Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čtvrt století s Big Macem. McDonald’s byl ze začátku pro Čechy drahý

McDonald’s je symbol, ať už kdysi obdivovaného západního životního stylu nebo nezdravého stravování a zkaženého kapitalismu. U Čechů mu to během 25 let pomáhalo i škodilo. Řetězci s rychlým občerstvením se však daří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S25t33a97n81i23s45l84a54v 92S77r37b22a 4905104308914

McDonald nebyl pro Čech jen drahý, ono to byl i výraz luxusu. magistrát dokonce před McDonaldem nechal postavit štafl pro taxíky. Jako byl před hotelem Intercontinental. A to je na tom to úsměvné.

+2/0
20.3.2017 10:19

L62u28d59v78í69k 32G77a11j78d37o55š74í94k 2405243894252

"...Následovalo zpomalení, nebo dokonce pokles. Paradoxně se tak stalo v době, kterou lze označit za burgerovou renesanci. Po celém Česku se začaly hromadně rodit malé hamburgrárny..."

.

Proč PARADOXNĚ? Snad je to logické. Když někdo konečně lidem začal ukazovat, jak má vypadat a chutnat hamburger, začali chápat, co to je u Mekáče za hnus.

+3/−2
20.3.2017 9:22

M52i72c24h64a54e28l48a 58V33a86r72c29l45o96v70á 4872634912243

Skvělá fotka. Škoda, jen, že nemají bílé přilby a dlouhé pendreky.;-D

+1/0
20.3.2017 9:07

V53l48a81d64i53m37í58r 45R43e16t27t46i12n42g80e76r 5205146485885

Jo jo, to otevření mekáče pamatují. Praha pro mě z okresního města byla vždy něco extra. Takže návštěva buface u Koruny se skrytými asocialy co vám snědli párek, když jste se otočili to hostila. Takže dojem venkovanka, špína, moc lidí, hluk a socky. A najednou západní bufac, cisto, světlo, ji se v sedě. No akorát ten hamburger nebyl k jídlu. Tucnej, sladkej a ještě drahej.

+1/0
20.3.2017 8:30
Foto

P13a94u33l 50J82a28r77o91s 2633358390

Ono se tomu rika fastfood jen proto,ze kdo nekdy cestoval po USA,tak asi vi,ze ty vzdalenosti jsou sakra rozdilnejsi,nez tady v Evrope.kdyz mas cestovat autem k svemu cili,tak musis na dalnici ridit hodne hodin,takze zastavit nekde v restauraci a objednat si jidlo a cekat na zaplaceni trva dlouho.Kdyz ovsem potrebujes rychle pokracovat,tak je lepe zastavit a vzit si ten hamburger do auta a jed dal..K tomu vlastne ty fastfood vznikly...Jinak tam chodit,jak nekteri tady na jidlo jen,ze to tady otevreli ? blbost...i kdyz mne osobne to obcas chutna.

+1/0
20.3.2017 8:30

M96a68r35t35i33n 37V29o75k81a88s 9742218989873

Fastfood jím tak ob měsíc. Prostě na ten junk food občas dostanu chuť. Do McD jsem tedy asi tak 5x do roka zašel. Chutnalo mi to, i když bych to častěji asi nemohl. Od té doby, co jsem ochutnal hambáč v Burger King, chodím raději tam. Maso je tam lepší a je ho víc. Ceny sice vyšší, ale při mé konzumaci jsou to asi 3 stovky ročně. McD se hodně zlepšil v kávě. Ta byla v roce 1992 naprosto nepitelná, nyní patří k tomu lepšímu co je na trhu.

Lidi by si měli uvědomit, že tyhle podniky by měly být využívány spíše jako alternativa stánku s klobásou nebo vlašáku s rohlikem než jako náhrada restaurace či domácího vaření.

+9/0
20.3.2017 7:29

P52e66t12r 97P93e38t16r 6863802198143

Tady kazdej diskutujici byl v Mc jednou v zivote a to omylem. Kupuje jen bio potraviny primo od farmaru, zasadne nepouziva zadne nahrazky a kouka jen na filmy pro intelektualy...ale pritom babovresky mely rekordni navstevnost, nejprodavanejsi potraviny jsou smejdy nebo polotovary a fastfoody praskaji ve svech.

