Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Test zmrzlin: nejhorší obsahuje jen tři procenta jahod, cukru je až moc

Čechům nejvíc chutná vanilková zmrzlina, mezi ovocnými boduje jahodová. Otestovali jsme proto, kolik jahod v sobě průmyslově vyráběné zmrzliny mají. Zda nanuky a kelímky obsahují jen obarvenou vodu s příměsí jahodového aroma, nebo v nich jahody skutečně jsou. Výsledek byl příznivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M17i52c86h64a70l 57J55a38r34o75š 7864730722965

Zmrzlinu nedělám, kdysi jsem si vlastnoručně natrhal pět kilo jahod, vyloupal je, vykrájel, namixoval a dal pět litrů dřeně do mrazáku. Hned nato přišly povodně, evakuovali naši čtvrť na tři týdny a vypnuli elektřinu.

0/−1
21.7.2016 18:13

M31a84r48t37i68n 54J28i66r44o23u83s24e20k 7536335805688

Někomu vadí karmíny, jinému třeba zase tohle:

-

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap.

0/0
21.7.2016 16:00

V23i75t 57O31t42a40h76a93l 5445120389984

Mě stačila zmrzlina se smetanovou příchutí s upozorněním pro alergiky "Pozor, může obsahovat stopy laktózy!".

+3/0
20.7.2016 8:28

M31i67l35a23n 23R10i14c35h73t43e50r 8189722800553

R^;-D

0/0
21.7.2016 14:54

D46u11š15a53n 16M59a60č96e48k 6100522174606

nejlahodnější točená zmrzlina je točené pivo :-) v něm žádní červení broučci nejsou ;-D

+2/0
19.7.2016 10:32

L74u20k26á37š 45V25l61k 2561849394196

slabý

+3/0
19.7.2016 18:50

P79e64t11r 48B41u17r22d68a 3590305569427

Jste si jistý?

+1/0
19.7.2016 22:55

J96a83n 91N48o70v69ý 3868233709927

Nejvíc mě zklamal mrož - ten kelímek je oproti nanuku hnus a žádný jahody..

+4/0
19.7.2016 10:11

M52i59c63h27a22l 72M57y29s97l61i70v94e73c 8518574214

Něco podobného bylo i se zmrzlinou Míša - nanuk vs kelímek. I tam se to vyrábělo jinde (tuším, že v Polsku) a podle toho to taky vypadalo.

+6/0
19.7.2016 10:25

J64a41r86o82s57l40a28v 76Š28k53o52d76a 6894868969261

My si děláme dřeňovou zmrzlinu z rybízu, jahod, jablek, hrušek. Pokud je dneska v něčem mléko, tak jsem skeptický. Řežbu v kauflandu o "mléko" za 8,90 nepochopim.

0/0
19.7.2016 10:11

F48i86l21i50p 84S24t93ř49í21z39e31k 1930706125206

zase z Polska...

0/0
19.7.2016 10:10

R50o89b58e14r55t 36H86o44m22o41l85k97a 2680292792381

Moje domácí zmrzlina obsahuje 100% jahod, nebo pokud se zrovna nepovede správná odrůda, tak 95% jahod a 5% cukru. :-D

+2/0
19.7.2016 9:56

J21a63n 54Š56e85s39t17á36k 3508469469714

jen mražený jahody asi moc nenašleháte

0/−1
21.7.2016 16:06

O27n18d34ř16e26j 42N11o85v41á81k 9517884609519

A co nejdříve rozmixovat a pak dát zmrazit?

0/0
21.7.2016 17:35

J97a19n 97Š26e35s29t40á11k 3208399259544

ale jó, jen že když bylo jahod 100% tak se tam nevešel už ani náprstek mlíka či smetany:-)

0/−1
21.7.2016 17:39

P33e20t82r 32N63o19v88á25k 1265141179798

Tak testovali zmrzlinu, dřeň nebo nanuky??? 8-o

0/0
19.7.2016 9:18

V80l35a28s93t96a 38S22v64o94b44o41d96a 4379339204

Zajímala by mně kvalita předražené zmrzliny od firmy Hájek&Hájková.

0/0
19.7.2016 9:02

P26e40t26r 96N93o89v70á19k 1895121189278

Fuj :)

0/0
19.7.2016 9:18

E42l10i45š35k92a 12K28u44č10e11r46o13v81á 7279592593883

když chcete jahodovou smetanovou, tak volně prodejných jedině Haagen Dazs. Šokující složení smetana-vejce-cukr-jahody.

+1/0
19.7.2016 9:48

P78e84t93r 40A97t71m83e98l 5178229891190

Drahá, ale dobrá. Za 170Kč je to darda, za 100 v akci přijatelný.

