Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test tatarských omáček: Dáte si kyselou, kyselejší, nebo nejkyselejší?

Zatímco v Polsku mají dochucenou majonézu rádi s vejci a v Maďarsku ji dávají do bramborového salátu, nám chutná snad úplně ke všemu. Test MF DNES zjistil, že i když si koupíte levnou tatarskou omáčku, chybu neuděláte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M91a40r98t47i66n 16R98u78z44i53c78k28a 1472218686647

Byly prilis octove, no aby se nezblaznili,...

0/0
10.5.2017 7:08

J48o61s27e58f 24L24a76m48p22a 2694363855777

Pro mínusáře pana Čechuru zasílám odkaz o tom ,že v Čechách se prodávájí lískooříškové pomazánky prakticky bez oříšků jen s aromatem. Snad ho test MF Dnes přesvědčíctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
10.5.2017 6:23

L29u33k12á42š 59S68e20d40l25á87č91e22k 1953497147680

Já kupoval malou baňatou tatarku z Tesca, která byla vítězem předchozích testů, a která nyní v testu chybí. Podle mě je nejméně ředěná a má nejlepší chuť.

0/0
9.5.2017 16:26

L49u65k63á79š 85S58e97d68l17á89č31e14k 1223687477810

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.

0/0
10.5.2017 17:31

L95u46k84á83š 67S87e32d33l75á51č51e22k 1233887747580

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.;-D

0/0
10.5.2017 17:32

P23e68t35r 20M37i26c69h38a12l 2970294891312

Už roky si dělám vlastní tatarku. Kupovaná mi žádná moc nechutná, právě kvůli té kyselosti.

+1/0
9.5.2017 13:51

M43i77c12h17a54l 17M27i80l92l96e23r 9506662969832

u nas v Australii jsou komercne vyrobene tatarky - az na dve vyjimky- prilis sladke. Je jich ale jen nekolik druhu.

Mistni populace byla zvykla na hnusne slazene majonezy a teprve az v poslednich letech si zvykaji na nesladke majonezy evropskeho/ francouzskeho typu. Drive byly dovazeny pouze z Evropy, ale v poslednich letech uz zacala domaci produkce neslazenych majonez.

Ja nekdy vyrabim vlastni majonezu, jindy kupuji jednu z importovanych a z nich pak delam tatarku podle vlastniho receptu a chuti.

0/0
9.5.2017 14:01

L49e55o48š 64N20a76v94r98á18t79i96l 9263940625395

mne nejvic chutna Tatarka Delikates od firmy PerkinsR^

0/0
9.5.2017 12:10

J53i53r31i 67D96o44m94i42n94i76k 1451718111370

Majonézu a tatarku a jiné omáčky z majonézy si zásadně dělám sám. Je to otázka 5 minut, vím, co v ní je a chutná vždy tak, jak chci. Ale v poslední době stále častěji dělám studené omáčky z dobré a husté zakysané smetany. Přecejen je daleko lehčí, než jakákoliv poctivá majonéza, která je defacto jen našlehaný olej s vejci.

0/0
9.5.2017 12:06

M86a70r31i73a91n 31P33e90š23t57a 6458608168548

Zakysaná smetana obsahuje více škodlivého živočišného tuku než majonéza.

0/−1
9.5.2017 23:10

M24a62r72t58i34n 10R78u55z33i11c17k13a 1822468376837

tak zrovna tatarky a majonezy jsou tak nejak v cajku... az na vyjimky...

0/0
10.5.2017 7:09

J88i34ř76í 44S86e75d92l14á48č80e17k 9916246221819

Paní Magdaleno Nová, "hranolek" je odvozenina od slova "hranol". Je tedy rodu mužského a skloňuje se podle vzoru "hrad". Dám si tedy kornout "hranolků" a ne "hranolek".

+3/0
9.5.2017 11:51

M80a31r82e70k 76K66l26u76f35a 3298824874836

Inu, není nad to, když článek na gastronomické téma napíše někdo, kdo nemá o gastronomii ani potuchy. ;-)

0/0
9.5.2017 14:08

P45e18t41r 98H23a78m69ž69í67k 7111163422543

Hellmanns jsem přestal kupovat od doby, co se její výroba přesunula z ČR do Polska a používají v ní méně kvalitní "antibiotiková" polská vejce. Proč v testu chybí výborná "česko-rakouská" Spack, vyráběná na Šumavě?

+2/−2
9.5.2017 11:40

M79i44c22h27a96l 33M50i40l40l46e65r 9686112639152

Hellmanka v Australii je vyrabena ve VB

0/0
9.5.2017 11:48

P45e91t97r 78H43a92m90ž68í20k 7471343222163

Tak to závidím. U nás bohužel v PL.

