Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M49i68c63h81a71l 15Z72e88l85e10n74k19a 3195734549191

V duchu spravedlivého multikulti musí být jeho povinná složka min. 50% bůčku.

+47/−2
doporučit
4.12.2017 7:18

M94i29c64h31a45l 28Š73i98l52h55a87v31ý 9806832186696

No tak to chytrolínům v Bruselu nezávidim. Sahnout muslimům na kšeft nebude taková hračka, jako sebrat Česku rum nebo Belgii hranolky. Tipuju to na rychlou zpátečku.

+104/−11
doporučit
4.12.2017 5:15

J67i30ř53í 27O28l71i94v38í22k 7575458621

A tohle je přesně to proč je taková spousta lidí na EU naštvaná. Zabývají se kravinami, vysvětlují nám co je máslo, co je rum, co je kebab a že se jim všechno v důležitých otázkách (např migrace)sype pod rukama to nevidí anebo na to nemají. A tohle nahrává Okamurům a jim podobným. Prostě jsou to volové.

+48/−3
doporučit
4.12.2017 7:40

O26n85d51r23e36j 44P98a16t63e21k 5410310939631

Tak a hned potom se vrhněte na další závažný problém. Má mít makovka na povrchu 167 zrnek máku, nebo 182? Ještě by chtěli určit přesný průměr otvoru v rohlíku pro párek. Jednou mi tam zapadk a jednou zase moc vyčuhoval.

+44/−3
doporučit
4.12.2017 7:33

M39a25r26t51i18n 11K90r14a51l 7873300373907

Kebab, stejně jako burger od Maca nebo kuře od KFC, je něco, co by člověk neměl jist denně, ale pro zpestření tak jednou dvakrát za měsíc. Vzhledem k tomu, že levné uzeniny neviděly maso ani zdálky a o obsahu konzerv se ani neodvážím spekulovat, přijde mi fosfát v kebabu docela nevinný.

+25/0
doporučit
4.12.2017 6:50

Š33t33e36f19a87n 82F21r81i65č14a 7742948453846

Po mnoha televizních reportážích a úředně uzavřených výrobnách, ze kterých vyplynulo za jakých otřesných hygienických podmínek (a z jakých prapodivných, podřadných surovin, nezřídka bez prokázání původu) se to různě pokoutně vyrábí, tak bych to už nikdy do úst nedal.

+44/−5
doporučit
4.12.2017 6:00

P15a55v87e32l 32R63o42s78e21c69k48ý 6446715221449

Bavil jsem se nedávno s jedním odborníkem na zdravou sportovní výživu o složení jídelníčku a z debaty jsem měl pocit, že nejzdravější je nejíst vůbec. Ještě, že to byl známej a nic jsem mu za ty "rady" neplatil.

+26/−3
doporučit
4.12.2017 6:15
Foto

P62e92t98r 53Č74e81r36n11i53c47k82ý 6815727210

Toto jsou přesně ty problémy, které svírají Evropu v kleštích spolu s vysavači a dalšími nesmysly...

I když o kebabu nemám žádné valné mínění a sním ho jako nouzovku maximálně jednou ročně, tak je na každém, čím se bude cpát...

Představitelé Evropy by měli řešit skutečné problémy...

+21/−3
doporučit
4.12.2017 6:35

K51a56r71e26l 87V97a94c10h96u14t 9363902539253

Na nářky výrobců bych se neohlížel - protože ani oni se neohlíží na naše zdraví!! Když cpou do potravin chemikálie tak bohužel neznají míru. Přidáváním fosfátových sodných solí nahrazují jiné tradiční složky receptů a to za jediným účelem - snížit výrobní náklady. Ve všech případech (jedno zda jde o sýry, masné výrobky či třeba dorty) jde o výrobky, které se v minulosti (po celá staletí) bez těchto chemikálií obešly... :-(!!

+21/−3
doporučit
4.12.2017 6:29

L49u48k48á48š 69M31a51l80í94č91e19k 3303772545447

Autor článku při psaní spal? Nebo měl nějakou tu promili v krvi? Nebo je to jen ignorant, který si po sobě ani nepřečte vlastní dílo? Když jsem se dostal ke čtvrté chybě ("Majitelé stánků s rychlých občerstvením"), vzdal jsem to. Tohle fakt nemá cenu číst. Zlaté časy, kdy v každých novinách byl zkušený (a na rozdíl od některých novinářů i vzdělaný) korektor, který zachytil chyby ještě před tiskem.

Jděte s takovou "prací" do háje, milá redakce!

+23/−4
doporučit
4.12.2017 7:01

R83a49d81e68k 67J69a23h76o27d82a 3233492614943

Když se řešilo pomazánkové máslo nikdo se ČR nezastal a nikoho nezajímaly dopady. Když se řešily normy zplodin, všichni tleskali omezení a nikoho nezajímaly negativní dopady jako zdražená,ztráta pracovních míst. Když řešili migranty nikoho nezajímal nevítačský názor.

Ale kvůli tom,u abysme nenaštvali Turka tak radši budeme ignorovat nezdravé látky které zakážeme pro tuzemské jíla.

