Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Michelin rozdal v Praze tři hvězdy a sedm Bibů za cenově dostupné menu

Michelinův průvodce zveřejnil letošní prestižní ocenění za výjimečné kulinářské přínosy. Z českých restaurací obdržely michelinskou hvězdu tři restaurace: Alcron, La Degustation Bohême Bourgeoise a Field. Dalších sedm českých restaurací získalo ocenění Bib Gourmand, poprvé se z něj radují v karlínské Esce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P21e21t86r 44S51o91v71a 9256188226349

k milosrdnejm sme chodili na pivo a vybornou tlacu.zlaty 90ty...

+1/0
11.3.2017 14:01

T13o27m11á28š 82J34a26n57í27r62e89k 8670367456809

Mno, jak znam tyhle "nobl" restaurace, tak bych se tam asi nenajedl. Mam rad restaurace, kde proste prijdu, protoze mam hlad a dobre se najim. A ne prijit na kaficko za tri stovky, k tomu nejaky hloupy zakusek nebo jednohubku na taliri s necim malym neidentifikovatelnym uprostred za dva litry. To jsou takove ty jakoze "bohemske" restaurace, kde chodi jakoze intelektualove, filozofove, hipsteri a podobne zkrachovale existence .... proste takova ta nadrazka pro snoby .....

Uz jenom ty fotky interieru me vyslovene odpuzujou, ze bych do takove knajpy rozhodne nesel. Zadne soukromi, zadna intimita ... dvacet stolu pohazenych na 40ti metrech ctverecnich. Nejake jakoze moderni "umeni" na stenach, cili vysloveny hnus. Absolutne sterilni prostredi bez nadechu nejakeho designu nebo soudnosti, poplatne kdejakemu komunistickemu nadraznimu prasecaku z devadesatych let. Interier musi byt nejakym zpusobem osobni, rozdeleny prepazkama, protoze me absolutne nezajima, co zere a keca clovek o 4 stoly za mnou ... kdyz budu chtit neco takoveho, tak si zajdu do tacovky na menicko za 59,- a ne do michelinske restaurace ....

+1/−5
10.3.2017 0:37

K90a79r33e50l 48J41u12r46d32a 6809131758808

Jak rekla moje pritelkyne. To nema cenu cist to je idiot. Az navstivite alespon 10 takovych restauraci tak se vyjadrujte. A jenom na okraj neznam v Cechach restauraci kde stoji kava 300 kc

+2/0
13.3.2017 21:41

K28a46r34e68l 89J80u61r42d84a 6709931138698

To je fakt blabol. Napr. kde by na to Vami uvadeni filosofove vzali?

0/0
13.3.2017 21:43

J40i33r49i 30D52o60m98i69n11i91k 1911678731910

Alcron je absolutní špička už dlouho, rád jsem tam chodíval už za komunistů a je to tam více, než skvělé dodnes. Nikdy jsem tam nelitoval jediné koruny. Fantazie....

Před rokem, bez vědomí toho, že je to Pohlreichova restaurace jsem zašel v poledne i do "jeho" Imperialu, měli jsme s manželkou štěstí , že se uvolnil stůl pro dva. Ani jsme nevěděli, že je to Imperial, šli jsme okolo, vypadala dobře a tak jsme zašli. A byli jsme oba nadšení. To, že je to Pohlreichova restaurace jsem zjistil až po jídle a podle toho, že se tam objevil osobně mezi hosty a namátkově se ptal, jak jsou spokojení. Později jsem byl, už s vědomím, že je jeho i v jeho druhé restauraci Divinis, která získala BIB, ale tam už jsem tolik nadšený nebyl. Ale každý má jiná měřítka a jiné priority.

0/0
9.3.2017 12:14
Foto

M11i79r77o46s78l57a44v 39S79t38e30i77n54e82r 6488164193385

Restaurace si může nastavit ceny, jak si myslí, že to zvládne. Při určité kvalitě a prostředí jim trh sám potvrdí, zda to nastavili správně, nebo ne.

Příliš nízké ceny za velké porce jsou na začátku dobrý důvod, aby se jim lokál brzo naplnil. Teprve když získají dostatečně štamgastů, mohou tu a nam se slzou v oku prohlásit, že na to doplácejí a že musí cenu maličko zvýšit.

Jakékoliv zvyšování cen se v poloprázdném hostinci neprojeví jinak, než že bude ještě prázdnější. Takže pořadí, v jakém se zvyšují ceny, je neúprosně dáno.

Restaurace, kde se vaří jako v kantýně, mají své oprávnění, pokud v jejich okolí je dost zaměstnanců, kteří si přejí mít teplý oběd. Musí však kantýnské kvalitě přiřadit i kantýnskou cenu. Večer však je třeba vyhýbat se kantýnské atmosféře, lidé si večer chtějí posedět a pokecat v příjemné, nestresové atmosféře.

