Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Inspektoři odhalili nelegální řeznictví, majitel je do části odmítl pustit

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) našli na Hodonínsku nelegální řeznictví. Provozovatel pokračoval ve výrobě masných výrobků i přesto to, že od veterinářů dostal pokutu již dvakrát v letech 2015 a 2016. V zázemí prodejny našli inspektoři neoznačené výrobky i suroviny připravené ke zpracování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P45ř40e22m47y98s11l 85H23r22o75m84a17d71a 2584376328941

Když Babiš likvidoval konkurenty PENAMu,tak mu nějak nedošlo, že legální výrobce brzo nahradí ti nelegální. No a vypátrat takovou nelegální výrobnu, která jen inzeruje na Bazoši, to není nic snadného. Od maminek na mateřské vietnamské velkovýrobny vánočního cukroví nerozezná ani zákazník, natož kontrolní úřady

0/0
6.11.2017 18:16

J44i52n23d24ř80i57c17h 40Š30k70o69p18e59k 4635971410215

měl při druhém prohřešku dostat aspoň 0,5 mil Kč..

Pár desítek tisíc je výsměch, ale dokud si to inspekce a úřady neuvědomí, situace se nikdy nezlepší

+1/−1
6.11.2017 17:44

J77a79r13o65s13l55a15v 82Č65e62p36i92c74a 8400168883604

Pokud vím, pan má normální řeznictví. Vždy se vše neprodá, tak si zřídil malou vyrobnu za prodejnou. Toto povoluje i zákon, s tím, že co se za prodejnou vyrobí, to se na ní i prodá. Jenže pán toto neměl nahlášeno a registrováno u SVS, proto ty pokuty před tím. Myslím, že nikoho neokradal,kdy dělal výrobky pro svoji prodejnu, kde asi má eet, i když to se dá nějak obejít. Zločince bych z něho nedělal, jako někteří zde, i když to co dělal nebylo úplně v souladu s legislativou.

+3/−3
6.11.2017 17:10

D89a27v59i73d 64R82i15e16s77z 8404250

No a o koho teda jde? O Škrobáka?

0/0
6.11.2017 17:53

P14ř62e21m86y75s60l 79H57r29o39m40a96d18a 2404246948801

To je docela drsná pomluva;-€

0/0
6.11.2017 19:45

D47a55v39i63d 29R97i72e79s80z 8464230

Ani ne. Ja nerikam kdo to byl, ja se ptam kdo to byl. V clanku to neni, ale tady kolega pusobi dojmem ze to vi, strasne jednoduche.

0/0
6.11.2017 20:00

P97ř58e35m24y88s77l 13H50r48o27m24a59d58a 2694316598301

no rafinovaná pomluva je to především od pana Čepici. Kdyby to co tvrdí byla pravda, tak dostane řezník zákaz podnikání a zavřou mu i jeho legální krám :-/

0/0
6.11.2017 20:56

J51a42r50o87s34l68a32v 10Č61e84p64i47c17a 8930238663604

Krám nikdo zavírat nemusí, jsou na to jiné předpisy. Jinak pán vyráběl a neměl výrobu registrovánu a pravděpodobně by mu ji ani nepovolili.

https://www.svscr.cz/pozadavky-na-reznictvi-prodej-masa-vyroba-maleho-mnozstvi-masnych-vyrobku/

0/0
7.11.2017 7:36

M30i79r14o81s28l61a20v 53Š41u29l40c 1790154590758

Zřejmě dostal malou pokutu, že pokračoval dál.

No a nyní za znemožnění výkonu kontroly bych využil vůči řezníkovi maximální výši, tedy v tomto případě půl mil. Kč, aby si srovnal myšlenky;-)

0/−3
6.11.2017 16:10

P23e58t39r 14V72o18ž73e88n13í24l37e92k 1488130415

mohl mít kvalitnější produkty (z opravdového masa , ne třeba jen ze separátu) než nějaký masokombitát chlubící se certifikátem ISO 9001

+6/0
6.11.2017 15:49

D32a10v91i96d 48R50i54e48s32z 8794390

A vyráběl je na zabláceným dvoře...

0/0
6.11.2017 15:55

P44e91t48r 90V30o56ž34e87n33í57l63e19k 1938520565

nevidím na fotce že by tam probíhala nějaká výroba..

