- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Uzené je slané, protože se potírá uzenářskou solí. Udírnu to nevidělo ani na obrázku.
Škoda, že se zrušily normy z let před 1989, tehdy byly baše potraviny mnohem kvalitnější i než tehdejší v Německu, jen je Ti naši neuměli zabalit, aby to pěkně vypadalo.
Nemuzu souhlasit, nemecke potraviny, alespon ty co se k nam dostali, byly mnohem kvalitnejsi a zaroven mnohem bezpecnejsi, zvlaste hygienicky...
To co je faktem, ze u nas jsme neumeli vyrabet a ani jsme nedovazeli ruzna dochucovadla a nepouzivali se, take je pravda, ze jsme o 25 let dal a tak i na zapade sla kvalita dolu a to nemluvim o odpadu co se dela pro vychodni trhy...
Co se tyce soli, tak ta s tim moc nesouvisi, ale je pravdou, ze se dnes soli neskutecne, lide jsou dokonce na to i zvykly...
Nejlepší je dělat si vše sám ze základních potravin. Dneska nelze ničemu věřit, hlavně kvalitě potravin!!
A vsechno si pestovat sam. Dum si stavet sam, auto si postavit sam, slepak si vyoperovat sam, ...
Dneska se totiz neda verit ani tem zakladnim potravinam
Jednoduchá matematika. U dětí tvoří voda 80% tělesné hmotnosti u starého člověka 40%. A můžete hádat, čím je voda nahrazena...
..další Iniciativa....Za chvíli se budu bát vystrčit nos z baráku
To má být nějaká novinka? Kupovanou uzeninu dám do pusy párkrát do roka. Pořád nechápu ty řady u pultu s uzeninami. Možná proto máme taky prvenství v rakovině tlustého střeva. A co se týče těch snídaňových mixů, které se dle obalu snaží tvářit děsně zdravě...Nic než cukr, sůl, aromata, ochucovadla...Není nad obyčejné vločky. Přitom jsou nejlevnější.
Chtěl jsem dát plus, než jsem dočetl k vločkám. Nic proti nim, ale že by nad ně nebylo?
Problém je v tom, že průmyslově vyrábené výrobky jsou přesolené ... a také přeslazené.
Podle VŠCHT a testu uzenin, které prováděli tuším, u salámu vysočina nesplnil deklarovaný a mizernou vyhláškou daný obsah masa výrobek Kosteleckých uzenin jistého slovenského agenta Bureše a kupodivu tento salám byl zároveň nejslanější.
Jinak řečeno, když vyrábíte a na trh dodáváte svinstvo tak ho musíte osolit, aby se to vůbec podařilo prodat a o tom to je. Dokud tu budou padělatelé potravin jako soudruh Babiš a dokud budou mít podporu , lidí jejich svinstva budou kupovat budou je tito solit, oni bohatnout a vy co ta svinstva konzumujete chudnout a zhoršovat si zdraví.
Ale já vím fšici kradnů a ANO bude lépe. Zkrátka kde není z hůry dáno nelze čekat přemýšlení. Přesoleným koblihám zdar.
Viz http://blog.aktualne.cz/blogy/margit-slimakova.php?itemid=28786 devátý bod.
Tím neříkám, že tyto vysoce průmyslově zpracované potraviny jsou dobré pro zdraví, v soli jako takové však ta nezdravost nespočívá.
Nejčastější příčinou vysokého krevního tlaku v ČR je nadměrná konzumace soli, respektive přesněji nadměrná konzumace průmyslově vyráběných potravin s vysokým obsahem sodíku a naopak deficit hořčíku a draslíku. Toto přímo vede k vzniku hypertenze a závažným problémům s elasticitou cév.
Mám známého, který to v 70 dotáhl k těžké cukrovce, přišel o nohu , má x násobný bypass ucpávají se mu cévy a přitom solí tak, že by se mu vyplatili vlastní solné doly , nejoblíbenější jídlo, solný roztok, kterému říká polévka a pak brambory se solí vysvětlit se mu to nedá tak to jeho rodin zkusila přes doktora , když byl v nemocnici obrátili se na primáře co s tím, on se usmál a pozval je na prohlídku oddělení před pokojem se mrkl kolik pacientů tam je s a pan primář provedl názornou ukázku prošli oddělení a u 7 z 10 pacientů, kteří měli stejný nebo podobný problém se solí ve stolku zabavili soukromou slánku
Udivuje mne, jak různí experti objevují to, co je již dávno zjevné. Potraviny jsou plné nejrůznějších svinstev, která v nich jsou jen proto, aby výrobci ušetřili. Bohužel základním prohřeškem je to, že jsou potraviny přeslazené a přesolené, jenže to je jasné každému, kdo sleduje složení. Tak nevím kde byli tito experti doteď schováni.