Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nestlé sníží obsah cukru ve výrobcích až o 40 procent. Žádá o patent

Výzkumníkům firmy Nestlé se prý podařilo vyvinout technologii, která sníží obsah cukru v některých jejích výrobcích až o 40 procent, aniž by se změnila chuť. Švýcarská nadnárodní firma oznámila, že si objev nechá patentovat a postupně jej od roku 2018 začne zavádět do výroby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V24í39t78ě53z79s48l66a27v 98K16l50o59z53í47k 3791899814307

A jeje, popel v cukrovinkach?

0/0
2.12.2016 16:11

J95a19n 12M63o67r81a38v23e86c 7177831380470

Nestle objevilo "pertetum cukrum" ....

0/0
2.12.2016 8:02

J29a36n 33V16a40c79h93u70d73a 7792486487548

Snížení cukru za stejnou cenu ? To je podvod..

0/0
2.12.2016 7:35

P51a79v27e20l 98K74r91o62u59p90a 4843608710962

Nojo, tak nám vznikne další nepoživatelná šmakuláda. Většina výrobků od Nestlé se nedá pozřít už nyní, teď to ještě doladí k dokonalosti. R^

+2/−1
2.12.2016 0:23

L24u66d61ě59k 42Š70i67š31á33k 3297408499194

No nedavno se mi dostala pod ruku Kofila - originální receptura z roku snad 1929 - ve složení figuroval palmovy tuk. Tak to uz asi používají dlouho ne?

+2/0
1.12.2016 23:16

V87á59c31l39a62v 25M22a40l58ý 3954758174189

To je co jsem se tu snažil napsat, napřed zmizelo kakaové máslo, místo něj je palmový tuk, pak mizí kakao, místo něj bůh ví co, teď cukr, bude tam nějaká chemická substance, ve výsledku nechutný výrobek. Podobné je to v uzeninách, místo masa,rozemleté kosti,kůže, rohy. Jak tu někdo popsal, když to bude dobré, proč ne, pak se nedivme, že se to prodává.

+2/0
1.12.2016 23:24

V45á84c69l44a48v 55M67a82l78ý 3134228304159

Sakra, už tam není kakao, teď tam nebude ani cukr. Jen to zůstane hnědé. :-)

+2/−2
1.12.2016 21:32

P77e85t30e56r 96V79a59ň65u14š12a37n61i31k 4457596666652

mne je docela jedno co tam je. Pokud to chutna stejne tak je to stejne dobry a kdyz to ma jeste mene kalorii tak je to supr!!

+1/−2
1.12.2016 22:12

V70á84c51l34a34v 82M61a87l79ý 3844808364189

Nemyslím, že to bude dobré, protože už to není dobré teď, stejně jako čokolády od Orionu, nebo Tatranky z Opavie. Guláš ze soji taky chutná stejně, má míň kalorií, ale jíst se to nedá.

+4/−1
1.12.2016 22:43

P55e19t19e57r 46V35a19ň11u97š95a56n52i41k 4817416826272

supr napad!

+1/0
1.12.2016 21:28

M20a18r25t22i42n36a 77S80e53d13l68i67c27k94á 5782385941562

To je dojemné, jak se snaží myslet na zdraví zákazníků. Z toho si taková typická obézní přežíračka odvodí, že té čokolády může sníst 2x tolik. ;-D

+2/−2
1.12.2016 21:07

G27a52b73r97i33e56l 63D71a87n93d80a 1919109293150

OK.

Takže když ji budeme žalovat za klamavou chuť, tak asi vyhrajeme, ne?

To je jako bych nabídnul partnerce poctivých 25 cm s tím, že disponuji poze 10 cm, ale mám technologii, která způsobí to, že to nepozná.

Ale co, stejně čokoládu už nejakých 202 let nežeru. Ať si to vykomunikuje někdo jinej... :-P

0/−1
1.12.2016 20:45

J62o73s71e20f 95D22o82l40e75j92š 4327503432803

Děkuji, již jsem zvra..el. Nestlé největší světovej gauner jehož výrobky rovněž nekupuji a to právě kvůli chemickým koktejlům palmovým olejem počínaje. Vždy si vzpomenu na film "Křidýlko nebo stehýnko" - jak aktuální.

+5/−1
1.12.2016 20:36

M11i77c23h46a35e23l 40K52o21n84e68č58n69ý 6472823989609

Budou čokolády menší nebo se to objemově a hmotnostně něčím nadstaví? Nebo bude více kakaa a cena zůstane stejná?;-)

0/0
1.12.2016 20:34

F12r48a62n63k 30N16o28v98a43k 5445215961149

Zacnu si patentovat "Myslenku na cokoladu" Ta ma 0 kalorii.. :P

0/−1
1.12.2016 20:22

F11r16a30n90k 86N26o66v54a74k 5155735201619

Urcite to bude na chuti poznat.. Ale co, ona si nova generace zvykne.

