Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Francouzští šéfkuchaři objevují černý česnek, pátou chuť z Japonska

Na talíři má tento poklad barvy uhlí s vláčnou texturou čím překvapit. Ve městě Billom v centrální části Francie začíná první producent francouzského černého česneku oblíbeného v Asii získávat pozornost gastronomických odborníků a šéfkuchařů, píše agentura AFP.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H33a34n21a 39P46r48o13k77o69p66o44v10á 8799790193431

Vaření je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

"Česnek se bude pomalu vařit čtyři až šest týdnů za přesné vlhkosti a teploty, které jsou uchovávány v tajnosti."

Tak bod varu je daný a přesnou vlhkost tělesa ponořeného do kapaliny bych si taky troufla uhodnout - tak jaképak tajnosti? Leda snad, že se ten česnek nevaří - a autorovi ČTK takové nuance tak trochu unikají... :-/

+6/0
19.1.2017 0:12

V21i22k75t71o53r 84W92o62l88f 8232818433736

100 °C platí jen pro normální atmosférický tlak. Když ho snížíte nebo zvýšíte, můžete s teplotou varu pěkně zahýbat. Viz papiňák.

0/0
24.1.2017 16:24

H12a18n36a 60P59r54o54k52o56p43o43v23á 8189830403981

Ano, jistě, to jsem nepovažovala za nutné rozvádět, protože jednak to je (snad :-) dostatečně známo a jednak to samo neřeší nadhozenou otázku - tak teď ještě jak s tou vlhkostí...? ;-)

0/0
24.1.2017 16:36

V87o78j57t48ě19c89h 18K28a41š28t47á41n58e50k 4333654699131

Pátá chuť je přeci UMAMI!

+1/0
18.1.2017 20:21

T67o58m18á48š 30K35a63p89l63a77n 8413579453103

více číst, méně psát.

(ale stejně to mají blbě napsané)

+1/0
18.1.2017 21:42

A61n62t10o43n34í94n 64S21e98b17e29r40a 7173238930169

Jo uMamy to vždy chutná ;-D

+9/0
18.1.2017 22:13







Najdete na iDNES.cz