- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a proto je dobre na vsechny ty studie kaslata a ridit se zdravym rozumem
Kdysi se jedl Mamut i s tukem a nevyhynuli jsme, od doby co je plno sladkostí v regálech je to sama mrtvice, infarkt, vysoký tlak atd. Jasně, že cukr je ten civilizační jed a ne tuk. A pak to jde ruku v ruce s farma průmyslem, tablety na tlak, cholesterol atd. Kdo se chytí do pasti začarovaného kruhu, má to spočítané.
Zkuste použít selský rozum a zahrnout do úvahy např. střední délku života.
To samé se týká i GMO , ale na to si budeme muset ještě počkat než se to provalí.
...zaplatila si Unie výrobců tuku
Je asi zřejmé, že cokoli ve velkém množství je zdraví škodlivé, jednoduché cukry a špatné tuky tím spíš. Druhou věcí je, že průmyslová potravinářská výroba se bez nezdravých přísad asi neobejde. Jídla je zkrátka potřeba hodně, je třeba nasytit obří megalopole a tak všechno prostě nemůže být bio.
Horší je to ovlivňování veřejného mínění a manipulace, která je, jak tu napsali už jiní, dnes všudypřítomná. Říká se jí nevinně píár. Smutné, že se k něčemu takovému propůjčí i "vědci".
Tohle jsou staré a bohužel stále platné metody, které se zdaleka netýkají jen cukru. Kéž by to bylo jen o tom cukru...
Je to porad dokola...vsechny tyhle spolecnosti maji zajem jen vydelat poradnej balik...a je jedno jestli jde o potraviny, leky, kosmetiku.... dneska uz si snad nikdo nemysli, ze to delaji kvuli nasemu zdravi a blahu...jen potravinari, co si dovoli dat do jidel urcenych detem.....chemikalie, sracky, barviva, toxicky jed...a vyrobci??? vse je posichrovane statem a vse je v poradku...tech latek je tam takove mnozstvi, ktere telu nevadi...a jake mnozstvi je tedy ok, aby se neprekrocila davka??...jedno šmouli piticko je ok ale dve uz jsou toxicky???....
To je panečku svoboda, to je demokracie, někdo nás tráví jídlem a my si o tom můžeme leda tak povykládat. Ale nic se tím nezmění
zmenit to preci muzete vy...vy a jen vy...co vam brani...zacatky jsou tezke...ale jde to...u me to nastartovalo kure koupene v albertu, ktere smrdelo jak kdyz si nekdo ulevil....bylo to pred 3 lety...od te doby uz jsem v supermarketu nebyl....jezdim si pro zeleninu kousek za prahu, pro maso taky....kdo chce neco zmenit hleda zpusob, kdo ne hleda duvod...
Otázka se nabízí..: Existuje něco, cokoliv, čemu je možná dnes věřit..?
A co takhle věřit svému rozumu.
Je to tak...jednoduché cukry a ztužené tuky,jako je Hera a podobně.Na smažení nepoužívejte slunečnicový olej,vyhýbejte se ztuženým rostlinným olejům.Margaríny jsou dalším viníkem.
Problém nemusí být jen jednoduché cukry, ale sacharidy obecně (škrob je polysacharid, cukr sacharóza - disacharid). Co se týče ztužených cukrů, tak parciální hydrogenace generuje tran nenasycené mastné kyseliny, které jsou škodlivé a jsou i v živočišných tucích.
Existují slunečnicové oleje, které mají vysoké procento kyseliny olejové, která je vhodná pro smažení. Jeden z nejlepších olejů na fritovaní byl fritol, tehdy ještě vyráběn pouze ze slunečnicových semínek...
Svět podvodů, lží, ziskuchtivosti a mocichtivosti. Hlavní je selský rozum, všeho s mírou a umět říkat NE.