Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čtvrt století s Big Macem. McDonald’s byl ze začátku pro Čechy drahý

McDonald’s je symbol, ať už kdysi obdivovaného západního životního stylu nebo nezdravého stravování a zkaženého kapitalismu. U Čechů mu to během 25 let pomáhalo i škodilo. Řetězci s rychlým občerstvením se však daří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S53t51a69n40i15s89l87a88v 13S44r97b49a 4865464288514

McDonald nebyl pro Čech jen drahý, ono to byl i výraz luxusu. magistrát dokonce před McDonaldem nechal postavit štafl pro taxíky. Jako byl před hotelem Intercontinental. A to je na tom to úsměvné.

+2/0
20.3.2017 10:19

L62u45d31v38í28k 42G32a74j77d74o42š16í18k 2335633204252

"...Následovalo zpomalení, nebo dokonce pokles. Paradoxně se tak stalo v době, kterou lze označit za burgerovou renesanci. Po celém Česku se začaly hromadně rodit malé hamburgrárny..."

.

Proč PARADOXNĚ? Snad je to logické. Když někdo konečně lidem začal ukazovat, jak má vypadat a chutnat hamburger, začali chápat, co to je u Mekáče za hnus.

+3/−2
20.3.2017 9:22

M96i33c16h35a15e37l86a 56V84a10r90c19l53o75v67á 4962824452333

Skvělá fotka. Škoda, jen, že nemají bílé přilby a dlouhé pendreky.;-D

+1/0
20.3.2017 9:07

V92l81a53d12i87m33í19r 76R70e54t66t38i66n32g16e79r 5375946875525

Jo jo, to otevření mekáče pamatují. Praha pro mě z okresního města byla vždy něco extra. Takže návštěva buface u Koruny se skrytými asocialy co vám snědli párek, když jste se otočili to hostila. Takže dojem venkovanka, špína, moc lidí, hluk a socky. A najednou západní bufac, cisto, světlo, ji se v sedě. No akorát ten hamburger nebyl k jídlu. Tucnej, sladkej a ještě drahej.

+1/0
20.3.2017 8:30

P30a34u14l 22J16a26r47o89s 2283568150

Ono se tomu rika fastfood jen proto,ze kdo nekdy cestoval po USA,tak asi vi,ze ty vzdalenosti jsou sakra rozdilnejsi,nez tady v Evrope.kdyz mas cestovat autem k svemu cili,tak musis na dalnici ridit hodne hodin,takze zastavit nekde v restauraci a objednat si jidlo a cekat na zaplaceni trva dlouho.Kdyz ovsem potrebujes rychle pokracovat,tak je lepe zastavit a vzit si ten hamburger do auta a jed dal..K tomu vlastne ty fastfood vznikly...Jinak tam chodit,jak nekteri tady na jidlo jen,ze to tady otevreli ? blbost...i kdyz mne osobne to obcas chutna.

+1/0
20.3.2017 8:30

M27a24r19t43i57n 10V50o69k12a22s 9552428549953

Fastfood jím tak ob měsíc. Prostě na ten junk food občas dostanu chuť. Do McD jsem tedy asi tak 5x do roka zašel. Chutnalo mi to, i když bych to častěji asi nemohl. Od té doby, co jsem ochutnal hambáč v Burger King, chodím raději tam. Maso je tam lepší a je ho víc. Ceny sice vyšší, ale při mé konzumaci jsou to asi 3 stovky ročně. McD se hodně zlepšil v kávě. Ta byla v roce 1992 naprosto nepitelná, nyní patří k tomu lepšímu co je na trhu.

Lidi by si měli uvědomit, že tyhle podniky by měly být využívány spíše jako alternativa stánku s klobásou nebo vlašáku s rohlikem než jako náhrada restaurace či domácího vaření.

+9/0
20.3.2017 7:29

P76e81t42r 81P30e10t68r 6263222268223

Tady kazdej diskutujici byl v Mc jednou v zivote a to omylem. Kupuje jen bio potraviny primo od farmaru, zasadne nepouziva zadne nahrazky a kouka jen na filmy pro intelektualy...ale pritom babovresky mely rekordni navstevnost, nejprodavanejsi potraviny jsou smejdy nebo polotovary a fastfoody praskaji ve svech.