Denní a večerní menu musí pak být přizpůsobeno přání hostů, nemůže to být celý den totéž. Pak se mohou lišit i ceny a obsluha. V poledne hotovky, večer pak čerstvě na objednávku připravené a opečované jídlo s více přílohami.

+2/−1
8.3.2017 19:37

P46a77v11e78l 95N11o37v52á76k 4203278545421

To je samozřejmě nesmysl. Koncept restaurace a tedy i ceny se musí stanovit předem. Restauraci si pak najdou ti, kterým to vyhovuje. A ne že nalákam klienty na nízkou cenu a pak je začnu ztrácet kvůli jejímu zvýšení. To je stejně jako bych řekl, je nalákam nejdřív na vepro knedlo a pak začnu postupně měnit menu na italskou restauraci a budu doufat, že si zvyknou.

0/0
9.3.2017 6:09

J11i26r87k59a 61K16o33c24m55a35n 3118524214

Komu je to vlastně určené, ten článek? Nejspíš bohatým snobům. Takže snobové, chcete - li být opravdu inn, zajeďte si radši do Monte Carla než do Karlína, vedle kasína je tam pro Vás hotýlek co těch hvězd má nejspíš víc.

0/−5
8.3.2017 19:30

J98i74ř15í 25O31u93k82r62o31p94e90c 5320828753189

Nevím, proč by se lidi nemohli chtít jít kvalitně najíst. V některém případě si dopřát i nějaký ten kulinářský zážitek. Například restaurace, které drží ocenění Bib jsou cenově dostupné pro širokou veřejnost pro občasnou návštěvu (nikoli pravidelnou). Oslava narozenin, romantická večeře apod...

0/0
8.3.2017 23:11

K36a80r33e22l 35J94u29r61d66a 6329851988848

Nevite o cem mluvite :-(

0/0
10.3.2017 6:59

P24e89t52r 10V35r84á11n62a 7464607882323

Kdo určuje a podle čeho, co je rozumná cena?

0/0
8.3.2017 17:13

P71a78v79e30l 96O37b77d39r24ž86á73l11e88k 6276254798232

Tuším, že hranice je 30€ nebo 35€ podle nějakého Michelinského standartu.

0/0
8.3.2017 22:12
Foto

M48i91l44o94š 96H48o40v51o89r95k97a 2730553896297

mnam

0/0
8.3.2017 16:46

P44e88t62r 25S48t41e68j94s17k68a69l 3369258514216

Barum ma taky nejake hvezdy? Pocitam, ze tam by to mohlo byt levnejsi?

0/0
8.3.2017 16:26

M18i68l31a49n 96R67o53m36a73n40o49v77s16k41ý 8795646686965

ESCE úspěch přeji. Když to přeženu - tři hvězdy si zaslouží jenom ten jejich chléb. R^R^R^

0/−1
8.3.2017 11:27

M54i66l98o63š 10B40r80a78d96í37k 3356379227248

Mimo Prahu se Michelinci nedostali. Asi se bojí, že zbytek republiky je Asie.

+6/0
8.3.2017 11:07

K10a78r87e38l 52N16o91v60á89č61e88k 5841985629626

Super jídlo vyhledávám, ale tohle udělování ocenění mi začíná připadat divné. Je to moc neměnné a třeba Field dostal vloni Michelinskou hvězdu pomalu dříve, než ho pořádně rozběhli. Příjde mi to, jako by někdo z Paříže zavolal někomu z Prahy a zeptal se ho, jak to tady vypadá a ten někdo pochválí své kamarády (i když uznávám, že všechny uvedené restaurace vaří hodně dobře).

+3/0
8.3.2017 9:05

M62a37r13e11k 39K70a83l22i53n68a 3899674285708

Field dostal hvězdu 8 měsíců po otevření... To se někdy stává, pro restauraci ve střední Evropě je to velké vyznamenání... A buďte si jist, že s ohledem na to, jak jsou na náš region komisaři stále extrémně přísní, že tam byli min. 5x a vše muselo být zcela dokonalé...

0/−2
8.3.2017 9:07

J26a11k46o27b 34F76o36r52m51a22n 7629149920

Som najprv čítal...7 blbů :D

+15/0
8.3.2017 6:06

D75a46n74i24e41l 28Ř26e43h98á31č35e82k 5527253661447

To vyjde na stejno... ;-D

+1/0
8.3.2017 7:53

P68e62t47r 73Š89i72r60l 2529666734843

Jak se má z těch malých porcí Manža nadlabnout

+2/0
8.3.2017 6:01

T35o19m84á90š 48K34r77a18u74s 6776536584

5x 5 chodů a je to

0/0
9.3.2017 12:24

D49u12s36a26n 78K20r44i81v61s69k18y 7814595247403

VKalina je silenec. Milujte si ho jak chcete

+2/0
8.3.2017 3:55

P12a12v84e32l 57S66o42b90o33t24k40a 5860574

Dát 3000 za večeři si může dovolit prakticky každý.