0/−1
1.12.2016 20:20

R86a51d46e51k 44D56v75o42ř29á11k 6791267790701

Méně cukru, více palmového oleje! Jupíí! :-)

+1/−1
1.12.2016 20:18

P94e47t90r 78V29y54m17ě83t62a37l78í59k 9667427164367

"Slavné" výrobky od Nestlé už dávno nekupuju. Dokud tam budou cpát palmáč, E476 a podobné humusy, tak jejich "dobroty" kupovat nebudu. Naštěstí jsou na trhu i kvalitní výrobky, např. čokoláda, která obsahuje čokoládu a podobně.:-)

+7/0
1.12.2016 20:10
Foto

M43i88r53o67s29l75a61v 91S98t64e31i71n80e14r 6498734173545

Zde je stále měřítkem velmi drahá firma Lindt.

+2/0
1.12.2016 20:12

P71e16t83r 36Š54e64b54e13k 6883191728836

No ale skoro ve všem od Lindt je palmový olej také....

+3/0
1.12.2016 20:59

M88i43c36h92a67e90l72a 22P51l28a85n98á 2783647333447

Ano velmi drahá, v tom s vámi souhlasím, ale kvalita už je taky jinde. Prodávají pralinky s palmovým olejem cca 100 g za dvě stovky, ale lidé, kteří nečtou složení si namlouvají, že je to stále bezva.

+3/0
1.12.2016 21:00

J13a57r87o14s52l21a70v 98H51e16j43n87a 4227261869

A sníží také úměrně ceny?

0/0
1.12.2016 20:09

D51a28g25m74a87r 45P86á45t57k11o93v13á 5528302849571

Naprosto stejná otázka napadla i mě. Včera jsem četla, že se cukrovinky zdražují kvůli zvyšující se ceně cukru. Že by zlevňovalo? 8-o

0/0
1.12.2016 20:23

M89a41r19c10e40l30a 67H40o77r72á36č50k61o56v83á 7987342413438

Tak v tom případě přestávám výrobky Nestlé kupovat. To zas bude nějaká chemie jak odtučněné jogurty nebo jogurty slazené aspartámem

+3/−5
1.12.2016 19:11

E79l63i88š45k98a 25K21u39č13e58r18o27v77á 7669582533563

tak já bych uvítala právě změnu chuti - většina čokolád je pro mě nejedlá pro příšernou sladkost. obecně se mi zdá, že jsou věci mnohem sladší než bývaly za mého dětství.

+12/0
1.12.2016 19:04

B12e26n 55P31a60v83k95a 1247183467831

To si neumíte koupit hořkou čokoládu?

+1/−1
1.12.2016 19:57
Foto

M10i26r94o77s20l85a15v 93S10t95e20i83n29e89r 6638814683545

Hořká nemusí být lepší, kvalita suroviny rozhoduje.

+2/0
1.12.2016 20:14

E57l83i12š13k37a 95K18u84č22e28r78o91v30á 7899772363393

umím, ale hořká a nesladká není v případě čoklády totéž. mám doma 100 % čokoládu (prodává to čokoládovna Troubelice, je to fakticky surovina na výrobu běžné čokolády), ale ta je zas sladká málo, a něco mezi tím, hlavně s dobrou texturou, k mání není. Ještě mi jede Ritter Sport, ale ta je taky trochu moc sladká.

+1/0
1.12.2016 20:45

P86e62t39r 16V91y61m64ě53t60a91l41í36k 9407967114367

Musí to být přeslazené, aby to přerazilo chuť jedů, které do toho cpou.;-)

0/−1
1.12.2016 20:11
Foto

K69a59r62e81l 96M88a97l68ý 6356724850241

Možná by bylo na čase patentovat si prázdný obal ;-)

+2/−1
1.12.2016 19:04

J17a74r29o16s91l60a76v 28P39o47l65á31k 8478595767140

Nebo patentovat si recyklovatelné výrobky.

0/0
1.12.2016 19:19

M76a58r81i31a77n 65P60e40š25t54a 6428978648698

Sladkosti přece jíme, abychom doplnili cukr. Tak to budeme jíst o 40% víc nebo co? To bude drahé.

0/−1
1.12.2016 18:59

E80l28i75š49k45a 84K71u35č43e78r30o81v96á 7319932403443

na doplnění cukru nemusíte žádné sladkosti jíst, stačí vám škroby, v nejhorším případě oboce.

+4/0
1.12.2016 19:06

T46o21m92á91š 75B90a63u46e51r 5246883890479

Aha, přeloženo do češtiny: tabulka čokolády nebude mít 100 g, ale s bídou 80 g. a jako bónus bude ještě dražší. Ale bude chutnat stejně;-D

+1/−1
1.12.2016 18:43

M28i77r63e68k 65G47a55j96e23r 5901426519250

Jeste dulezitou poznamku o palmovem tuku, ktery se tu v souvislosti s Nestle probira. Je velky rozdil mezi palmovy tukem s teplotou tani 35 C a palmojadrovym tukem, ktery pouzivaji vyrobci cukrovinek, jenz ma teplotu tani 24 C. Proto se od tech napodobenin cokoladove polevy hned clovek zapatla tou nechutnou mazaninou, jakmile se toho dotkne. A ten palmojadrovy tuk ma extremne vysoky nezdravy obsah saturovanych tuku. Odkazovanim na palmovy tuk nas v mnohych clancich uvadeji v omyl, ale na baleni cukrovinek to napsane je, protoze byt musi.