Z toho se daji vyvodit jen dve moznosti - bud na idnes chodi diskutovat hornich 10 tisic lidi nebo tu valna vetsina lidi keca.

+15/−4
20.3.2017 1:59

E53d58a 24D45r12á84b72e58k 7489502903757

s tím zoufalým servisem co tam předvádí, specielně KFC, naprosto nevyškolená obsluha, netuší co je v nabídce (byl jsem tam prvně tak jsem se ptal) se vůbec nedivím. V McDonalds jsem byl asi třikrát (jednou na hranolky a dvakrát na zmrzlinu) a myslím že to bylo taky už naposled, cena neodpovídá kvalitě a to ani přibližně

0/−1
20.3.2017 23:22

M14i58c74h20a79l 77M18i71l33l62e52r 9146142919562

krindapana, vzdyt je to fast food a ne nejaka michelinsko-hvezdickova restaurace!

U mekace je dulezita rychla obsluha a mezinarodni standard, takze napr. turista treba i z jineho statu vi, co muze ocekavat, kdyz si chce zaskocit na rychle jidlo cestou.

Na okraj: kdyz chci zmrzlinu, zasadne si k tomu nevyberu mekac! A naopak kafe maji dobre.

0/0
2.5.2017 7:37

H72a60n37a 44Z81u36n22o57v41á 7344566845106

Když se to otevíralo, rozhodně mě nenapadlo, že tam budu po vysoké z nouze pracovat :-D Ale co, taky zkušenost.

+2/0
20.3.2017 1:13

P11a83v40e60l 73K96r69o33u81p59a 4763508180662

Od té doby co se zavedli to jejich nesmyslné čekání, jako na poště jde rychlost tu tam. Včera jsem si dal 2x BigMac a čekal jsem 20 minut. Minulý týden jsem to měl podobné.

V KFC zavedli stejný princip a čekání podobné. Grander Texas 18 minut čekání, ale KFC stálo s rychlostí vždy za prd.

Ale když už má manželka připravené kungpao rychleji, jak já BigMac...je něco špatně. Cca 20 minut čekám na kvalitní burger v baru.

+1/0
20.3.2017 1:03

M46i43c77h45a37l 40M60i19l15l44e46r 9986282419972

cekani asi zalezi jak kde a na denni dobe. Obvykle 10 minut, ale ne kdyz se tam treba v sobotu nahrne fotbalova jedenactka dvanactiletych kluku s rodici!

0/0
2.5.2017 7:39

P46a74v97e50l 94S24o91b38o94t28k13a 5890724

Nedivte se - ZA HLOUPOST SE PLATÍ.

0/0
20.3.2017 0:55

L41i98b62o47r 21V13e40n97g63l82á48ř 4274625662154

dnes jsem tam s detmi byl, je to pro ne velka odmena. neodsuzoval bych to, kdo chce jde a kdo chce pojidat vlocky a klicky at je pojida.

+5/0
20.3.2017 0:16

M93a32r43e45k 59Š27i47m22o77n 2314767688988

Nejvíc fujtajbl píšou ti, co tam nikdy nebyli. Mě to chutnalo, ale musel jsem to přestat jíst, šlo to na váhu.

0/0
20.3.2017 0:08

R67a79d94i41m 25Z67e79h20e25r 3424180543981

Je to fujtajbl. S chemií a zvýrazňovači chuti. Za ty prachy, co stojí Big s hranolkama, můžu mít u nás v Brně naproti mekáči polívku se super svíčkovou nebo guláš. Prostě fujtajbl... :-P

0/0
20.3.2017 0:25

P97a83v36e85l 47K64r26o38u54p55a 4103508320672

Svickova i s polivkou za 99? To bych kvalitou nenazval.

+5/−1
20.3.2017 0:52

M46i76c28h11a61l 84M91i84l84l61e71r 9586622989352

kdybys jedl v mekaci denne nebo alespon 1x tydne, chapu, ze te bude zajimat chemie, ale kdo tam ji jednou za nekolik tydnu (v nasem pripade tak 1x za 6 tydnu), to nehraje zadnou roli.

V tom pripade je mnohem dulezitejsi co je v tech houskach a jinem pecivu, v tech uzeninach, vlasaku apod, ktere nejspis jis mnohem casteji. Nebo co je za UHU v tom gulasi, ktery sis dal v hospode.

