Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Minipivovary vracejí českému trhu bývalou pestrost, říká sládek Kočka

Minipivovar není většinou založený jen na pivu. Celkový dojem dotváří také jídlo, atmosféra, prostředí a personál. Viceprezident Svazu minipivovarů a „kočovný“ sládek Jan Kočka je přesvědčen, že boom vaření piva v Česku pomohl hlavně pestrosti nabídky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M49a59r86t80i90n 10K25a65r55á76s13e34k 9568263758278

Byla doba, kdy jsem pil prakticky jenom minipivovary, ale posledni dobou si cim dal casteji dam radeji obyc filtrovany pasterovany lezak jako Plzen, nebo Radegast 12... Samozrejme v podniku, kde to umi nacepovat, ne o nejakeho neumetela, co sliva padajici penu z x kelimku...

0/0
22.8.2016 10:29

J26o30s22e19f 73M13u49ž72á71t32k73o 5845553397753

Gambrihnus je nic moc a hlavně tam kde ho točí, ho většinou točí blbě, a o to je horší. S kvalitou točení piva ještě máme co dohánět, ve většině hospod točí špatně, pěna není hustá a mizí po pár minutách. Pokud je gambáč skvěle natočen, tak se dá i v nejhorším pít.

0/0
22.8.2016 9:03

P33a82v23e50l 35N46o77v89á20k 4863308915711

Je to možná smutné, ale rozhodně jedno z nejlíp pitelnych je prostě stará dobrá plzeň. U té se mi nestane, abych se po dvou třech kouscích druhý den ráno probudil s pocitem, že jsem jich dal osm. A to se týká jak velkých, tak malých pivovarů.

+1/−1
21.8.2016 22:18

K14a68r79e69l 58E68h79l 5416741216777

To je sice pravda, že stará dobrá Plzeň byla dobrá ale ta už se spoustu let nevaří...

+3/0
22.8.2016 6:58

J37o50s22e76f 51M36u52ž43á81t90k57o 5935793927923

Tak to je asi lepší pít vodu, to vyjde na stejno né?

0/0
22.8.2016 9:10

P14a75v94e74l 40B82e91ň61a 8516793596

To máte z toho, že nemáte střevní mikroflóru zvyklou na živé pivo. Plzeň, která vydrží v sudu/láhvi rok bez zkažení, to je mrtvé pivo. Řemeslné pivo se Vám zkazí, když jej necháte hodiny na teple.

Je to o zvyku, občas některé pivo člověka prožene, ale neviděl bych za tím závadu, pokud to není opakovaně z jednoho zdroje.

0/0
16.9.2016 8:24

K68a26r74e68l 27E63h12l 5806741236687

Pivo s minipivovarů je nesrovnatelné proti zapáchajícím močkám z pivních chemiček.

Základní problém je v rozhádanosti v jednotlivých várkách.

Když doma vaříte stejné jídlo i opakovaně, pokaždé se Vám povede jinak.

Bohužel když uděláte chybu ve varném postupu je to často na vylití.

Odhadem jsem vylil tak 5% piv z minipivovarů.

Raději vylít několik procent, že mrtvá zapáchající piva vyrobená počítačem.

Normální pivo příjemně voní.

+1/−1
21.8.2016 19:31

O50n49d96ř20e78j 64L28o70š85o88t22h 1635885865471

Já nedopil víc jak polovinu piv z minipivovaru. A pokud někdo něco není schopný opakovat dobrý výsledek, znamená to, že to prostě neumí. A velké pivovary si něco takového nemohou dovolit.

0/−3
21.8.2016 20:30

J70a45n 81S61o19u39k83u89p 1844724826225

Ano, velké pivovary toho taky docilují v podstatě laboratorní technikou. Kdyby měli to pivo skutečně vařit tak jak se má, tak chutná taky každá várka jinak.

+1/−1
21.8.2016 21:53

K74a81r35e62l 38N89o32v10á80k 8169891423938

Ještě aby se pivo z minipivovarů dalo pít.

0/−8
21.8.2016 18:59

J51a72n 24K40r97á39t85k55ý 9627743255435

Jan Sůra lže

Nedávný marketingový trik Gambrinusu alias Patrona je krásným příkladem, že stačí označení minipivo a všichni si libují, jak skvělé pivo pijí.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/viceprezident-svazu-minipivovaru-jan-kocka-rozhovor-pfe-/ekonomika.aspx?c=A160818_2267027_ekonomika_rts

Neznám nikoho, komu to chutnalo. To, že chemici z Gambrinusu pak tvrdili (a vytvořili lhavou reklamu), že to lidem chutnalo, neznamená, že to opravdu lidi chtěli pít. A už vůbec ne ti, kteří vyhledávají minipivo.