Z toho se daji vyvodit jen dve moznosti - bud na idnes chodi diskutovat hornich 10 tisic lidi nebo tu valna vetsina lidi keca.

+15/−4
20.3.2017 1:59

E59d77a 69D29r86á74b26e65k 7249632213727

s tím zoufalým servisem co tam předvádí, specielně KFC, naprosto nevyškolená obsluha, netuší co je v nabídce (byl jsem tam prvně tak jsem se ptal) se vůbec nedivím. V McDonalds jsem byl asi třikrát (jednou na hranolky a dvakrát na zmrzlinu) a myslím že to bylo taky už naposled, cena neodpovídá kvalitě a to ani přibližně

0/−1
20.3.2017 23:22

M44i21c50h84a80l 21M68i37l22l44e75r 9716282899482

krindapana, vzdyt je to fast food a ne nejaka michelinsko-hvezdickova restaurace!

U mekace je dulezita rychla obsluha a mezinarodni standard, takze napr. turista treba i z jineho statu vi, co muze ocekavat, kdyz si chce zaskocit na rychle jidlo cestou.

Na okraj: kdyz chci zmrzlinu, zasadne si k tomu nevyberu mekac! A naopak kafe maji dobre.

0/0
2.5.2017 7:37

H95a33n40a 13Z40u29n48o51v28á 7254256135286

Když se to otevíralo, rozhodně mě nenapadlo, že tam budu po vysoké z nouze pracovat :-D Ale co, taky zkušenost.

+2/0
20.3.2017 1:13

P70a86v52e48l 86K30r93o93u45p95a 4383928890502

Od té doby co se zavedli to jejich nesmyslné čekání, jako na poště jde rychlost tu tam. Včera jsem si dal 2x BigMac a čekal jsem 20 minut. Minulý týden jsem to měl podobné.

V KFC zavedli stejný princip a čekání podobné. Grander Texas 18 minut čekání, ale KFC stálo s rychlostí vždy za prd.

Ale když už má manželka připravené kungpao rychleji, jak já BigMac...je něco špatně. Cca 20 minut čekám na kvalitní burger v baru.

+1/0
20.3.2017 1:03

M57i84c20h13a96l 75M74i66l87l42e41r 9806312459382

cekani asi zalezi jak kde a na denni dobe. Obvykle 10 minut, ale ne kdyz se tam treba v sobotu nahrne fotbalova jedenactka dvanactiletych kluku s rodici!

0/0
2.5.2017 7:39

P92a53v21e19l 25S30o47b93o28t61k52a 5830524

Nedivte se - ZA HLOUPOST SE PLATÍ.

0/0
20.3.2017 0:55

L81i46b34o12r 54V88e32n35g62l70á68ř 4234305732214

dnes jsem tam s detmi byl, je to pro ne velka odmena. neodsuzoval bych to, kdo chce jde a kdo chce pojidat vlocky a klicky at je pojida.

+5/0
20.3.2017 0:16

M77a80r98e86k 62Š23i23m59o98n 2104467388488

Nejvíc fujtajbl píšou ti, co tam nikdy nebyli. Mě to chutnalo, ale musel jsem to přestat jíst, šlo to na váhu.

0/0
20.3.2017 0:08

R69a88d64i12m 56Z23e23h13e89r 3584440963431

Je to fujtajbl. S chemií a zvýrazňovači chuti. Za ty prachy, co stojí Big s hranolkama, můžu mít u nás v Brně naproti mekáči polívku se super svíčkovou nebo guláš. Prostě fujtajbl... :-P

0/0
20.3.2017 0:25

P83a13v31e85l 55K53r61o34u73p54a 4493748120532

Svickova i s polivkou za 99? To bych kvalitou nenazval.

+5/−1
20.3.2017 0:52

M93i83c21h88a93l 89M32i88l33l32e97r 9336642709632

kdybys jedl v mekaci denne nebo alespon 1x tydne, chapu, ze te bude zajimat chemie, ale kdo tam ji jednou za nekolik tydnu (v nasem pripade tak 1x za 6 tydnu), to nehraje zadnou roli.

V tom pripade je mnohem dulezitejsi co je v tech houskach a jinem pecivu, v tech uzeninach, vlasaku apod, ktere nejspis jis mnohem casteji. Nebo co je za UHU v tom gulasi, ktery sis dal v hospode.