0/0
2.5.2017 7:44

M98i89c27h77a78l 17M32i79l69l76e76r 9696252409922

UHO

0/0
2.5.2017 7:45

R57o76m98a38n 35K63a25c90h84l86í61ř 7313641351340

Osobně moc nechápu lidi co to baští...nejvíc mě vadí to šméčko co ukazují na obrázku vs. to co dostanete a pak ty kecy o tom, proč to tak je...

0/0
19.3.2017 23:40

J61i72ř40í 52R92a83m50e86š 8336424470852

Koukám ze tu většina lidi plive. Fajn Vas názor. Ka si tam dojdu jednou dvakrát do měsíce. Skvely hranolky uzasnej bic mac, ovocný taštičky fajn. Kola je kola a daj i bez ledu, když si člověk řekne, kafé taky fajn. Za me R^

+8/−1
19.3.2017 23:17

R10o33m81a77n 69N14o25v83a93k 6889471672416

jednou za cas to jde, maji dobry croissanty v mc cafe:-)

0/0
19.3.2017 23:37

M51a23r28t48i53n 52K16o87ž83í89n 1255476601150

To ostatní dokážu pochopit. Ale úžasnej Big Mac?

0/0
19.3.2017 23:50

R67o94m13a68n 84B41l78a73z14e61k 6538249451632

Nekomu to muze chutnat, uznavam. Ostatne pokud je clovek zvykly, tak mu to ani neprijde a ve finale McDonald's I chutna. Mne to snad jako teenagerovi taky chutnalo. Dnes uz je to ovsem pro me prezitek.

0/−1
19.3.2017 23:10

R12a52d83i12m 36Z37e18h89e60r 3494650103951

Fujtajb...

0/−5
19.3.2017 23:05

M71a81r83t37i34n 62K25a40r93á77s51e86k 1628724559194

McDonalds' sice udělali slušný krok k tomu, být pro Čechy lákavějším, ale pořád se tváří jako něco extra a nemají na to. Bohužel většina lidí si toho ještě nevšimla. Hamburger který v Americe stojí jeden dolar, stojí jeden dolar i v Česku a to při levnějších nájmech, levnějších surovinách, levnější pracovní síle a intervencích ČNB. Nicméně to co mi na McDonaldu vadí nejvíc, je jejich kuchyně, vybavená hromadou přístrojů co furt kvůli něčemu pípají. Friťák má hotové hranolky a tak pípá, než někdo dojde a vytáhne je. Ostatní přístroje jsou mimo výhled zákazníka a tak nevím jaké to jsou a co je trápí, ale pípání několika přístrojů se z kuchyně line permanentně a obsluha je už zjevně imunní. Kvůli tomu je každá moje návštěva trochu sebezapření a nechodím tam rád. Bohužel na dálnici je to často jediná firma co vám dá večer cestou od zákazníků jídlo, když nepočítám tři dny staré bagety. Sice to na štěstí není můj obor, ale moje noční můra je práce v místě, kde na mě furt něco pípá. Vůbec těm lidem nezávidím.

+3/0
19.3.2017 23:01

J59a62n 21V72o42t83a32v45a 3114120957139

pláčete hezky. tak hlavně že jste tam nikdy nebyl a uz nikdy nepřijede. :)

0/0
19.3.2017 22:53

P25a21v10e41l 57K33o88s22e63k 4945523276725

McDonald mi vždy připadal drahý, a tak jsem jen párkrát dal hranolky a hambáč. Díky půjčené slevové kartě od kamaráda jsem nedávno začal zkoušet ty dobroty. Meníčko v hodnotě 129 Kč za 80, no nezkus to :) Burgry ujdou, maso dobrý, ale za ty prachy málo, houska katastrofa... Do coly cpou led (a prý se ani nesmí zákazníka zeptat), CaféLatté je horký tak že i po 10 minutách si spálíte jazyk.

Mě tedy nepřesvědčili, že stojí za plnou cenu, se slevou ale klidně. Hranolky mají podle mě dobré, ale 45 Kč za "velké" je prostě moc, s kartičkou za 25 mohu jen doporučit.

V burgrárně jsem ještě sice nebyl, ale v jednom baru jsem měl domácí burger na grilu a to je naprosto jiná dimenze... s mekáčem neporovnatelné.

