- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pro Korejce je zřejmě jižní Morava levnější destinací, než rakouský Burgenland. Produkce prakticky shodná, velkoobjemové odrůdy s vtíravými aromy, jako třeba muškát, to těm začátečníkům dost imponuje.
vzhledem ke stavu plusu a minusu u jednotlivych prispevku je celkem zrejme, ze clanek o moravskych vinech slouzi hlavne moravakum k leceni komplexu s prazaku, zatimco prazaky to nezajima, protoze na trhu je nepreberne mnozstvi kvalitnich vin ze zemi, kde je vyskyt patoku statisticky mnohem nizsi, takze proc riskovat, ze se z neho nejaky moravak pokusi udelat hejla v blahovem domneni, ze si toho prazak nevsimne.
Ja sel do diskuze se docist nadsene ohlasy ze zdarile propagace a misto toho se dovidam, ze jihomoravaci jsou pekni vykuci.
a dozvidate se to prave od moravaku, kteri jsou na to dokonce ve sve hlouposti hrdi ;)
u nás se pije převážně moravské víno, ono když na tu Moravu zajedete a dáte se s tamními vinaři do řeči, aniž byste se snažil ze sebe dělat hogo fogo znalce, tak zjistíte spoustu věcí a taky se na vás dívají trochu jinak, byť pocházíte od Prahy... já na moravské víno nedám dopustit, i když někdy mi přijde, že dělají zbytečně moc suchých, ačkoli to není nezbytně nutné (dávám přednost sladším vínům)
Taky mám raději sladší... Loni na výletě ve Valdicích (byla ochutnávka) jsem si dala Tři grácie rosé. Velmi dobré. Já vína ze zásady dělím na "chutná", "nechutná", "nedá se pít". A značka je mi úplně fuk!
Z Prazaku SI klidne delejte legraci. Moravske vino jsem prestal kupovat davno. Kupuji SI Chile, Zeland, Francii, Italii apod. a nejaky vychcandirove z Moravy mi muzou vlezt na hrb. To vsechno proto, co se mi pokouseli nalit Do chrtanu. I kdyz obcas udelam vyjimku, Ted jsem Mel vynikajici alibernet barrique od Manaka, r.2011, no ale stal 300.
My tu na Moravě máme 3 kvalitativní druhy vín:
1. Dá sa
2. Nedá sa
3. Dá sa Pražákům
Zajímalo by mě, který z nich putuje do Koreje...
Když jsem tuhle trapárnu slyšel po dvacátý, tak jsme přestali s bandou jezdit po sklípkách a ve firmě ukončili různé degustace aj. Čas od času se ještě některá z firem ozvem ozve, holt 400 lidí v jedné vlně je dobrý výdělek, ale když se zmíním, že v jejich nejsvětějším koutu světa kde nikdo jiný nepije nic než víno nám vždycky nějaký jouda nezapomněl připomenout, že jsme z Prahy a tak kdo ví jak to bude s kvalitou, tak další půl rok nikdo nevolal.
Dobre Nech len chodia. Dúfam, že im lejú z toho suda pre Kórejcov a nie zo suda pre domácich