Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test tatarských omáček: Dáte si kyselou, kyselejší, nebo nejkyselejší?

Zatímco v Polsku mají dochucenou majonézu rádi s vejci a v Maďarsku ji dávají do bramborového salátu, nám chutná snad úplně ke všemu. Test MF DNES zjistil, že i když si koupíte levnou tatarskou omáčku, chybu neuděláte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M56a69r56t31i31n 36R83u41z46i26c60k88a 1472438556937

Byly prilis octove, no aby se nezblaznili,...

0/0
10.5.2017 7:08

J83o50s98e86f 96L19a69m11p32a 2864603605837

Pro mínusáře pana Čechuru zasílám odkaz o tom ,že v Čechách se prodávájí lískooříškové pomazánky prakticky bez oříšků jen s aromatem. Snad ho test MF Dnes přesvědčíctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
10.5.2017 6:23

L32u31k46á29š 65S41e90d79l96á20č60e42k 1293497217320

Já kupoval malou baňatou tatarku z Tesca, která byla vítězem předchozích testů, a která nyní v testu chybí. Podle mě je nejméně ředěná a má nejlepší chuť.

0/0
9.5.2017 16:26

L48u55k83á94š 30S81e67d48l26á61č58e59k 1863297977490

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.

0/0
10.5.2017 17:31

L32u79k62á93š 38S51e28d77l24á12č13e52k 1883357647890

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.;-D

0/0
10.5.2017 17:32

P29e89t10r 47M15i76c88h11a49l 2770794481792

Už roky si dělám vlastní tatarku. Kupovaná mi žádná moc nechutná, právě kvůli té kyselosti.

+1/0
9.5.2017 13:51

M42i29c20h90a62l 91M95i68l58l38e19r 9136652269162

u nas v Australii jsou komercne vyrobene tatarky - az na dve vyjimky- prilis sladke. Je jich ale jen nekolik druhu.

Mistni populace byla zvykla na hnusne slazene majonezy a teprve az v poslednich letech si zvykaji na nesladke majonezy evropskeho/ francouzskeho typu. Drive byly dovazeny pouze z Evropy, ale v poslednich letech uz zacala domaci produkce neslazenych majonez.

Ja nekdy vyrabim vlastni majonezu, jindy kupuji jednu z importovanych a z nich pak delam tatarku podle vlastniho receptu a chuti.

0/0
9.5.2017 14:01

L79e64o95š 37N36a93v69r66á39t97i11l 9273120735915

mne nejvic chutna Tatarka Delikates od firmy PerkinsR^

0/0
9.5.2017 12:10

J88i72r47i 38D43o68m82i41n97i72k 1711928591400

Majonézu a tatarku a jiné omáčky z majonézy si zásadně dělám sám. Je to otázka 5 minut, vím, co v ní je a chutná vždy tak, jak chci. Ale v poslední době stále častěji dělám studené omáčky z dobré a husté zakysané smetany. Přecejen je daleko lehčí, než jakákoliv poctivá majonéza, která je defacto jen našlehaný olej s vejci.

0/0
9.5.2017 12:06

M70a38r11i20a71n 94P69e23š83t21a 6538478598538

Zakysaná smetana obsahuje více škodlivého živočišného tuku než majonéza.

0/−1
9.5.2017 23:10

M60a64r90t77i66n 84R46u30z39i28c87k71a 1202808636397

tak zrovna tatarky a majonezy jsou tak nejak v cajku... az na vyjimky...

0/0
10.5.2017 7:09

J63i31ř75í 16S97e36d72l25á90č11e95k 9286596621279

Paní Magdaleno Nová, "hranolek" je odvozenina od slova "hranol". Je tedy rodu mužského a skloňuje se podle vzoru "hrad". Dám si tedy kornout "hranolků" a ne "hranolek".

+3/0
9.5.2017 11:51

M89a30r33e87k 46K17l80u25f92a 3558344184706

Inu, není nad to, když článek na gastronomické téma napíše někdo, kdo nemá o gastronomii ani potuchy. ;-)

0/0
9.5.2017 14:08

P91e82t32r 59H41a30m81ž89í26k 7821463612373

Hellmanns jsem přestal kupovat od doby, co se její výroba přesunula z ČR do Polska a používají v ní méně kvalitní "antibiotiková" polská vejce. Proč v testu chybí výborná "česko-rakouská" Spack, vyráběná na Šumavě?

+2/−2
9.5.2017 11:40

M27i62c74h82a49l 11M79i64l70l81e88r 9576742919552

Hellmanka v Australii je vyrabena ve VB

0/0
9.5.2017 11:48

P50e60t22r 52H12a64m53ž98í27k 7721683282423

Tak to závidím. U nás bohužel v PL.