0/0
2.5.2017 7:44

M63i66c94h96a13l 77M25i26l25l95e24r 9526912269372

UHO

0/0
2.5.2017 7:45

R40o38m12a72n 47K10a45c63h60l85í53ř 7883231981950

Osobně moc nechápu lidi co to baští...nejvíc mě vadí to šméčko co ukazují na obrázku vs. to co dostanete a pak ty kecy o tom, proč to tak je...

0/0
19.3.2017 23:40

J32i30ř62í 10R18a82m85e21š 8456574960792

Koukám ze tu většina lidi plive. Fajn Vas názor. Ka si tam dojdu jednou dvakrát do měsíce. Skvely hranolky uzasnej bic mac, ovocný taštičky fajn. Kola je kola a daj i bez ledu, když si člověk řekne, kafé taky fajn. Za me R^

+8/−1
19.3.2017 23:17

R42o72m76a73n 35N73o79v40a81k 6959341412606

jednou za cas to jde, maji dobry croissanty v mc cafe:-)

0/0
19.3.2017 23:37

M90a28r94t60i49n 27K39o72ž35í82n 1255556681940

To ostatní dokážu pochopit. Ale úžasnej Big Mac?

0/0
19.3.2017 23:50

R74o39m29a28n 85B36l64a87z66e80k 6538799211482

Nekomu to muze chutnat, uznavam. Ostatne pokud je clovek zvykly, tak mu to ani neprijde a ve finale McDonald's I chutna. Mne to snad jako teenagerovi taky chutnalo. Dnes uz je to ovsem pro me prezitek.

0/−1
19.3.2017 23:10

R72a31d51i89m 79Z14e82h51e35r 3304260623451

Fujtajb...

0/−5
19.3.2017 23:05

M39a25r43t14i48n 52K58a34r70á86s30e94k 1218414149914

McDonalds' sice udělali slušný krok k tomu, být pro Čechy lákavějším, ale pořád se tváří jako něco extra a nemají na to. Bohužel většina lidí si toho ještě nevšimla. Hamburger který v Americe stojí jeden dolar, stojí jeden dolar i v Česku a to při levnějších nájmech, levnějších surovinách, levnější pracovní síle a intervencích ČNB. Nicméně to co mi na McDonaldu vadí nejvíc, je jejich kuchyně, vybavená hromadou přístrojů co furt kvůli něčemu pípají. Friťák má hotové hranolky a tak pípá, než někdo dojde a vytáhne je. Ostatní přístroje jsou mimo výhled zákazníka a tak nevím jaké to jsou a co je trápí, ale pípání několika přístrojů se z kuchyně line permanentně a obsluha je už zjevně imunní. Kvůli tomu je každá moje návštěva trochu sebezapření a nechodím tam rád. Bohužel na dálnici je to často jediná firma co vám dá večer cestou od zákazníků jídlo, když nepočítám tři dny staré bagety. Sice to na štěstí není můj obor, ale moje noční můra je práce v místě, kde na mě furt něco pípá. Vůbec těm lidem nezávidím.

+3/0
19.3.2017 23:01

J27a28n 92V82o87t39a92v25a 3334320717569

pláčete hezky. tak hlavně že jste tam nikdy nebyl a uz nikdy nepřijede. :)

0/0
19.3.2017 22:53

P52a84v90e47l 61K94o57s55e16k 4435303606105

McDonald mi vždy připadal drahý, a tak jsem jen párkrát dal hranolky a hambáč. Díky půjčené slevové kartě od kamaráda jsem nedávno začal zkoušet ty dobroty. Meníčko v hodnotě 129 Kč za 80, no nezkus to :) Burgry ujdou, maso dobrý, ale za ty prachy málo, houska katastrofa... Do coly cpou led (a prý se ani nesmí zákazníka zeptat), CaféLatté je horký tak že i po 10 minutách si spálíte jazyk.

Mě tedy nepřesvědčili, že stojí za plnou cenu, se slevou ale klidně. Hranolky mají podle mě dobré, ale 45 Kč za "velké" je prostě moc, s kartičkou za 25 mohu jen doporučit.

V burgrárně jsem ještě sice nebyl, ale v jednom baru jsem měl domácí burger na grilu a to je naprosto jiná dimenze... s mekáčem neporovnatelné.