Horší je, pokud to musíte násobit pěti (bez manželky a dětí by vám nechutnalo).

Ale už když jsme u těch 3000Kč, tak je to velká výzva - za ty peníze už se dají nakoupit hodně dobré suroviny a i ten čas vám to zaplatí který se u sporáku motáte.

Takže ano, se slečnou nebo obchodním partnerem, udělat dojem, pozvat a zaplatit...

ALE

i tady je velká otázka jestli větší dojem neuděláte když se vám takhle podaří připravit večeři doma.

Pokud nemáte volčové ruce ;-D

+9/0
8.3.2017 2:57

L74u17k90á65š 24Š13l97e71h62o56f81e41r 1313919335649

To se dost pletete, jidla na urovni Fieldu mozna nejaky velmi zrucny domaci kuchar pripravi, ale ani nahodou to nebude financne vyhodnejsi. Uz jen cas straveny shanenim surovin... Ale dojem na slecnu urcite udelate, to ano ;-)

0/0
8.3.2017 8:50

M11a12r41e34k 92K74a15l89i55n95a 3919164215138

Ani je nepřipravíte, nebudete táhnout něco 20 hodin na omáčku, nebudete mít doma vybavení, se kterým by všechny technické postupy šly udělat...

+3/−2
8.3.2017 9:06

P12a47v33e85l 17S53o77b52o66t55k25a 5680494

No a pak se divte, že ty jejich gumy jsou tak drahý.

+8/0
8.3.2017 2:51

J55a12r89o35s73l18a35v 32M21o98u62č63k98a 3127117198289

Jakožto milovník dobrého jídla z toho mám velkou radost. Až příště přijedu do Prahy tak určitě vyzkouším některou z těch Bibo restaurací. V La Bottega jsem už byl.

+1/0
8.3.2017 0:22
Foto

A21l90b60e59r54t 44P18ě44n84i79č86k57a 2440848185347

V pár Michelin hvězdných restauracích jsem večeřel, ať už na svoje nebo firemní náklady, kde opravdu nešlo vůbec o peníze. ALE nejlepší jídlo je stejně úplně někde jinde, kam Michelin nikdy nezavítá ;-)

+15/0
7.3.2017 23:51

J35a58n 86N65o69v27á97k 6844794

Př.?

+1/0
8.3.2017 0:57

J89i48ř70í 31Š17v50a75g43r 3488440345186

Doma.

+6/0
8.3.2017 1:37
Foto

M88i11r67o81s90l88a38v 47S74t75e23i54n39e73r 6538244523585

Za mého mládí bývaly vyhláčené restaurace mimo Prahu, na dálkových tazích. Typická hříšná restaurace bývala na Zbraslavi, tamější hostinský měl plný sklad pumpiček a rezervních kol, které dostal místo zaplacení. Jezdívali tam papaláši užívat se svými jinde vdanými sekretářkami.

Zachována je anekdota o panu Kopeckém, který to z Barandova neměl ani moc daleko.

Prý po delším mejdanu přistoupil vrchní s prosbou, aby panstvo zaplatilo, že se mění směna. Kopecký prý zjistil, že si zapomněl vzít peněženku, ale měl báječný nápad: "pane vrchní, přineste nám ještě mísu ústřic a držte mi palec, aby tam byla perla- tou vám ten účet lehko zaplatím".

Jiná slavná restaurace byla na hradecké silnici, tam se servírovalo v kotlíku a jídelní lístek byl plný fantastických názvů- třeba šusterka ševce Potěha nebo podkůvka z kapra Pepy, což mnohé podřadné pajzly napodobovaly.

0/0
8.3.2017 19:53

J93a92n 74N79o63v94á47k 6224764

Já zbožňuji lanýžovou omáčku... a jehněčí kotletky (ano, v tomto pořadí) v La Bottega Bistroteka na Dlouhé v Praze. Pak konfitovanou kachnu se zelím v restauraci Konfit v Brně. Ale vrchol je cheeseburger s chilli navíc v okénku M Burger kousek od Svoboďáku. To je prostě vrchol !!!