0/0
9.5.2017 11:49

M45i10c14h50a50l 84M79i62l61l28e71r 9836162909372

tim minim majoneza, tatarka se sem nedovazi

0/0
9.5.2017 11:49

L22e50o70š 83N54a88v44r74á31t34i18l 9353620185755

protoze je hnusna;-D

0/−1
9.5.2017 12:09

R64o75m41a61n 32K34a81c83h16l34í17ř 7753861971930

Všechny sou +- stejně "kvalitní", ale zkuste si koupit tatarku nebo majonézu bez přidané vody...to už tak jednoduché nebude

0/0
9.5.2017 10:48

J79a27n 57P62a70v15e32l97k43a 3867551654391

Takový článek má být označený jako reklama. Začíná tu být přereklamováno.

0/−5
9.5.2017 10:35

P28e26t75r 53T10l53o51u17k17a73l 7394145872685

Reklama na co? Na 10 druhů tatarek? Že by nějaká tatarková loby?

+3/0
9.5.2017 11:39

P85e76t29r 80T67l86o32u40k37a17l 7144555142595

lobby

0/0
9.5.2017 11:39

J53o43s27e44f 77L26a53m87p18a 2404313865547

Tatarku ani majonézu nejím, ale kdyby ano tak bych si jí dal takovou jak má být. Ne jako tatarku bez ingrediencí ,ale s chemií a příchutěmi místo surovin. Stejný příklad je nuttela, nugeta a jiné oříškové pomazánky, kde na západě EU je deklarováno minimálně 10% oříšků a u nás stačí mít oříškovou příchuť dodávanou snad nějakým sprejem ,aby to vonělo;-D

0/−1
9.5.2017 9:44

P51a72v20e83l 32O66d27e63h21n66a66l 6733969518955

Nechci tvrdit, že německá Nutella není lepší, ale když už něco tvrdíte, zjistěte si nejdříve fakta. Co do ořechů je to 13% v obou zemích, Nugeta deklaruje 10%.

http://ctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
9.5.2017 10:06

R85o47m46a95n 97K47a57c63h40l22í68ř 7193521421880

Tvrdit to klidně můžete, protože dohledat složení české i německé není problém...a Německá není bůhvíjak lepší protože cca 80% produktu je zcela totožných a to je palmový tuk a cukr

0/0
9.5.2017 10:46

J21o49s46e10f 77L87a64m96p30a 2324463425897

Protože jsem poslouchal odborníka na Radiožurnálu tak to tvrdit můžu. U nás není povinnost mít v oříškové pomazánce s kakaem žádné oříšky. Že je tam dávají někdy ano. Ale jsou případy ,že tam žádné nejsou. Nejsem odborník a toto jsem slyšel. protože tyto pochutiny moc nekonzumuji nemůžu posoudit skutečnost ,ale protože jsme v ČR tak tomu věřím vzhledem k rozdílné kvalitě výrobků u nás a na západě Evropy jak potravin tak drogistických výrobků. Uvidíme co na to odborník na Seznamu.cz v pořadu A DOST;-D

0/−1
9.5.2017 10:55

V32i59k76t14o29r 11W91o32l92f 8832898553146

Chybí vám tam výborný čistě rostlinný Spak a Kalma.

0/0
9.5.2017 9:39

P25a56v52e20l 96S17m21o78l77k55a 8338595516277

;-€Proč nese titulek TEST a přitom s enic nedozvíme? Ten článek je úplně stejnej jako když mluví Sobotka: spousta keců a nedozvíme se vůbec nic!;-O

+12/−1
9.5.2017 9:35

P96a82v49e75l 74O10d24e73h17n61a90l 6153329408955

Možná proto, že celý článek je jen upoutávka na dnešní vydání MF DNES?

+5/0
9.5.2017 9:50

V88l56a61d19i31m83i48r 50D76a22l49i34b77n52y 3814316791686

At jednou neco zase napisu.. .), tatarku delam doma sam, nejdele trva pripraveni surovin (cibulka, okurka) a uz ne v klasickem mixeru, ale s tycovym mixerem behem cirka 20s bez dolevani oleje a toho, ze by se nekdy tatarka nepovedla.

0/0
9.5.2017 9:01

M59a73g34d20a44l24e79n13a 10M81o44u58č16k12o87v48á 3809668765962

Můžu vás poprosit o přibližné množství surovin? Zrovna o víkendu jsem se pokusila udělat majonézu a pohořela jsem :-/

0/0
9.5.2017 9:41

V42l94a23d43i98m98i62r 60D89a94l64i78b69n34y 3634796321636

Zloutek, asi dve deci oleje, lzicka citronove stavy nebo octu, lzicka plnotucne horcice, osolim, opeprim, nekdy trosku cukru, lze samo dochutit potom, vysleham to, a pak do toho jeste vhodim mensi nakrajenou salotku nebo cibulku dle chuti, nakrajenou mensi okurku a jeste to jednou sjedu tim tycovym mixerem asi tak 5 vterin. Nicmene po mych taky dost taky castych neuspesnych pokusech v mixeru jsme porizovali tycovy mixer, ktery zrovna obsahuje i nastavec na majonezu a musim rict, ze na tohle je opravdu bezva, delam ji s tim skoro porad..: ) https://www.youtube.com/watch?v=oRqjFU8A_LM&feature=youtu.be

0/0
9.5.2017 9:55

H46a27n94u50š 79H48o67r41á63k 9421314896143

V takovy ty nadobe k tycaku to mam tak, ze zloutek je zalitej olejem tak, aby necouhal.

