ř97í 42I37n76c68z95é31d97y 2284655641129

zmrzlina se da vyrobit doma a kvalitka, chce to trochu casu, zrucnosti, mrazak a mixer a nejake misky. Kopce zmrzliny udelate za par korun a muzete konzumovat do aleluja u sveho bazenu a nemusete zivit particku podvodniku, kteri si kolem svoji zmrzliny zdatne nakradou.:-)

+3/−10
8.7.2016 8:48

R89u98d54o72l31f 92K92i46t62l36e21r 4403793900932

Taky se divím, že výrobci zmrzliny to nedělají jako charitu, ale oni chtějí vydělat, to je drzost, co;-D

+16/0
8.7.2016 9:12

J14a47n 86N80á22d18v21o43r24n72í18k 7493538905807

Jak jako nakradou? Nekradete náhodou Vy, když chcete mít za svou práci zaplaceno?

+2/0
8.7.2016 9:50

E38d19a 32D81r80á93b79e92k 7619372613987

a platíte si taky aspoň minimální mzdu? ;-D

0/0
8.7.2016 21:24

A79n70t30o95n96í77n 11S27v60o40b84o52d93a 3774643399982

Míša bez čokoládové polevy ( jen s nějakou náhražkou :-() a Míša ve vaničce z Polska, Míšu poráží v pohodě kvalitou tvarohový Mrož :-(

0/0
8.7.2016 8:30

M23i53c49h55a81l 97P12l18e96š19t10i33l 2535351525

Myslím že klasický tvarohový Míša je s klasickou kakaovou polevou. Co nemusím jsou ty Míšové v ovoci.

+2/0
8.7.2016 8:47

A59n18t41o72n93í76n 20S71v52o72b29o97d33a 3784863129382

dTest porovnal polevu Míše a Mrože, Míša prohrál

+3/−1
8.7.2016 8:57

M49a92r47t82i22n53a 96H72o27r86č98i67č10k93o16v14á 4417921847468

což je hodně zvláštní, když se máčí do polevy ze stejné výrobního závodu. dTest je posledních pár let poněkud podivný.

+2/0
8.7.2016 10:10

A91n45t31o12n81í95n 81S62v98o78b39o20d16a 3714833609862

stejný výrobní podnik vyrábí podle zadání odběratele, klidně vyrobí polevu bez kakaa za méně peněz

+5/0
8.7.2016 10:20

A69n46t64o43n10í75n 88S21v13o51b78o22d92a 3914853119652

Míša je ve skupině Unilever(Algida, Hera, Perla, Rama atd), Mrož je výrobek konkurence

+3/0
8.7.2016 11:08

Š45á13r70k45a 11M25a70t44y72á48š57o88v60á 1381205552279

Míšu dělá Trikatel???

0/0
8.7.2016 21:37

M71i55c30h12a91l 69P42a90l78e54č13e49k 2161858522184

Zmrzlinový salon Kroměříž, jinou zmrzlinu už nechci R^

0/0
8.7.2016 7:59
Foto

J49a36n79a 88K51o68z30á92k98o36v37á 41V31o51l23r68á65b75o29v39á 9803634525431

Už aby se objevily něco jako prodejny ESO (za komančů obchody s kvalitnějším a dražším jídlem). Všichni nechceme jíst náhražky a teď už i náhražky náhražek a radovat se, jak toho splácáme víc, protože se máme líp. Já chci kvalitu, jsem ochotná si za ni připlatit, ale nacházím jen zřídka.

+12/0
8.7.2016 7:58

P38a54v31e70l 66Š93ť66a61s14t80n20ý 6124398664758

A přitom kvalitní neznamená drahé.

+9/0
8.7.2016 8:00

E13d34a 37D12r64á42b10e68k 7369402443837

snad s výjimkou pečiva, masa, uzenin, zeleniny....;-D

0/0
8.7.2016 21:37

M39i66c22h36a85l 82P45l59e95š46t59i35l 2145691745

Pak už bude chybět jen Tuzex...;-D

+1/0
8.7.2016 8:23

P36e50t40r 21M38a98l98i26š15k53a 6601865111383

A bony.

0/0
13.7.2016 21:29

V85o94j39t32ě20c36h 94R90ů53ž34e28k 1937172784652

Ty obchody stále existují, jen se jim říká Globus (a někdy lidl)

+2/−3
8.7.2016 9:55
Foto

M74i11r96o94s66l73a27v 95S29t16e83i40n49e17r 6828344943435

Zmrzlina je především množství cukru s mnohdy syntetickou "smetanou". Vůně i barva jsou taktéž syntetické, třeba jahody nahradí chemická substance vyrobená ze dřeva.

Nepochybně se vyskytnou u drobní výrobci, používající staré receptury, ale i ti na ovonění a obarvení musí používat hotové přípravky.

Nerbezpečí hrozí zejména slinivce břišní, ta je v tom horku velkým množstvím cukru přetížená a může snížit produkci inzulinu- provokuje se tak cukrovka II. typu, kterou mohou onemocnět při systematickém přeslazování a nadváze (obé zmrzlina ve větším množství způsobí) i mladší lidé.