0/0
6.11.2017 15:59

J89i11n67d90ř68i70c50h 98Š95k40o86p17e21k 4355671190175

jo, ten dvůr je tak suchý, že ty palety jsou tam z důvodu, aby se asi příliš neprášilo při chůzi;-D

+2/0
6.11.2017 18:48

P34e42t73r 80V50o21ž92e80n68í60l78e82k 1688900975

jinak na posouzení je v článku málo fotek/informací - ani na druhé fotce nevidím nic vyloženě nehygienického -ta přepravka vypadá čistě a co si pamatuju tak maso před naložením do láku na uzení se nechávalo nějaký den odležet. A třeba stařené hovězí je na rozdíl od čerstvého vynikající. Zvěřina se také nezpracovává hned a nechá se vyvěsit a ne ve chladáku - samozřejmě platí podle venkovních teplot.

0/0
6.11.2017 16:13

J54i90n59d52ř80i40c21h 67Š93k91o51p60e42k 4485231620645

mohl si udělat legální živnost a bylo by to bezproblému

+1/0
6.11.2017 17:49

V47á56c84l60a78v 74H49r89a73d19i10l 3204708262371

tak se tady pochlubte kdo nakupuje zásadně jen u svýho soukromýho řezníka v Hodoníně, kterej má výborný klobásky, uzený, jaterničky a další pochoutky :-P

0/0
6.11.2017 15:32

O88n62d29ř74e25j 38K75o22t74r79l88a 9977606602410

Samozřejmě souhlasím s tím, že nelegální řezník dostane pokutu. Takto doma v garáži se má dělat zabijačka pro rodinu a kamarády, ale určitě ne vyrábět ve větším na prodej.

Co ale nepochopím a nikdo mi nevysvětlí stupiditu úředníka, je to, proč se maso a výrobky bude likvidovat!!! ;-€ pokud je to v pořádku a není to zkažené nebo závadné, proč se to nenaloží a neodveze někam, kde je to potřeba. Je např. tolik útulků pro bezdomovce, kterým by to pomohlo. Uvařit jim z toho. Sice je to nezachrání, ale najedí se.

Je úředník tak hloupý a zaslepený pravidly, že v tomhle nevidí možnost někomu pomoci? Něco pro někoho potřebného udělat?

+2/0
6.11.2017 15:21

R54a96d23i45m 21S16i46m74u25n19e62k 2170300216564

spíš to mohli dát alespoň pro ty psy a kočky

+2/0
6.11.2017 15:27

M32i75r23o21s53l85a92v 86Š49u19l79c 1710854980858

I ten úředník se musí řídit předpisy.....tak nadávejte na ty, co ty předpisy schvalovali:-/

+4/0
6.11.2017 16:07

O51n38d22ř76e54j 23K57o80t26r42l51a 9867146652610

Ano, to jsem samozřejmě nemyslel úředníka, jako konkrétní osobu, ale chtěl jsem tím slovem "úředník" obsáhnout celý ten aparát.

+1/0
6.11.2017 16:42

V30á54c11l27a56v 23V83a49n16ě55k 2613203728351

Pamatuji si na případ myslím někde v Anglii, kdy jedno takovéhle hospodářství bralo nelegálně zbytky potravin co krmili prasata od nějaké aerolinie a pak tam kvůli tomu propukla obrovská epidemie slintavky a kulhavky a oni museli zabít a spálit spoustu skotu a prasat a celá ta oblast utrpěla obrovskou hospodářskou škodu.

Takže ono to není jen tak udělat si řeznictví a pak do dělat jako zabijačku doma a nezabývat se ničím.

+6/0
6.11.2017 15:13

P41ř44e59m75y38s67l 34H93r53o66m43a74d94a 2964786128971

No a co na to Finanční správa. Já si myslím, že se to panu Špejlíkovi vyplatí i přes pokuty od hygieny. Mnohonásobně to ušetří na daních, nákladech na účetnictví a EET, bezpečnost a hygienu práce a další byrokratické buzerování od státu.

A pokud je dost drzej, tak si ještě skočí pro dávky na UP;-)

0/−1
6.11.2017 15:00

I88r31e87n87a 34P69l68a51c72h67e88t16k31o91v13á 1836544836970

Kontrolory hnát holí.

+1/−11
6.11.2017 14:49

V90á20c74l96a37v 36V11a44n82ě81k 2273853708141

Do té doby než něco od tohoto řezníka sníte a strávíte dva dny na záchodě nebo v nemocnici.

Pak to bude všechno jinak.

+7/−1
6.11.2017 15:09

F57r71a87n84k 46N16o73v90a34k 5655985451879

Ona spravne zabijacka he proste vzdycky trochu punk, cisto musi byt, ale nevim jak by se hygiena divala na maso v laku cely mesic, jak to nakladala babicka s cesnkem.. Takto nalozena slanina je nesrovnatelna s anglicku z marketing, ktera chutna jako mastnej vodou nacucanej ruzovej karton...

+2/0
6.11.2017 14:44

P31ř73e40m89y49s22l 79H20r86o24m33a60d61a 2324356848691

Jenže takto můžete nakládat maso jen v malém. Je to hodně pracné a musíte tomu dát péči.

