Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P66e48t70r 79Š85r11a48i23e35r 9893602932447

Netvrdím, že žiju nějak extrémně makrobioticky, naštěstí zmíněné "potraviny" nekupuji. Smutné ovšem je, že výrobci cílí na děti, jako u ostatních sra*ek...:-(

+33/0
doporučit
3.10.2017 7:17

A43n74d38r85e13a 90N54o59v65a 3258314455572

Sileny.

+22/0
doporučit
3.10.2017 6:08

M83i66r13e50k 56T16u53r26e28č42e57k 4123242420362

No tak to se pak nedivim, ze ma pulka naroda diabetes. A vetsina o tom ani nevi.

+26/−2
doporučit
3.10.2017 6:17

A37d14a88m 94H38u18r11t39a 2141622917860

Základ je používat základní suroviny a pak má spotřebitel aspoň trošku přehled co jí. Pokud někdo kupuje konzervu s hotovým jídlem nebo burákovým máslem, kde složení zabírá půlku obalu, tak bych asi čekal, že tam nějaký cukr bude :-)

+16/0
doporučit
3.10.2017 8:52

F29r14a31n89t86i23š82e59k 91D16v81o73ř42á61k 3866416605959

To všechno nekupuji.

+14/0
doporučit
3.10.2017 5:55

M59i74l85e65n64a 36K17l29o16u53č31k74o25v30á 2516840626392

Ani jeden z vyjmenovaných výrobků nekupujeme. Některé neznám ani dle názvu. Ale zase nejspíš kupujeme jiné, kde je cukru taky jako ......

+13/0
doporučit
3.10.2017 7:30

J14o59s96e19f 17H60l62i94n52o11m62a77z 3210514633278

Ještě že je nenapadlo jít do cukrárny.

+10/0
doporučit
3.10.2017 6:33

M96a36g59d22a84l24e46n65a 48H66r39o50n31o28v43s37k12á 3890312524449

Cukr že není zdraví škodlivý? Naopak, co se týká stravování, jeho obecně až extrémní spotřeba je prokazatelně hlavním původcem mnoha civilizačních nemocí.

+17/−4
doporučit
3.10.2017 5:11

J96a79k43u63b 12F58e94i77f52a35r 7339479656189

říkejte si co chcete, ale cukr (třtinový, řepný) je pořád nejzdravější sladidlo.

A v jídle pomáhá rozvinutí chutí, já třeba trošičku cukru přidávám i do svíčkové na smetaně.

A rozhodně mi vadí v klobáse méně než nějaký glutamát.

+9/0
doporučit
3.10.2017 8:39

M66a69r26i73a65n 91K67e68c85h41l28i66b49a21r 3400343759

Když jsem svého času zanechal konzumace cukru, dostavil se nečekaný efekt: velmi se mi zlepšila imunita.

Dřív jsem býval nachlazený tak 5-6x do roka, většinou mě to skolilo na týden. Domníval jsem se, že mám prostě slabou imunitu od přírody a nedá se s tím nic dělat. I angína se přihodila tak jednou ročně.

Dneska chodím do práce při chřipkové epidemii jako poslední Mohykán, můžu promoknout při teplotách kolem nuly atd., nic mi to neudělá. Antibiotika jsem měl naposledy v roce 2012 a snad už je potřebovat nikdy nebudu.

+9/−1
doporučit
3.10.2017 8:14

A53n83n83a 42K34i11r27š16o71v20á 9416100115303

Používám pouze základní suroviny ....a prostě musím vařit. To je jediná cesta, jak mít alespoň trochu pod kontrolou, co jím já a moje rodina :-P ...tak neříkám, že i v těch základních surovinách nemohou být hnusy :-(

+7/0
doporučit
3.10.2017 9:32

P83e60t12r 68S70t19r32a62k66a 9137777235923

Uz davno jsem dospel k nazoru, ze jakekoliv ne-zakladni potraviny jsou jen zlo. V podstate jsem dospel do stavu, ze kupuji pouze zakladni potraviny a i u tech vybiram kde. Jogurt si snadno udelam doma a kdyz opravdu chci, dosladim medem od vcelare, nebo pridam cerstve ovoce. Proc kupovat preslazene kavove napoje mi uz vubec hlava nebere. Kdyz kavu, tak kavu a ne nejake nahrazky sotva ji pripominajici. Stejne je to s cajem. To je takovy problem prelit caj horkou vodou, a kdo vyzaduje studeny, proste do nej hodi par kostek ledu. Procesne vyrabene potraviny az na velmi obcasne vyjimky nekupuji. Nicime si zdravi sami tim, ze podobne potraviny kupujeme a vyrobci tak nemaji potrebu cokoliv menit. Jen dodam, ze miluji sladke. Ale davam prednost mit cukr ve vyrobcich, kde ma primarne byt a ne takrka ve vsem co jim.

+6/0
doporučit
3.10.2017 9:32

J52a70n34a 28S33t67e51h90l22í63k90o59v97á 2169420650906

jak někdo může vůbec pít rozpustný čaj 8-o

+5/0
doporučit
3.10.2017 10:41

M46a84r34t39i58n 94N40e87r76m66u72t 4759690898894

To je americký trend. Jakmile zjistili, že cholesterol způsobuje infarkt, začali cpát do všeho cukr a nápisy Cholesterol free!

+5/0
doporučit
3.10.2017 8:50
Foto

M63i76r97o81s13l67a50v 86S46t39e33i62n95e36r 4150282840776

Před regálem s jogurty a mléčnými výrobky stojím bezradně. Beru si na to brýle, ale i to nejdrobnější písmo hlásí kolem 10% cukru.

Piji ráno velký hrnek kávy s mlékem, špetka soli tu kávu zjemní, mléko má laktózy už dost, takže nesladím.

