- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
1, tanková Plzeň v Zlatým Klase na Plzenskej (aj keď 46,- !?!?)
2, Plzeň u Glaubicú na Malej Strane
3, Plzeň U Zlatého tygra
Desítka Staropramen je standartní pivo jako bývalo za totáče. Co chybí, je nízkoalkoholické pivo. Z nealko mi nejlépe chutnalo Birell Zelený ječmen, to dokonce chutná skoro jako běžné pivo, nemá tu připálenou příchuť, jako obvyklé nealko.
Je to ovšem chemie.
V létě a ve vedrech bych si rád koupil 7°pivo, jaké bývalo v padesátých letech. To jsme pili ve žních na poli.
Pivovar Chříč,a jejich 11 Pazdrát.To je malvaz!
Dokud se v Čechách nezačnou houfně čepovat tmavá a polotmavá nebo řezaná piva tak si nemůžeme říkat národem piva. V tomto jsme zatraceně omezeným konzumentem.
Gambrinus??? Děláte si srandu, vždyť ani tady na Plzeňsku to už nikdo nechce, hospody hromadně přecházejí na jiné pivovary. Tam kde se sto let točil Gambrinus tak dnes je Chodovar, Bernard, Bakalář nebo produkce minipivovarů.
V Brně neumí načepovat pivo, s výjimkou několika plzeňských podnikových hospod. Hladinka je neznámý pojem a ani čepování po skle není obvyklé. Piva "bouchají" pod náporem se shora plným proudem kolmo na dno sklenice. Hrůza!!!
Experti jsou holt experti a platí je kdo? Velké pivovary
Velké pivovary vaří vesměs "europiva", což jsou často nepoživatelné patoky. Před 40 lety jsem měl tu čest vařit "Plzeň", takže mohu říci, že dnes i ta slavná "Plzeň" je patok. Jediná, která je skoro stejná, jako ta pravá, je "Plzeň" v třetinkách. A věřte mi, že vím, o čem mluvím, pivo se vaří různě už od začátku podle koncového určení.
Neviděl bych to až tak tragicky,. Třeba Budějovický Budvartaké patří mezi velké pivovary, ale jeho vaření piva si pořád drží prvky řemeslné produkce. To pak je samozřejmě znát i na kvalitě „desítky“nebo Pardála, o tradičním ležáku ani nemluvě. Je to prostě o tom, jak k tomu,kde přistoupí.
1000 lidi 1000 chuti...kazdemu jeho nebe...ja mam rad život hořky bohu dik priznam se cepoval jsem pivo a jednou mi privezli asi pred 15ti lety z Nachoda pivo jako pozornost bylo fakt dobre....
Straopramen vynika neodolatelnym oderem uz kdyz clovek projizdi kolem pivovaru v kilometrove vzdalenosti.