+3/0
19.3.2017 22:51

J22a65k27u74b 22S56t28a63š38e72k 4487419333944

Hambáč u MC a hambáč v hamburgrárně je asi jako špenát ve školní jídelně z komunistické éry a špenát v dobré restauraci ;-D

+5/0
19.3.2017 22:54

7751465120120

CocaCola s ledem je standard Coca Coly a teplá se vážně pít nedá. Pokud chcete bez ledu, stačí si o ni říct a dají Vám ji bez problémů.

0/0
19.3.2017 23:14

M98a68r21e68k 18Š94i81m20o87n 2934397828388

Colu bez ledu ti dají, ale musíš si říct. Ale uznávám, kdo to nezná, tak ho to nenapadne.

0/0
20.3.2017 0:09

K27a74t69e34ř96i73n86a 38F56r47a79ň78k32o26v30á 6981460215879

Cola je moc studená, kafe je moc horký... Navíc srovnávat burger v MC a burgrárně je trochu mimo... Kolik Vás stál ten burger v restauraci? Počítám tak minimálně 150,- jen za burger, spíš víc. + hranolky + nápoj. Rv

0/0
20.3.2017 11:05

T53o64m86á92š 80M11a95t16o15u76š52e69k 6836474335

Mekáč byl drahej, než se u nás zvedla životní úroveň díky EET ;-D

Všechny mekáče jsou narvaný k prasknutí, protože alternativ třeba v Plzni moc není. Maximálně v centru města. Všechny obchoďáky obsadil mekáč. Restaurace vyjde na 300 na osobu, nenabízí skupinové slevy apod.

Mekáč byl drahej, než se u nás zvedla životní úroveň díky EET ;-D

Všechny mekáče jsou narvaný k prasknutí, protože alternativ třeba v Plzni moc není. Maximálně v centru města. Všechny obchoďáky obsadil mekáč. Restaurace vyjde na 300 na osobu, nenabízí skupinové slevy apod.

Cena kvalitě neodpovídá, ale alternativ moc není. V Plzni všechno obsadil mekáč. Jedinej pořádnej burger je big tasty. Všechny burgry chutnají z nějakýho důvodu divně. Hranolky ujdou, všude cpou hnusnou okurku, cola s ledem nesmysl, ale místo ní jsem přešel na pomerančový džus, tam led necpou. Mekáč v nabídce zamrzl před 20ti lety. Kfc má lepší hranolky, ledu si dáte sami kolik chcete. Chlazené maso chutná lépe než mražené. Snídaně v mekáči jsou mastnější než řízek v bufetu na nádraží. Kafe možná dobrý, ale trapnej zákusek za 50-70kč. Croassan 3x dražší než na pumpě. Ale je fakt, že kdyby odstranili chyby, tak už se tam normálně nikdo nenají, bo bude pořád plno.

Zachrání nás jedině imigranti s kebabem.

0/0
3.5.2017 18:40

T86o43m54á76š 11M76a76t14o34u81š81e21k 6706254135

Nejak se to nekolikrat zkopirovalo, co tam ani byt nemelo ;-D

0/0
3.5.2017 18:41

M87i70c73h39a45l 27V38a31š14í47n 9142923842

Smažený silikón se vždy čerstvými GMO surovinami. ( i po několika letech) http://www.dailymail.co.uk/news/article-2313276/Man-keeps-McDonalds-burger-14-years-looks-exactly-the-day-flipped-Utah.html

+2/−1
19.3.2017 22:41

J42a50k41u13b 35S61t42a81š74e58k 4777429763634

Jo, to je reálný vzhled. A teď koukněte na ty obrázky na jejich tablech ;-D No, jak říkám níže - cpou do toho tuny konzervantů, proto je mi z jejich hamburgerů blbě.

0/0
19.3.2017 22:50

M20a25r76e76k 24Š33i93m15o37n 2654947758598

Mám to zas z jiných zdrojů a konzervanty se do toho necpou, jen minimálně (omáčky a zálivky). Maso je mražené a ostatní věci se vozí "na čas". Nekazí se to jednak proto, že jejich kuchyně je prakticky sterilní, ale hlavně proto, že jejich suroviny mají v sobě hodně málo vody, rychle vyschnou a suché věci se nekazí.