Cukr jsem našel i v uheráku a jistě většině salámů. Zejména mi vadí v okurkách- v Rusku nebo Polsku najdete malossolky bez cukru, kvašené s koprem v slaném nálevu. Slazené marinované feferóny nebo sledě jsou také na trhu. Vyhnout se nežádanému cukru je stále těžší.

+6/−1
doporučit
3.10.2017 8:12

L42i72b28o27r 62F63i92l66á55k 6571976610109

Cukr=bílý jed.

+12/−9
doporučit
3.10.2017 6:12

R58o86m91a76n 93K47a91c77h53l16í61ř 7703431321880

A přitom řešení je hned v úvodním odstavci...vyhýbat se "jídlům" které nám připravili výrobci ;-)

+4/0
doporučit
3.10.2017 10:13

P22e13t98r 33K98o56l52á37ř 8355691195521

To je zase objev Ameriky. O návykovosti a škodlivosti cukru se mluví dlouhá léta, vznikla celá řada dokumentů na toto téma. Zdanit cukr jako tabákové výrobky a alkohol a je po problémech. Oni si to pak potravináři rozmyslí sypat tuny cukru do každého výrobku. Určitá část výrobků se sice označuje jako light, ale to se prakticky nikdy netýká sníženého obsahu cukru, ale tuku. Nechápu, proč 10 % jogurtu musí tvořit přidaný cukr.. Zkuste si někdy doma péct buchty a dezerty dle receptů a experimentujte. Naše rodina došla k závěru, že u většiny receptů je možné redukovat cukr až o 4/5. Proč to nejde v potravinářském průmyslu? Proč asi. Člověk pomalu začne věřit i tomu, že je to v zájmu farmaceutických firem, mít přeslazenou obézní populaci.

+4/−1
doporučit
3.10.2017 11:06

I34r15e16n49a 38V59r47á55n67o57v44á 5372732785264

Že je cukr v běžném pečivu, to se snad dá čekat. Bez něj by to hůř kynulo.

+4/−2
doporučit
3.10.2017 8:03

K70a39r95e37l 50V60a92c42h55u11t 9543342749873

Že je cukr i v masové směsi? ;-D = jednoduché vysvětlení ... Pořádná surovina pro masovou směs (maso) stojí dvě stovky, zatímco náhražka (cukr) stojí desetinu této částky. = Je to tedy MOC velké pokušení pro podnikatele, nacpat tam co nejvíc cukru!!! :-/

+6/−7
doporučit
3.10.2017 5:22

K76a49r52e88l 41D52r48d93a 6684152127

Docela koukám co energetických nápojů se protočí u mladých děcek. Jsou to snad manažeři ČEZu nebo vrcholoví sportovci či sexuální mašiny, že potřebují svoji vrozenou energii ještě burcovat chemií? ;-D

Tady funguje to samé co s drogami. Je cesta jak být úspěšnější, mít lepší výsledky, lepší místo, lepší peníze? Proč to nerozjet na kofeinu s cukrem? Zdravotní dopady jsou pro zdravého zanedbatelným rizikem.

Co tady chcete měnit se zdravou výživou? Pěstujeme konzumní kult mládí a úspěšnosti a do toho bude někdo tvrdit, že to není v pořádku? ;-)

+2/0
doporučit
3.10.2017 9:40

K85a86r61e47l 33D82r61d69a 6594242867

V naší jídelně musí brát nejlevnější suroviny. Červená řepa, okurky, kompoty... nechutné, odpudivé, neskutečně kyselé, bez cukru, patrně s umělými sladidly, nejspíš polské. Rv Odmítám dík tomu takovéto potraviny jíst a vůbec nakupovat. Takže mi to změnilo a fakticky zničilo jídelníček. Rv

Když kupuji okurky, zeleninu, kompoty... dávám si hodně záležet, aby šlo o klasickou českou chuť bez umělých sladidel slazené cukrem. ;-D

Byl jsem u výživového poradce, kde jedou velké tažení proti cukru. Mám ho prý zcela vypustit z jídelníčku, vyhnout se skryté konzumaci třeba ve slaném pečivu a přejít na umělá sladidla... Teď byl školský zákon o cukrovinkách na školách. Také tažení proti cukru. Mám pocit, že jsme s potíráním cukru kapku mimo.

Cukrovka ve vyšším věku je problém špatného životního stylu, nadváhy, laciných přeslazených a tučných potravin, nedostatku pohybu. Vliv má dědičnost a životní styl rodiny. Týká se 10% české populace. Je nutné pro 10% rizikových osob překopat jídelníček celé populaci? ;-)

+2/0
doporučit
3.10.2017 9:29

M74i75r75e96k 33K59o81n74e49č81n97ý 6137785255914

Příprava na zdanění výrobků s cukrem s následným zákazem.

+2/0
doporučit
3.10.2017 6:44

J88i79ř20í 20G67r52o18m75a12n36n 4203795848506

Já jsem dávno tvrdil, že cukr je už ve všem. Aby ho bylo více, přidává se kyselija citrónová. K tomu ještě technická sůl, aby to otupilo naše chuťové buňky a mohlo se do potravin "vejít" více směsi cukru a kyseliny citrónové. Např. do potraviny zvané med pak už stačí přidat příchuť z květového vývaru a šlehaný karamel. I ten jogurt je hooodně dobře prodaná směs cukru, soli a kyseliny citrónové. Ne proto, aby to bylo zdravé, ale pro zisk.

+3/−3
doporučit
3.10.2017 6:47

R39o47b98e21r11t 51G28o38r59c 6762983223

A víte že toaleťák obsahuje taky cukr? Ach jo :-D

+1/0
doporučit
3.10.2017 8:13







Najdete na iDNES.cz