Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Minipivovary vracejí českému trhu bývalou pestrost, říká sládek Kočka

Minipivovar není většinou založený jen na pivu. Celkový dojem dotváří také jídlo, atmosféra, prostředí a personál. Viceprezident Svazu minipivovarů a „kočovný“ sládek Jan Kočka je přesvědčen, že boom vaření piva v Česku pomohl hlavně pestrosti nabídky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M92a67r42t97i18n 20K45a45r25á74s84e38k 9588343468628

Byla doba, kdy jsem pil prakticky jenom minipivovary, ale posledni dobou si cim dal casteji dam radeji obyc filtrovany pasterovany lezak jako Plzen, nebo Radegast 12... Samozrejme v podniku, kde to umi nacepovat, ne o nejakeho neumetela, co sliva padajici penu z x kelimku...

0/0
22.8.2016 10:29

J12o61s62e45f 56M76u11ž27á13t72k10o 5785583827533

Gambrihnus je nic moc a hlavně tam kde ho točí, ho většinou točí blbě, a o to je horší. S kvalitou točení piva ještě máme co dohánět, ve většině hospod točí špatně, pěna není hustá a mizí po pár minutách. Pokud je gambáč skvěle natočen, tak se dá i v nejhorším pít.

0/0
22.8.2016 9:03

P43a23v46e24l 49N46o68v56á27k 4533918115721

Je to možná smutné, ale rozhodně jedno z nejlíp pitelnych je prostě stará dobrá plzeň. U té se mi nestane, abych se po dvou třech kouscích druhý den ráno probudil s pocitem, že jsem jich dal osm. A to se týká jak velkých, tak malých pivovarů.

+1/−1
21.8.2016 22:18

K29a97r19e61l 34E53h84l 5406961936327

To je sice pravda, že stará dobrá Plzeň byla dobrá ale ta už se spoustu let nevaří...

+3/0
22.8.2016 6:58

J25o65s24e94f 44M20u66ž85á41t31k50o 5245223197953

Tak to je asi lepší pít vodu, to vyjde na stejno né?

0/0
22.8.2016 9:10

P26a43v14e45l 90B63e75ň38a 8976143636

To máte z toho, že nemáte střevní mikroflóru zvyklou na živé pivo. Plzeň, která vydrží v sudu/láhvi rok bez zkažení, to je mrtvé pivo. Řemeslné pivo se Vám zkazí, když jej necháte hodiny na teple.

Je to o zvyku, občas některé pivo člověka prožene, ale neviděl bych za tím závadu, pokud to není opakovaně z jednoho zdroje.

0/0
16.9.2016 8:24

K48a54r14e96l 22E45h29l 5236981826327

Pivo s minipivovarů je nesrovnatelné proti zapáchajícím močkám z pivních chemiček.

Základní problém je v rozhádanosti v jednotlivých várkách.

Když doma vaříte stejné jídlo i opakovaně, pokaždé se Vám povede jinak.

Bohužel když uděláte chybu ve varném postupu je to často na vylití.

Odhadem jsem vylil tak 5% piv z minipivovarů.

Raději vylít několik procent, že mrtvá zapáchající piva vyrobená počítačem.

Normální pivo příjemně voní.

+1/−1
21.8.2016 19:31

O72n22d16ř86e15j 69L50o78š83o95t51h 1385375515361

Já nedopil víc jak polovinu piv z minipivovaru. A pokud někdo něco není schopný opakovat dobrý výsledek, znamená to, že to prostě neumí. A velké pivovary si něco takového nemohou dovolit.

0/−3
21.8.2016 20:30

J61a12n 67S49o37u26k89u80p 1714214816435

Ano, velké pivovary toho taky docilují v podstatě laboratorní technikou. Kdyby měli to pivo skutečně vařit tak jak se má, tak chutná taky každá várka jinak.

+1/−1
21.8.2016 21:53

K18a14r93e97l 20N22o93v69á91k 8389141583158

Ještě aby se pivo z minipivovarů dalo pít.

0/−8
21.8.2016 18:59

J86a28n 30K66r95á25t76k55ý 9857833275545

Jan Sůra lže

Nedávný marketingový trik Gambrinusu alias Patrona je krásným příkladem, že stačí označení minipivo a všichni si libují, jak skvělé pivo pijí.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/viceprezident-svazu-minipivovaru-jan-kocka-rozhovor-pfe-/ekonomika.aspx?c=A160818_2267027_ekonomika_rts

Neznám nikoho, komu to chutnalo. To, že chemici z Gambrinusu pak tvrdili (a vytvořili lhavou reklamu), že to lidem chutnalo, neznamená, že to opravdu lidi chtěli pít. A už vůbec ne ti, kteří vyhledávají minipivo.