+17/−2
doporučit
4.12.2017 7:57
Foto

A94n26n83a 37V21e61s15e98l43á 2210518696

Mně tyhle obskurní stánky s masem i jiným teplým jídlem připadají podezřelé zcela intuitivně, aniž bych nad tím dlouze bádala. Takové jídlo nikdy nekupuju, takže zákaz těchto provozoven by mne nechal naprosto lhostejnou...

+31/−8
doporučit
4.12.2017 6:19

V69l60a78d17i67m29í50r 65K23r63a54m31a85r54i36č 9701305646569

Zákaz fosfátov v kebabovom mäse predsa nevedie k zákazu kebabu. Stačí, aby sa dnešní "kebabári" rozpamätali na jeho prirodzenú a zdravšiu technológiu výroby - mäso vykostiť, naplátkovať, ochutiť a napichať na ražeň. Ale to by chcelo zamestnať aj kohosi kto to s mäsom "vie" a nestačil by iba brigádnik, strojčekom orezávajúci viac či menej nedopečený či prepálený povrch valca. Auvejs, kasička by zaplakala.

Dnes sa hotové mäsové valce dovážajú od centrálneho výrobcu aj na vzdialenosť 1000 km. Otázka skladovania vstupnej suroviny, hotového valca, ale aj otázka neschopnosti menšej kebabárne rozpredať celý valec do 24 hod. (doba zasmradnutia hydinového mäsa), je otázkou minimalizácie nákladov výrobcu, maximalizácie uľahčenia činností a zníženia ekonomickej rizikovosti podnikania kebabára. Záujem konzumenta na čo najnižšej rizikovosti finálneho produktu je u tohto potravinového reťazca až na poslednom mieste.

Takže mäso sa napustí toľkými chemikáliami aby vydržalo čo najdlhšie a súčasne a/ aby nespôsobilo okamžitú otravu, b/ aby sa nedala preukázať príčinná súvislosť medzi jeho konzumáciou a rozvojom chronického ochorenia, čo znemožňuje domáhať sa náhrady za poškodené zdravie. A platí to aj pre naše domáce "tradičné" špeciality, od ktorých už aj myši a potkany dochnú.

+11/0
doporučit
4.12.2017 8:54

M80a88r84e10k 75G34a91j65d92a 4383834156692

Tak to budou dělat čerstvé, nemusí to maso mrazit a sypat do toho srac•y.

+11/0
doporučit
4.12.2017 8:49

P27e97t98r 61V96e20s25e92l98ý 6951816409700

Dopadne to jiste "dobře".

Evropské hodnoty přece povoí všechno těm, o kterých se nesmí mluvit. RvEURv

+20/−4
doporučit
4.12.2017 5:39

J62a51r65o34s43l78a77v 64P69l79a84c59h13ý 9816743633560

Zrušení kebabu bude znamenat ztrátu tisíců pracovních míst. Tak určitě. Lidé, kteří jí kebab asi budou hladovět. Nebo že by se Renate chtěla zalíbit Turkum?

+16/−4
doporučit
4.12.2017 5:28

J36a38n 57C84h13o87d55u73r73a 1192499633813

Tohle bude zatěžkávácí zkouška EU. Ne nějaký brexit.

+10/−1
doporučit
4.12.2017 6:44

I92v12a69n 14M70a50r10e67k 6944158362

Jak jsme doposud mohli žít be kebabu ? 8-o. . . ..Když kebab, tak jedině z vepřového masa. R^

+13/−3
doporučit
4.12.2017 8:01

H14o56n27z23a 11B93e38d49n39á51ř 9696533812850

No, tak prostě začnou dělat kebab podle tradičních receptur z čerstvého masa. Ty lepší kebabárny to tak dělají odjakživa.

+9/−1
doporučit
4.12.2017 10:56

Ř59e63h20o60ř 68V68l37a11s87á86k 2814894971206

Proč výjimka zrovna pro skopové, jehněčí a telecí? Proč ne třeba pro srnčí, kachní a vepřové?

+7/0
doporučit
4.12.2017 8:09

K34a62r88e40l 32M30i79k55l69í41k 6724796807

To bude mít dalekosáhlejší dopad. Všichni víme, že Arabové stánky s kebabem nemají jen proto, aby nakrmili své bratry ve víře, ale taky proto, aby tama prohnali peníze z prodeje drog, zbraní atd. Takže win-win.

+11/−3
doporučit
4.12.2017 6:55

K10a34t39e32ř58i86n27a 21K86a88š16t35a45n98o13v68á 1404415200944

Pro mě za me ať si ten slavny kebab nechají, dokázala jsem žít bez něj doteď, nedělá mi to problém ani nadale.

+5/0
doporučit
4.12.2017 11:08

J27a25n 75K61a38č30e60r 4169130939779

Když mě ale fosfáty chutnaj

+5/0
doporučit
4.12.2017 9:57

K86a88r87e37l 76N57e63d32o12p79i98l 7468726819144

V rámci tolerance jiných kultur, smí být v kebabech až 40% zkaženého masa 20% moučných červů. Alah je vJečný!

+7/−2
doporučit
4.12.2017 8:52

J86a31n 75H86y38n10e61k 5834637840579

Bez kebabu se dá také žít. Proč tolik povyku pro nic.

+7/−3
doporučit
4.12.2017 7:26







Najdete na iDNES.cz