- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Myslím, že když je chuť a žízeň, tak je jedno, zda piji 11 anebo 12 stupňové pivo. U nás kraluje pivu svijanská 11 a proto se také nejvíce čepuje. Doporučuji!
Jako projímadlo moc dobré, taky doporučuji!
ted nech statistiku dají další pivovary
Jsem z Ostravy a nejraději mám slabá piva desítky. Hlavně černého velkopopovického kozla, který je navíc sladký.
Kdyyž je opravdu žízeň, chutná pivo jakékoliv :) Hlavně aby to nebyl podmírák :) Kamrád v Praze nedávno svého podmíráka reklamoval a slušně požádal o dotočení. Servírka mu dotočené pivo donesla za 15minut se slovy, že to bylo jeho poslední :))
Turisté pijí hlavně Pilsner Urquell, což je jedenáctka
Za dlouhou dobu poslední desítka, která nebyla jenom rezavou vodou, byla desítka z pivovaru Kácov. Gambáčem desítkou by se daly vyplachovat kojenecké lahve.
Desítka se v Plzni pije tolik proto, že je o dosti levnější než dvanda..
A jelikož je Plzeň plná studentů, kteří obrací každou kačku, tak je to více než jasné. Mluvím ze zkušenosti.
Jako Plzeňák budu hodně nesouhlasit... kdekoliv jsem s jakoukoliv partou přátel (tzn. všemožné sociální skupiny), tak v 90% si dáváme nefiltrovanou plzeňskou dvanáctku (Urquell), případně alespoň jedenáctku Excellenta (ne tak hořké, ale přesto výborné pivo, zvlášť v létě). Desítku Gambáč snad už nikde ani moc nemají (a nikomu tu nechybí) a teď je hodně pivovarem prosazovaná nepasterizovaná dvanáctka Gambrinus, která ale mně osobně moc nejede. (A teď doufám, že jsem nezvoral názvosloví nepasterizovaný/nefiltrovnaý, jak je mým dobrým zvykem).
Dvanáctku Urquella si dáváte asi dost těžko...