Diskuse k článku

Test tatarských omáček: Dáte si kyselou, kyselejší, nebo nejkyselejší?

Zatímco v Polsku mají dochucenou majonézu rádi s vejci a v Maďarsku ji dávají do bramborového salátu, nám chutná snad úplně ke všemu. Test MF DNES zjistil, že i když si koupíte levnou tatarskou omáčku, chybu neuděláte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M21a10r93t67i61n 78R37u15z26i75c93k84a 1392798556207

Byly prilis octove, no aby se nezblaznili,...

0/0
10.5.2017 7:08

J44o97s15e69f 57L66a59m18p43a 2894983165137

Pro mínusáře pana Čechuru zasílám odkaz o tom ,že v Čechách se prodávájí lískooříškové pomazánky prakticky bez oříšků jen s aromatem. Snad ho test MF Dnes přesvědčíctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
10.5.2017 6:23

L41u50k17á51š 55S31e87d75l33á71č78e23k 1503587617610

Já kupoval malou baňatou tatarku z Tesca, která byla vítězem předchozích testů, a která nyní v testu chybí. Podle mě je nejméně ředěná a má nejlepší chuť.

0/0
9.5.2017 16:26

L91u55k58á68š 79S53e93d26l62á43č44e59k 1273877377980

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.

0/0
10.5.2017 17:31

L23u51k62á44š 31S37e10d88l18á67č74e43k 1893437257110

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.;-D

0/0
10.5.2017 17:32

P81e97t53r 57M43i53c86h55a89l 2870214851382

Už roky si dělám vlastní tatarku. Kupovaná mi žádná moc nechutná, právě kvůli té kyselosti.

+1/0
9.5.2017 13:51

M57i44c43h79a10l 97M94i26l39l63e54r 9686592219782

u nas v Australii jsou komercne vyrobene tatarky - az na dve vyjimky- prilis sladke. Je jich ale jen nekolik druhu.

Mistni populace byla zvykla na hnusne slazene majonezy a teprve az v poslednich letech si zvykaji na nesladke majonezy evropskeho/ francouzskeho typu. Drive byly dovazeny pouze z Evropy, ale v poslednich letech uz zacala domaci produkce neslazenych majonez.

Ja nekdy vyrabim vlastni majonezu, jindy kupuji jednu z importovanych a z nich pak delam tatarku podle vlastniho receptu a chuti.

0/0
9.5.2017 14:01

L35e29o27š 43N13a45v88r83á51t78i97l 9743870415495

mne nejvic chutna Tatarka Delikates od firmy PerkinsR^

0/0
9.5.2017 12:10

J87i12r79i 19D39o10m20i42n27i15k 1391518441970

Majonézu a tatarku a jiné omáčky z majonézy si zásadně dělám sám. Je to otázka 5 minut, vím, co v ní je a chutná vždy tak, jak chci. Ale v poslední době stále častěji dělám studené omáčky z dobré a husté zakysané smetany. Přecejen je daleko lehčí, než jakákoliv poctivá majonéza, která je defacto jen našlehaný olej s vejci.

0/0
9.5.2017 12:06

M87a83r41i17a94n 63P68e93š52t35a 6228548588378

Zakysaná smetana obsahuje více škodlivého živočišného tuku než majonéza.

0/−1
9.5.2017 23:10

M31a10r30t38i97n 23R66u66z79i12c48k58a 1252858106387

tak zrovna tatarky a majonezy jsou tak nejak v cajku... az na vyjimky...

0/0
10.5.2017 7:09

J93i54ř85í 63S94e65d66l91á76č80e93k 9596546961839

Paní Magdaleno Nová, "hranolek" je odvozenina od slova "hranol". Je tedy rodu mužského a skloňuje se podle vzoru "hrad". Dám si tedy kornout "hranolků" a ne "hranolek".

+3/0
9.5.2017 11:51

M51a81r21e26k 84K10l52u30f40a 3308134394686

Inu, není nad to, když článek na gastronomické téma napíše někdo, kdo nemá o gastronomii ani potuchy. ;-)

0/0
9.5.2017 14:08

P81e92t23r 61H27a10m72ž73í35k 7431623452313

Hellmanns jsem přestal kupovat od doby, co se její výroba přesunula z ČR do Polska a používají v ní méně kvalitní "antibiotiková" polská vejce. Proč v testu chybí výborná "česko-rakouská" Spack, vyráběná na Šumavě?

+2/−2
9.5.2017 11:40

M72i16c35h14a63l 17M42i73l82l53e72r 9506342549422

Hellmanka v Australii je vyrabena ve VB

0/0
9.5.2017 11:48

P90e35t97r 55H37a97m10ž45í92k 7781833782183

Tak to závidím. U nás bohužel v PL.