Ale - spis nez chyba v surovinach to vidim na chybu v postupu. Chce to tam ten tycak ponorit na dno, zapnout na max a veeelmi pomalu zdvihat - je to zdvihnout o 3 cm za 30s. Na jeden zatah. Smrdlani k vysledku nevede.

+2/0
9.5.2017 9:59

T11o64m12á71š 27K77u21p75č45í25k 2271522204865

Není to nutné. Naházím všechny suroviny do nádoby, co dostanete s tyčovým mixerem a párkrát projedu nahoru a dolů. O nějaké pomalosti nemůže být řeč. Tak 30 s celkem. Povedla se vždy na jedničku.

+1/0
9.5.2017 11:03

J79i78ř45í 76W34u67r57m 7127397781475

Vajíčko dávám i s bílkem, k tomu 200 ml oleje, 10g cukru, 6 špetek soli a přiměřeně octa....nemá to chybu

0/0
9.5.2017 11:59

J53a42n93a 41S66t98e27h67l15í59k77o15v32á 2909620530516

žádnou děkuji ;-D

0/0
9.5.2017 8:59

K69a81t78e33ř37i38n79a 60F83e96n53c65l45o52v61á 8723917788333

Díky

0/0
9.5.2017 8:46

L77u80k13á57š 28K35r51a81u29s 4108401547420

Tatarka od Vitany obsahuje disodnou sůl kyseliny etylendimetyltetraoctové jinak známou jako Chelaton 3 a to je výborný čistič zlatá, mědi a mosazi 

0/−2
9.5.2017 8:43

H14o14n59z68a 96V67r30á15n65a 5601167244301

No a?

+5/0
9.5.2017 9:02

J24o48s24e35f 52L58a98m82p29a 2734883775317

Tak si levně můžete vyčistit přívěsky, prsteny a další ozdoby. Hranolky si dáte s kečupem bez rajčat;-D

+2/−1
9.5.2017 9:45

P15e11t86r 97H40o83c65h97m33a40n 2480116135941

No a co? Víte co za "čističe" máte v trávicím ústrojí?

+4/0
9.5.2017 10:09

P21a13v72e25l 52O50d13e15h36n42a15l 6743879958425

A to počkejte, jak budete překvapený až zjistíte, kolik denně spotřebujete oxidů vodného, který se jinak používá ve směsi s kyselinou chlorovodíkovou například na čištění toalet...

+1/0
9.5.2017 10:13

J31i83r85k79a 28H46o24n13c78ů 2614744401638

Oxid vodný dokonce může při vdechnutí usmrtit.

+1/0
9.5.2017 10:38

P25e25t82r 86H51o54r14á71k 1269103729344

Běžným octem čistím konvici. A není proto ocet špatný.

+2/0
9.5.2017 10:18
Foto

P79e12t95r 59Š65r34a18i76e12r 9893192632247

Mnozí zde propagují majonézu Hellmans ale mně přijde na všechny účely až moc sladká. Lépe mi vyhovuje Mikado z Lidlu, která kdysi i vyhrála v testu a podle mého názoru se přibližuje doma vyráběné majonéze.... A je i levnější, ale o to mi nejde.

+9/0
9.5.2017 8:34

J33o75s74e88f68f 45M89u74s72i50l 7209275326870

Složení té tatarky určitě ovlivňuje Bureš. Bacha, číhá všude.

+1/−5
9.5.2017 8:40

P46e50t38r 59H67o84c16h93m65a22n 2170286955501

Mně Hellmans docela chutná, ale je pravda že je sladká. Schválně vyzkouším tu z Lidlu.

0/0
9.5.2017 10:11

A31d86a23m 34Ž72í32d36e31k 8385952375413

Souhlas, ale Zárubová je ještě lepší. Nicméně tyhle dvě jsou jediné co kupuju. HELLMANS ee!

0/0
9.5.2017 11:32

D37r44a14h38o55m48í47r12a 30L40o60u61č59k95o38v26á 6816195753

Tatarku jedině Hellmans

+7/−4
9.5.2017 8:34

M61a26g93d34a50l63e96n91a 58M65o19u28č10k62o40v53á 3789598605822

Jo. Je lahodná a není cítit takovou tou divně octovou příchutí. Nevím, jak ji popsat. A kdo má rád výryznější chuť, dá se Helmans dochuti čímkoliv. Tatarky si z Helmans majonézy dělám sama.

0/−1
9.5.2017 9:43







Najdete na iDNES.cz