+1/0
19.7.2016 10:46

K25a37r90e87l 20N78o64v59á18k 8470946182873

Není drahá, je prostě kvalitní a dobrá. Drahá je například zmrzlina od jiného výrobce, který ji prodává klidně i v kolivých nebo douvkilových baleních a hrdě na obalu píše "vanilková". Po ochutnání zjistíte, že to je zas jen další ze skupiny "tukových" a musíte ji vyhodit, protože se nedá jíst.

Nejlepší vanilková (a opravdu vanilková) je Haagen. Nevím, zda někdo další vyrábí opravdovou vanilkovou, ale dlouho hledám a našel jsem tuto jednu.

0/0
20.7.2016 11:46

P20e25t93r 23A25t76m39e21l 5308219261230

Je výborná. To, jestli je drahá nebo ne, je relativní. Mně přijde 169Kč za 500ml dost, ale bohužel, pokud chci dobrou smetanovou zmrzlinu, není na výběr. A je fakt, že když vidím, za kolik prodávají takovej šit jako je třeba Carte Dor, tak to je skoro zlodějina.

Před pár lety jsem koupil v Tescu nějakou italskou, podobný balení i cena jako ten Haagen, a taky super. Ale od té doby nikde.

0/0
20.7.2016 12:04

L86u44k37á60š 35V85e88v38e35r83k73a 1547256700

a albertu maji nejakou firemní ve stejným obalu jako haagen a taky není špatná a cenově je trochu příjemnější, přijde mi to jako "napodobenina" haagen a pak myslím pinko má ještě ve stejném obalu nějakou poctivou a taky cenově je docela přijatelnější, ale vzykoušenou jí nemám

0/0
20.7.2016 20:10

B47o94h98u79m40i89l84a 51M86a56j89e85r91o45v59á 4967941254

já nikdy nepochopila proč jsou tam vejce. Stačí šlehačka nebo mléko jogurt javorový sirup a ovoce a je to hrozná ňamka.

0/0
19.7.2016 18:46

J73i73ř33í 44M36a98c82e61k 3155795624351

Deklarované množství jahod? Jak u stánku zjistím, co deklarují? Prodavačka často ani neumí odpovědět na otázku alergika, zda daná zmrzlina obsahuje mléko.

+4/0
19.7.2016 8:32

M50a49r97t53i38n 43K22o49l80á36ř 1385454569795

tak zmrzlina by měla obsahovat mléko sama o sobě ne?

0/0
19.7.2016 9:32

Z70d49e93n53ě77k 37W88e57r79n50h47a12r67t 6107965782838

to není řečeno. Dřeňová zmrzlina taky existuje - a může být výborná - a v té mléko není. Případně v sorbetu. A někdy to na první pohled poznat není.

+1/0
19.7.2016 9:46

P15e87t60r 15H49r87a47b16á25k 6840547442470

Tu špinavou vodu lejete do toho přístroje? No, ehm...no samozřejmě, že ne.

Ale před chvíli jste jí tam nalejval. No, ehm....to byla jiná voda.

To byla stejná voda. No, ehm....to mi nedokážete.

Mám Vás natočené, tady inspekce....

Tak tohle jsem viděl minulý týden u jednoho stánku v Plzni v centru, kde se pravidelně tvoří fronty, když je teplo. Dobrou chut, naštěstí si točenou už nějakou dobu nekupuji.

+22/0
19.7.2016 7:29

J45i86ř86í 55K38o42š66e60k 5113343467924

U jakého stánku v Plzni to bylo? Nebylo to u památníku nahoře na Americké? Tam jsou vždycky velký fronty

0/0
19.7.2016 9:30

H68e56r16b35e75r21t 52M11a51c32h56á94n74ě 1304610566

Úplně se mi sbíhají sliny na tu "broučkovou"...

+13/0
19.7.2016 7:19

Z61d51e43n22ě42k 14W59e25r21n71h63a21r32t 6137635232228

karmín je nejběžnější potravinářské červené barvivo, které se používá skoro do všeho. Absolutně nepochybuji, že každý z nás toho v životě snědl celá kila...

+9/0
19.7.2016 7:31

V80l40a40s79t49i73m12i43l 94A22n39t90o80š 5178803206234

To ale neznamená, že to musíme jíst pořád, když ti šikovní jsou místo chemicky louhovaných broučků schopni používat barviva např. z červené řepy....

+3/0
19.7.2016 7:45

Z49d81e13n80ě35k 51W55e20r64n49h87a89r28t 6297925812618

Jezte, co chcete. Každé barvivo má své výhody a nevýhody. Pokud to výrobce správně označuje, víte, co v tom je a rozhodnutí je na každém.

