Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test zmrzlin: nejhorší obsahuje jen tři procenta jahod, cukru je až moc

Čechům nejvíc chutná vanilková zmrzlina, mezi ovocnými boduje jahodová. Otestovali jsme proto, kolik jahod v sobě průmyslově vyráběné zmrzliny mají. Zda nanuky a kelímky obsahují jen obarvenou vodu s příměsí jahodového aroma, nebo v nich jahody skutečně jsou. Výsledek byl příznivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M16i17c14h66a30l 66J24a66r30o43š 7954560122635

Zmrzlinu nedělám, kdysi jsem si vlastnoručně natrhal pět kilo jahod, vyloupal je, vykrájel, namixoval a dal pět litrů dřeně do mrazáku. Hned nato přišly povodně, evakuovali naši čtvrť na tři týdny a vypnuli elektřinu.

0/−1
21.7.2016 18:13

M93a81r61t14i69n 90J24i73r16o79u68s21e44k 7566175285358

Někomu vadí karmíny, jinému třeba zase tohle:

-

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap.

0/0
21.7.2016 16:00

V56i65t 54O49t50a20h46a66l 5395260209454

Mě stačila zmrzlina se smetanovou příchutí s upozorněním pro alergiky "Pozor, může obsahovat stopy laktózy!".

+3/0
20.7.2016 8:28

M94i65l28a54n 59R97i45c11h39t90e85r 8399422110333

R^;-D

0/0
21.7.2016 14:54

D96u18š32a66n 59M11a17č48e89k 6570232534716

nejlahodnější točená zmrzlina je točené pivo :-) v něm žádní červení broučci nejsou ;-D

+2/0
19.7.2016 10:32

L25u47k40á74š 13V38l20k 2241509664836

slabý

+3/0
19.7.2016 18:50

P58e70t27r 94B65u78r24d17a 3480855489577

Jste si jistý?

+1/0
19.7.2016 22:55

J17a58n 60N43o86v26ý 3378963459547

Nejvíc mě zklamal mrož - ten kelímek je oproti nanuku hnus a žádný jahody..

+4/0
19.7.2016 10:11

M73i84c90h60a21l 35M14y89s19l56i51v47e18c 8878834224

Něco podobného bylo i se zmrzlinou Míša - nanuk vs kelímek. I tam se to vyrábělo jinde (tuším, že v Polsku) a podle toho to taky vypadalo.

+6/0
19.7.2016 10:25

J82a20r42o16s14l84a76v 88Š32k25o52d93a 6324968239691

My si děláme dřeňovou zmrzlinu z rybízu, jahod, jablek, hrušek. Pokud je dneska v něčem mléko, tak jsem skeptický. Řežbu v kauflandu o "mléko" za 8,90 nepochopim.

0/0
19.7.2016 10:11

F48i13l96i41p 13S15t67ř87í13z58e76k 1910166695496

zase z Polska...

0/0
19.7.2016 10:10

R72o58b74e42r26t 63H39o50m87o18l12k37a 2950822192671

Moje domácí zmrzlina obsahuje 100% jahod, nebo pokud se zrovna nepovede správná odrůda, tak 95% jahod a 5% cukru. :-D

+2/0
19.7.2016 9:56

J21a43n 80Š98e14s89t52á18k 3778529539134

jen mražený jahody asi moc nenašleháte

0/−1
21.7.2016 16:06

O55n18d83ř81e62j 74N79o45v56á63k 9957154189629

A co nejdříve rozmixovat a pak dát zmrazit?

0/0
21.7.2016 17:35

J19a32n 11Š76e70s15t92á89k 3648589359694

ale jó, jen že když bylo jahod 100% tak se tam nevešel už ani náprstek mlíka či smetany:-)

0/−1
21.7.2016 17:39

P45e81t16r 66N64o72v19á36k 1935781349298

Tak testovali zmrzlinu, dřeň nebo nanuky??? 8-o

0/0
19.7.2016 9:18

V73l30a12s73t20a 57S46v75o89b51o79d29a 4169109804

Zajímala by mně kvalita předražené zmrzliny od firmy Hájek&Hájková.

0/0
19.7.2016 9:02

P48e19t64r 52N35o56v91á39k 1965381899988

Fuj :)

0/0
19.7.2016 9:18

E32l94i81š67k39a 97K81u13č50e12r29o79v17á 7219582793933

když chcete jahodovou smetanovou, tak volně prodejných jedině Haagen Dazs. Šokující složení smetana-vejce-cukr-jahody.

+1/0
19.7.2016 9:48

P11e86t60r 63A91t70m26e39l 5368989711800

Drahá, ale dobrá. Za 170Kč je to darda, za 100 v akci přijatelný.

