Diskuze

Nejvíce z půllitru mají Svijany, celkově ale s přehledem vede Prazdroj

Velcí pivovarničtí hráči v roce 2015 zvýšili zisky. Daří se ale i malým. Porovnání mezi oběma jinak těžko souměřitelnými skupinami odhaluje údaj, kolik čistého zisku mají z každého uvařeného půllitru. Údaje za právě skončený rok 2016 k dispozici ale ještě nejsou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J86a78n 92U88l13m

6. 1. 2017 19:26

Staropramen prodělal na každým půllitru 5 korun?! 8-o Co je to za podnikání ? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak prosím, vzpomeňte si na ten prastarý vtípek: Pan ředitel Železný, dříve Eisener, si postěžuje panu Kohákovi, dříve Kohnovi: "nebudou mi to věřit, ale ke každému pivu, které prodám, musím připlatit 5 Kč!" Pan Kohák se zamyslí: "tak proč ten kvelb nezavřete?" " Jó, to se jim to řekne, ale z čeho bych byl živ?"

0 0
možnosti

Z uvedené je zřejmé, co ví každý rozumný člověk, privatizovat pivovary,likérky,energetiku, vodovody a kanalizace, tabákový průmysl,radiokomunikace apod. ve vlastnictví státu byla nebetyčná blbost a záměrná zlodějna. Odpadly mi nářky ministrů financí, že chybí prostředky na důchody, různá sociální opatření, zdravotnictví a školství.

0 0
možnosti

To, že státní Budvar má poloviční zisk na půllitr proti Prazdroji (a skoro stejnej nominální zisk jako Svijany při skoro trojnásobném výstavu) je nejlepší argument, kterej máte proti privatizaci? ;-D

0 0
možnosti
MK

Hodně let jsem pil Lobkowicz, předtím to bylo Vysokochlumecké pivo, přejmenovalo se až někdy začátkem devadesátých let po majitelích zámku na Vysokém Chlumci, ke kterému původně pivovar patřil. Když se majitelem zámku stal nový majitel, tak k dobrému pivovaru Lobkowicz přikoupil krachující pivovary a všude se začalo vařit pivo pod jedním názvem, ovšem rozdílné kvality. V roce 2016 jim klesly tržby údajně o 16% oproti předchozímu roku. Teď piji Svijany, ale mají také asi problémy, kupuji deset piv a někdy je z toho některé jako "mydlinky" bez pěny. Pozoruji to již delší dobu a nepřišel sem na to proč, ani po pečlivé prohlídce lahve.

0 0
možnosti
VV

Napiste jim a zeptejte se. Spatne pivo zasadne vracejte. Pred lety mely Svijany problemy s vymyvanim lahvi, ale to je podle mne uz odstranene.

0 0
možnosti
SN

Normalni je nepít a nekouřit.

1 4
možnosti
MK

Normální je nechat každého ať si dělá co uzná sám za vhodné.

0 1
možnosti
PH

P52e11t86r 67H74o32r43á36k

1. 1. 2017 15:42

By mě zajímalo, jak to v té plzni dělají, že jim z 25 korun zůstane tak málo.

2 0
možnosti
RP

Je to napsané v článku ;-).Tohle je hra s čísly, které udělá někdo od stolu jednoduchým propočtem zisk / uvařené pivo...

Nejsou v tom žádné bližší info;-)

1 0
možnosti
KN

Svijany uz davno nejsou, co byvaly :-(

6 0
možnosti
MK

To se dá říct o většině pivovarů, že když vyrostou, není pivo to co bývalo. Ale to neplatí jen v pivovarnictví.

0 0
možnosti
ŠV

Svijany OK, Budvar OK, Plzeň nechápu kdo může pít. Poslední 4-5let piju pivka a speciály z malých pivovarů. Na míle vpředu od standardních piv. R^

3 7
možnosti
DP

Plze� pijou v�t�inou ti,co tomu rozumi

6 0
možnosti
JV

Byl jsem Gambáčovej, ale úroveň šla rapidně dolů. Teď už dvanáct let jsem na Bernardu a G se vyloženě vyhýbám. Svijany byl pro mě strašák. Před nedávnem jsem byl ale v pivovaru a sedm jsem jich po guláši loupnul, ani jsem se neoklepal ;-)

3 0
možnosti
PH

P13e51t24r 13H88o40r61á47k

1. 1. 2017 15:44

Bernardu se obloukem vyhýbám.

1 0
možnosti
KL

neni nad koutske. poctiva desina i dvanactka (4,2 a 5,2). a hlavne vyborne chutna.

1 0
možnosti
VV

Jestli myslite Kout na Sumave, tak to pivo je opravdu dobry. Jen musite bydlet v Tom Koute, nebo jeste v Plzni.

0 0
možnosti
LN

Zrovna nejvyším ziskem z piva bych se nechlubil-znamená to,že cena neodpovídá kvalitě....

2 3
možnosti

Máte pocit, že dvě koruny na půllitr jsou nějakej nadstandardní zisk? Kvalitní musí být suroviny, ale ten rozdíl v zisku je tak malej, že to může bejt stejně dobře daný výrobní (ne)efektivitou.

0 0
možnosti