Diskuze

Studie: Cukrovarníci platili vědce, aby ze srdečních chorob vinili tuk

Potravinářský průmysl se snažil víc než půlstoletí penězi ovlivňovat vědu o výživě a zdravotnictví, tvrdí nová studie kalifornských výzkumníků. Vědci z Harvardu podle ní zkreslili fakt, že konzumace cukru má nějaký vliv na kardiovaskulární nemoci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a proto je dobre na vsechny ty studie kaslata a ridit se zdravym rozumem

0 1
možnosti
Foto

Kdysi se jedl Mamut i s tukem a nevyhynuli jsme, od doby co je plno sladkostí v regálech je to sama mrtvice, infarkt, vysoký tlak atd. Jasně, že cukr je ten civilizační jed a ne tuk. A pak to jde ruku v ruce s farma průmyslem, tablety na tlak, cholesterol atd. Kdo se chytí do pasti začarovaného kruhu, má to spočítané.

1 1
možnosti

Zkuste použít selský rozum a zahrnout do úvahy např. střední délku života.

2 1
možnosti

To samé se týká i GMO , ale na to si budeme muset ještě počkat než se to provalí.

2 4
možnosti

...zaplatila si Unie výrobců tuku;-D

Je asi zřejmé, že cokoli ve velkém množství je zdraví škodlivé, jednoduché cukry a špatné tuky tím spíš. Druhou věcí je, že průmyslová potravinářská výroba se bez nezdravých přísad asi neobejde. Jídla je zkrátka potřeba hodně, je třeba nasytit obří megalopole a tak všechno prostě nemůže být bio.

Horší je to ovlivňování veřejného mínění a manipulace, která je, jak tu napsali už jiní, dnes všudypřítomná. Říká se jí nevinně píár. Smutné, že se k něčemu takovému propůjčí i "vědci".

2 0
možnosti

Tohle jsou staré a bohužel stále platné metody, které se zdaleka netýkají jen cukru. Kéž by to bylo jen o tom cukru...

4 1
možnosti

Je to porad dokola...vsechny tyhle spolecnosti maji zajem jen vydelat poradnej balik...a je jedno jestli jde o potraviny, leky, kosmetiku.... dneska uz si snad nikdo nemysli, ze to delaji kvuli nasemu zdravi a blahu...jen potravinari, co si dovoli dat do jidel urcenych detem.....chemikalie, sracky, barviva, toxicky jed...a vyrobci??? vse je posichrovane statem a vse je v poradku...tech latek je tam takove mnozstvi, ktere telu nevadi...a jake mnozstvi je tedy ok, aby se neprekrocila davka??...jedno šmouli piticko je ok ale dve uz jsou toxicky???....

2 1
možnosti

I42v20o 94G95o61v74a49n

14. 9. 2016 14:02

To je panečku svoboda, to je demokracie8-o, někdo nás tráví jídlem a my si o tom můžeme leda tak povykládat. Ale nic se tím nezmění ;-O

4 4
možnosti

zmenit to preci muzete vy...vy a jen vy...co vam brani...zacatky jsou tezke...ale jde to...u me to nastartovalo kure koupene v albertu, ktere smrdelo jak kdyz si nekdo ulevil....bylo to pred 3 lety...od te doby uz jsem v supermarketu nebyl....jezdim si pro zeleninu kousek za prahu, pro maso taky....kdo chce neco zmenit hleda zpusob, kdo ne hleda duvod...

2 0
možnosti
Foto

J20a21n 91K43r52o35p91á51č

14. 9. 2016 13:16

Otázka se nabízí..: Existuje něco, cokoliv, čemu je možná dnes věřit..?

6 0
možnosti

A co takhle věřit svému rozumu.

5 0
možnosti

Je to tak...jednoduché cukry a ztužené tuky,jako je Hera a podobně.Na smažení nepoužívejte slunečnicový olej,vyhýbejte se ztuženým rostlinným olejům.Margaríny jsou dalším viníkem.

1 2
možnosti

Problém nemusí být jen jednoduché cukry, ale sacharidy obecně (škrob je polysacharid, cukr sacharóza - disacharid). Co se týče ztužených cukrů, tak parciální hydrogenace generuje tran nenasycené mastné kyseliny, které jsou škodlivé a jsou i v živočišných tucích.

Existují slunečnicové oleje, které mají vysoké procento kyseliny olejové, která je vhodná pro smažení. Jeden z nejlepších olejů na fritovaní byl fritol, tehdy ještě vyráběn pouze ze slunečnicových semínek...

1 0
možnosti

J61a34n 80N63o10v80á15k

14. 9. 2016 13:06

Svět podvodů, lží, ziskuchtivosti a mocichtivosti. Hlavní je selský rozum, všeho s mírou a umět říkat NE.

5 0
možnosti