Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

D57a78v98i64d 19H64o52l72c56m94a63n 8144735576119

Sud není těsný, že přebere pach vajec?

+43/0
doporučit
22.11.2017 1:24

M68i28l61a35n 60M23a40r30k86l 1308696428

může tady někdo rozvést tu myšlenku, že když mám ve sklepě vedle toho nerez sudu s pivem i plato vajíček, tak jak to pivo může načichnout?

+29/0
doporučit
22.11.2017 6:54
Foto

D71a25v23i19d 60K19o20m85á11r89e94k 3623600520918

Podle diskusí by se zdálo, že gambáč nikdo nepije ale ať přijdu do jakékoliv hospody, kde mají gambáč, tak ho tam každý saje jak o život. Buď tomu nerozumím, nebo je to zase typické pokrytectví, jakože nikdo nečte Blesk a pak je to nejporodávanější deník, nikdo nekouká na Novu ale je to nejsledovanější televize u nás, nikdo nevolí Babiše ale pak vyhraje volby... Na internetu každý king ale doma toho má každý basu ve špajzu.. :-D

+33/−2
doporučit
22.11.2017 7:01

P36a20v56e89l 90N84á31r45o76ž47n55ý 6289749693576

Pokud vynechám základní paradox, že je Gambrinus oznaen jako pivo tak mě tento prznitel českých piv nejvíce dojal tím, že za špatnou chuť mohou hospodští a přitom většina toho jeho blaha se prodává ve flaškách. Nedostižná perla je, ale ona legenda o vejcích a sudu., možná by nám tady počítačový sládek , který svůj výtvor posílá do laborky mohl poučit jak onen pach z vejce pronikne více než 1mm silných nerezovým plechem do sudu, pokud se mu to podaří myslím že známe nositele Nobelovy cenu za fyziku pro rok 2018

+50/−6
doporučit
22.11.2017 2:44

P38e32t46r 48T38. 62D95v85o52ř27á72k 4664168153

Pokud mám před sebou na stole Gambrinus, je pravdou, že sedím ve špatné hospodě.

+59/−8
doporučit
22.11.2017 5:08

K66a19r42e33l 12D83v39o95ř45á48k 7969944777668

Gambrinus jsem přestal pít už někdy před dvaceti lety a to asi v té době, kdy začal sponzorovat fotbalovou ligu. Logicky obrovské investice do reklamy a propagace odnesla kvalita piva. Stala se z něj opravdu nepitelna sra.ka, kdy jsem utíkal od každé hospody ( a bohužel jich nebylo málo ), kde jsem viděl jenom vývěsní reklamu, že ho v té hospodě čepují.

+29/−3
doporučit
22.11.2017 6:03

Z90d85e48n61ě56k 78W53e55r33n97h55a16r82t 6917835322848

To je asi dost nezáviděníhodný post, sládek v Gambrinusu. On toho moc nemůže, ve všech takových gigafirmách je šílený tlak na efektivitu, snižování nákladů, majitelé a manageři mlátí do lidí statistikami a promítají prezentace. I kdyby se sládek postavil na hlavu a tisíckrát chtěl vařit něco dobrého, tak ten systém to stejně znivelizuje do unifikované břečky. Kdo chce dobré pivo, musí jít do něčeho malého, kde si to uvaří podle chuti a kde si na to taky může nasadit výrazně vyšší cenu, takže jej tyhle ekonomické faktory tak nelimitují. A lidi to ví taky, všude vznikají minipivovary a i staří pivaři si je chválí, i když někdy bývají o dost dražší. Stojí to za to.

+15/0
doporučit
22.11.2017 7:31

T78o63m35á43š 23P53e44t44r73ů 8223890358516

Mě nezdá Gambrinus jiný. Řekl bych, že je pořád stejně špatný.

+17/−1
doporučit
22.11.2017 7:42

L70u70k70á20š 46C90v70r92č23e59k 1806684637

Pivu Gambrinus jsem se začal už před delší dobou vyhýbat pro jeho nijakou chuť, kterou bych charakterizoval jako "vodovost". Kolují zvěsti, že to je způsobeno zneužíváním technologie HGB - tedy že v Plzni se místo běžného postupu uvaří třeba dvacetistupňový "bujón", který se pak podle potřeby ředí na desítku atd. Nevím, jestli je to pravda, ale jestli je Gambrinus nyní ještě horší, než býval, tak si ho určitě nedám.

+13/0
doporučit
22.11.2017 7:48

J35a49r20i10n 16V20a65š83k70ů61j 5634235553500

Gambrinus desítku mám docela rád. I když se chvástají tradiční výrobou, že je jednou dvakrát chmelená, pak zase rmutovaná, ale pořád je to prý podle původní receptury.No budiž, pořád lepší jak ten patok ze Staropramenu.

