Diskuze

VIDEO: Velké pivovary lákají na speciály. Podívejte se na jejich výrobu

Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na pokračující rozmach minipivovarů, jejichž počet se už blíží ke čtyřem stovkám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jak-se-vari-pivo-ve-staropramenu-dop-/ekoakcie.aspx?c=A160915_153235_ekoakcie_map1

Tak proč jste kruci zrušili Kelta?

0 0
možnosti

to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne

2 0
možnosti

Specialista na speciály je náchodský Primátor.R^

1 0
možnosti

J77a12n 28S58o28u82k18u24p

16. 9. 2016 8:47

Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )

0 0
možnosti

Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........:-PRv

Doporučuji malý pivovar Rohov......;-)R^

0 0
možnosti

J12a86n 82M23e17r80t75a

16. 9. 2016 0:19

Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.

5 0
možnosti

J18a61n 16S59o21u18k24u45p

16. 9. 2016 8:49

Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.

0 0
možnosti

"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne? ;-)

0 0
možnosti

Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).

Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.

2 0
možnosti

Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.

0 1
možnosti

Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.

Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D

Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)

4 0
možnosti

P27a62v22e11l 51B43e56ň77a

15. 9. 2016 22:22

Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé

3 0
možnosti

M43a97r72e75k 25K26l65u77f76a

15. 9. 2016 20:55

Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček. :-/

10 1
možnosti

Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.

2 2
možnosti

Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...

2 0
možnosti