Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Velké pivovary lákají na speciály. Podívejte se na jejich výrobu

Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na pokračující rozmach minipivovarů, jejichž počet se už blíží ke čtyřem stovkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M81a70r29t40i72n 51G31r26a35c37i45a44s 6314394258952

„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jak-se-vari-pivo-ve-staropramenu-dop-/ekoakcie.aspx?c=A160915_153235_ekoakcie_map1

Tak proč jste kruci zrušili Kelta?

0/0
16.9.2016 12:58
Foto

Z39b93y38n78ě62k 86M58e86l33i58c65h79a88r 9275257945539

to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne

+2/0
16.9.2016 11:46

M58i22r24o25s14l90a58v 92B30e17d48n69á39ř 6667229384431

Specialista na speciály je náchodský Primátor.R^

+1/0
16.9.2016 7:48

J69a27n 19S41o57u92k53u13p 1444284916185

Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )

0/0
16.9.2016 8:47
Foto

I11m20r32i53c85h 37S18u17c56h68a63r71s66k33ý 8526873685231

Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........:-PRv

Doporučuji malý pivovar Rohov......;-)R^

0/0
16.9.2016 7:36

J26a17n 85M44e23r79t76a 3612500211148

Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.

+5/0
16.9.2016 0:19

J91a60n 15S31o84u23k60u79p 1164674106875

Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.

0/0
16.9.2016 8:49

J85i55ř10í 13S92c34h71w57a40c33h 8678664518966

"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne? ;-)

0/0
15.9.2016 23:55

R95i28c71h47a64r51d 94B56a76r62t95o70š 4779475969861

Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).

Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.

+2/0
16.9.2016 0:08

R64i30c91h45a37r14d 88B21a20r20t53o24š 4859295229501

Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.

0/−1
15.9.2016 23:16

M78a89r65t82i27n 20T95o31m49á87š 1679450821105

Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.

Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D

Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)

+4/0
15.9.2016 21:26

P88a43v53e50l 21B57e56ň96a 8816203976

Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé

+3/0
15.9.2016 22:22

M59a96r85e61k 38K72l59u52f98a 3488374584386

Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček. :-/

+10/−1
15.9.2016 20:55

P51a81v30e13l 12J83a62k76u63b62í22č70e13k 3860699257

Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.

+2/−2
15.9.2016 20:37

M64a26r60t92i33n 74K20a56r93á90s59e25k 9628623968858

Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...

+2/0
15.9.2016 20:49

P58a89v73e57l 93B43e36ň78a 8326383436

kecy. dokud libi budou chlasta brecky a vyrobni cenou ( Plzen = 3 kc) a neoceni remeslne pivo, tak se bude v hospodach cepovat G, Staropramen a podobne. Ted sem byl na Frydlantsku 3 tydny a to co vari Albrecht, to je luxus a cena lidova....vratme se k pivo z Prvni republiky a prestanme pit blafy

+1/−1
15.9.2016 22:25

F41a69n 11K45u49c84e41r51a 4548460985239

Asi jak kde, u nás je lahváč Otakar za 13, točený za 18. Pivo za 7kč nepovažuji za pivo

+1/0
15.9.2016 23:20

D88a29n32i26e52l 92J88a28n68k28o 9849919800582

To je teda pekna blbost - neplatis v hospodě jen za pivo ale i za prostředí ...

A 1/2L mezi 30 - 40 je cena za kvalitni pivo ...

+1/0
16.9.2016 8:38

O35n82d94ř24e25j 52M47i42k68e12š 9566900452369

To jsou teda "speciály" jak noha!

+9/0
15.9.2016 20:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.