Stejně tak není pravda, že "všichni si libují, jak pijí skvělé pivo, když pijí minipivo". Pan Sůra asi nikdy nebyl v hospodě, stále víc než 95% piva vypitého v ČR se totiž vyrobí ve velkých pivovarech.

A pozor - pivař, který má rád minipivovary, vyhledává dobrá piva. I mezi minipivovary se bohužel najdou slabší. Článek se snaží z pivařů, kteří hledají kvalitu, dělat blbce.

Ale pan Sůra dostal za úkol napsat kus, tak něco naflákal od stolu... Nebo to taky platil PU?

+10/−5
21.8.2016 16:46

R14a77d85i87m 40P67o35l87á78š55e86k 9726233409379

Ono většinou platí, že kdo má nové vybavení a začíná, snaží se to pivo udělat co nejkvalitněji, aby udělal dobrý první dojem. Což nyní platí pro většinu minipivovarů.

Až teprve když se to bude vařit pár let, tak se objeví ti, kterým se ta prosperita nepovede a budou na to vaření a na kvalitu třeba i kašlat a vyrábět patoky.

I když dost možná se toto děje už dnes.

+3/0
21.8.2016 17:31

V35í57t 57P47r44č10í54k 9288950884480

Rozhodně děje. Dost mě překvapilo, jaké splašky vaří třeba v brněnském pivovaru Pegas, což je mimochodem nejstarší minipivovar na Moravě, v provozu už od roku 1992.

+3/0
21.8.2016 18:35

J22a57n 52S24o44u94k78u98p 1634744886955

No já bych řekl, že je to občas trochu naopak - hodně minipivovarů má ten problém, že nemají dostatečný kapitál na to, aby si ustálili a vytřibili produkci - na trh tak jdou často s dost neosvědčeným produktem a kopou si hrob ještě dříve, než otevřou. Hodně minipivovarů taky hraje na to, že jsou prostě ́jiní ́ a žádnou kvalitu ve skutečnosti nahánět ani nechtějí.

0/0
21.8.2016 21:55

M13a30r11e12k 36V25e83s45e84l21ý 1657728250344

Pivo si obcas dam, ale poznat rozdil mezi znackami je nad me schopnosti. Vim akorat, ze Radegast je na mne moc horky, jinak poznam rozdil jen mezi svetlym a tmavym a zda je normalni ci nefiltrovane :-)

0/0
21.8.2016 16:38

J48a66n 85S66o43u84k42u21p 1704454496665

Radegast moc hořký? Radegast byl skutečně hořký tak 20 let zpět.

0/0
21.8.2016 21:56

J96i43ř58í 77E45u58l36e93r 5818579476966

Snad "před dvaceti léty", ne?

0/0
22.8.2016 14:16

J34a26n 93S62o32u38k22u66p 1134784326635

Dělějte si co chcete.

0/0
22.8.2016 21:32

J73i24ř17í 13V39a68v44ř68í90k 7654799435770

Nejen minipivovary, ale některé menší pivovary vaří ČESKÉ PIVO, které je pestré chutí a různými druhy, jež vracejí nás konzumenty opravdu k ČESKÉMU PIVU a ne

k europivu, kde se hledí hlavně na zisk. Sláva českého či moravského pivovarnictví musí žít dál.

+5/−2
21.8.2016 16:12

J86a76n 17S93o78u75k22u72p 1134184956865

Paradoxní na tom je, že mnoho profláklých minipivovarů si udělalo jméno právě na NEčeském pivu.

0/0
21.8.2016 21:58

J18o93s75e82f 27V37o84s75i55c98k23y 4933617786743

Vzpominam jak pred nejakymi 15 lety, kdyz tu nekdo zacal informovat o jinych druzich piv, belgickych, svrchnich, psenicnych, tak jak hrube burani reagovali !

+8/−2
21.8.2016 15:31

M53a18r38t88i57n 12K95o52ž93í43n 1795356701370

To se děje dodnes. I když osvěta je solidní a výběr ještě lepší.

+3/−1
21.8.2016 15:36

S83t97a12n43i10s30l72a56v 59P96ř88i95b26y49l 1119108611946

Oh, ti hnusní burani!

+5/0
21.8.2016 15:52

O65n80d60ř93e37j 64P87u58n28d45a 8722858734439

Presne, lili to do sebe bez jakyhokoli-aspon malyho-zvolani nebo zamysleni.

+1/0
21.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.