+14/−1
doporučit
22.11.2017 3:34

V73l48a65d53i12m83í61r 36K45r69a91u30s 5899191340975

Pivo dělá pořád stejně, akorát dřív to ochutnával a upravil podle chuti a teď to dělá laboratoř;-D

+11/0
doporučit
22.11.2017 6:54

M94a71r17t72i42n 44Ž37á62k 1562168643882

jak už bylo napsáno o pár řádek níž...opravdu bych seděl ve špatné hospodě, když by tam točili géčko. i když občas si ho dám, když není zbytí a do takové knajpy musím. sám se však této zrzavé vodě poctivě vyhýbám. jo musí to být dřina vařit europivo a přitom všude ze sebe dělat vola a vysvětlovat, jak se opravdu vaří jako dřív...

+10/0
doporučit
22.11.2017 8:06

M17i56l25a68n 71S51e15d49l21á74ř 7286425278653

Pokud někomu chuťové vlastnosti Gambrinusu vyhovují, ať si ho směle pije... já si dám radši jinačí značku.

+11/−1
doporučit
22.11.2017 8:02

P57a88v20e96l 84M66a87t97o53u89š80e21k 4238210914

Je to holt nevděčná role muset vařit bezpohlavní univerzální pivo, které je schopen když na to přijde pozřít téměř každý. Ani se nedivím, že si troufne "hledat inspiraci" maximálně u dalších masových výrobců, aby si nezkazil chuť skutečným pivem. Vypít to jde, ale jít po práci na zasloužené pivo a zvolit Gambáč může jedině masochista.

+20/−6
doporučit
22.11.2017 5:21
Foto

P58a88v22e76l 14Z20í76t97e49k 3252496977

Zaujala mne debata o tom, jak se může dostat vůně vajíček do piva. Jeden z pisatelů by za objasnění dokonce navrhl Nobelovu cenu. Vysvětlím, i když neočekávám odměnu milion švédských korun:-) Všeobecně platí, že v boxu s pivem by neměly být skladovány potraviny, hlavně zelenina, mrkev, celer, brambory. Proč? Samozřejmě odér vajíček se nemůže dostat do sudu s pivem! Ze sudu do půllitru ale vede ještě dlouhá cesta, ne všechny armatury jsou vždy těsné a ne vždy je v potrubí přetlak. Ne všichni hostinští tlačí pivo inertním plynem. A tak se může stát, když používají kompresor, že tlačí pivo také výfukovými plyny nebo vzduchem ze světlíku činžovního domu.... Určitě každý se mnou bude také souhlasit, že sklep s pivem má být čistý, vymalovaný, nesmí být plesnivý. Proto, aby vůně plísně neovlivnila vůni čepovaného piva. Přesto se často stává, že z piva cítím korek nebo hlínu, jako když se přesazují na jaře muškáty a vždy je to tím, že hostinský spolu s pivem ve sklepě či boxu skladuje něco, co tam nepatří. V nejlepších pivnicích do boxu, kde se skladují nápoje, nesmí vůbec vkročit kuchař.

+8/0
doporučit
22.11.2017 13:23

P59e78t62r 54N51o24v52o34t39n77ý 9891289650455

Pak prisli s tim, ze mistonotevrenych spilek budou CKT. Ja na to, ze to nejde. Ale jde to. Pak zase prisli s tim, ze se uvari silnejsi kmenova varka a pak se doredi vodou a dosyti CO2. Ja na to ze to nejde. Ale jde to. Pak prisli s tim, ze ZPC je moc drahy a ze pouzijeme radsi jihoafricke nebo cinske chmely. Ja na to, ze to nejde. Ale jde to. Nakonec asi pujde uplne vsechno.

+8/0
doporučit
22.11.2017 8:50

S26t75a13n55i60s59l55a60v 97S96r23b31a 4495674178734

trochu zavádějící. pivo se možná vaří stejně. ale rozhodně se jinak přepravuje, jinak se plní sudy, jiná technologie je při čepování. za bublinky v pivu podle mého může spíše sládek než hospodský, protože pokud se sládek ohání tím, že vaří stále stejně, tak by se měl takjé umět postarat, aby se i do hospody dostalo stále stejné pivo. ta povídačka o vajíčkách vedle sudu, to je asi nějaký bonmot sládků.