0/0
9.5.2017 11:49

M48i35c51h48a58l 58M68i92l36l94e87r 9466322259442

tim minim majoneza, tatarka se sem nedovazi

0/0
9.5.2017 11:49

L53e36o63š 30N79a90v35r73á20t46i32l 9173540315155

protoze je hnusna;-D

0/−1
9.5.2017 12:09

R78o71m81a12n 81K80a77c72h42l15í74ř 7683231761630

Všechny sou +- stejně "kvalitní", ale zkuste si koupit tatarku nebo majonézu bez přidané vody...to už tak jednoduché nebude

0/0
9.5.2017 10:48

J35a17n 39P69a88v29e21l60k11a 3687261284951

Takový článek má být označený jako reklama. Začíná tu být přereklamováno.

0/−5
9.5.2017 10:35

P26e52t78r 96T21l34o23u17k68a58l 7814385772665

Reklama na co? Na 10 druhů tatarek? Že by nějaká tatarková loby?

+3/0
9.5.2017 11:39

P50e53t26r 64T28l43o50u57k12a94l 7934305452625

lobby

0/0
9.5.2017 11:39

J53o84s84e38f 12L79a61m17p91a 2674103635937

Tatarku ani majonézu nejím, ale kdyby ano tak bych si jí dal takovou jak má být. Ne jako tatarku bez ingrediencí ,ale s chemií a příchutěmi místo surovin. Stejný příklad je nuttela, nugeta a jiné oříškové pomazánky, kde na západě EU je deklarováno minimálně 10% oříšků a u nás stačí mít oříškovou příchuť dodávanou snad nějakým sprejem ,aby to vonělo;-D

0/−1
9.5.2017 9:44

P34a57v49e88l 26O71d64e91h26n60a21l 6233329118955

Nechci tvrdit, že německá Nutella není lepší, ale když už něco tvrdíte, zjistěte si nejdříve fakta. Co do ořechů je to 13% v obou zemích, Nugeta deklaruje 10%.

http://ctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
9.5.2017 10:06

R16o26m53a35n 48K83a14c87h96l74í45ř 7193661851580

Tvrdit to klidně můžete, protože dohledat složení české i německé není problém...a Německá není bůhvíjak lepší protože cca 80% produktu je zcela totožných a to je palmový tuk a cukr

0/0
9.5.2017 10:46

J90o16s78e54f 33L85a47m13p77a 2684343485307

Protože jsem poslouchal odborníka na Radiožurnálu tak to tvrdit můžu. U nás není povinnost mít v oříškové pomazánce s kakaem žádné oříšky. Že je tam dávají někdy ano. Ale jsou případy ,že tam žádné nejsou. Nejsem odborník a toto jsem slyšel. protože tyto pochutiny moc nekonzumuji nemůžu posoudit skutečnost ,ale protože jsme v ČR tak tomu věřím vzhledem k rozdílné kvalitě výrobků u nás a na západě Evropy jak potravin tak drogistických výrobků. Uvidíme co na to odborník na Seznamu.cz v pořadu A DOST;-D

0/−1
9.5.2017 10:55

V83i88k32t84o36r 36W68o18l63f 8212658293886

Chybí vám tam výborný čistě rostlinný Spak a Kalma.

0/0
9.5.2017 9:39

P48a81v12e67l 79S57m22o70l36k35a 8758285336367

;-€Proč nese titulek TEST a přitom s enic nedozvíme? Ten článek je úplně stejnej jako když mluví Sobotka: spousta keců a nedozvíme se vůbec nic!;-O

+12/−1
9.5.2017 9:35

P80a77v32e50l 58O60d29e61h70n16a36l 6553549308385

Možná proto, že celý článek je jen upoutávka na dnešní vydání MF DNES?

+5/0
9.5.2017 9:50

V12l67a96d52i65m15i88r 89D16a42l98i71b11n60y 3624506161136

At jednou neco zase napisu.. .), tatarku delam doma sam, nejdele trva pripraveni surovin (cibulka, okurka) a uz ne v klasickem mixeru, ale s tycovym mixerem behem cirka 20s bez dolevani oleje a toho, ze by se nekdy tatarka nepovedla.

0/0
9.5.2017 9:01

M84a19g57d43a59l93e23n61a 92M37o81u38č77k89o25v28á 3699298865382

Můžu vás poprosit o přibližné množství surovin? Zrovna o víkendu jsem se pokusila udělat majonézu a pohořela jsem :-/

0/0
9.5.2017 9:41

V26l93a81d15i30m89i95r 20D22a57l85i95b78n21y 3934356251496

Zloutek, asi dve deci oleje, lzicka citronove stavy nebo octu, lzicka plnotucne horcice, osolim, opeprim, nekdy trosku cukru, lze samo dochutit potom, vysleham to, a pak do toho jeste vhodim mensi nakrajenou salotku nebo cibulku dle chuti, nakrajenou mensi okurku a jeste to jednou sjedu tim tycovym mixerem asi tak 5 vterin. Nicmene po mych taky dost taky castych neuspesnych pokusech v mixeru jsme porizovali tycovy mixer, ktery zrovna obsahuje i nastavec na majonezu a musim rict, ze na tohle je opravdu bezva, delam ji s tim skoro porad..: ) https://www.youtube.com/watch?v=oRqjFU8A_LM&feature=youtu.be

0/0
9.5.2017 9:55

H74a68n70u37š 37H97o73r86á71k 9781844726433

V takovy ty nadobe k tycaku to mam tak, ze zloutek je zalitej olejem tak, aby necouhal.

