Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Velké pivovary lákají na speciály. Podívejte se na jejich výrobu

Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na pokračující rozmach minipivovarů, jejichž počet se už blíží ke čtyřem stovkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M67a38r31t37i72n 76G68r86a98c26i93a34s 6704184388942

„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jak-se-vari-pivo-ve-staropramenu-dop-/ekoakcie.aspx?c=A160915_153235_ekoakcie_map1

Tak proč jste kruci zrušili Kelta?

0/0
16.9.2016 12:58
Foto

Z63b78y30n47ě28k 88M93e33l72i76c49h39a32r 9835247665279

to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne

+2/0
16.9.2016 11:46

M22i41r42o31s52l10a63v 68B19e78d24n24á93ř 6617319214921

Specialista na speciály je náchodský Primátor.R^

+1/0
16.9.2016 7:48

J54a16n 35S71o51u77k44u97p 1634954366385

Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )

0/0
16.9.2016 8:47
Foto

I64m24r12i36c17h 58S76u94c73h21a77r65s77k18ý 8206783185781

Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........:-PRv

Doporučuji malý pivovar Rohov......;-)R^

0/0
16.9.2016 7:36

J24a28n 28M38e38r17t41a 3552690621968

Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.

+5/0
16.9.2016 0:19

J33a87n 14S37o40u54k63u22p 1874854136545

Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.

0/0
16.9.2016 8:49

J25i29ř43í 37S68c92h42w67a64c88h 8848814178196

"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne? ;-)

0/0
15.9.2016 23:55

R35i84c93h93a61r87d 23B97a49r33t72o38š 4479635559661

Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).

Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.

+2/0
16.9.2016 0:08

R30i91c20h73a13r19d 94B79a72r61t36o94š 4419435129321

Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.

0/−1
15.9.2016 23:16

M29a30r29t77i27n 92T34o24m40á27š 1789200641405

Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.

Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D

Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)

+4/0
15.9.2016 21:26

P54a78v21e97l 67B92e70ň43a 8156253896

Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé

+3/0
15.9.2016 22:22

M24a31r98e60k 28K65l16u30f50a 3188264444766

Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček. :-/

+10/−1
15.9.2016 20:55

P48a37v66e94l 42J85a40k84u24b41í17č57e82k 3430749197

Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.

+2/−2
15.9.2016 20:37

M61a85r24t13i87n 13K70a35r62á22s60e72k 9898233328378

Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...

+2/0
15.9.2016 20:49

P44a44v59e40l 35B74e10ň29a 8846153986

kecy. dokud libi budou chlasta brecky a vyrobni cenou ( Plzen = 3 kc) a neoceni remeslne pivo, tak se bude v hospodach cepovat G, Staropramen a podobne. Ted sem byl na Frydlantsku 3 tydny a to co vari Albrecht, to je luxus a cena lidova....vratme se k pivo z Prvni republiky a prestanme pit blafy

+1/−1
15.9.2016 22:25

F89a91n 13K44u32c40e20r88a 4318120405879

Asi jak kde, u nás je lahváč Otakar za 13, točený za 18. Pivo za 7kč nepovažuji za pivo

+1/0
15.9.2016 23:20

D45a66n41i42e29l 34J67a94n10k18o 9789239480832

To je teda pekna blbost - neplatis v hospodě jen za pivo ale i za prostředí ...

A 1/2L mezi 30 - 40 je cena za kvalitni pivo ...

+1/0
16.9.2016 8:38

O44n83d85ř85e94j 28M82i13k79e42š 9596770382419

To jsou teda "speciály" jak noha!

+9/0
15.9.2016 20:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.