+1/0
19.7.2016 8:02

J49i30ř25í 66M22a77c40e78k 3475915294331

A proč se to musí barvit? Asi jen proto, že lidé chtějí být klamáni. Mně by nevýrazná barva u dobré zmrzliny vůbec nevadila, naopak.

+5/0
19.7.2016 8:34

P39e63t82r 11B19u62r80d19a 3410545879837

To jsou jen sušení a poté umletí broučci. Žádná lidská chemie. A barví jak vzteklí, z rukou se hned tak neumyjí. Bude jich tam zlomek promile.

0/0
19.7.2016 22:59

A69n84t33o24n53í75n 92Z45e19l29e67n59ý 2934563371136

Med jíte?

+1/−1
19.7.2016 8:06

K72a11r87e59l 36N86a34s84t14o87u19p65i22l 3710301930421

v medu je karmín?

+2/0
19.7.2016 8:21

Z41d96e36n54ě25k 35W71e97r83n23h20a95r33t 6167625352768

ne, ale jde o výměšek hmyzu. Zkrátka jej včely -echm- no, vždyť víte. A přesto jde o nedocenitelnou věc, velmi zdravou a prospěšnou, o čemž vcelku nikdo nepochybuje. Zkrátka nelze nad něčím ohrnovat nos, jen protože to vzniká nepříliš pohledným způsobem.

0/−3
19.7.2016 8:32

P46e39t66r 37A57t81m59e47l 5198649651360

8-o co jej včely ? seberou a odnesou do úlu ?...nebo co znamená to echm

0/0
19.7.2016 9:01

Z33d47e97n73ě27k 62W58e10r58n57h75a26r60t 6517725242888

Ne, med se tvoří v zažívacím traktu, ve střevech. Jako výkaly.

0/−2
19.7.2016 9:03

P80e80t56r 39A45t34m90e37l 5148829241760

"Zkrátka jej včely-echm..." Takže v zažívacím traktu včely ????

0/0
19.7.2016 9:05

Z16d15e69n15ě70k 59W74e21r31n15h53a13r35t 6277875622508

zkrátka jej včely vylouží stejnou cestou, jako výkaly. Lidově řečeno ten med vy*erou. Já ten filtr na sprostá slova neprogramoval, já to klidně napíšu natvrdo, ale nejde to.

0/−2
19.7.2016 9:08

P76e15t18r 45A58t38m82e18l 5968879221170

;-DNěco si nastuduj, ať tu nepíšeš takový kraviny. Tohle snad vědí i malé děti.

Včela zpracovává med slinama, ať už nektarovej, nebo medovicovej. Pokud se jedná o sběr medovice, tzv. lesní med, tak to je produkt mšic...ale ani to není výkal, rozhodně to neprojde zažívacím traktem mšice, pouze částí jejich střev.

+1/0
19.7.2016 9:15

Z46d22e79n43ě33k 51W51e16r20n89h91a96r12t 6667745372538

raději už mlčím... :-D

+1/0
19.7.2016 9:37

J14a27r45m37i85l37a 76P15í40c57h76o86v95á 5732717624143

COŽE??? Med NEJSOU žádné výkaly, a to ani u medovicového medu. To se učí děti v biologii už na základní škole. Včela sbírá nektar do medného váčku a z něho je nektar ukládán do buněk, ze kterých je třeba následně odpařit vodu, aby se nektar zahustil na úroveň medu.

0/0
19.7.2016 9:08

Z84d92e73n68ě12k 75W46e56r39n85h23a21r42t 6907625542648

nikde jsem nepsal, že med jsou výkaly. Ale medný váček je součástí trávícího traktu.

0/0
19.7.2016 9:12

P92e70t75r 78A59t84m12e38l 5918939741280

Napsal jsi kravinu, že včela med vyloučí stejnou cestou jako výkaly, tak nekličkuj.

+1/0
19.7.2016 9:20

P23e25t29r 44B97u80r81d63a 3830115519987

Medový váček je od trávicího traktu oddělen klapkou. Nektar se nesmí natrávit.

0/0
19.7.2016 23:09

P80e56t50r 63B93u96r66d23a 3410415809117

To je medovice, kterou včely sbírají od mšic a pak ji upravují na tmavý med.

Světlý med je směs pylu, silice, nektaru a dalších látek, které včely nosí do úlu na povrchu těla (nektar v medovém váčku) tam upraví, dají do pláství a vysušují. Nic není natráveno. Když už, tak v průběhu zpracování budoucí med "vyvrhnou".

0/0
19.7.2016 23:07

P85e34t35r 18N70o40v19á80k 1705371269708

O výměšek hmyzu jde u medovicového (lesního) medu.

0/0
19.7.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.