Diskuze

Test ruských zmrzlin: smetanová za 10 korun, z levných tuků dvakrát dražší

Ruské zmrzliny mají Češi rádi. Je za tím možná trocha sentimentu. Lahodné chuti smetany se rostlinný tuk nikdy nevyrovná. MF DNES otestovala, zda si v obalu s kupolemi moskevského chrámu či Mrazíkem kupujeme skutečně smetanovou zmrzlinu, nebo průmyslový prefabrikát z rostlinného tuku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P84a66v22o70l 64B98o72s63á21k

25. 6. 2017 18:55

nielen ruská zmrzlina od Algidy Unileveru ale aj Cart de Or kedysi dávno bola dobrá potom priemerná a naposledy som ju vyhodil celú do koša, absolútný grc, nedalo sa to jesť, katastrofa, 3 druhy gumy, len rastlinný tuk chutilo to ako nejaká hnusná hmota, NIKDY VIAC!!! magnum tiež doslova sprasily. Od Uniliveru alebo Algidy už nič, ani psovy by som to nedal žrať. Nech si to zjedia samy, banda podvodníkov.

3 1
možnosti

Mám za to, že stačí se držet osvědčené zásady: Z Ruska nikdy nepřišlo nic dobrého.

3 3
možnosti

H90o46n26z96a 83F83á24t37o11r

21. 6. 2017 17:07

A z čeho čekáte, že to je vyráběné, když kus stojí 6,50 Kč? 8-o

3 0
možnosti

stejne ta nejlepsi zmrzlina na svete je italska. V!!

Jenze ta se za totality v ce- ese-ser nesehnala a dostat pas s povolenim na dovolenou do Italie a mit soucasne dost deviz na utraceni za italske lahudky bylo pro drtivou vetsinu obcanu skoro uplne nemozne. Tak se museli spokojit s tou ruskou, ktera byla navic umele propagovana jako dukaz, ze v tom esese- ser maji vsechno nejlepsi..

1 3
možnosti

Algida je kanál a bojkotuju dlouhodobě. Doporučuju méně a lepší - např. Haagen Dazs (mají i nanuky). Nebo Milka nanuk.

4 2
možnosti

K88a38r61e43l 34D31r95d84a

21. 6. 2017 10:34

To jste tomu dal, Milka a Algida jsou na tom stejně. Rostlinné tuky... Rv

0 1
možnosti

K36a57r90e88l 98D12r24d62a

20. 6. 2017 15:34

To jsou mi věci. (Mám 50 minusů za osvětu českých seniorů, co tento odpad převážně kupují.) Vidím, že by to chtělo osvětu i iDNES a SVÚ.

Plombir vychází z označení pro kandované ovoce. Jde o slavný francouzský dezert z dob Napoleona III. V Rusku tuhle nádheru přetvořili na vysoce tučnou a přeslazenou zmrzlinu, což určily sovětské normy. Zpravidla se prodává v kulatých kornoutcích, aby odkazovala na původní dezert.

Pokud se tady porovnává mléčný tuk (prý jako že smetana) s rostlinným tukem, je to celkem nesmysl. Smetana je v téhle zmrzlině jen na ukázku. Vysoká tučnost se nahání máslem. Jinak stačí mléko. Takže fakticky mlsáte oslazené máslo. (Mám na máslo alergii. Nenapadlo mě, proč je mi po téhle zmrzlině zle, když jinou mohu.)

Je naprosto zbytečné, aby byla zmrzlina tuková bomba s tunou cukru. Ve skutečnosti jde o snahu průmyslových výrobců prodat zákazníkům tuky o které nestojí. Když to nejsou laciné rostlinné tuky, tak je to máslo pod názvem "smetanová zmrzlina". Opět tedy "průmyslový prefabrikát". Rv

V Sovětském svazu byla zmrzlina oblíbená i ve formě dvou oplatek. Protože to děti sovětů braly jako dva v jednom. Zákusek a zmrzlina dohromady. Populární byla léčba zmrzlinou hrazená státem při odebrání mandlí. Státní bolestné pro děti. Často padla volba právě na tuto, když rodiče objednávali zmrzlinu zdarma.

Dle statistik, ruskou zmrzlinu kupují v Česku převážně senioři, kteří si tak likvidují zdraví. Zkusila se kampaň cílená na mladé zákazníky a ta vybouchla. ;-)

(Víc jsem toho nenašel. Viz google.)

1 11
možnosti

Celý článek považuji za další propagaci zlého Ruska a hodného EU....;-)

Jinak ta Ruská zmrzlina vyrobená u nás, opravdu není k jídlu.......:-PRv

EURvRvRv

3 2
možnosti

Ale připomínám, že kokosový olej je parádní alternativa chemických lubrikantů. Pokud tedy má někdo rád veselé hry s jídlem, je daná zmrzka asi jednoznačnou volbou. ;-D

2 0
možnosti

A28n85d55r59e16a 70N28o84v10a

20. 6. 2017 13:12

Pro vsechny milovniky ruske zmrzliny pohled z "druhe strany": na gymplu jsem o prazdninach delala na brigade ve firme vyrabejici prave tuto "lahudku" - v krabicich s oplatky byli svabi, my jako brigadnici jsme ty oplatky davali do stroje holyma (i.e.spinavyma) rukama a zbytkova zmrzlinova hmota tekla do kyblu, odkud se vylevala ZPATKY k pouziti na dalsi zmrzlinu. Byla to fajn brigoska, nekteri tam potkali prvni lasky, kradli pro pribuzne krabice s ruskou zmrzkou, pricichli jsme k "tovarni" praci, coz je pro kazdeho mladocha dobra zkusenost, ale ZMRZLINU OD TE DOBY NEJIM. :)

3 3
možnosti

ale to bylo ještě za socíku?

0 0
možnosti

Keby ste (bohužiaľ pre Vás Čechov) čítali na Slovensku vydanú knihu "Umenie sovietskej kuchyne" Anya von Bremzen (2014) - str. 97 a 98 kde je popísané ako súdruh Mikojan doviezol v roku v auguste (srpnu) 1936 do SSSR z USA americký recept na tzv. ruské "moroženoje", take nebudete nič trepať o "ruskej zmrzline". Čo kedy Rusáci vynašli, okrem gulagu a koncentrákov a bezuzdného vraždenia svojho vymierajúceho obyvateľstva?

5 7
možnosti

V68í67t 53M36r17h61a88l

20. 6. 2017 12:56

Ne vše je na Rusku špatné. Vadí mě, že mnozí lidé odsuzují vše, co se týče Ruska.

3 1
možnosti