- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Staropramen prodělal na každým půllitru 5 korun?! Co je to za podnikání ?
Tak prosím, vzpomeňte si na ten prastarý vtípek: Pan ředitel Železný, dříve Eisener, si postěžuje panu Kohákovi, dříve Kohnovi: "nebudou mi to věřit, ale ke každému pivu, které prodám, musím připlatit 5 Kč!" Pan Kohák se zamyslí: "tak proč ten kvelb nezavřete?" " Jó, to se jim to řekne, ale z čeho bych byl živ?"
Z uvedené je zřejmé, co ví každý rozumný člověk, privatizovat pivovary,likérky,energetiku, vodovody a kanalizace, tabákový průmysl,radiokomunikace apod. ve vlastnictví státu byla nebetyčná blbost a záměrná zlodějna. Odpadly mi nářky ministrů financí, že chybí prostředky na důchody, různá sociální opatření, zdravotnictví a školství.
To, že státní Budvar má poloviční zisk na půllitr proti Prazdroji (a skoro stejnej nominální zisk jako Svijany při skoro trojnásobném výstavu) je nejlepší argument, kterej máte proti privatizaci?
Hodně let jsem pil Lobkowicz, předtím to bylo Vysokochlumecké pivo, přejmenovalo se až někdy začátkem devadesátých let po majitelích zámku na Vysokém Chlumci, ke kterému původně pivovar patřil. Když se majitelem zámku stal nový majitel, tak k dobrému pivovaru Lobkowicz přikoupil krachující pivovary a všude se začalo vařit pivo pod jedním názvem, ovšem rozdílné kvality. V roce 2016 jim klesly tržby údajně o 16% oproti předchozímu roku. Teď piji Svijany, ale mají také asi problémy, kupuji deset piv a někdy je z toho některé jako "mydlinky" bez pěny. Pozoruji to již delší dobu a nepřišel sem na to proč, ani po pečlivé prohlídce lahve.
Napiste jim a zeptejte se. Spatne pivo zasadne vracejte. Pred lety mely Svijany problemy s vymyvanim lahvi, ale to je podle mne uz odstranene.
Normalni je nepít a nekouřit.
Normální je nechat každého ať si dělá co uzná sám za vhodné.
By mě zajímalo, jak to v té plzni dělají, že jim z 25 korun zůstane tak málo.
Je to napsané v článku .Tohle je hra s čísly, které udělá někdo od stolu jednoduchým propočtem zisk / uvařené pivo...
Nejsou v tom žádné bližší info
Svijany uz davno nejsou, co byvaly :-(
To se dá říct o většině pivovarů, že když vyrostou, není pivo to co bývalo. Ale to neplatí jen v pivovarnictví.
Svijany OK, Budvar OK, Plzeň nechápu kdo může pít. Poslední 4-5let piju pivka a speciály z malých pivovarů. Na míle vpředu od standardních piv.
Plze� pijou v�t�inou ti,co tomu rozumi
Byl jsem Gambáčovej, ale úroveň šla rapidně dolů. Teď už dvanáct let jsem na Bernardu a G se vyloženě vyhýbám. Svijany byl pro mě strašák. Před nedávnem jsem byl ale v pivovaru a sedm jsem jich po guláši loupnul, ani jsem se neoklepal
neni nad koutske. poctiva desina i dvanactka (4,2 a 5,2). a hlavne vyborne chutna.
Jestli myslite Kout na Sumave, tak to pivo je opravdu dobry. Jen musite bydlet v Tom Koute, nebo jeste v Plzni.
Zrovna nejvyším ziskem z piva bych se nechlubil-znamená to,že cena neodpovídá kvalitě....
Máte pocit, že dvě koruny na půllitr jsou nějakej nadstandardní zisk? Kvalitní musí být suroviny, ale ten rozdíl v zisku je tak malej, že to může bejt stejně dobře daný výrobní (ne)efektivitou.