Uvedene hodnoty jsou v anglictine v tabulce zde: http://www.veganbaking.net/articles/tools/fat-and-oil-melt-point-temperatures

+1/0
1.12.2016 18:36

J12i11ř94í 67F38a46t84r19d94l85a 4703772159

saturuvane tuky nejsou nezdrave. na to se uz pred mnoha lety prislo. proto se take posledni roky rehabilituje maslo

0/0
1.12.2016 19:57

J36a21r13o93s69l81a44v 94D60o51š28e37k 7649568834474

Co je nepoživatelné na palmovém oleji? Je to jeden z nejlepších olejů. Nemíchejte hrušky a jabka.

+1/−3
1.12.2016 18:33

P33e30t60r 49V59y88m61ě51t82a84l52í14k 9377327914917

Nepoživatelné je, že když chci olej, tak si koupím flašku oleje, ale v čokoládě olej nemá co dělat, to pak není čokokáda.;-)

+4/0
1.12.2016 20:12

D90i60t20a 43M92á29š31o59v16á 1300507599769

Palmový olej a nesmyslná chemická "přidaná hodnota" dělá z Nestlé produktů jedovatý koktejl.

+1/−2
1.12.2016 18:18

J39a72r89o11s71l71a65v 20D37o54š46e59k 7619208834394

Co je na palmovém oleji jedovatého?

+5/0
1.12.2016 18:28

P40e66t37r 59V35y46m14ě45t49a53l13í97k 9117427394487

Olej v čokoládě nemá co dělat, to pak není čokokáda.;-)

+2/0
1.12.2016 20:14

T12o73m52á22š 62B13a64u60e35r 5816623150729

Takové Ferrero rve do Nutelly 80% palmového oleje a z jejích milovníků zatím přežili všichni.

0/0
1.12.2016 18:46

J83a41n 19H46o29r75a62k 3224983504

Neco si o tom prectete, nez zacnete davat moudra. S palmafem neni problem ani ohledne zdravi, ani ohledne chemie, ale ohledne likvidaci pralesu ktere hojne ustupuji pred palmovymi sady

0/0
1.12.2016 20:15

P92e67t53e60r 28V67a66ň19u93š24a97n56i86k 4667716766362

a to mam osobne u zadnice :-)

0/0
1.12.2016 21:33

J11a75n 33D53ě82t98á71k 4641214939610

Nestle je teroristicka organizace.

+2/−1
1.12.2016 18:11

Z80d66e76n35e12k 33P59i53r18ů52ž46e92k 9684729677897

Ale jaká poptávky po "zdravých potravinách"? Lidi se přežírají a proto tloustnou. Zdravé je všechno, i bůček - v rozumné míře a frekvenci :-/

+9/0
1.12.2016 18:00

J74o37s53e51f 74D52v48o60ř45á75č96e20k 9682814945165

kdesi jsem četl že nejlepší dieta je když jiš 3tydny jen pečeny buček, že pro telo je to takovy šok že te to nehorazne pročisti, samozřejmně bez pečiva a brambor, proste mastny maso pry po tom strašne rychle hubneš, byla ale řeč o diete ne o zdrave byžive

0/0
1.12.2016 18:04

D72á15š37a 37Ž47a71l53u63d17o28v68á 5835642824645

Jaksi postrádám logiku ve Vašem příspěvku. Poptávka po zdravých potravinách je fakt (teda hlavně "móda"). A lidé netloustnou kvůli množství ale kvůli kvalitě jídla (tím myslím nejen jestli jsou dobře vyrobené, ale též z čeho a co je přimícháno, kolik cukru a tak).

0/−1
1.12.2016 19:05

Z80d24e18n95e37k 66P52i85r38ů27ž25e89k 9364369497837

Logika příspěvku spočívá v tom, že jím všechno, ale tlustý nejsem. Podle vaší terminologie tedy jím i nekvalitní potraviny - hodně sladké nebo hodně "tlusté", ale ne příliš a tehdy, když si o ně tělo řekne. OK?

+2/0
1.12.2016 19:26

J36o56s39e29f 62D44v40o52ř13á82č89e44k 9562834635955

ja chci sladké cukrovinky, a nechci dementní lidi kteři se jich přežírají, kvuli tomu je to tak dobrý, stači používat hlavu ohledne energetického přijmu a vydeje, a nemusime řešit obezitu a snižovani cukru v cukrovinkach

+4/−1
1.12.2016 18:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.