Diskuze

Test výčepních piv: laikům chutnala piva, která experti odsoudili

Dvanáct druhů výčepních piv ze sudů testovaly dvě poroty: odborná a laická. U laiků zvítězil Primátor, u expertů piva velkých značek. Běžní konzumenti celkově ocenili piva víc než profesionálové.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1, tanková Plzeň v Zlatým Klase na Plzenskej (aj keď 46,- !?!?)

2, Plzeň u Glaubicú na Malej Strane

3, Plzeň U Zlatého tygra

0 0
možnosti
Foto

Desítka Staropramen je standartní pivo jako bývalo za totáče. Co chybí, je nízkoalkoholické pivo. Z nealko mi nejlépe chutnalo Birell Zelený ječmen, to dokonce chutná skoro jako běžné pivo, nemá tu připálenou příchuť, jako obvyklé nealko.

Je to ovšem chemie.

V létě a ve vedrech bych si rád koupil 7°pivo, jaké bývalo v padesátých letech. To jsme pili ve žních na poli.

0 0
možnosti

J28a91n 27M16a83c40h98á75č

20. 6. 2017 7:32

Pivovar Chříč,a jejich 11 Pazdrát.To je malvaz!

0 0
možnosti

Dokud se v Čechách nezačnou houfně čepovat tmavá a polotmavá nebo řezaná piva tak si nemůžeme říkat národem piva. V tomto jsme zatraceně omezeným konzumentem.

0 1
možnosti

Gambrinus??? Děláte si srandu, vždyť ani tady na Plzeňsku to už nikdo nechce, hospody hromadně přecházejí na jiné pivovary. Tam kde se sto let točil Gambrinus tak dnes je Chodovar, Bernard, Bakalář nebo produkce minipivovarů.

3 1
možnosti

J23a87n 63K83r14u66p30k70a

27. 5. 2017 18:03

V Brně neumí načepovat pivo, s výjimkou několika plzeňských podnikových hospod. Hladinka je neznámý pojem a ani čepování po skle není obvyklé. Piva "bouchají" pod náporem se shora plným proudem kolmo na dno sklenice. Hrůza!!!

0 0
možnosti

Experti jsou holt experti a platí je kdo? Velké pivovary;-D

Velké pivovary vaří vesměs "europiva", což jsou často nepoživatelné patoky. Před 40 lety jsem měl tu čest vařit "Plzeň", takže mohu říci, že dnes i ta slavná "Plzeň" je patok. Jediná, která je skoro stejná, jako ta pravá, je "Plzeň" v třetinkách. A věřte mi, že vím, o čem mluvím, pivo se vaří různě už od začátku podle koncového určení.;-)

2 1
možnosti

Neviděl bych to až tak tragicky,. Třeba Budějovický Budvartaké patří mezi velké pivovary, ale jeho vaření piva si pořád drží prvky řemeslné produkce. To pak je samozřejmě znát i na kvalitě „desítky“nebo Pardála, o tradičním ležáku ani nemluvě. Je to prostě o tom, jak k tomu,kde přistoupí.

0 0
možnosti

1000 lidi 1000 chuti...kazdemu jeho nebe...ja mam rad život hořky bohu dik priznam se cepoval jsem pivo a jednou mi privezli asi pred 15ti lety z Nachoda pivo jako pozornost bylo fakt dobre....

0 1
možnosti

P57e30t82r 91D10a64m

25. 5. 2017 22:51

Nejhorší pivo je žádný pivo ;-)

2 0
možnosti

Straopramen vynika neodolatelnym oderem uz kdyz clovek projizdi kolem pivovaru v kilometrove vzdalenosti.

2 0
možnosti