+2/−5
7.3.2017 23:40

D38a20n24i95e50l83a 26H46i56l28d83e78b37r68a47n15d24t35o26v91á 4430960611894

Těžko říct, jak to myslíte vy, ale když si vzpomenu na ty vyhladovělé chvilky po půlnoci po mnoha hodinách courání městem, tak ano, míra blaha z cheeseburgru je neporovnatelná s ničím. :-D

+3/0
8.3.2017 8:45

T89o49m40á42š 19T47a72t43í77č22e10k 5370592780728

;-D;-D;-DR^

0/0
8.3.2017 14:24

P69e23t37r 95M94a68l78í66k 2341375731486

Fandím dobrému jídlu a kuchyni, a i se sám se pokouším něco vylepšit doma. Určitě dát 3000,- za večěři/oběd je nadstandard, ale určitě bych to chtěl aspoň zkusit (bohužel do Prahy téměř nejezdím) jen abych si udělal představu, jestli to je opravdu takový rozdíl. A Karpíška jsem sledoval v TV pravidelně, vždy se mi líbil a ten úspěch mu přeji.

0/0
7.3.2017 22:21
Foto

Š69t31ě30p43á40n 58B33i16n10k52o 3826364193556

Ve Fieldu tolik za večeři, nedej bože oběd, rozhodně nedáte, nebojte.

+1/0
7.3.2017 22:23

M49a10r24e67k 20K54a44l61i55n78a 3169114655318

Ve dvou... Ideální skladba pro nás je na osobu 2x předkrm, 1x hlavní chod, 1 x dezert. To už je opulentní hostina za 1500 / os. Lahev vína (dobrého) od 800,-

0/−3
7.3.2017 22:25
Foto

Š20t82ě15p15á44n 97B12i22n56k78o 3696774363726

Přesně tak......

0/0
7.3.2017 22:31

P71e27t39r 10M85a49l28í77k 2511655261296

Možná hloupý dotaz, jsou tam nutné rezervace předem, třeba na ten oběd ?

0/0
7.3.2017 22:27

M13a17r75e50k 36K38a92l12i94n26a 3469764915208

Na večeře aspoň týden dopředu, na oběd je to lepší... Někdy se stane, že když zavoláte, jeden stůl bude volný, třeba na půl druhou... Ale je určitě lepší zavolat...

0/−1
7.3.2017 22:31
Foto

Š52t37ě52p45á97n 41B28i70n88k37o 3486154253256

Na oběd nevím, na večeři určitě. I když si tedy nejsem jistý, že to není "uměle tlačeno". Stalo se nám, že jsme jednou volali na poslední chvíli a samozřejmě "bez šance". Ale vzali si číslo, že kdyby se náhodou něco uvolnilo......... A ono se "uvolnilo", ale když jsme tam večer byli, nemálo stolů bylo volných, takže možná jenom strategie....

0/0
7.3.2017 22:33

M12a41r41e49k 88K25a93l94i46n16a 3519404845348

Ve Fieldu večer bez rezervace určitě ne a neriskoval bych ani poledne, většinou je zcela plno... Restaurace má jen cca 50 míst...

0/−1
7.3.2017 22:36
Foto

Š77t55ě79p62á17n 74B95i90n35k15o 3666844113426

Já vím, jenom popisuju, co se nám stalo....

0/0
7.3.2017 22:41

J27a47r12o31s23l76a10v 63V83a96c87e75k 1262572902466

Tak ve dvou uplně v pohodě. Spíš víc, když si vyberete nějaké překvapení.

0/0
7.3.2017 23:58

M93a67r56e92k 92K43a57l85i97n49a 3299204165368

Karpíšek v TV nevařil, to byl Kašpárek... I Brně, Ostravě, Olomouci, Karlových Varech, Táboře, Mariánských Lázních, Plzni, jsou podniky, které určitě stojí za návštěvu, mám osobní zkušenost... Kam to máte blízko, třeba se Vám nějaký tip bude líbit...

0/−1
7.3.2017 22:24

P81e13t24r 61M76a97l13í30k 2271175331236

Ježíši, pravda Kašpárek. Jsem z Valaška, takže nejblíže Zlín, ValMez, Rožnov, z větších měst Olomouc/Ostrava.

0/0
7.3.2017 22:29

M70a81r73e41k 58K48a10l87i21n98a 3379174485838

V dosahu máte několik skvělých podniků... Fieldu je stylem podobná Entreé v Olomouci - krásný podnik skvělé inovativní jídlo... Pak Miura v Čeladné - neskutečně moderní interpretace valašské kuchyně... V OStravě se super vaří v restauraci Na Hradbách...

+2/0
7.3.2017 22:35

P88e26t33r 72M57a88l56í57k 2241835611636

Díky, naplánuji nákupy v Ostravě/Olomouci (pro ženu, nějaký ten svetřík přetrpím) a pak "pojedeme" po mém ;-D

+1/0
7.3.2017 22:38

M80a91r43e72k 49K48a68l78i71n75a 3219654905808

Pro mě pořadí: 1. Enreé 2. Miura 3. Na Hradbách. Takže radši Olmík...

0/0
7.3.2017 22:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.