Diskuse k článku

Suši mistr Kimura získal v aukci rekordního tuňáka za 16 milionů

Japonský majitel sítě suši barů Kijoši Kimura koupil na čtvrteční aukci v Tokiu tuňáka obecného o váze 212 kilogramů za 74,2 milionu jenů (16,3 milionu korun). Informovala o tom agentura AP s tím, že je to druhá nejvyšší částka v historii této tradiční novoroční dražby. Jednalo se zřejmě o poslední aukci na vyhlášeném tokijském trhu Cukidži před jeho přemístěním.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M17a52r68t14i30n 95N35o56v20á66k 6183657739601

.. mně by docela zajímalo, kde za těch pár dní sežene tolik zájemců o své sushi, aby jim mohl z té ryby podávat opravdu "čerstvě chlazené plátky".. jak to jednou zmrazí, tak mu nikdo nebude platit tak přemrštěnou cenu (a že je znát rozdíl mezi čerstvě chlazeným a rozmraženým masem).. fakt nechápu.. kdyby na to měl třeba rok to rozprodat, tak proč ne.. asi na tom neprodělá.. ale mít na to pár dní? možná jen 3-4? 8-o

0/0
6.1.2017 1:38

M98a60r74e26k 12S54y19s48e77l 2721942246536

Vzhledem k tomu, že pan provozuje síť restauraci a že se v Japonsku ji ryby jak u nás veprovy...

+1/0
6.1.2017 18:28

M96a52r20t35i73n 10V78o96j74á82č62e57k 9763947111736

on to má spočítaný 1) neskutečná reklama 2) síť restaurací -jesttli jich má třeba jen 10 tak je to 20kg do každý a to prodá do večera

0/0
6.1.2017 20:13

B56o43h89u82s39l74a16v 97Š21m19a42h65a 8673748944

Jde o to, ze ten tunak na tom trzisti byl raritou..

0/0
5.1.2017 16:57

M18i15c52h37a13l 10K40r44á65s94n62ý 5341775211682

Docela by mě zajímalo z čeho se dělá 100g tuňáková konzerva za 50Kč. Za1Kg/500Kč cca a tady je to 1Kg/76 887Kč tedy 150 x více. To se jako ta konzerva dělá z uhynulých ryb?

+2/0
5.1.2017 16:09

M35i59c17h74a31l 39H15i41r23k32a 4457216240643

Už ta informace v článku, kde píše 4440 Kč za kus, je nějaká divná ... 8-o

0/0
5.1.2017 16:14

M67i23r39e98k 86G54a51j34e66r 5961736259970

Tobude z cinskych tunaku a ne z japonskych ;-).

0/0
5.1.2017 16:16

M34i86c75h50a38l 86M51a82m82r57á91k 4530654139

tak čas od času je potřeba vyčistit stroje na zpracování ryb a naplnit konzervy pro chudší vrstvy.

+1/0
5.1.2017 16:29

M72a38r15t67i87n 26V78o96j80á33č34e89k 9663267101916

500 za kg konzervy není nic levnýho a hlavně ne každý tuňák je premiový kus na zpracování k sushi

0/0
6.1.2017 20:20

K19r11y15š40t79o53f 47L80a17n34í71k 1809830645465

Tam bude tunaka asi tolik jako rumu v pralinkach.

0/0
5.1.2017 19:00

J54o31s51e78f 95R61i39c84h97t29e36r 9166525267473

Odřezky, menší ryby, atd.

0/0
5.1.2017 21:52

L29u35k81á89š 47M90a47r34e32d28a 6891334597638

Myslim, ze se nechcete zajimat o to z ceho se to dela... verte mi neni to nic prijemneho, jen v tichosti prestante konzumovat tunaka v konzerve... zapomente ze existuje...

0/0
6.1.2017 7:18

M96a23r26t85i78n 68V25o47j14á40č78e25k 9173217531476

ale kdepak v makru mají za 400-500 v kusech zmražený kus masa,tak to mě ta konzerva z nějakého ořezového odpadu v podstatě za 500 připadá docela drahá

0/0
6.1.2017 20:18

M94a64r69t14i46n 98K92o26c54i16á95n 9281596151377

Konzervy se dělají z tuňáka zlutoploutveho, ne obecného.

0/0
7.1.2017 6:46

P79e30t53r 32T23á88b65o46r77s14k86ý 6760596681757

Podle všeho už je tuňák za hranicí, aby přežil. Moc dlouhý reprodukční cyklus a moc lidí má rádo suši. Takže ho bude ubývat, cena stoupat a lov bude bezohlednější.

0/0
5.1.2017 16:04

D40a22v77i80d 94Š68t89a58m17b97e29r98a 4402714714956

To bude asi nějaká chyba, ne? Mě to vychází na cca 100,- Kč na gram čistého masa. Tam asi někde lítá jedna nula. ;-D

0/0
5.1.2017 15:58

R86i98c12h98a93r62d 87P40ů57ž38a 9280909100588

tak ta aukce je spíš něco jako charita ;)

+4/0
5.1.2017 16:01

M31i43c57h78a75l 83H49o78r19s68k89y 2712466346930

hlava ploutve vnitřnosti dou pryč tak cena stoupne:-P

0/0
5.1.2017 16:06

J34i73ř15í 17S10c77h56w69a80c77h 8338474328666

ploutve se použijí na afrodiziakum za 10x vyšší cenu ;-)

0/0
6.1.2017 0:16

Najdete na iDNES.cz