0/0
20.3.2017 0:13

M57i97c37h47a78l 71V39a10š41í95n 9492693382

http://ekonomika.idnes.cz/mcdonald-s-povolil-kurata-z-geneticky-modifikovanych-krmiv-p49-/ekoakcie.aspx?c=A140430_165859_ekoakcie_fih

0/0
20.3.2017 20:58

J21a77r36o37s90l63a85v 49R95y53c49h37t87á26ř 2184279279476

Mohl bych srovnávat McDonald's v Americe, Asii, Austrálii, Africe i v celé Evropě, to nemohu říct.

0/0
19.3.2017 22:36

J96a96n 94P47r15i25b11y78l 5150395837477

U me skoncili, kdyz zrusili McCountry. To byl jediny zajimavy hambac a za 120 menu ok. Hnusy jako Ofish nechali :/ Bigmac je taky hnus.

Snazi se delat specialni hambace a ty menit, jenze jsou vetsinou taky hnusny a s cenou za menu okolo 150 drahy.

Vim o restauracich, kde pres poledne za 160-170 menu dostanu opravdicky ohromny hambac. S cerstvym mletym masem z grilu tak jak si reknu, ze ho chci. To se neda srovnat.

0/−2
19.3.2017 22:36

P84e75t44r 28Č82e33r75m26á87k 9678485679920

Fastfood si nehraje na konkurenci normální restauraci, je to fastfood...

+2/−1
19.3.2017 22:59

J21a87n 51P35r32i12b21y25l 5860325517907

Je to konkurence, jako kazda jina. Od fastfoodu ocekavam, ze bude o neco levnejsi, nez klasicka restaurace, protoze maji nizsi naklady na obsluhu a vyrobu potravin z prefabrikatu nekvalifikovanym personalem. Oplatkou za nizsi cenu a jaksi z podstaty fastfoodu jsem schopny jim odpustit nizsi kvalitu/chut te stravy.

Pak je fasfood v mych ocich konkurenceschopny restauraci. Mam na vyber levnejsi horsi fastfoof, nebo drazsi a kvalitnejsi restauraci.

Pokud ovsem fastfood se svoji nizsi kvalitou stravy cenove atakuje kvalitnejsi produkt v restauraci, tak mam ve vyberu jasno. Priplatim si dest/dvacet korun a dam si hambac, ktery je pro me gastronomicky absolutne jinde.

Uchazejici habac v menu za 120 pro me byla moznost. Hmusny hambac v menu za 150 je mimo.

+2/−2
19.3.2017 23:07

P24e80t41r 89Č84e48r83m69á89k 9248645889130

To očekáváte špatně, fastfood bude naopak logicky vždy dražší než běžná restaurace, protože nabízí ten servis toho že za 5 min odcházíte od kasy odbavený a s jídlem.

O Váš výběr nejde, každý má svobodnou volbu kam jít a co si dát, jde o to že nemůžete chtít (nebo můžete, ale nemůžete se divit že to tak není) ve fastfoodu kvalitu běžné restaurace stejně jako v běžné restauraci nemůžete chtít rychlost fastfoodu. Buď máte prioritu v jednom nebo druhém, podle toho se rozhodnete.

+2/−2
19.3.2017 23:18

J49a72n 97P43r23i30b80y17l 5780665577187

Vy čekáte špatně. V Praze je MC skutečně v porovnání s restaurací laciný a méně chutný.

O ekonomice toho víte kulový. Fastfood logicky nikdy nebude mít tak vysoké náklady, jako restaurace. Objednávka a obsloužení zaberou tak 2 minuty a složení hambáče z prefabrikátu, natočení postmixu a nasypání hranolků tak 3 minuty. Vše dělá z laciných "komponent" nekvalifikovaný personál. Jde o studenty na brigádě, kteří dělají za pakatel.

V klasické restauraci se vám číšník musí věnovat mnohem více a kuchař vám jídlo vaří mnohem déle, než jak dlouho skládá student hambáč. Z principu bude restaurace vždy dražší. Fasfoody jsou nízkonákladové aerolinky mezi všemi druhy restaurací.

Zamyslete se nad náklady výrobce a cenou. Vy se na to koukáte z pohledu, že ve fastfoodu to dostanete rychle a za to že si připlácíte. To je blbost. To s reálnou ekonomií nemá nic společného. To je vás subjektivní pocit.