+3/−5
8.7.2016 7:57

Z31d20e50n29ě13k 93B42a79b44i95c15k91ý 6446903305598

A tohle je co za teorii? Slinivka břišní určitě nesnižuje produkci inzulínu kvůli zvýšenému příjmu cukru, naopak! A hlavně cukrovka typu 2 není způsobena snížením produkce inzulínu (naopak nemocní nohou mít inzulínu nadprodukci), ale inzulinovou rezistencí těla (tělo se funkčnosti inzulínu brání a cukr zůstává v krvi -zjednodusene řečeno). Pokud by tělo přestalo inzulín produkovat a došlo k onemocnění cukrovkou, už by šlo o cukrovku typu 1.

0/0
8.7.2016 22:00

M39i51c62h91a44l 63K67o97l20á25ř 9350951550

No a proč kupujem nanuky z obchodu na ulici, který je jednou tak drahý? Protože při přepravě z hyperqelbu by se rozpustila!

+2/0
8.7.2016 7:49

P83e70t98r 33H59r84a68b24á55k 6960137612860

Tak točená a točená. Někde je opravdu kvalitní a někde jde o zdraví. pamatuji si, když v 90.letech byla v plzni jediná točená zmrzka a byla skvělá. Před pár lety se však jakohouby po dešti rozšířily stánky s točenou a bohužel kvalita šla v hodně případech stranou. V Plzni když jsem viděl na několika místech jakou vodu tam lejou, jak dodržují prodavači hygienu a jak vypadá ten přístroj, tak bych si jí nedal ani za milion. Zdraví je u mne pořád na prvním místě a raději si udělám zmrzku domácí. Ten čas mi za to stojí.

0/0
8.7.2016 7:36

Š38á30r89k37a 71M92a19t88y77á40š70o12v98á 1661515522199

od Málků z eSlatiňan je nejlepší a z cukrárny v Rohovládové Bělé

+2/0
8.7.2016 21:36

J86a67n 46C33h60o35b16o67t 5833168609447

Nejhnusnější točenou jsem ovšem ochutnal na Kypru. Nikomu nepřeji ten pocit jazyka zalepeného rostlinným tukem z hmoty, která ani trochu nechladí. Ten sajrajt stál asi 5 eur a prachy neprachy okamžitě skončil v koši.

0/0
10.7.2016 21:05

T83o54m59á39š 56F34i46j18a81l53a 4422853653150

Zmrzlina ? To už dávno není, to co bývalo.

+11/0
8.7.2016 6:52

M39i37c30h59a28l 26P71l45e19š45t25i62l 2775941835

Jo, v dětství je to o něčem jiném. Jinak je dnes nabídka nesrovnatelná s tím, co bývalo.

+2/−1
8.7.2016 8:26

A68n86t85o58n53í92n 85S21v72o51b41o15d43a 3364433349592

když se podíváte na Míšu, kam mohl klesnout kvalitou, je to smutné

+1/0
8.7.2016 8:48

J66a54n 94L77u46k33á86š 7437723473442

No, ta v detstvibyvala dost vodova. Co ted prodavaji okolo silnic na kazdem druhem rohu je vesmes pomerne kvalitni a dobre.

+1/−4
8.7.2016 14:38
Foto

M23i23l93a56n 51S34t22r65n55a37d22e21l 4531256579180

Bývalá přítelkyně kdysi dávno prodávala točenou.

Od té doby jsme neměli točenou jak já tak ona .

Prášek + voda = hotovo. V jakém stavu bývají mrazicí stroje nebudu rozebírat.

A co nechápu, je monopol Opočna, každý točí tu nejlepší z Opočna. Samo že z prášku. Za mě Teda ne.

+20/−2
8.7.2016 6:37

P85e21t38r 18A75t20m64e94l 5328989151320

A co je špatnýho na tom, že je z prášku ? Prášek automaticky neznamená, že je to chemie.

A opočenská je chuťově výborná!...pokud ji prodejce umí správně namíchat.

+3/−1
8.7.2016 9:28

O63n97d24ř80e55j 50K97o58d57l 1848626196

no kdyz pritelkyne prodava tocenou, tak mela stroj radne umyt, po kazde smene :) ale to u tocenych snad nikdo nedela, daji tam jen chladici program a jedeme dal.

A co jste cekal, kdyz se tocena prodava v tech kadibudkach vsude po meste, museli by si ten zaklad sami michat a pasterizovat, na to nemaji ani cas ani misto. Takze voda a prasek musi stacit, a jak si lidi chrochtaji, kdyby si koupili kopeckovou v cukrarne tak by meli jeste min vzduchu a min cukru s tukem. Ktera musi v tocene byt aby byla krasne lehka a nadychana a sla tocit :)

+1/0
8.7.2016 16:07

F24i76l77i32p 54S43m51o61l88a 9257118311437

Opočenská zmrzlina je z prášku, ale není to chemie. Vizte: https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002915-tocena-zmrzlina-kouzlo-z-prasku

0/−1
8.7.2016 16:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.