+3/0
19.3.2017 22:51

J80a27k24u58b 49S20t95a24š21e19k 4627139373494

Hambáč u MC a hambáč v hamburgrárně je asi jako špenát ve školní jídelně z komunistické éry a špenát v dobré restauraci ;-D

+5/0
19.3.2017 22:54

7611325300260

CocaCola s ledem je standard Coca Coly a teplá se vážně pít nedá. Pokud chcete bez ledu, stačí si o ni říct a dají Vám ji bez problémů.

0/0
19.3.2017 23:14

M60a29r40e18k 58Š76i48m89o58n 2574437188278

Colu bez ledu ti dají, ale musíš si říct. Ale uznávám, kdo to nezná, tak ho to nenapadne.

0/0
20.3.2017 0:09

K15a87t83e30ř30i36n91a 82F39r24a84ň11k61o60v30á 6601180765129

Cola je moc studená, kafe je moc horký... Navíc srovnávat burger v MC a burgrárně je trochu mimo... Kolik Vás stál ten burger v restauraci? Počítám tak minimálně 150,- jen za burger, spíš víc. + hranolky + nápoj. Rv

0/0
20.3.2017 11:05

T10o91m25á77š 20M58a95t97o97u29š79e87k 6646444705

Mekáč byl drahej, než se u nás zvedla životní úroveň díky EET ;-D

Všechny mekáče jsou narvaný k prasknutí, protože alternativ třeba v Plzni moc není. Maximálně v centru města. Všechny obchoďáky obsadil mekáč. Restaurace vyjde na 300 na osobu, nenabízí skupinové slevy apod.

Mekáč byl drahej, než se u nás zvedla životní úroveň díky EET ;-D

Všechny mekáče jsou narvaný k prasknutí, protože alternativ třeba v Plzni moc není. Maximálně v centru města. Všechny obchoďáky obsadil mekáč. Restaurace vyjde na 300 na osobu, nenabízí skupinové slevy apod.

Cena kvalitě neodpovídá, ale alternativ moc není. V Plzni všechno obsadil mekáč. Jedinej pořádnej burger je big tasty. Všechny burgry chutnají z nějakýho důvodu divně. Hranolky ujdou, všude cpou hnusnou okurku, cola s ledem nesmysl, ale místo ní jsem přešel na pomerančový džus, tam led necpou. Mekáč v nabídce zamrzl před 20ti lety. Kfc má lepší hranolky, ledu si dáte sami kolik chcete. Chlazené maso chutná lépe než mražené. Snídaně v mekáči jsou mastnější než řízek v bufetu na nádraží. Kafe možná dobrý, ale trapnej zákusek za 50-70kč. Croassan 3x dražší než na pumpě. Ale je fakt, že kdyby odstranili chyby, tak už se tam normálně nikdo nenají, bo bude pořád plno.

Zachrání nás jedině imigranti s kebabem.

0/0
3.5.2017 18:40

T72o53m79á15š 52M15a25t37o76u98š20e80k 6656924195

Nejak se to nekolikrat zkopirovalo, co tam ani byt nemelo ;-D

0/0
3.5.2017 18:41

M74i73c55h80a57l 95V53a78š16í27n 9292443752

Smažený silikón se vždy čerstvými GMO surovinami. ( i po několika letech) http://www.dailymail.co.uk/news/article-2313276/Man-keeps-McDonalds-burger-14-years-looks-exactly-the-day-flipped-Utah.html

+2/−1
19.3.2017 22:41

J15a28k65u87b 12S63t40a50š72e53k 4427419373484

Jo, to je reálný vzhled. A teď koukněte na ty obrázky na jejich tablech ;-D No, jak říkám níže - cpou do toho tuny konzervantů, proto je mi z jejich hamburgerů blbě.

0/0
19.3.2017 22:50

M45a71r66e52k 80Š69i30m30o68n 2164987518618

Mám to zas z jiných zdrojů a konzervanty se do toho necpou, jen minimálně (omáčky a zálivky). Maso je mražené a ostatní věci se vozí "na čas". Nekazí se to jednak proto, že jejich kuchyně je prakticky sterilní, ale hlavně proto, že jejich suroviny mají v sobě hodně málo vody, rychle vyschnou a suché věci se nekazí.

