- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vzhledem ke svým tělesným proporcím "jídelňák" JLV již několik let nevyužívám. Ale za to lůžkové především na trasách US - BA - BB nebo alespoň AB - BB - je jiné kafé! Bohužel i tady se časy mění a já se musím přizpůsobovat JŘ 2 železnic. Ale ještě to jde, dokud se dostanu do vagonu.
Něco jiného je jízda se Slováky buď v jejich košickém nebo aj pražském vagónu Dokonce aj jeden exsoudruh s pupkem větším mého mi odmítl pomoc při nastupování a zaujetí lůžka s befehlem: abych mu jízdní doklady přinesl do jeho kancelárii!! Upozornil, jsem ho na jeho povinnosti a že nevím, kde je jeho KANCELÁRIA... . - Když se to za pár měsíců opakovalo: dal jsem mu to sežrat i s navijákem a tak - PO VYHODŇARSKY! Samozřejmě, že jsem to sdělil i GŘ Capovi. Pak jsem ho již nikdy nepotkal.
Protipólem byli skuteční stewardi košičtí, jež mne do pomáhali aj při vystupováních v KE či jinde. Již 100% dosahovali úrovně JLV.
Je to o lidech a službách cestujícím.
Neřekl bych, že o jídelní vozy není zájem. Koukám na vlaky Praha-Berlín v Kralupech a téměř vždy jsou velmi slušně obsazené.
Stejnětak když jedu z Prahy do Pardubic (posledně např. Slovenskou strelou), tak byly obsazeny všechny stoly.
Dávám přednost vlakům, kde je řazen klasický jídelní vůz, protože sednout si v ARmpee nebo Railjetu bývá problém. Tam přijdou 2 lidi s notebookem na kafe a vůz je "obsazen".
Konečně zajímavý článek a vcelku dobře vedený rozhovor. Chválím
Občas využívám a nemohu nic vytknout. Tak mají vypadat kvalitní služby.
Český medovník od arménské recpetury Marlenka skutečně nemá chybu. Velmi doporučuji, vždy si pochutnám.
Jezdím často mezi Ústím n.L. a Prahou a pokud můžu, tak si dám oběd u JLV. Jídla svělá, ceny v rámci happy-hour standardní, obsluha rychlá, za hodinu jízdy stihnu i zákusek a kafe.
Taky děkuju za rozhovor. Jezdim často do Hamburku a Berlína a jsem s JVL velmi spokojen. Jídlo je opravdu dobré a hlavně na uzemí ČR je ta Happy Hour opravdu šťastná volba, protože ceny jsou jen o malinko vyšší než v normální restauraci. I personál je na úrovni, prostě doufám, že to tak bude i nadále a přeju JVL hodně úspěchů v další práci.
Co si pamatuju, tak Rakušáci ve Vindoboně čepovali pivo taky. Akorát stálo teda kilo.
Děkuji autorovi za rozhovor. Škoda , že jídeláky pomalu mizí a mění se v bistrovozy.S láskou vzpomínám, když před několika lety jezdil Urblík, někdy v jídeláku byla zábava, hlavně, když z Plzně do Prahy jednou nastoupila parta starších Norů, to se rozjelo a před hlavákem bylo flambování palačinek v tunelu, to by dnes nešlo.
Pro autora