Stejně tak není pravda, že "všichni si libují, jak pijí skvělé pivo, když pijí minipivo". Pan Sůra asi nikdy nebyl v hospodě, stále víc než 95% piva vypitého v ČR se totiž vyrobí ve velkých pivovarech.

A pozor - pivař, který má rád minipivovary, vyhledává dobrá piva. I mezi minipivovary se bohužel najdou slabší. Článek se snaží z pivařů, kteří hledají kvalitu, dělat blbce.

Ale pan Sůra dostal za úkol napsat kus, tak něco naflákal od stolu... Nebo to taky platil PU?

+10/−5
21.8.2016 16:46

R58a54d16i82m 41P44o74l33á35š42e74k 9896973419259

Ono většinou platí, že kdo má nové vybavení a začíná, snaží se to pivo udělat co nejkvalitněji, aby udělal dobrý první dojem. Což nyní platí pro většinu minipivovarů.

Až teprve když se to bude vařit pár let, tak se objeví ti, kterým se ta prosperita nepovede a budou na to vaření a na kvalitu třeba i kašlat a vyrábět patoky.

I když dost možná se toto děje už dnes.

+3/0
21.8.2016 17:31

V42í80t 44P32r96č19í43k 9508960694230

Rozhodně děje. Dost mě překvapilo, jaké splašky vaří třeba v brněnském pivovaru Pegas, což je mimochodem nejstarší minipivovar na Moravě, v provozu už od roku 1992.

+3/0
21.8.2016 18:35

J74a95n 14S87o31u29k75u52p 1604664876865

No já bych řekl, že je to občas trochu naopak - hodně minipivovarů má ten problém, že nemají dostatečný kapitál na to, aby si ustálili a vytřibili produkci - na trh tak jdou často s dost neosvědčeným produktem a kopou si hrob ještě dříve, než otevřou. Hodně minipivovarů taky hraje na to, že jsou prostě ́jiní ́ a žádnou kvalitu ve skutečnosti nahánět ani nechtějí.

0/0
21.8.2016 21:55

M60a93r38e35k 78V53e53s40e68l63ý 1107438730514

Pivo si obcas dam, ale poznat rozdil mezi znackami je nad me schopnosti. Vim akorat, ze Radegast je na mne moc horky, jinak poznam rozdil jen mezi svetlym a tmavym a zda je normalni ci nefiltrovane :-)

0/0
21.8.2016 16:38

J60a29n 45S24o14u18k23u27p 1684784286475

Radegast moc hořký? Radegast byl skutečně hořký tak 20 let zpět.

0/0
21.8.2016 21:56

J21i54ř23í 54E79u58l54e93r 5838389676836

Snad "před dvaceti léty", ne?

0/0
22.8.2016 14:16

J64a96n 53S38o54u20k94u69p 1234784686555

Dělějte si co chcete.

0/0
22.8.2016 21:32

J17i46ř62í 78V72a42v34ř59í16k 7414429975260

Nejen minipivovary, ale některé menší pivovary vaří ČESKÉ PIVO, které je pestré chutí a různými druhy, jež vracejí nás konzumenty opravdu k ČESKÉMU PIVU a ne

k europivu, kde se hledí hlavně na zisk. Sláva českého či moravského pivovarnictví musí žít dál.

+5/−2
21.8.2016 16:12

J24a82n 51S87o79u67k31u60p 1614594166635

Paradoxní na tom je, že mnoho profláklých minipivovarů si udělalo jméno právě na NEčeském pivu.

0/0
21.8.2016 21:58

J83o71s57e82f 58V34o41s85i67c46k43y 4943757306503

Vzpominam jak pred nejakymi 15 lety, kdyz tu nekdo zacal informovat o jinych druzich piv, belgickych, svrchnich, psenicnych, tak jak hrube burani reagovali !

+8/−2
21.8.2016 15:31

M14a18r77t32i64n 55K22o40ž36í53n 1805426201460

To se děje dodnes. I když osvěta je solidní a výběr ještě lepší.

+3/−1
21.8.2016 15:36

S93t54a85n55i24s88l70a75v 75P56ř16i10b22y58l 1769498551226

Oh, ti hnusní burani!

+5/0
21.8.2016 15:52

O58n27d27ř52e83j 36P51u18n71d41a 8312398764919

Presne, lili to do sebe bez jakyhokoli-aspon malyho-zvolani nebo zamysleni.

+1/0
21.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.