0/0
20.3.2017 0:13

M96i79c33h34a94l 18V71a58š69í81n 9892463892

http://ekonomika.idnes.cz/mcdonald-s-povolil-kurata-z-geneticky-modifikovanych-krmiv-p49-/ekoakcie.aspx?c=A140430_165859_ekoakcie_fih

0/0
20.3.2017 20:58

J86a89r19o84s53l27a26v 54R80y35c73h85t91á94ř 2404439609226

Mohl bych srovnávat McDonald's v Americe, Asii, Austrálii, Africe i v celé Evropě, to nemohu říct.

0/0
19.3.2017 22:36

J17a41n 43P20r80i65b54y89l 5790405687227

U me skoncili, kdyz zrusili McCountry. To byl jediny zajimavy hambac a za 120 menu ok. Hnusy jako Ofish nechali :/ Bigmac je taky hnus.

Snazi se delat specialni hambace a ty menit, jenze jsou vetsinou taky hnusny a s cenou za menu okolo 150 drahy.

Vim o restauracich, kde pres poledne za 160-170 menu dostanu opravdicky ohromny hambac. S cerstvym mletym masem z grilu tak jak si reknu, ze ho chci. To se neda srovnat.

0/−2
19.3.2017 22:36

P47e71t43r 19Č21e59r48m78á69k 9188635709860

Fastfood si nehraje na konkurenci normální restauraci, je to fastfood...

+2/−1
19.3.2017 22:59

J93a78n 16P77r63i89b32y95l 5940965507597

Je to konkurence, jako kazda jina. Od fastfoodu ocekavam, ze bude o neco levnejsi, nez klasicka restaurace, protoze maji nizsi naklady na obsluhu a vyrobu potravin z prefabrikatu nekvalifikovanym personalem. Oplatkou za nizsi cenu a jaksi z podstaty fastfoodu jsem schopny jim odpustit nizsi kvalitu/chut te stravy.

Pak je fasfood v mych ocich konkurenceschopny restauraci. Mam na vyber levnejsi horsi fastfoof, nebo drazsi a kvalitnejsi restauraci.

Pokud ovsem fastfood se svoji nizsi kvalitou stravy cenove atakuje kvalitnejsi produkt v restauraci, tak mam ve vyberu jasno. Priplatim si dest/dvacet korun a dam si hambac, ktery je pro me gastronomicky absolutne jinde.

Uchazejici habac v menu za 120 pro me byla moznost. Hmusny hambac v menu za 150 je mimo.

+2/−2
19.3.2017 23:07

P53e39t95r 76Č21e82r16m72á24k 9808825169610

To očekáváte špatně, fastfood bude naopak logicky vždy dražší než běžná restaurace, protože nabízí ten servis toho že za 5 min odcházíte od kasy odbavený a s jídlem.

O Váš výběr nejde, každý má svobodnou volbu kam jít a co si dát, jde o to že nemůžete chtít (nebo můžete, ale nemůžete se divit že to tak není) ve fastfoodu kvalitu běžné restaurace stejně jako v běžné restauraci nemůžete chtít rychlost fastfoodu. Buď máte prioritu v jednom nebo druhém, podle toho se rozhodnete.

+2/−2
19.3.2017 23:18

J36a27n 95P88r77i97b30y82l 5710125957457

Vy čekáte špatně. V Praze je MC skutečně v porovnání s restaurací laciný a méně chutný.

O ekonomice toho víte kulový. Fastfood logicky nikdy nebude mít tak vysoké náklady, jako restaurace. Objednávka a obsloužení zaberou tak 2 minuty a složení hambáče z prefabrikátu, natočení postmixu a nasypání hranolků tak 3 minuty. Vše dělá z laciných "komponent" nekvalifikovaný personál. Jde o studenty na brigádě, kteří dělají za pakatel.

V klasické restauraci se vám číšník musí věnovat mnohem více a kuchař vám jídlo vaří mnohem déle, než jak dlouho skládá student hambáč. Z principu bude restaurace vždy dražší. Fasfoody jsou nízkonákladové aerolinky mezi všemi druhy restaurací.

Zamyslete se nad náklady výrobce a cenou. Vy se na to koukáte z pohledu, že ve fastfoodu to dostanete rychle a za to že si připlácíte. To je blbost. To s reálnou ekonomií nemá nic společného. To je vás subjektivní pocit.