0/0
9.5.2017 11:49

M84i82c31h64a31l 86M67i24l77l34e14r 9386162179202

tim minim majoneza, tatarka se sem nedovazi

0/0
9.5.2017 11:49

L69e87o75š 74N27a40v44r18á63t88i92l 9433710695425

protoze je hnusna;-D

0/−1
9.5.2017 12:09

R35o78m38a33n 87K10a31c18h29l46í86ř 7273231101930

Všechny sou +- stejně "kvalitní", ale zkuste si koupit tatarku nebo majonézu bez přidané vody...to už tak jednoduché nebude

0/0
9.5.2017 10:48

J48a79n 56P38a40v23e31l17k69a 3707711524811

Takový článek má být označený jako reklama. Začíná tu být přereklamováno.

0/−5
9.5.2017 10:35

P94e37t32r 69T76l55o47u35k62a42l 7904925902735

Reklama na co? Na 10 druhů tatarek? Že by nějaká tatarková loby?

+3/0
9.5.2017 11:39

P76e11t68r 27T48l70o79u35k33a55l 7804305632295

lobby

0/0
9.5.2017 11:39

J66o97s13e65f 10L23a58m17p76a 2634323365807

Tatarku ani majonézu nejím, ale kdyby ano tak bych si jí dal takovou jak má být. Ne jako tatarku bez ingrediencí ,ale s chemií a příchutěmi místo surovin. Stejný příklad je nuttela, nugeta a jiné oříškové pomazánky, kde na západě EU je deklarováno minimálně 10% oříšků a u nás stačí mít oříškovou příchuť dodávanou snad nějakým sprejem ,aby to vonělo;-D

0/−1
9.5.2017 9:44

O83d85s46t65r44a49n48ě53n16ý 10U53ž33i80v12a68t13e76l

Uživatel požádal o vymazání
0/0
9.5.2017 10:06

R88o56m91a28n 67K64a39c34h91l77í25ř 7683331151940

Tvrdit to klidně můžete, protože dohledat složení české i německé není problém...a Německá není bůhvíjak lepší protože cca 80% produktu je zcela totožných a to je palmový tuk a cukr

0/0
9.5.2017 10:46

J22o89s94e49f 86L88a45m80p24a 2744603965597

Protože jsem poslouchal odborníka na Radiožurnálu tak to tvrdit můžu. U nás není povinnost mít v oříškové pomazánce s kakaem žádné oříšky. Že je tam dávají někdy ano. Ale jsou případy ,že tam žádné nejsou. Nejsem odborník a toto jsem slyšel. protože tyto pochutiny moc nekonzumuji nemůžu posoudit skutečnost ,ale protože jsme v ČR tak tomu věřím vzhledem k rozdílné kvalitě výrobků u nás a na západě Evropy jak potravin tak drogistických výrobků. Uvidíme co na to odborník na Seznamu.cz v pořadu A DOST;-D

0/−1
9.5.2017 10:55

V42i28k21t88o14r 10W73o75l43f 8622268303176

Chybí vám tam výborný čistě rostlinný Spak a Kalma.

0/0
9.5.2017 9:39

P41a52v70e33l 84S81m94o57l21k90a 8168285266867

;-€Proč nese titulek TEST a přitom s enic nedozvíme? Ten článek je úplně stejnej jako když mluví Sobotka: spousta keců a nedozvíme se vůbec nic!;-O

+12/−1
9.5.2017 9:35

O52d16s67t79r90a72n66ě35n64ý 33U40ž29i77v37a78t29e78l

Uživatel požádal o vymazání
+5/0
9.5.2017 9:50

V57l91a19d90i89m78i11r 11D31a37l14i69b86n22y 3294986661196

At jednou neco zase napisu.. .), tatarku delam doma sam, nejdele trva pripraveni surovin (cibulka, okurka) a uz ne v klasickem mixeru, ale s tycovym mixerem behem cirka 20s bez dolevani oleje a toho, ze by se nekdy tatarka nepovedla.

0/0
9.5.2017 9:01

M19a62g37d49a79l14e96n29a 57M64o38u42č63k36o98v46á 3389618655842

Můžu vás poprosit o přibližné množství surovin? Zrovna o víkendu jsem se pokusila udělat majonézu a pohořela jsem :-/

0/0
9.5.2017 9:41

V37l65a77d69i45m61i64r 77D20a20l29i20b27n68y 3664516181226

Zloutek, asi dve deci oleje, lzicka citronove stavy nebo octu, lzicka plnotucne horcice, osolim, opeprim, nekdy trosku cukru, lze samo dochutit potom, vysleham to, a pak do toho jeste vhodim mensi nakrajenou salotku nebo cibulku dle chuti, nakrajenou mensi okurku a jeste to jednou sjedu tim tycovym mixerem asi tak 5 vterin. Nicmene po mych taky dost taky castych neuspesnych pokusech v mixeru jsme porizovali tycovy mixer, ktery zrovna obsahuje i nastavec na majonezu a musim rict, ze na tohle je opravdu bezva, delam ji s tim skoro porad..: ) https://www.youtube.com/watch?v=oRqjFU8A_LM&feature=youtu.be

0/0
9.5.2017 9:55

H14a92n70u30š 46H71o87r72á76k 9701494836673

V takovy ty nadobe k tycaku to mam tak, ze zloutek je zalitej olejem tak, aby necouhal.

