Diskuze

Řetězce ukously pekárnám část trhu, pekaři proto zřizují vlastní prodejny

Příchod zmrazeného a rozpékaného pečiva před pár lety znamenal pro tradiční středně velké a malé pekárny tvrdou ránu. Kvůli možnosti řetězců dopékat pečivo přímo na prodejně přišly podle odhadů Svazu pekařů a cukrářů až o čtvrtinu odbytu. Pekárny však našly možnost, jak si výpadek vynahradit. Místo dodávek do řetězců stále častěji otvírají vlastní prodejny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Dneska koupit chutný chleba v marketu je možné pouze v případě, že tam dodává menší pekárna. Chleba z velkovýroben je neskutečně nechutný a na druhý den zcela nepoživatelný.

2 0
možnosti
JM

J10o57s73e30f 56M53i15k65e70l

20. 6. 2017 14:33

Je tomu přesně naopak. Nejlepší chleba (bavíme se o nějakém "obyčejném" chlebu) pochází ze "starých, klasických" velkopekáren, na druhém místě jsou řetězce, a nejhorší chleba pochází z malých pekáren. Pokud si vzpomínám, tak ke stejnému zjištění kdysi dospěl i časopis dTest. Výjimky jsou samozřejmě možné.

0 0
možnosti
AB

Neví někdo proč se balený chleba prodává pouze krájený?

1 0
možnosti
JK

Aby se dříve kazil ? ;-)

1 0
možnosti
PJB

Pekař Bláha z Liberce - to je frajer! Pravda: několik let musel zatnou zuby, nabrousit kolo a nohy. [>-] Ale dnes: Má vše, co potřebuje. Pravda pouze v Liberci. Ale stojí - stálo to ( dlouho jsem tam nebyl) za to! Akorát chleba jsem si ještě u něj nekoupil.

Jinak: snídaně, obědy, svačiny v LBC: U Bláhy!!! V

1 0
možnosti
HP

H91o15r25s16k32ý 82P12e15t58r

19. 6. 2017 10:39

Přiznám se, mě to rozmrazené a čerstvě rozpečené prostě chutná. :) Prosím o rituální umínusování.. :)

4 1
možnosti
JL

J32o39s15e27f 14L14a71m40p21a

19. 6. 2017 10:40

Mě taky ,ale když ten mínus chcete:-)

1 0
možnosti
JL

J77o51s69e90f 11L72a57m96p31a

19. 6. 2017 10:37

Hlavně ,že přišli s celoevropským průměrem za 1 kg chleba. na průměr celoevropských mezd se to u nás ,ale nevztahuje co?;-D

3 0
možnosti
JJ

Lide ve mestech nechodi k pekarum z jednoducheho principu, nakoupi naprosto vse v supermarketu.

Kdo chce, tak samozrejme jde k pekari, reznikovi, zelinari, na trhy na syry atp.

1 0
možnosti
IS

I48v41a80n 65S25t54e35c77h

19. 6. 2017 11:36

Zaměstnaná žena, která má hodinu mezi koncem práce a začátkem přípravy večeře, si těžko může dovolit obíhat 5 různých krámů v okruhu 2 kilometrů. Je proto odkázaná na jeden supermarket, případně je občas vystřídá a do jednodruhových krámů zavítá maximálně 1x za týden.

1 0
možnosti
PH

Jsem s hrůzou zjistil, že chleba z Penamu se zkládá asi z 20-ti věcí (chemikálie, arabská guma...) :-/ Jinak i Globus v Praze, který dříve pekl kvalitní chleba se výrazně zhoršil. Chléb je moučný, horší chuti a rozpadá se. Naštěstí mám možnost kupovat kváskový chléb z Cvrčovické pekárny.

1 0
možnosti
Foto

Globus v Praze opravuje (modernizuje) pekárnu už několik měsíců, naposledy jsem se tam byla ptát cca před týdnem a prý snad ještě měsíc máme vydržet.

0 0
možnosti
PB

P60e68t33r 25B26r65o89d32a

19. 6. 2017 9:30

Naštěstí mám v dosahu malou pekárnu i řezníka. Babišovy dobroty tedy kupovat nemusím....

5 0
možnosti
IZ

Přesně, a ta kvalita a chuť! To se nedá vůbec srovnávat! Pečivo nebo uzeniny ze super hyper opravdu jen jako poslední nouzovka a pro maso raději sáhnu do mrazáku.

0 0
možnosti
MH

Ze zmrazeného upečené pečivo nekupuju. Takže třeba v Kauflandu nelze až na obyčejné rohlíky, které nekupuju tak nebo tak, koupit nic.

2 0
možnosti
PS

V Kaufladnu jsem nebyl 4 roky, právě proto, že jsem vyjel se skoro prázdným vozíkem. Ztráta času. Pečivo nekupuju, chleba si upeču v troubě.

0 0
možnosti
MN

Jenže ono je to těžké. Většina lidí jde po nízké ceně a koupí radši menší a méně chutný rohlík za 1,9 Kč v supermarketu, než trošku větší a hlavně chutnější za 3,5 Kč u pekaře.

3 0
možnosti
JK

A pak půlku vyhodí, protože se už nedá jíst. A to se vyplatí ! ;-D

1 0
možnosti