+1/0
19.7.2016 10:46

K90a15r44e29l 57N23o79v18á82k 8490306332963

Není drahá, je prostě kvalitní a dobrá. Drahá je například zmrzlina od jiného výrobce, který ji prodává klidně i v kolivých nebo douvkilových baleních a hrdě na obalu píše "vanilková". Po ochutnání zjistíte, že to je zas jen další ze skupiny "tukových" a musíte ji vyhodit, protože se nedá jíst.

Nejlepší vanilková (a opravdu vanilková) je Haagen. Nevím, zda někdo další vyrábí opravdovou vanilkovou, ale dlouho hledám a našel jsem tuto jednu.

0/0
20.7.2016 11:46

P40e46t89r 83A45t23m96e22l 5458959511390

Je výborná. To, jestli je drahá nebo ne, je relativní. Mně přijde 169Kč za 500ml dost, ale bohužel, pokud chci dobrou smetanovou zmrzlinu, není na výběr. A je fakt, že když vidím, za kolik prodávají takovej šit jako je třeba Carte Dor, tak to je skoro zlodějina.

Před pár lety jsem koupil v Tescu nějakou italskou, podobný balení i cena jako ten Haagen, a taky super. Ale od té doby nikde.

0/0
20.7.2016 12:04

L45u40k34á64š 38V13e98v20e31r59k96a 1837596580

a albertu maji nejakou firemní ve stejným obalu jako haagen a taky není špatná a cenově je trochu příjemnější, přijde mi to jako "napodobenina" haagen a pak myslím pinko má ještě ve stejném obalu nějakou poctivou a taky cenově je docela přijatelnější, ale vzykoušenou jí nemám

0/0
20.7.2016 20:10

B97o78h70u20m60i65l36a 65M60a34j36e54r89o85v73á 4687551184

já nikdy nepochopila proč jsou tam vejce. Stačí šlehačka nebo mléko jogurt javorový sirup a ovoce a je to hrozná ňamka.

0/0
19.7.2016 18:46

J92i89ř21í 82M54a52c53e46k 3315235754801

Deklarované množství jahod? Jak u stánku zjistím, co deklarují? Prodavačka často ani neumí odpovědět na otázku alergika, zda daná zmrzlina obsahuje mléko.

+4/0
19.7.2016 8:32

M48a15r34t85i24n 28K50o34l44á85ř 1135794789105

tak zmrzlina by měla obsahovat mléko sama o sobě ne?

0/0
19.7.2016 9:32

Z38d82e23n23ě46k 62W13e87r90n69h47a24r33t 6287665242448

to není řečeno. Dřeňová zmrzlina taky existuje - a může být výborná - a v té mléko není. Případně v sorbetu. A někdy to na první pohled poznat není.

+1/0
19.7.2016 9:46

P23e88t79r 84H31r30a14b70á54k 6270317732160

Tu špinavou vodu lejete do toho přístroje? No, ehm...no samozřejmě, že ne.

Ale před chvíli jste jí tam nalejval. No, ehm....to byla jiná voda.

To byla stejná voda. No, ehm....to mi nedokážete.

Mám Vás natočené, tady inspekce....

Tak tohle jsem viděl minulý týden u jednoho stánku v Plzni v centru, kde se pravidelně tvoří fronty, když je teplo. Dobrou chut, naštěstí si točenou už nějakou dobu nekupuji.

+22/0
19.7.2016 7:29

J85i41ř13í 54K24o70š32e17k 5763233767604

U jakého stánku v Plzni to bylo? Nebylo to u památníku nahoře na Americké? Tam jsou vždycky velký fronty

0/0
19.7.2016 9:30

H23e63r48b10e93r32t 67M29a51c89h89á98n24ě 1174620186

Úplně se mi sbíhají sliny na tu "broučkovou"...

+13/0
19.7.2016 7:19

Z52d90e44n81ě24k 83W82e15r21n77h13a94r90t 6367455742128

karmín je nejběžnější potravinářské červené barvivo, které se používá skoro do všeho. Absolutně nepochybuji, že každý z nás toho v životě snědl celá kila...

+9/0
19.7.2016 7:31

V34l17a66s65t69i60m93i63l 53A64n95t50o14š 5408173186244

To ale neznamená, že to musíme jíst pořád, když ti šikovní jsou místo chemicky louhovaných broučků schopni používat barviva např. z červené řepy....

+3/0
19.7.2016 7:45

Z64d85e77n93ě45k 38W79e42r88n26h28a71r38t 6247535242958

Jezte, co chcete. Každé barvivo má své výhody a nevýhody. Pokud to výrobce správně označuje, víte, co v tom je a rozhodnutí je na každém.