+2/−1
20.3.2017 8:17

P36e18t52r 73Č42e40r93m79á28k 9878635529810

Kdepak, ani v Praze není levnější, když si budu chtít dát porci jídla adekvátní nějakému polednímu menu v normální restauraci, tak to rozhodně nespláchne jedno menu s hranolkama a colou, takže výsledná suma je vyšší R^

Když opominu že o nákladech McDonaldu víte kulový, tak ekonomice evidentně také moc nerozumíte, to že někdo za expresní službu bude požadovat více peněz je zcela logické a funguje to tak naprosto ve všem, ať už se jedná o čistírnu, řemeslníka nebo úřad R^

Fastfood stojí na tom že Vás obslouží během několik minut, všichni tak musí být na svých stanovištích a "stroj" jenom čeká na to až se zákazník objeví ve dveřích a pak se spustí. Tato "pohotovstL pochopitelně stojí mnohem více než provoz kuchyně běžné restaurace.

Takže přestaňte nesmyslně porovnávat fastfood a normální restauraci, a ekonomiku do toho netahejte radši vůbec, tam jste na vodě jak... ;-)

0/−1
20.3.2017 11:14

J28i58n19d41r89i26c67h 32K70o89l75a51r 7220880455243

A vy jste ucetnictvi takove McDonaldi pobocky videl taky jenom z rychliku, co? Ze zrovna vy mluvite o ekonomice. Uzivily by je i polovicni az tretinove ceny. Jen proto, ze to spousta jednodussich lidi porad bere jako neco extra, tak jsou to mimoradne vydelecne podniky. Vsechna cest, dobry podnikatelsky pocin, ale fixni naklady na jedno jidlo jsou v mcdonaldu neporovnatelne nizsi, nez v klasicke restauraci, kde pocitame cisnika a dalsi sluzby okolo. Ve svych srovnanich jste vy absolutne mimo.

+1/0
20.3.2017 11:35

P41e57t50r 28Č78e89r10m44á70k 9288445569960

Narozdíl od Vás evidentně i na papíře ;-) Nejde vůbec o to co koho uživí, normální restaurace to taky nemají jako charitu ale jako business na výdělek, takže to s tím nijak nesouvisí. R^

Jak to berou jednodušší lidí je pak vcelku jedno resp. jejich problém, ale nesmysl je to porovnávat s normální restaurací. Tatra prostě není fabie a naopak. Fixní náklady jsou právě u fastfoodu daleko vyšší, přečtěte si ještě jednou co jsem psal o nákladech R^

0/−1
20.3.2017 11:47

J18i61n84d64r93i97c79h 41K28o28l29a77r 7850260765613

No, tak momentalne jste se odkopal. :) Vy absolutne vubec nevite, co jsou to fixni naklady, co? Prave z te rychlosti a mnozstvi zakazniku oni prosperuji, cili to neni neco, co navysuje cenu te sluzby, ono ji v zavislosti na prodane porci jidla snizuje. Dovzdelejte se a pak prijdte diskutovat. Jinak preju dobrou chut ve "fastfoodu" teda :) cao

+1/0
20.3.2017 11:51

P56e73t17r 32Č88e51r46m50á63k 9458145279610

Vy byste si asi měl občas přečíst co píšete, právě jste popřel sám sebe. Ano, na množství zákazníků právě prosperují, protože právě mají ty vysoké fixní náklady a pomáhá jim je to rozpouštět. To je skutečně logika kterou pochopí i dítě ;-)

0/−1
20.3.2017 12:02

J90i71n47d76r32i36c29h 56K16o65l91a37r 7610560915553

tvl, nauc se cist. Uz od zacatku pisu "fixni naklady na jedno jidlo", to ty si ted odporujes, nevim, jestli se snazis zachranit ty hlouposti, co jsi tu psal, ale ted uz pises o prosperovani diky rozpousteni nakladu na zaklade vetsiho mnozstvi prodaneho produktu a vice odbavenych zakazniku a diskusi jsi pritom zacal s tim, ze je to fastfood, ma vysoky naklady za to, ze jste rychle odbaven, za to si musite priplatit. Nemusim, kdyz naklady na moje jidlo jsou prave tak nizke diky tomu ze byly rozpusteny mezi dalsich 10000 zakazniku, ktery prisli ten den stejne jako ja. To, ze neuznas chybu, ze jsi tu placal nesmysly, s tim pocitam ... nazdar. Dal uz se neminim individuem s iq houpaciho kone zabyvat.

+1/0
20.3.2017 12:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.