+1/0
6.11.2017 14:47

F54r80a28n11k 73N30o24v98a17k 5775335101859

No jo, ale pak to stoji zato ;)

0/0
6.11.2017 16:14

Z18d96e91n47ě79k 70K52n90e77c72h89t 1939696579637

Babišova konkurence?

+2/−2
6.11.2017 14:35

T34o84m83á48š 15T64a20t28í26č86e57k 5520262900418

Hm, ten dělá určitě dobrý věci! :-)

+4/0
6.11.2017 14:21

P44e56t20r 11V15e35s67e23l52ý 7634425774768

A co tak teprve ty všechny domácí "cukrářky" co nabízejí pečení na Facebooku?

+6/0
6.11.2017 14:20

P17ř38e17m14y71s60l 73H32r93o84m93a31d97a 2784746608311

Tak pokud jsou to maminky v bytu a dělají to pro pár lidí, tak v tom maximálně najdete kočičí chlup, nic horšího.

Problém je, že za mnoha domácími kuchařinkami se dnes ve skutečnosti skrývají vietnamské velkovýrobny. Tam si z hygienou hlavu nelámou vůbec.

Když Babiš likvidoval konkurenty PENAMu,tak mu nějak nedošlo, že legální výrobce brzo nahradí ti nelegální. No a vypátrat takovou nelegální výrobnu, která jen inzeruje na Bazoši, to není nic snadného. Od maminek na mateřské je nerozezná ani zákazník, natož kontrolní úřady.

+1/0
6.11.2017 14:44

V27o36j98t45ě38c42h 82K67o51z37m65e70r 3404839728854

Staletí takto lidé žijí a kupují maso.. .až do teď. V této době není normálního už nic.

+9/−7
6.11.2017 14:09

J43i20ř87í 78E53r79b64e27n 1183504716257

Ony ty hygienické a veterinární předpisy mají své opodstatnění. To, že se dnes v normálním řeznictví nemusíte bát cizopasných a choroboplodných zárodků, je důsledkem právě těchto předpisů.

+11/−6
6.11.2017 14:14

V79á17c56l92a62v 31V46a16n78ě40k 2783943338451

Pokud vám nevadí do sebe cpát něco o čem nevíte odkud to je, jak se to zpracovává a jestli tam vůbec funguje nějaká základní hygiena tak si poslužte, ale já mám raději když je kvalita jídla vysledovatelná a postižitelná.

Každému podle jeho gusta.

0/0
6.11.2017 15:14

J30i32n18d61ř62i10c31h 44Š64k67o85p80e76k 4465701810375

staletí léčili bolest hlavy trepanací.

Začneme tedy opět praktikovat třeba ji ?

+1/−2
6.11.2017 17:50

A86n70t67o86n44í80n 71S17e19b47e65r17a 7123418920559

Jo tak to už je dobrá pokuta. Teď bude muset toho masa výrabět mnohem více, aby to vůbec spaltil.....

+1/0
6.11.2017 13:36

A18n59t42o18n56í87n 70S93v44o51b87o17d80a 3534983459962

takže nelegálně vyráběl a dostal pokutu stejnou, jako když účetní nestihne v termínu 5 pracovních dnů odpovědět finančnímu úřadu na upřesnění ke kontrolnímu hlášení. Kdo vede legálně podnikání s EET a kontrolním hlášením, tak dostane vyšší pokuty za drobné pochybení (které často neovlivní výši daní) než černá výrobna, gratuluji státu, jak se o nás stará :-(

+23/−1
6.11.2017 13:24

P13e90t33r65a 57M84a50l45a53k53o62v64a 1378610350914

významná část občanů má stále představu že podnikatel=podvodník a ještě máme rakouskouherskou byrokratickou tradici....

+3/0
6.11.2017 14:06

J34i68ř86í 37E72r79b98e10n 1723524916917

Před pětadvaceti lety byli podnikatelé a živnostníci obdivovanými občany, kteří se dokázali vlastní pílí vyšvihnout. To, že se na tuto kastu dnes mnozí dívají skrz prsty, je dáno jednak medializací řady "zajímavých" privatizací a podnikatelských záměrů od Koženého přes Pitra a Bakalu až po Stehlíka, jednak hospodskými chvástáními jiných podnikatelů "co vše koupím na firmu a neplatím z toho daně".

