Diskuze

Franšízing už neláká jen v gastronomii, podnikatelé investují až milion

Nejoblíbenější obor je dlouhodobě gastronomie, doba ale aktuálně přeje i realitním franšízám, říká Jan Gonda, prezident České asociace franchisingu. Ta sdružuje 60 franšízových značek. Sám je masterfranšízantem (výhradním zástupcem) pro španělskou sít výživových poraden Naturhouse, která má v Česku aktuálně devadesát poboček.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kdykoliv slyším obrat "... úspěšný franšízant".. tak se mi před očima mihne obraz jedince- rádoby "úspěšného" podnikatele - co nemá vlastní nápad, a tak svým způsobem v rámci draze zaplacené franšízy "parazituje" na svém hostiteli.. POZOR.. toto je biologicky ověřený koncept, kdy symbioza hostitele a "přísáknuté parazita" je ku prospěchu obou zúčastěných (v rámci živočišné říše).. v této rovině (biologické) se termín "parazit" nechápe nijak hanlivě...

LEC .. v rámci podnikání já jen tak chápu. Daný jedinec není schopen vlastního nápadu, tak jen přeprodává koncept někoho jiného.. já bych tyto "podnikatele" nikdy neřadil mezi ty, co si svůj úspěch opravdu sami z písku vydupali bez jakékoholiv placeného zázemí. to jsou pro mě ti MASTER Podnikatelé.. ne tato "břečka"..

0 1
možnosti

Ona jen koupě známé a úspěšné franšízy ještě neznamená úspěch. Vždy za tím je i ta dřina, ochota si máknout. A proč vymýšlet již vymyšlené? Každý na to prostě není.

0 0
možnosti