+7/0
doporučit
22.11.2017 7:47

V69l98a35d86i35m53í11r 74L37o86n82g42i12n40o32v 3750604389174

.... copak ten sladovníček tam leží ladem? a hned mi dal lopatu a já jsem předváděl vysokou třídu sladování, já jsem vidroval lopatou rozbouřenej slad, nejdřív jsem ho musel zvorat volgemutem, na pivo musí bejt ječmen nezmoklej aby nevzrostl, musí se čistit a nejdřív namočit do štoků v odražený vodě, pak dolů na humna a tam se ječmen vidruje, přehazuje se dřevěnou lopatou nebo volgemutem, pak se suší na hvozdě a oheň jde pod svini, potom ten slad padá do bubnů a kartáčů a extra padá květ, to jsou ty klíčky, a extra padá slad, tím květem se krmějí pěkně voli, jsou potom slady mnichovský na černý piva a slady plzeňský na piva světlý, pak ve varně se slad vaří kolik hodin, rozdrcený slad na tři rmutu, aby toho cukrštofu bylo víc, a dá se tam chmel, aby pivo dostalo hořkost, a potom se vypustí na štoky, odtud do spilky do kádí a dají se tam pivní kvasnice, obyčejný pivo se kvasí měsíc, ležák tři měsíce, ležák se dokrapuje koužkama, to než se pivo stáčí do hektolitrů nebo tupláků, tak se sebere do plecháče ta mutra, ty kvasnice a do každýho sudu se trošku nalije, to potom má pivo jiskru, neboli granát, mnichovský piva ležejí třeba půl roku, a když se poprvně naráží, tak na to se přijde podívat i ochutnat sám prezident,... ovšem ležáky jsou ve smůle půl roku, zrovna tak jako bránickej speciál nebo budějovický krystal, ach, ty opojný granáty, ty plzeňský pivečka, hořký, kardinály a nasládlý piva u Fleků a Tomáše, to je právě ta voštara, že pokrok je dobrej na to, aby lidi byli lidi, ale na chleba a máslo a pivo je pokrok učiněnej mor, to se na tohle má jít s technikou sakra pomalu, ve starejch pivovarech se vařilo pivo v mědi, topilo se pod kotlem pařezama a ten plamen šel skrz tu měď a karamelizoval to pivo, to je radost .....

..... nebo i chleba se dělal z žita, který leželo až do listopadu ve stodolách, to ještě všechno z těch klásků přešlo do zrna, pak se teprv mlátilo, no to byl chleba, na kilometr byl cejtit, když se pekl ten boží dárek ....

+7/0
doporučit
22.11.2017 6:56

V31á46c89l68a87v 98H61o65s40c14h 8836178782631

Nepijou to jen znalci z idnesáckých diskuzí, jinak je to pořád nejvíc pité pivo v republice.

+9/−2
doporučit
22.11.2017 6:29

K40a51r12e91l 22N44o50v47o26t71n27y 2571255389320

Gambac desitka se fakt pit neda. Dvanactka jeste jde... Ale stejne si dam radsi treba desitku z Chotebore ci Koutu na Sumave, a nebo z Lobce - ty jsou lepsi, nez vetsina 11tek i 12tek, i nez lecktere specialy.

+6/0
doporučit
22.11.2017 9:30

M46a84r24e28k 30F27l14e80k98a73č 1316945484268

Gambrinus se prostě nevzdává ;-D;-D

Boha, to že lidé nepijí tolik Géčka jako dřív není kvuli tomu že je špatný,ale kvuli tomu, že na trhu je spousta lepších piv, chutově výraznějších. V 90. letech jsme na koleji chodili výhradně na Gčko,ale od té doby uplynolo mnoho let a člověk má mnohem větší výběr! tak proč pít Gčko?

+6/0
doporučit
22.11.2017 6:27

M67i58c32h51a90l 98K48i20e41s20e89l 7899588297426

Kdyz jsem v Jihlave, dam si pivo z Radnicniho pivovaru. Kdyz jsem v Brne, neopomenu na pivovar Pegas a v Budejicich? To si dam pro jistotu Kout...

+6/0
doporučit
22.11.2017 6:07

T53o59m76á25š 79H26o84r63á89k 8730825416779

Jsou i horší piva. Pro mě je nejhorší Staropramen...

+7/−1
doporučit
22.11.2017 10:09

R79a96d72i27m 81S88l92á30d36e57k 3761282893359

Když jsme to rozebírali proč je gambrinus i pilsner o tolik horší než dřív, když podle výrobců ho připravují pořád stejně ... nejschůdnější teorie byla, že holt ostatní pivovary (hlavně ty malé) prostě vaří lepší pivo , a my jsme si už moc zmlasali jazýčky;-D;-D;-D

+5/0
doporučit
22.11.2017 8:33

P93e33t68r 11N83ě60m30e32č57e50k 1772624622773

To jsou zase pohádky....

+5/0
doporučit
22.11.2017 6:26







Najdete na iDNES.cz