- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.
Tak proč jste kruci zrušili Kelta?
to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne
Specialista na speciály je náchodský Primátor.
Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )
Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........
Doporučuji malý pivovar Rohov......
Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.
Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.
"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne?
Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).
Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.
Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.
Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.
Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D
Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)
Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé
Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček.
Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.
Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...