Bohužel, právě těch pár "takypodnikatelů" je pak viníkem toho, že plebs strká všechny do jednoho pytle a považuje za podobné zhůvěřilce i ty poctivé živnostníky a podnikatele :-/

+2/0
6.11.2017 14:25

P64ř36e64m47y30s19l 97H49r68o89m59a73d90a 2724126448171

Jasně - pekař - tunelář s rukama od mouky ;-D

0/0
6.11.2017 14:56

J39i17ř89í 62Š24v55a83g22r 3178330325916

Ne, pekař je ten pán, co mele plesnivý chleba do těsta, které prodává bez účtenky a který mu po nocích hněte ukrajinka za desítku na ruku.

Můžou si za to sami. Jakou si dělají pověst, takovou mají.

0/0
6.11.2017 16:34

R33i91c15h92a58r80d 27P87ů25ž44a 9270639840338

maso skladované prostě jen tak v nějakém nechlazeném kumbálu...hmm...a stejně se tu najdou jedinci, kteří zlořečí státním orgánům...

+10/−3
6.11.2017 13:23

A44d19a22m 45R98y76c64h91l43ý 1448127399493

Mám na to dva pohledy. Buď to může být šílené místo kde se nebere ohled na hygienu a kde myši okusuji maso. Potom ať dostane pokutu jako hrom. Druhý pohled je ten, že ten člověk dělá vynikající masné výrobky ze 100% masa po kterém se každý olizuje a jen se chtěl vyhnout té šílené byrokracii, která podnikatele svazuje, tak to dělal na černo. Pak prosím o shovívavost....

+48/−1
6.11.2017 13:12

J79i80ř34í 22K85r75á57t45k96ý 3530802424

Dal jsem plus, ale shovívavost pouze ve smyslu pokuty na spodní hranici, aby nebyla likvidační a dát mu možnost, aby dal vše do pořádku. Jinak je mi líto, ale zavřít krám. Jednou tady nějaké předpisy platí, tak ať platí pro všechny stejně.

+16/−1
6.11.2017 13:18

A91d84a55m 91R94y88c36h76l90ý 1218747109713

Tak jsem to taky myslel

+2/0
6.11.2017 13:28

A33n54t36o40n58í69n 89S28v40o47b17o89d31a 3414863379872

chytli ho po třetí, takže času měl dost

+11/0
6.11.2017 13:25

P47e64t40r 13G17r91e18s10l 7473546756623

Byl bych přísnější. Dostal několik pokut, určitě i před první pokutou výzvu k nějakému řešení. Pokud dělal tak úspěšné produkty, určitě měl zvážit ekonomickou stránku věci tak, aby dokázal zajistit bezpečné fungování, registraci, kontroly a splnění podmínek u krajské veterinární správy.

Kdyby to dělal doma v kuchyni v malém množství, domácí zabíjačky, správa by po něm nešla.

Neoznačený původ, jak se sem maso dostalo, kdo jej zpracoval, odkud pochází, stáří, chlazení, jestli neobsahuje nadlimitní složky pro spotřebu.

Ono je to do doby, než se stane problém celkem sranda na úrovni venkovského odboje, ale taková kampylobakterióza, e.coli, salmonela, trichinelóza apod., to pak bude potřeba rychle najít řešení, než to někoho zabije...

Musí se vnímat rozdíl mezi domácí péčí, řezníkem a nelegální výrobnou bez registrace a tudíž bez kontrol! Potrestat, bohužel.

+14/0
6.11.2017 14:21

A58d67a15m 34R50y61c30h30l14ý 1478827909233

Asi máte pravdu

0/0
6.11.2017 14:51

K60a47r48e11l 72S57v48o48b13o73d20a 9699684263626

Chápu, co myslíte. A u něčeho jiného, než je jídlo, bych to asi bral (ne u všeho, samozřejmě). Ale u jídla prostě musí být hygienické standardy, protože, i když to chutná, může způsobit strašné následky. A to dlouhodobě.

0/0
6.11.2017 14:56

M28i40c21h25a24l 65H80o78r11á64k 7809794669164

Nezjednodušoval bych to na obyčejnou buzeraci státu. Mám firmu se zaměstnanci, platím daně (a že jich je) a posílám na FÚ a spoustu dalších orgánů stohy papírů, hlášení a přiznání, sem tam mi přijde do datovky oznámení ní o nějaké kontrole. Do toho bezpečnost práce, všelijaké revize.... Zapomenu na něco? Vyměří mi pokutu - oprávněně, neměl jsem opomenout. Na takové tajné podnikání , jako je zmiňovaný řezník, já pohlížím jako na krádež, provedenou na nás všech, protože takový člověk velmi pravděpodobně neplatí zhola nic a porušuje zákon. Nespekuluji o tom, zda jsou vyhlášky a zákony postaveny dobře - ale měli bychom je dodržovat všichni. A to mě docela štve, takoví vyčůránci!

+36/−3
6.11.2017 13:10







Najdete na iDNES.cz