Ale - spis nez chyba v surovinach to vidim na chybu v postupu. Chce to tam ten tycak ponorit na dno, zapnout na max a veeelmi pomalu zdvihat - je to zdvihnout o 3 cm za 30s. Na jeden zatah. Smrdlani k vysledku nevede.

+2/0
9.5.2017 9:59

T43o80m55á81š 95K58u79p43č52í42k 2511462534195

Není to nutné. Naházím všechny suroviny do nádoby, co dostanete s tyčovým mixerem a párkrát projedu nahoru a dolů. O nějaké pomalosti nemůže být řeč. Tak 30 s celkem. Povedla se vždy na jedničku.

+1/0
9.5.2017 11:03

J66i42ř93í 29W49u60r91m 7917167281165

Vajíčko dávám i s bílkem, k tomu 200 ml oleje, 10g cukru, 6 špetek soli a přiměřeně octa....nemá to chybu

0/0
9.5.2017 11:59

J80a71n83a 93S37t36e51h84l39í71k86o69v92á 2389770610606

žádnou děkuji ;-D

0/0
9.5.2017 8:59

K28a83t92e62ř65i37n20a 37F54e63n28c81l88o63v74á 8773517978713

Díky

0/0
9.5.2017 8:46

L47u23k20á11š 33K91r73a79u72s 4118901707980

Tatarka od Vitany obsahuje disodnou sůl kyseliny etylendimetyltetraoctové jinak známou jako Chelaton 3 a to je výborný čistič zlatá, mědi a mosazi 

0/−2
9.5.2017 8:43

H40o72n32z35a 53V24r44á73n65a 5811717334131

No a?

+5/0
9.5.2017 9:02

J50o18s21e90f 50L39a16m92p22a 2154723905387

Tak si levně můžete vyčistit přívěsky, prsteny a další ozdoby. Hranolky si dáte s kečupem bez rajčat;-D

+2/−1
9.5.2017 9:45

P73e62t39r 64H53o71c57h81m57a89n 2520526975821

No a co? Víte co za "čističe" máte v trávicím ústrojí?

+4/0
9.5.2017 10:09

O37d94s81t41r48a77n30ě50n65ý 67U80ž59i61v64a16t28e67l

Uživatel požádal o vymazání
+1/0
9.5.2017 10:13

J59i44r24k50a 80H43o10n37c10ů 2754304921278

Oxid vodný dokonce může při vdechnutí usmrtit.

+1/0
9.5.2017 10:38

P68e48t52r 55H77o97r39á73k 1349233189324

Běžným octem čistím konvici. A není proto ocet špatný.

+2/0
9.5.2017 10:18
Foto

P96e71t82r 93Š19r91a75i38e32r 9923172822427

Mnozí zde propagují majonézu Hellmans ale mně přijde na všechny účely až moc sladká. Lépe mi vyhovuje Mikado z Lidlu, která kdysi i vyhrála v testu a podle mého názoru se přibližuje doma vyráběné majonéze.... A je i levnější, ale o to mi nejde.

+9/0
9.5.2017 8:34

J60o80s13e47f11f 98M57u47s98i41l 7179165856180

Složení té tatarky určitě ovlivňuje Bureš. Bacha, číhá všude.

+1/−5
9.5.2017 8:40

P87e93t34r 31H16o28c82h70m26a43n 2890826535631

Mně Hellmans docela chutná, ale je pravda že je sladká. Schválně vyzkouším tu z Lidlu.

0/0
9.5.2017 10:11

A68d22a31m 46Ž58í70d85e21k 8185732595723

Souhlas, ale Zárubová je ještě lepší. Nicméně tyhle dvě jsou jediné co kupuju. HELLMANS ee!

0/0
9.5.2017 11:32

D50r85a13h16o67m50í37r67a 85L76o24u72č89k63o68v57á 6286545933

Tatarku jedině Hellmans

+7/−4
9.5.2017 8:34

M52a33g11d48a92l63e70n39a 33M48o19u97č53k33o97v74á 3569858765852

Jo. Je lahodná a není cítit takovou tou divně octovou příchutí. Nevím, jak ji popsat. A kdo má rád výryznější chuť, dá se Helmans dochuti čímkoliv. Tatarky si z Helmans majonézy dělám sama.

0/−1
9.5.2017 9:43

Najdete na iDNES.cz