Diskuze

Jamie Oliver zavře šest restaurací. Brexit zdražil italské suroviny

Známý kuchař Jamie Oliver zavře šest provozoven ze svého restauračního impéria. Zdůvodňuje to výsledkem referenda o odchodu Velké Británie z Evropské unie, které vedlo k propadu libry a zvýšilo nejistotu na trhu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to prostý blbeček co jen trouchu umí vařit , prodávát knížky a místo aby zlevnil si řekne mě to za 300 procentní nárůst nestojí......pryč s elitami jeho typu

0 0
možnosti

Hmm, jenže ona Libra od Brexitu prakticky nehnula, ve 4. kvartálu pak mírně posílila.

Takže si to můžu zařadit tamtéž jako hlášky že za všecko může (vyber dle libosti).

PS: Jak to bylo? Se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak?

2 2
možnosti
Foto

Buď si děláte srandu, nebo jste naprosto odtržený od reality. Libra klesla o 10%

ke všem měnám, včetně CZK. Libra před Brexitem : 1GBP / 1. 34 Euro, dnes 1 GBP/ 1.18 Euro. Ten, kdo dostává plat v GBP, který mu zaměstnavatel posílá v Eurech by mohl vyprávět. Tedy lépe řečeno, právě vypráví.

0 0
možnosti

Jamie se už okoukal a proč platit dvojnásobek ceny jídla v jiné restauraci?

0 2
možnosti

J82i92ř77í 82J31i91r85s74a

7. 1. 2017 15:49

Při těch cenách ho určitě dopad kurzu rozhodí. Je to spíš naopak. Pro turisty levnější, takže oslabení libry spis výhoda.

1 0
možnosti

J36a68n 68K62r43u61p69k43a

7. 1. 2017 14:25

Brexit de jure zatím nenastal. Vykládat, jak se daří ekonomice po Brexitu je logický nonsens. Hodnotit budeme moci až teprve skutečně Britové odejdou z EU.

5 2
možnosti
Foto

Brexit vlastně ještě nezačal . Je docela možné , že někteří investoři spekulují , že ani nezačne . Možná bude lepší , si tyto články přečíst ještě jednou , vícekrát . Po podepání článku č.50 , po dokončení, podepsání smlouvy o odstoupení , po dojednání, podepsání dalších stovek bilaterálních smluv o pohybu lidí , obchodu , clech , ...... . Moc nevěřím tomu , že těsně za hranicí se rozkládá RÁJ.

2 0
možnosti

Problém je, že se v těch restauracích nedá jíst. On hřeší na jméno. Konkrétně ta v Liverpoolu je obyčejná jídelna bez pořádné obsluhy. Ve srovnání s jinými restauracemi v centru je to k smíchu. Spíš bych hledal důvody tam.

5 0
možnosti

3000 jídel týdne na jednu restauraci? To je slušná porce.

0 0
možnosti

Lže, jako když tiskne. Jednak kurz libry se houpal daleko podstatněji i v minulých létech a na to, aby se muselo podstatně zdražit jeho (velmi, velmi drahé jídlo) změna ceny surovin i o 10% nemůže mít sebemenší vliv. Jen hrubý příklad, o kolik zdraží u nás suroviny na svíčkovou (maso), pokud se zdraží cena masa za kilogram dejme tomu ze 150 na 200 (a to přeháním). Masa na porci připadne asi 10 deka. Tedy cena masa v porci se zvedne o 5 korun. To nikdo nepřežije zvýšení ceny jídla ze 120 na 125 korun?

5 0
možnosti

P32e56t13r 51B92r79o11ž

7. 1. 2017 14:32

Psal jsem něco podobného níže a dostal jsem za to titul "gaučového odborníka" ;-D

Někteří si zřejmě myslí, že suroviny tvoří 90% ceny jídla...

a nájem, energie, lidi a zejména velký zisk pramenící z jeho jména - to se v ceně nijak neprojevuje ;-)

1 0
možnosti