Ale - spis nez chyba v surovinach to vidim na chybu v postupu. Chce to tam ten tycak ponorit na dno, zapnout na max a veeelmi pomalu zdvihat - je to zdvihnout o 3 cm za 30s. Na jeden zatah. Smrdlani k vysledku nevede.

+2/0
9.5.2017 9:59

T67o67m11á82š 93K22u47p31č12í18k 2261822804425

Není to nutné. Naházím všechny suroviny do nádoby, co dostanete s tyčovým mixerem a párkrát projedu nahoru a dolů. O nějaké pomalosti nemůže být řeč. Tak 30 s celkem. Povedla se vždy na jedničku.

+1/0
9.5.2017 11:03

J55i23ř37í 25W56u57r42m 7917877641385

Vajíčko dávám i s bílkem, k tomu 200 ml oleje, 10g cukru, 6 špetek soli a přiměřeně octa....nemá to chybu

0/0
9.5.2017 11:59

J32a13n30a 57S55t38e51h21l74í90k83o41v89á 2919260970666

žádnou děkuji ;-D

0/0
9.5.2017 8:59

K92a36t24e23ř10i82n27a 39F38e86n95c17l15o45v64á 8793347488833

Díky

0/0
9.5.2017 8:46

L95u19k37á27š 42K50r90a49u38s 4258691317290

Tatarka od Vitany obsahuje disodnou sůl kyseliny etylendimetyltetraoctové jinak známou jako Chelaton 3 a to je výborný čistič zlatá, mědi a mosazi 

0/−2
9.5.2017 8:43

H43o29n91z15a 47V98r93á25n34a 5491507924851

No a?

+5/0
9.5.2017 9:02

J41o49s51e10f 45L79a64m98p64a 2254123855857

Tak si levně můžete vyčistit přívěsky, prsteny a další ozdoby. Hranolky si dáte s kečupem bez rajčat;-D

+2/−1
9.5.2017 9:45

P97e39t60r 96H95o19c94h89m69a16n 2510496555841

No a co? Víte co za "čističe" máte v trávicím ústrojí?

+4/0
9.5.2017 10:09

P97a90v19e77l 86O74d42e15h20n84a38l 6593539298425

A to počkejte, jak budete překvapený až zjistíte, kolik denně spotřebujete oxidů vodného, který se jinak používá ve směsi s kyselinou chlorovodíkovou například na čištění toalet...

+1/0
9.5.2017 10:13

J56i31r61k54a 49H13o84n30c43ů 2794434501468

Oxid vodný dokonce může při vdechnutí usmrtit.

+1/0
9.5.2017 10:38

P85e64t53r 18H35o12r76á34k 1329203919114

Běžným octem čistím konvici. A není proto ocet špatný.

+2/0
9.5.2017 10:18
Foto

P56e47t84r 41Š64r48a86i42e45r 9303132662287

Mnozí zde propagují majonézu Hellmans ale mně přijde na všechny účely až moc sladká. Lépe mi vyhovuje Mikado z Lidlu, která kdysi i vyhrála v testu a podle mého názoru se přibližuje doma vyráběné majonéze.... A je i levnější, ale o to mi nejde.

+9/0
9.5.2017 8:34

J21o14s63e49f72f 91M32u30s33i78l 7179175146370

Složení té tatarky určitě ovlivňuje Bureš. Bacha, číhá všude.

+1/−5
9.5.2017 8:40

P43e36t41r 10H82o76c22h84m63a96n 2870966585401

Mně Hellmans docela chutná, ale je pravda že je sladká. Schválně vyzkouším tu z Lidlu.

0/0
9.5.2017 10:11

A83d27a73m 59Ž89í68d62e19k 8545132975413

Souhlas, ale Zárubová je ještě lepší. Nicméně tyhle dvě jsou jediné co kupuju. HELLMANS ee!

0/0
9.5.2017 11:32

D83r92a52h19o51m14í32r47a 14L64o33u44č48k68o40v24á 6556325643

Tatarku jedině Hellmans

+7/−4
9.5.2017 8:34

M54a28g71d40a64l26e97n62a 10M39o11u52č47k57o72v35á 3189618265922

Jo. Je lahodná a není cítit takovou tou divně octovou příchutí. Nevím, jak ji popsat. A kdo má rád výryznější chuť, dá se Helmans dochuti čímkoliv. Tatarky si z Helmans majonézy dělám sama.

0/−1
9.5.2017 9:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.