+1/0
19.7.2016 8:02

J89i98ř94í 52M81a40c50e28k 3695295864641

A proč se to musí barvit? Asi jen proto, že lidé chtějí být klamáni. Mně by nevýrazná barva u dobré zmrzliny vůbec nevadila, naopak.

+5/0
19.7.2016 8:34

P16e47t95r 86B76u71r59d96a 3180875779857

To jsou jen sušení a poté umletí broučci. Žádná lidská chemie. A barví jak vzteklí, z rukou se hned tak neumyjí. Bude jich tam zlomek promile.

0/0
19.7.2016 22:59

A32n80t44o74n90í25n 49Z52e35l17e49n17ý 2224703811556

Med jíte?

+1/−1
19.7.2016 8:06

K36a75r74e19l 92N77a81s77t32o83u60p52i92l 3270871120311

v medu je karmín?

+2/0
19.7.2016 8:21

Z18d30e11n94ě75k 36W54e78r43n38h98a97r88t 6747165882148

ne, ale jde o výměšek hmyzu. Zkrátka jej včely -echm- no, vždyť víte. A přesto jde o nedocenitelnou věc, velmi zdravou a prospěšnou, o čemž vcelku nikdo nepochybuje. Zkrátka nelze nad něčím ohrnovat nos, jen protože to vzniká nepříliš pohledným způsobem.

0/−3
19.7.2016 8:32

P69e41t22r 67A92t53m98e65l 5528179631960

8-o co jej včely ? seberou a odnesou do úlu ?...nebo co znamená to echm

0/0
19.7.2016 9:01

Z58d18e29n47ě84k 13W50e80r59n60h49a30r40t 6587485822798

Ne, med se tvoří v zažívacím traktu, ve střevech. Jako výkaly.

0/−2
19.7.2016 9:03

P42e19t54r 62A88t56m55e88l 5628259751110

"Zkrátka jej včely-echm..." Takže v zažívacím traktu včely ????

0/0
19.7.2016 9:05

Z39d33e29n89ě81k 84W30e78r59n13h70a65r18t 6547195912918

zkrátka jej včely vylouží stejnou cestou, jako výkaly. Lidově řečeno ten med vy*erou. Já ten filtr na sprostá slova neprogramoval, já to klidně napíšu natvrdo, ale nejde to.

0/−2
19.7.2016 9:08

P37e44t14r 26A85t19m96e19l 5438689601720

;-DNěco si nastuduj, ať tu nepíšeš takový kraviny. Tohle snad vědí i malé děti.

Včela zpracovává med slinama, ať už nektarovej, nebo medovicovej. Pokud se jedná o sběr medovice, tzv. lesní med, tak to je produkt mšic...ale ani to není výkal, rozhodně to neprojde zažívacím traktem mšice, pouze částí jejich střev.

+1/0
19.7.2016 9:15

Z57d32e87n73ě78k 29W37e29r39n57h72a28r13t 6297385472878

raději už mlčím... :-D

+1/0
19.7.2016 9:37

J54a44r47m63i96l34a 80P70í84c52h23o31v79á 5482257694153

COŽE??? Med NEJSOU žádné výkaly, a to ani u medovicového medu. To se učí děti v biologii už na základní škole. Včela sbírá nektar do medného váčku a z něho je nektar ukládán do buněk, ze kterých je třeba následně odpařit vodu, aby se nektar zahustil na úroveň medu.

0/0
19.7.2016 9:08

Z12d79e82n90ě39k 34W80e71r61n79h70a85r22t 6667795592318

nikde jsem nepsal, že med jsou výkaly. Ale medný váček je součástí trávícího traktu.

0/0
19.7.2016 9:12

P88e34t22r 19A60t97m16e13l 5928769231970

Napsal jsi kravinu, že včela med vyloučí stejnou cestou jako výkaly, tak nekličkuj.

+1/0
19.7.2016 9:20

P59e19t57r 57B96u27r57d63a 3960245209667

Medový váček je od trávicího traktu oddělen klapkou. Nektar se nesmí natrávit.

0/0
19.7.2016 23:09

P90e45t54r 19B83u72r85d42a 3710585599907

To je medovice, kterou včely sbírají od mšic a pak ji upravují na tmavý med.

Světlý med je směs pylu, silice, nektaru a dalších látek, které včely nosí do úlu na povrchu těla (nektar v medovém váčku) tam upraví, dají do pláství a vysušují. Nic není natráveno. Když už, tak v průběhu zpracování budoucí med "vyvrhnou".

0/0
19.7.2016 23:07

P57e95t51r 81N75o87v45á57k 1665731129698

O výměšek hmyzu jde u medovicového (lesního) medu.

0/0
19.7.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.