- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dneska koupit chutný chleba v marketu je možné pouze v případě, že tam dodává menší pekárna. Chleba z velkovýroben je neskutečně nechutný a na druhý den zcela nepoživatelný.
Je tomu přesně naopak. Nejlepší chleba (bavíme se o nějakém "obyčejném" chlebu) pochází ze "starých, klasických" velkopekáren, na druhém místě jsou řetězce, a nejhorší chleba pochází z malých pekáren. Pokud si vzpomínám, tak ke stejnému zjištění kdysi dospěl i časopis dTest. Výjimky jsou samozřejmě možné.
Neví někdo proč se balený chleba prodává pouze krájený?
Pekař Bláha z Liberce - to je frajer! Pravda: několik let musel zatnou zuby, nabrousit kolo a nohy. Ale dnes: Má vše, co potřebuje. Pravda pouze v Liberci. Ale stojí - stálo to ( dlouho jsem tam nebyl) za to! Akorát chleba jsem si ještě u něj nekoupil.
Jinak: snídaně, obědy, svačiny v LBC: U Bláhy!!!
Přiznám se, mě to rozmrazené a čerstvě rozpečené prostě chutná. :) Prosím o rituální umínusování.. :)
Hlavně ,že přišli s celoevropským průměrem za 1 kg chleba. na průměr celoevropských mezd se to u nás ,ale nevztahuje co?
Lide ve mestech nechodi k pekarum z jednoducheho principu, nakoupi naprosto vse v supermarketu.
Kdo chce, tak samozrejme jde k pekari, reznikovi, zelinari, na trhy na syry atp.
Zaměstnaná žena, která má hodinu mezi koncem práce a začátkem přípravy večeře, si těžko může dovolit obíhat 5 různých krámů v okruhu 2 kilometrů. Je proto odkázaná na jeden supermarket, případně je občas vystřídá a do jednodruhových krámů zavítá maximálně 1x za týden.
Jsem s hrůzou zjistil, že chleba z Penamu se zkládá asi z 20-ti věcí (chemikálie, arabská guma...) :-/ Jinak i Globus v Praze, který dříve pekl kvalitní chleba se výrazně zhoršil. Chléb je moučný, horší chuti a rozpadá se. Naštěstí mám možnost kupovat kváskový chléb z Cvrčovické pekárny.
Globus v Praze opravuje (modernizuje) pekárnu už několik měsíců, naposledy jsem se tam byla ptát cca před týdnem a prý snad ještě měsíc máme vydržet.
Naštěstí mám v dosahu malou pekárnu i řezníka. Babišovy dobroty tedy kupovat nemusím....
Přesně, a ta kvalita a chuť! To se nedá vůbec srovnávat! Pečivo nebo uzeniny ze super hyper opravdu jen jako poslední nouzovka a pro maso raději sáhnu do mrazáku.
Ze zmrazeného upečené pečivo nekupuju. Takže třeba v Kauflandu nelze až na obyčejné rohlíky, které nekupuju tak nebo tak, koupit nic.
V Kaufladnu jsem nebyl 4 roky, právě proto, že jsem vyjel se skoro prázdným vozíkem. Ztráta času. Pečivo nekupuju, chleba si upeču v troubě.
Jenže ono je to těžké. Většina lidí jde po nízké ceně a koupí radši menší a méně chutný rohlík za 1,9 Kč v supermarketu, než trošku větší a hlavně chutnější za 3,5 Kč u pekaře.
A pak půlku vyhodí, protože se už nedá jíst. A to se vyplatí !