+2/−1
20.3.2017 8:17

P66e26t86r 58Č25e82r63m29á40k 9608815849110

Kdepak, ani v Praze není levnější, když si budu chtít dát porci jídla adekvátní nějakému polednímu menu v normální restauraci, tak to rozhodně nespláchne jedno menu s hranolkama a colou, takže výsledná suma je vyšší R^

Když opominu že o nákladech McDonaldu víte kulový, tak ekonomice evidentně také moc nerozumíte, to že někdo za expresní službu bude požadovat více peněz je zcela logické a funguje to tak naprosto ve všem, ať už se jedná o čistírnu, řemeslníka nebo úřad R^

Fastfood stojí na tom že Vás obslouží během několik minut, všichni tak musí být na svých stanovištích a "stroj" jenom čeká na to až se zákazník objeví ve dveřích a pak se spustí. Tato "pohotovstL pochopitelně stojí mnohem více než provoz kuchyně běžné restaurace.

Takže přestaňte nesmyslně porovnávat fastfood a normální restauraci, a ekonomiku do toho netahejte radši vůbec, tam jste na vodě jak... ;-)

0/−1
20.3.2017 11:14

J16i36n57d81r54i36c27h 60K20o66l22a18r 7740240335173

A vy jste ucetnictvi takove McDonaldi pobocky videl taky jenom z rychliku, co? Ze zrovna vy mluvite o ekonomice. Uzivily by je i polovicni az tretinove ceny. Jen proto, ze to spousta jednodussich lidi porad bere jako neco extra, tak jsou to mimoradne vydelecne podniky. Vsechna cest, dobry podnikatelsky pocin, ale fixni naklady na jedno jidlo jsou v mcdonaldu neporovnatelne nizsi, nez v klasicke restauraci, kde pocitame cisnika a dalsi sluzby okolo. Ve svych srovnanich jste vy absolutne mimo.

+1/0
20.3.2017 11:35

P77e92t10r 34Č20e28r90m75á12k 9728375169730

Narozdíl od Vás evidentně i na papíře ;-) Nejde vůbec o to co koho uživí, normální restaurace to taky nemají jako charitu ale jako business na výdělek, takže to s tím nijak nesouvisí. R^

Jak to berou jednodušší lidí je pak vcelku jedno resp. jejich problém, ale nesmysl je to porovnávat s normální restaurací. Tatra prostě není fabie a naopak. Fixní náklady jsou právě u fastfoodu daleko vyšší, přečtěte si ještě jednou co jsem psal o nákladech R^

0/−1
20.3.2017 11:47

J29i84n53d67r82i41c45h 78K10o52l19a74r 7620390985363

No, tak momentalne jste se odkopal. :) Vy absolutne vubec nevite, co jsou to fixni naklady, co? Prave z te rychlosti a mnozstvi zakazniku oni prosperuji, cili to neni neco, co navysuje cenu te sluzby, ono ji v zavislosti na prodane porci jidla snizuje. Dovzdelejte se a pak prijdte diskutovat. Jinak preju dobrou chut ve "fastfoodu" teda :) cao

+1/0
20.3.2017 11:51

P48e57t69r 55Č54e26r36m73á17k 9178155129470

Vy byste si asi měl občas přečíst co píšete, právě jste popřel sám sebe. Ano, na množství zákazníků právě prosperují, protože právě mají ty vysoké fixní náklady a pomáhá jim je to rozpouštět. To je skutečně logika kterou pochopí i dítě ;-)

0/−1
20.3.2017 12:02

J63i63n60d25r86i82c60h 47K87o88l70a64r 7340450575303

tvl, nauc se cist. Uz od zacatku pisu "fixni naklady na jedno jidlo", to ty si ted odporujes, nevim, jestli se snazis zachranit ty hlouposti, co jsi tu psal, ale ted uz pises o prosperovani diky rozpousteni nakladu na zaklade vetsiho mnozstvi prodaneho produktu a vice odbavenych zakazniku a diskusi jsi pritom zacal s tim, ze je to fastfood, ma vysoky naklady za to, ze jste rychle odbaven, za to si musite priplatit. Nemusim, kdyz naklady na moje jidlo jsou prave tak nizke diky tomu ze byly rozpusteny mezi dalsich 10000 zakazniku, ktery prisli ten den stejne jako ja. To, ze neuznas chybu, ze jsi tu placal nesmysly, s tim pocitam ... nazdar. Dal uz se neminim individuem s iq houpaciho kone zabyvat.

+1/0
20.3.2017 12:15







Najdete na iDNES.cz